Folkestad

Folkestadlia 12

Prisantydning

4 000 000 kr

Omkostninger: 101 222 krTotalpris: 4 101 222 kr
Etasje
1
Byggeår
2005
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
118 m² / 121 m²
Tomteareal
1059.7 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje

Enebolig fra 2005 med alt på én flate. Høytliggende og solrikt. på feltets øvre del. Bhg., skole og lysløype i nabolaget

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Høytliggende enebolig på Folkestads øvre del:

 • Meget gode solforhold hele dagen gjennom
 • 1.060 kvm. eiet tomt med lettstelt hage, frukttrær og asfaltert gårdsplass
 • Oppført i 2005 og siden løpende vedlikeholdt
 • Smart, familievennlig romløsning med alt på én flate
 • Luft-vann avtrekksvarmepumpe, varmefordeling via radiatorer
 • Garasje fra 2005 med bod og lader til EL-bil
 • Barnehager, skole (1-10 trinn) og Vålerhallen i nabolaget
 • Nærsenter med dagligvare og helsetilbud
 • Gode idretts- og aktivitetsmuligheter
 • Enkel tilgang til lysløype og marka
 • Omfangsrike turområder omkring
 • Mosseporten, E6 og Moss sentrum innenfor ca. 15 min.

Eiendommen

Folkestadlia 12, 1592 VÅLER I ØSTFOLD 
Gårdsnummer 2, bruksnummer 188, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3018

Områdebeskrivelse

Folkestad er ett av Vålers to største tettsteder og et ettertraktet boligområde, spesielt blant småbarnsfamilier. Attraktiviteten kommer kanskje først og fremst av de landlige omgivelsene som likevel bare er en kort kjøretur unna sentrum av Moss.

Nærheten til hverdagslige fasiliteter er en stor praktisk fordel i hverdagen, deriblant nærbutikken på nærsenteret som ligger i nabolaget. Samme sted finner du også blant annet kiosk og frisør samt helsetilbud som lege og fysio- og velværeterapi. Ved senteret er det for øvrig holdeplass for buss mellom Moss og Askim.

For familiens yngste er det få meters gange på fortau ned til Kirkebygden barnehage samt barne- og ungdomsskolen med Vålerhallen, svømmebasseng og fotballbane. Helt øverst på feltet finner du i tillegg barnehagen DoreMi Våler. Det eksisterer for øvrig et godt aktivitetstilbud i regi av Vansjø/Svinndal Idrettslag som organiserer både fotball, håndball, alpingruppe og friidrett.

De store friluftsområdene rundt Folkestad byr på flotte turmuligheter både sommer og vinter, blant annet i form av lysløype på 2,1 kilometer som starter få hundre meter fra gårdsplassen. Mer fartsfylte opplevelser får du i Middagsåsen skisenter, omlag to kilometer unna.

Andre spennende aktiviteter inkluderer Vålers egen gocart-bane som er gode 10 minutters kjøring unna, samt hesteridning som tilbys på flere gårder i omegn. Legg gjerne også ut med kajakk eller kano på Hobølelva og Vansjø, der både bever og fiskeørn til stadighet kan sees. Nærliggende Vansjø har på sin side strender og svaberg, samt bær- og soppterreng.

En kjøretur på cirka 12 minutter tar deg frem til kjøpesenteret Mosseporten samt av- og påkjøringen til E6. De fleste sentrumsfasiliteter finner du i sentrumskjernen av Moss, ytterligere fem minutter videre. Skal du med toget, er Sonsveien stasjon kun 15 minutter unna med bil og pendlervennlig med gratis parkering og hyppige avganger til Oslo S. Reisetiden er i dag fra 43 minutter og vil forkortes etter den pågående utbyggingen av jernbanen.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 130 kvm.
Totalt bruksareal: 121 kvm.
Totalt primærrom: 118 kvm.

Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entré, omkledningsrom, bad, stue/kjøkken, vaskerom, 3 soverom og wc.

Innhold: 
1. etasje: Entré, stue, kjøkken, vaskerom, bod, toalettrom, bad og 3 soverom - ett med omkledningsrom.

Isolert bod i garasje. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 21.11.2019 utført av Moss Eiendomstaksering AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.059,7 kvm. 

Parkering

Garasje og på egen tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Privat vann fra Våler vannverk.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett for avløp via private stikkledninger. 
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Bolig oppført på ringmur med sålefundamentering. Yttervegger over grunnmur oppført i isolert bindingsverk. Fasader med overflatebehandlet vertikal kledning med etablert luftespalte mot grunnmur. Saltak med kaldtloft. Tak oppført med prefabrikkerte w-takstoler. Forenklet undertak. Tak tekket med profilerte takplater i metall, type Plannja eller tilsvarende. Vinduer og terrassedør med ramme og karm i tre med 3-lags isolerglass. Baderomsvindu med 2-lags isolerglass.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.06.2005. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Iht. selgers egenerklæring er det foretatt radonmåling i boligen. Resultatet var normale verdier og ingen tiltak påkrevet.

