Solgt: 16 500 000 kr

Utsynsveien 5D

13 500 000 kr
188 m²
3 soverom
Jon Henrik Mathisen
Presenteres av
Jon Henrik Mathisen
Bekkelagshøgda/Nordstrand
Enebolig med stort potensial, solrik tomt på 1.065 kvm og garasje. Attraktiv beliggenhet i trafikkskjermede omgivelser.
 • Prisantydning
  13 500 000 kr
 • Omkostninger
  338 842 kr
 • Totalpris
  16 838 842 kr
 • Byggeår
  1976
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  188 m²
 • Bruksareal
  272 m²
 • Tomteareal
  1 065 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Rød G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stort og innholdsrikt oppussingsobjekt på hele 272 kvm (BRA). Eneboligen har har en stor og solrik tomt på ca. 1.065 kvm med god beliggenhet på Bekkelaget/Nordstrand. Boligen har store fine plan og en spennende planløsning med mange muligheter. Svært barnevennlig beliggenhet i trafikkstille omgivelser uten gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til gode skoler, idrettsanlegg, barnehager, matbutikk og bakeri, samt få minutters gange til offentlig kommunikasjon.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Utsynsveien 5D, 1176 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 157, bruksnummer 526, ideel andel 1/1

Innhold

Totalt bruttoareal: 300 kvm
Totalt bruksareal: 272 kvm
Totalt primærrom: 188 kvm
Primærrom:
Kjeller 50 kvm:
Trappegang, gang, vaskerom og arbeidsrom/hobbyrom.
1. etasje 138 kvm:
Entré, hall, gang, trappegang, stue, kjøkken, toalettrom, bad, sovealkove og 2 soverom
Sekundærrom:
Kjeller 84 kvm:
Fyrrom, 2 uinnredet kjellerrom og 4 boder
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.05.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Enebolig fra 1976 over 1 plan og kjeller. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur av lecamur konstruksjon og bærende konstruksjoner av mur og trekonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd med stående kledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takpapp/shingel. Boligen har profilert entrédør med glassfelter. Terrassedør og vinduer med trekarmer og to-lags glass fra byggeår.
Frittstående garasje med vippeport og stikkontakter. Grunnmur av betongkonstruksjon. Yttervegger av bindingsverk utvendig kledd stående kledning. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takpapp/shingel. Beslag, takrenner og nedløpsrør i metall.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på. Boligen fremstår med eldre standard og har således behov for oppussingsarbeid. Påkostninger bør påregnes. Nedgravd oljetank er vurdert til å være fra byggeår.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Stort og innholdsrikt oppussingsobjekt på hele 272 kvm (BRA). Eneboligen har har en stor og solrik tomt på ca. 1.065 kvm med god beliggenhet på Bekkelaget/Nordstrand. Boligen har store fine plan og en spennende planløsning med mange muligheter. Svært barnevennlig beliggenhet i trafikkstille omgivelser uten gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til gode skoler, idrettsanlegg, barnehager, matbutikk og bakeri, samt få minutters gange til offentlig kommunikasjon. Den store hagen og den tilbaketrukne beliggenheten gjør plasseringen ekstra barnevennlig og unik.
1. etasje inneholder entré, hall, gang, trappegang, kjøkken, stue, toalettrom, bad, sovealkove og 2 soverom.
Entré:
Romslig flislagt entré/hall hvor det er rikelig med plass til etablering av garderobeløsninger.
Kjøkken:
Eldre kjøkken innredet med glatte fronter, heltre benkeplate og frittstående hvitevarer. Vegghengt ventilator med avtrekk ut av bygget. Her er det rikelig med plass til spisebord og vindu med hyggelig utsyn. Adkomst til kjøkkenet via hall eller stue. Hvitevarer medfølger boligen.
Stue:
Boligen har en romslig stue med god takhøyde og store vindusflater som gir mye naturlig lys og en god romfølelse. Adkomst fra stuen til en særdeles barnevennlig, solrik og frodig hage.
Hage:
Stor, solrik hage opparbeidet med plen, busker trær og beplantning. Det åpne plenarealet legger til rette for ballspill, trampoline, lek og moro. Internveier og platting belagt med skiferfliser.
