Solgt: 2 550 000 kr

Fjellbøvegen 4

2 990 000 kr
59 m²
4 soverom
Velkommen til visning!
Eivind Bjorå
Tommy Vatslid
Presenteres av
Eivind Bjorå og Tommy Vatslid
Visning man. 04/10 Påmelding
Innflytningsklar hytte på utsiktstomt - 2.4 mål, 900 moh. Stort potensiale som hytte eller tomt, rett ved løypenettet!
 • Prisantydning
  2 990 000 kr
 • Omkostninger
  76 092 kr
 • Totalpris
  2 626 092 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1974
 • Soverom
  4 soverom
 • Primærrom
  59 m²
 • Bruksareal
  71 m²
 • Tomteareal
  2 410,4 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje G

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til en sørvendt og solrik fritidseiendom med nydelig utsikt mot "alpene" på Hovden. Stedet gir deg de mulighetene du trenger for å realisere din fjelldrøm, rett sør for Hardangervidda. Eiendommen har et stort potensial. Du kan oppgradere, bygge ut eksisterende hytte, eller planlegge nybygg på den lune og store utsiktstomta. Stedet byr på unike, naturskjønne omgivelser hele året. Oppkjørte langrennsløyper gir tilgang til milevis med oppkjørte spor. Rett utenfor kjøkkenvinduet er det utsikt mot attraktive høyfjell med fantastiske muligheter for randonee, ja uten å måtte sette seg i bilen! I dag står det en praktisk og koselig 70-tallshytte på tomten med 4 soverom, bygd i to tidsepoker. Det er to overbygde terrasser, og vann til vegg. Ja, her får man virkelig den gode hyttefølelsen.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fjellbøvegen 4, 4755 HOVDEN I SETESDAL
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 1, bruksnummer 82, ideell andel 1/1

Innhold

Hytta har alt på en flate med følgende innhold: Vindfang, gang, stue/kjøkken, 4 soverom, spiskammers, bad, omkledningsgarderobe, praktisk bod for ved og ski, med utedo.
Totalt bruttoareal: 77 kvm
Totalt bruksareal: 71 kvm
Totalt primærrom: 59 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 25/2 utført av Takstmann Sveinung Nordal . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Punktfundamentering og grunnmurer av Leca. Yttervegger av tre. Bindingsverk. Kledning av tre. Takkonstruksjon av tre. Taktekking med trebord. Byggemåte og arealer er hentet fra takstmanns rapport.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Hytta er bygd i omkring 1974 og er senere tilbygd mot nord.
Det har oppstått skjevheter i gulv, vegger og tak som følge av sviktende fundamentering. Oppretting er nødvendig.
På grunn av hyttas alder bør det også påregnes noe vedlikehold eller utskifting i løpet av de nærmeste årene.
I rapporten har følgende bygningsdeler Tilstandgrad 2:
-Fundamentering, drenering og terrengbehandling
-Yttervegger, dekkekonstruksjoner og takkonstruksjoner (skjevheter)
-Vinduer
-Utvendige beslag
-Trapper og terrasser
-Kjøkken
-Avløpsrør
-Brannslokking
-Ventilasjon generelt
Forøvrig vises til beskrivelser, vurderinger og levetidsbetraktninger for de enkelte bygningsdeler.

Moderniseringer og påkostninger

Tilbygg oppført i 1997, godkjent av Bykle kommune.

Standard

Hytta har stort sett standard fra byggeåret, og har behov for en oppretting. Det er furugulv og panelte vegger i alle rom.
Vindfang med plass til å henge fra seg yttertøy og sko. I gangen mellom soverom/stue kjøkken er det en vedovn for ekstra varme på kalde dager.
Stue og kjøkken ligger i åpen løsning. Store vindusflater gir mye naturlig lys, samt at den flotte utsikten kan nytes både fra spisebordet og sofakroken. I stuen er det en vedovn type Jøtul 4 som varmer godt. Her er det også utgang til den solrike verandaen! Praktisk kjøkken med grei benkeplass, samt under- og overskap. Det står en liten komfyr på kjøkkenet med to kokeplater. Det er også et spisskammers i hytta, for ekstra oppbevaringsplass til tørrvarer og lignende.
Sanitærrom med kum og plass til dusj. Doen (mulldo) er i eget rom i den utvendige boden.
Videre er det 4 soverom i hytta, alle med 2 sengeplasser og plass til klesoppbevaring i form av kommoder.
To innvendige boder hvor den ene brukes som garderobe og har utgang til terrasse som er delvis overbygget. Velegnet til tur og skiutstyr. Utvendig bod for ved og redskaper, i tillegg til do.