Standard

Boligen ble oppført i 2005 og er løpende vedlikeholdt av eier gjennom de påfølgende årene. Standarden er i stor grad fra byggeåret og inkluderer blant annet eikeparkett i alle rom utenom våtrom, god isolering samt varmefordeling via radiatorer fra luft-vann varmepumpe.

Romløsningen er gjennomtenkt og smart utformet med alt på én flate, hvilket er spesielt praktisk for en familie med små barn. Stuen og kjøkkenet med tilknyttet spiseplass utgjør til sammen en delvis åpen sosial sone av romløsningen. Den åpne løsningen med vinduer på to sider oppleves luftig og sikrer ikke minst gode lysforhold dagen gjennom. 

Stuen alene har god plass til to sittegrupper og familiens felles opphold, i tillegg er det rom for et langstrakt spisebord foran kjøkkenet. En dekorativ hvit vedovn montert i stuen fyller rollen som supplerende såvel som stemningsfremmende varmekilde.

Kjøkkenets innredning er stilrent utført med fronter i heltre eik og består av en rekke skap som til sammen har mange oppbevaringsmuligheter for utstyr til daglig bruk. Alle kjøkkenets hvitevarer medfølger, hvorav platetopp og stekeovn er integrert - sistnevnte i hendig benkehøyde. Kjøleskap og et separat fryseskap har begge sin plass i en dedikert nisje.

Innenfor kjøkkenet finner du vaskerommet, som både er tilknyttet boligens innvendige bod og har egen utgang til terrassen. Sistnevnte gjør det enkelt å ta skitne ytterklær inn til vask, samt å bære tøy ut til tørk i friluft.

Soverommene, badet og et separat toalettrom er samlet i praktisk nærhet i boligens østre del, til dels omkring en felles mellomgang som oppleves noe tilbaketrukket fra stuen. Soverommene er av ulike størrelser, hvorav to i utgangspunktet er store nok til å fylle rollen som et hovedsoverom. Ett av de sistnevnte har eget omkledningsrom og i likhet med stuen utgang til terrassen.

Badet og toalettrommet har belegg med oppbrett på gulv og tapet på vegger, badet i form av våtromstapet. Badet er for øvrig utstyrt med tradisjonelle møbler med gode oppbevaringsmuligheter samt gulvklosett og dusjkabinett som skjermer overflatene mot vannsøl. Toalettrommet er enkelt utstyrt til sitt formål med servant, speilskap og gulvklosett.

Overflater og innredninger:
Gulv: Hovedsakelig Bøk parkett. Belegg i toalettrom, vaskerom og bad.
Innervegger: Hovedsakelig tapeter. Våtromstapet i vaskerom og bad.
Himlinger: Takess-plater.

Kjøkken: Skapinnredning med profilerte fronter i eik og laminerte lyse benkeplater. Benkebeslag i stål med 2 kummer og 1-greps blandebatteri. Fliser på vegger over benker. Innbygget platetopp og stekeovn. Nisje til kjøle- og fryseskap. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Avtrekksventilator.

Bad: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og helstøpt porselensservant med 1-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjkabinett. Gulvmontert klosett.

Toalettrom: Veggmontert porselensservant med 1-greps blandebatteri. Speilskap. Gulvmontert klosett.

Oppvarming

Boligen har montert luft-til-vann avtrekksvarmepumpe, varmefordeling med monterte radiatorer. Varmepumpe for avtrekksluft benytter varmeenergien i ventilasjonsluften og benytter denne energien til varmtvann og oppvarming av huset.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.

Reguleringsplan og rammetillatelse

I henhold til informasjon fra Våler kommune datert 11.11.2019 omfattes eiendommen av reguleringsplan Folkestad 2 med formål boliger og kjørevei, vedattt 01.10.1988 med plannr.12.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.02.12 angående løsøre og tilbehør.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR301814

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 15.284,- for inneværende år. 
I dette inngår gebyr for avløp, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten utgjør kr 8.232,- pr år og er inkludert i det ovennevnte beløp.

I tillegg til kommunale avgifter må eier betale:
Avgift for vann faktureres av Våler vannverk.
Vann fast del: pr. år: 1.125,-
Vann variabel del 2019: Kr. 22,50 pr. m3.
Våler vannverk fakturerer 2 ganger pr. år.

Standard helårs renovasjonsutstyr faktureres direkte fra Movar kr 3.878,- for 2019.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 24.000,- pr. år. / 18.920 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Nextgentel som leverandør av kabel-tv og har avgift på ca. kr 400,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Internett leveres av Telenor og har en kostnad på kr 499,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Sector Alarm alarmselskap som koster ca. kr 500,- pr. år. Alarmanlegget følger ikke boligen og ny eier må evt. tegne nytt abonnement.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 948.409,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 3.414.272,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.101.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,5% av salgssummen.
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Nettannonsering: kr 4.750,-
Designprospekter: kr 3.500,- 
Oppgjørshonorar: kr. 4.000,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 5.750,-
Offentlige opplysninger: kr 2.500,-
Visningshonorar: kr 1.850,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Stine Roaldsøy
Eiendomsmegler

Stine Roaldsøy

Telefon
Mobil 95839206

Lurer du på noe

Stine svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.