Åssiden

Kastanjeveien 46

Prisantydning

2 190 000 kr

Omkostninger: 55 972 krTotalpris: 2 245 972 kr
Tomteareal
1696.6 m²
Type / Eierform
Tomt / Eiet

Tomt på ca. 1,7 mål rett ved markagrensa. Nydelig utsikt. Mulig utviklingstomt for flere enheter eller kun enebolig.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

- Tomt for utvikling på ca. 1,7 mål
- Her kan man vurdere å bygge en bedre enebolig eller flermannsbolig
- Denne tomten ligger ved markagrensa og det betyr kort vei opp til et fantastisk turterreng hele året.
- Rolig og behagelig område
- Nydelig utsikt fra eiendommen utover Drammen og oppover mot Blefjell. I tillegg er det meget gode solforhold. 
- Det er kort vei til barnehager, barne- og ungdomsskole, butikker, idrettsplass etc. Kun 7 minutters kjøring til Drammen sentrum.
- God busskommunikasjon til sentrum. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet.

Eiendommen

Kastanjeveien 46, 3026 DRAMMEN 
Gårdsnummer 116, bruksnummer 2271, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3005

Områdebeskrivelse

Denne tomten ligger ved markagrensa, og dette er med på å gjøre området rolig og behagelig. Det betyr kort vei opp til et fantastisk turterreng hele året. Et veletablert og attraktivt boligstrøk helt øverst på Åssiden/Bråtan. Det er nydelig utsikt fra eiendommen utover Drammen og oppover mot Blefjell. I tillegg er det meget gode solforhold. Det er kort vei til barnehager, barne- og ungdomsskole, butikker, idrettsplass etc. Kun 7 minutters kjøring til Drammen sentrum.

Marka ligger som nevnt i umiddelbar nærhet, og kan tilby et flott turterreng hele året. De fleste fritidstilbud på Øren, Åssiden og i sentrum. Drammen ballklubb er et veldrevet og aktivt idrettslag i nærmiljøet med egen kunstgress/skøytebane (Øren-banen), se www.dbk.no. Åssiden IF er også et aktivt idrettslag i området med mange aktiviteter, se www.aif.no. Kort vei til Akropolis treningssenter med treningsstudio, sandvolleyball og squash. Kort vei til Drammen Skisenter med 4-seters ekspressheis. Sommerstid har senteret downhill sykling. For mer info se www.drammen-skisenter.no. Aron Skiklubb er en aktiv klubb med blant annet skileik, organisert trening m.m

God busskommunikasjon til sentrum. Bussholdeplass i umiddelbar nærhet. Timekspressen fra Rosenktantzgata retning Oslo og Kongsberg/Notodden. Jernbanestasjon på Gulskogen og i sentrum. For mer detaljerte ruteopplysninger se www.brakar.no.

Barnehager og skoler

Det er full barnehagedekning i Drammen Kommune. Ett sammensatt tilbud av både privat og kommunale barnehager på Åssiden. 

Aronsløkka barneskole og Åssiden barneskole. Kjøsterud ungdomskole. 

Åssiden videregående skole med yrkesfag. Flere videregående skoler i Drammen sentrum og Papirbredden med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no, nå status som Universitet.
Tomten

Eiet tomt på 1.696,6 kvm i skrånede terreng.

Nåværende eier hadde en forhåndskonferanse med Drammen kommune i juli 2015 hvor det var snakk om oppføring av en tre-mannsbolig.
Denne ligger som vedlegg til salgsoppgaven.

Dette kan være med på å gi noen tanker om hva som kan bebygges på eiendommen. En forhåndskonferanse har kun karakter som en gjensidig orienterting, og den gir ingen rettigheter i en senere saksbehandling.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen kan tilknyttes det kommunale ledningsnettet via private stikkledninger. Kjøper er ansvarlig for opparbeidelse frem til kommunalt nett. Vann- og avløpsledning ligger i Kastanjeveien. Ved tilkobling til ledningsnettet påløper tilkoblingsavgift for vann og avløp til Drammen kommune.

Strøm til tomtegrensen må avtales med Glitre Energi.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

03.07.2014 - Dokumentnr: 554805 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:0602 Gnr:116 Bnr:910 


Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplanen (vedtatt 16.06.2015) avsatt hovedsaklig til boligområde. 119 kvm av tomta er LNFR-område (landbruk, natur og fritid), dvs. den delen som grenser opp mot marka.

Ved utvikling av eiendommen settes det et krav om utarbeidelse av en reguleringsplan, jf. side 9 i retningslinjene for fortetting i villaområdene, vedtatt 18.12.2018. Disse retningslinjene er vedlegg i denne salgsoppgaven.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon

For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet. Dette fordi det er en ubebygget tomt.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR20.18595

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Det er ikke fastsatt formuesverdi for eiendommen på nåværende tidspunkt.
Formuesverdien for ubebygde tomter skal verken overstige 80 % av eiendommens kostpris eller 80 % av markedsverdien. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 2.245.972,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.


Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel.  Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en befaring, er normalt ikke en mangel. 

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: kr 50.000,- av salgssummen.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. 
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en befaring, er normalt ikke en mangel. 

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Alexander Abelseth
Eiendomsmegler

Alexander Abelseth

Telefon
Mobil 97744247

Lurer du på noe

Alexander svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.