Oppvarming

Elektrisk og vedfyring.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden byggeåret.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Da dette ikke var praksis i kommunen på denne tiden.
Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4222/1/82:
09.01.2009 - Dokumentnr: 14855 - Bestemmelse iflg. skjøte
Bestemmelse om pliktig vedlikehold av veg, parkeringsplass, pumpehus, søppelbu og andre tekniske anlegg.
08.07.1977 - Dokumentnr: 102020 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4222 Gnr:1 Bnr:7
01.01.2020 - Dokumentnr: 247808 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0941 Gnr:1 Bnr:82

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Lislefjødd ligger 6,5 km nord for Hovden sentrum og området byr på et fantastisk turterreng i naturskjønne omgivelser. Det er storslagen utsikt fra hytta mot Vidmyr og Veggjine i sør og Mjåvassdalen i vest. Vinterstid er det oppkjørte langrennsløyper tre minutter på ski unna hytta (Lislefjøddløypa). Den gir tilgang til hele løypenettet på Hovden, som omfatter milevis med oppkjørte spor. Hvis du heller ønsker å ta langrennsturen utenfor løypenettet er det fint å ta rett østover ut i nydelig terreng, der det ofte er gått opp spor fra hyttefeltet. Rett ut fra kjøkkenvinduet er det utsikt mot attraktive fjell som er populære toppturområder, med fantastiske muligheter for randonee, ja uten å måtte sette seg i bilen. Her er det bare å rigge utstyret klart og tusle avsted for store opplevelser ned fjellsiden!
Sommer og høst kan du gå timesvis innover heia på flotte turstier, og sykkelmulighetene her oppe er fantastiske, med mange fjellveier som du kan velge for dagsturen. Både på ski og på sykkel er det kort vei til nærmeste mulighet for å spise et godt måltid mens en er på tur, hvis en har droppet nista.
I Hovden sentrum finner du gode restauranter, butikker, kafeer, vinmonopol, sportsbutikker, alpintsenter og badeland - dette er bare en 10 minutters kjøretur unna eller 20 minutter på sykkel.
Hyttefeltet består av 64 hytter, egen bom, og ryddig opplegg for avfall, vann, kloakk, brøyting med mer, organisert av velforening og grunneier. Velforeningen har også egen facebookside der det meste av behov løses.

Adkomst

Fra Hovden sentrum, kjør nordover på Rv. 9 i ca 6,5 km. Ta av til høyre inn mot Lislefjødd. Der er det en bom, så for å parkere må du avtale med megler om adgang. Kjør inn på parkeringsplassen. Midt på parkeringsplassen går Fjellbøvegen. Følg denne oppover og ta første avkjøring til høyre. Hytta kommer da til syne på venstre side.

Beskrivelse av tomt

Stor og fin selveiet tomt på 2410 kvm. Gruset bilvei inn til hytta og parkeringsplass. Veien er felles med naboen. Ellers naturtomt.

Parkering

Parkering ved hytta eller på felles parkering nederst i feltet. Tinglyst rett til parkering hos nabo, men dette er antagelig en feil gjort ved tinglysning av veirett til de to hyttene som bruker felles vei.

Vei, vann og avløp

Privat vei som driftes av velforeningen hvor det er pliktig medlemsskap. Privat vann og avløp.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. iendommen er regulert til fritidseiendom. REGULERINGSFØRESEGN FOR FJELLBØ HYTTEFELT godkjent 25.02.2010. Mindre endringer av føresegn vedteke 21.03.2011

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 1875,- . I dette inngår gebyr for renovasjon.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Velavgift ca. kr. 5.000,-, per år. Denne inkluderer kontigent, brøyting og løypeavgift.
Vann og avløpsgebyr ca. kr. 4.890,- per år. til privat renseanlegg som eies av grunnier Rhett Tønnesen om man velger å koble seg på dette.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5.400,- kwh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 2.233,-
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Vi har forsøkt å innhente ligningsverdi for eiendommen, uten å få hentet denne fra kommunen. Dersom dette er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/ligningsadministrasjonen for oppdatert informasjon om redegjørelse for hvorfor dette ikke fantes eller årsak. Kontakt Bykle kommune på tlf.: 379 385 00 for ytterlig informasjon.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.066.092,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Annen viktig informasjon

Eier

Randi Wågø Aas og Svein Torland

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bykle kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet om at boplikten ikke gjelder for denne eiendommen.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,5 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 15.900,-
Visningsgaranti: kr 3000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
r
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0051/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.2151

Dato

Sist oppdatert: 20. oktober 2021 kl. 14:27

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.