Soverom:
Boligen inneholder to gode soverom i tillegg til én sovealkove.
Baderom:
Eldre flislagt bad innredet med gulvstående toalett, dusjhjørne og vegghengt servant med tilhørende hylle, speil og overbelysning. Synlig avløpsrør i plast og sluk i støpejern. Avtrekksventil på vegg.
Wc-rom:
Eldre toalettrom innredet med gulvstående toalett og vegghengt servant med tilhørende speil og overbelysning. Avtrekksventil på vegg.
Underetasjen inneholder Trappegang, gang, vaskerom, boder og arbeidsrom/hobbyrom.
En innholdsrik kjelleretasje med god takhøyde og stort potensial.
Eldre flislagt vaskerom innredet med utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Avtrekksventil i himling.
Rikelig med rom for oppbevaring i boligens 6 boder. Det finnes også et romslig arbeidsrom/hobbyrom i tillegg til fyrrom. Rommene i kjelleren er ikke godkjent for varig opphold.
Parkering i frittstående garasje på ca. 17 kvm eller på grusbelagt gårdsplass.
Se tilstandsrapporten datert og selgers egenerklæring for ytterligere informasjon om boligen.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner og åpen murpeis i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 14.08.1979. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger ferdigattest på garasje datert 07.09.1978. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Deler av hall er opprinnelig byggemeldt som bod jf. opprinnelige byggetegninger og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommet til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen
Dagboknr. 9130, tinglyst 16.05.1973:
Eier av eiendommen bærer det halve gjerdeholdet mellom eienedommen og gnr. 157, bnr. 44. Gnr. 157, bnr. 44 har sine vann -og kloakkledninger gående i grøft over gnr, 157, bnr. 526 (denne eiendommen), og har for fremtiden rett til å utføre anlegging, reparasjon og utbedringsarbeider på ledningene i grøften. Disse arbeidene utføres med største forsiktighet for ikke å skade eiendommen mer enn nødvendig, og etter arbeidet settes hage og plen i full stand igjen.
Dagboknr. 15076, tinglyst 08.07.1976:
Utsynsveien godkjennes inntil videre i sin nåværende bredde. Dersom kommunen forlanger det, plikter eier å vederlagsfritt opparbeide vei opp til regulert bredde samt avstå nødvendig veigrunn. Gjerder skal settes opp etter områdets bestemmelser.
I tillegg er det tinglyst følgende servitutt på eiendommens hovedbøl med gnr. 157, bnr. 44:
Dagboknr. 14181, tinglyst 02.12.1949:
Gnr. 157, bnr. 121 og senere utskilte parseller gis rett til å koble seg på den private fellesledningen fra Raschs vei og frem til kum på gnr. 157, bnr. 123.
Dagboknr. 5618, tinglyst 25.03.1971:
Gnr. 157, bnr. 44 har rett til å føre vann -og klaokkledninger over gnr. 157, bnr. 16, samt adgang til å foreta nødvendige reparasjoner og vedlikehold av ledningene. For skadeog ulempe kan det kreves erstatning. Kommunen har rett til når som helst å stenge og forsegle den felles hovedstoppekran i Utsynsveien når dette anees som nødvendig.
Dagboknr. 8261, tinglyst 11.05.1971:
Melding skal sendes før det påbegynnes arbeid ved vann -og kloakkanlegget på eiendommen. Kommunen har rett til å inspisere eiendommens ledningsanlegg. Dersom kommunen krever det, skal eiendommen sløyfe det godkjente private renseanlegget for eiendommens spillvann, føre avløpet direkte til offentlig kloakk og betale den fastsatte avgift. Kommunen har ikke noe ansvar for private ledninger og eier er ansvarlig for skader på offentlig ledningsnett som følge av at avløpet inneholder skadelige væsker eller stoffer. Eier er ansvarlig for at taknedløp o.l. ikke tildekkes. Eier er ansvarlig for å holde eiendommens ledningsnett i forskriftsmessig stand
Dagboknr. 10255, tinglyst 14.06.1971:
Rett til å føre samt koble seg på felles vann -og kloakkledning over gnr. 157, bnr. 16 og 507 samt adgang til nødvendig reparasjon og vedlikehold. For forvoldt skade og ulempe kan det kreves erstatning. Gnr. 157, bnr. 123, 369 og 121 har samme rettigheter og forlikterelser over gnr. 157, bnr. 44. Der ledningene er felles er ledningseierne solidarisk ansvarlig for reparasjon og vedlikehold.
I tillegg er det tinglyst 8 servitutter på hovedbølet fra hhv. 1899, 1917, 1925, 1926 og 1931. Dokumentene er håndskrevet og vanskelig å tyde, men hefter i eiendommen. Kjøper overtar ansvaret for servitutten. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Boligen selges ved verge. Vergen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og takst/boligsalgsrapport. Boligen tas over i den stand den er ved besiktelse og vil ikke bli ytterligere rengjort før overtakelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Utsynsveien 5 D har en solrik beliggenhet i et barnevennlig og trafikkskjermet villaområde. Fra eiendommen er det kort vei til Holtet, områdets lokale handelssenter med bl.a. den populære delikatessebutikken Jacob’s, Joker (søndagsåpen matbutikk), Åpent Bakeri/Lofthus Pizza, bank, helsesenter/treningssenter (Best Helse), apotek og jernvareforretning. Det er også kort vei til servicetilbud på Karlsrud og Lambertseter, med bl.a. Lambertseter Senter som kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Eiendommen ligger i nærheten av et godt kollektivtilbud, med nærhet til buss i Raschs vei, samt kort vei til trikk på Holtet og T-bane på Karlsrud.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).
Eiendommen ligger ikke langt unna de unike friområdene på Ekebergsletta, Brannfjellskogen og i Ekebergparken. Et flott tur- og rekreasjonsområde i Brannfjellskogen med bålplasser og stier på kryss og tvers med utsikt over Oslofjorden. Det er også 18-hulls frisbeegolfbane her. Flotte rekreasjonsområder også i Ekebergparken med skulpturer, samt café og restaurant. I tilknytning til Ekebergsletta finner du fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, samt store friområder m.m.
Nærhet også til fjorden og Østmarka.
Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Bækkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, ski m.m.
KFUM-hallen og Ekeberghallen ved Ekebergsletta.
Bækkelaget Tennisklubb (BTK) med anlegg innerst i Jomfrubråtveien.
Lambertseter idrettsforening med flott friidrettsanlegg og fotballbaner, samt svømmehall.
Nordstrand IF på 'Niffen' med nyere håndballhall og fotballbane med kunstgress.
Områdets lokale alpinbakker – Sloreåsen og Leirskallen.
Treningsstudio: BestHelse på Holtet, Sats på Karlsrud/Lambertseter og Evo på Sæter.

Adkomst

Raschs vei - Utsynsveien. Nummer 5 D ligger på vestre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i området.
Iht. utdanningsetaten sogner eiendommen til Bekkelaget skole. Kort vei også til Brannfjell ungdomsskole.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 065 kvm som er opparbeidet med plenarealer, trær, prydbusker, diverse beplantning, skiferbelagt internvei og gruslagt innkjørsel.

Parkering

Parkering i frittstående garasje eller biloppstillingsplasser på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei og privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 15.03.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Plan- og bygningsetaten har startet arbeidet med å revidere den eksisterende reguleringsplanen for småhusområder i Oslos ytre by, S-4220 (småhusplanen).
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 20 539,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 8 570 for inneværende år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 2 448 841,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 8 815 827,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13.838.842,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. kr.14.650,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Arne Halvorsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema, skjemaet er fylt ut av vergen iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. påbegynte time.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0127/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21127

Dato

Sist oppdatert: 15. juni 2021 kl. 18:54

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.