Fagerstrand

Vårveien 1

Prisantydning

5 250 000 kr

Omkostninger: 132 472 krTotalpris: 5 382 472 kr
Byggeår
2009
Soverom
4
Areal (P-ROM/BRA)
132 m² / 143 m²
Tomteareal
681.9 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje

Tiltalende enebolig beliggende solrikt og barnevennlig i blindvei

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Pen og moderne enebolig over 2 plan med dobbel garasje. Boligen er blitt oppgradert og oppusset i nyere tid med blant annet ny kjøkkeninnredning og hvitevarer i 2015, samt bad i 2018. Pent opparbeidet hage med stor terrasse på ca. 98 kvm., hvorav overbygget del mot syd. 
Eiendommen ligger i et etablert og barnevennlig boområde på Fagerstrand. Boligen ligger nord-vestvendt med gode lys- og solforhold. Kort vei til barne- og ungdomsskole, barnehage, dagligvareforretning og diverse servicetilbud. Ca. 35 min. til Oslo med bil og få minutters gange til buss som korresponderer med båt til Aker Brygge og Lysaker. Populær badestrand og båtmarina i nærområdet. Fine turmuligheter med turstier og skiløyper i Nesoddmarka. 

Eiendommen

Vårveien 1, 1454 FAGERSTRAND 
Gårdsnummer 25, bruksnummer 543, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3023

Områdebeskrivelse

Pen enebolig beliggende i et etablert og barnevennlig boområde på Fagerstrand. Boligen ligger nord-vestvendt med gode lys- og solforhold. Det er kort vei til barne- og ungdomsskole, barnehage, dagligvareforretning og diverse servicetilbud. Forretningssenter på Tangen med butikker, kafé, lege og tannlege, samt kommunesenter med bibliotek, kafé, helsestasjon og kommuneadministrasjon. Ca. 15 min. til Vinterbro kjøpesentersenter og til Drøbak med alle servicetilbud. Ca. 35 min. til Oslo med bil. Få minutters gange til buss som korresponderer med båt til Aker Brygge og Lysaker.  
Populær badestrand og båtmarina i nærområdet. Mange fine turmuligheter med turstier og skiløyper i Nesoddmarka. 

Veibeskrivelse

Ta av ved Nesset og følg fv 156 mot Nesoddtangen. Ta inn Nesoddveien til venstre og følg denne mot Fagerstrand. Ta deretter til høyre inn Skogåsveien og følg denne innover. Deretter første vei på høyre side som er Reineveien, og første til høyre som er Vårveien. Eiendommen ligger på høyre side. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilter ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Gangavstand til barnehage, Myklerud barneskole og Bakkeløkka ungdomsskole. Steinerskole på Skoklefall og videregående skole på Hellvik/Berger og i Frogn. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Enebolig:
Totalt bruttoareal: 160 kvm
Totalt bruksareal: 143 kvm
Totalt primærrom: 132 kvm

Primærrom:
Entré/trapp, bad/wc, stue/kjøkken/spiseplass, vaskerom, 2 soverom: 78 kvm
Loftstue, 2 soverom: 54 kvm

Sekundærrom:
Garderobe tilknyttet soverom: 4 kvm
Bod (uinnredet bad): 7 kvm

Krypkjeller med adkomst via luke i gulv fra garderobe/bod
Kaldtloft (ingen tilgang)

Garasje:
Totalt bruttoareal: 47 kvm
Totalt bruksareal: 43 kvm
Sekundærrom: 2 biloppstillingsplasser

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.07.2019 utført av Takstmannen AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 681,9 kvm som er pent opparbeidet med plenarealer, beplantninger, trær og asfaltert gårdsplass. Moderne betong terrasse mot nord-vest hvorav deler av terrassen er overbygget og opphøyet med kompositt terrassegulv. 

Parkering

Biloppstillingsplasser i egen garasje samt biloppstillingsplasser på egen eiendom.
Termostatstyrt varme i utvendig asfaltert dekke sti fra garasje og i front av garasje ifølge eier.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Pliktig medlemskap i veilag med en årlig veiavgift.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Enebolig:
Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre og er av type Älvsbyhus. Ringmur i betongelementer, yttervegger i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med trepanel. Boligen ble sist overflatebehandlet i 2009. Etasjeskille i tre. Vinduer med isolerglass hovedsakelig fra byggeår. Takkonstruksjon er av type saltak tekket med takplater. Overbygget inngangsparti på ca. 3,5 kvm. Krypkjeller under bygningen med adkomst via luke i gulv fra garderobe.

TG 2 er gitt:
- krypkjeller med tanke på erfaringsmessig risikokonstruksjon.
- innvendig trapp med tanke på alder, observasjoner og normalt forventet brukstid. Det anbefales sikringstiltak i trappen.

- Ytre vedlikehold anbefales da overflater sist ble overflatebehandlet i 2009.

Garasje:
Garasjen med ringmur i Leca og støpt betongsåle. Yttervegger i tradisjonell bindingsverk utvendig kledd med trepanel. Takkonstruksjon av type saltak tekket med takplater. Automatisk leddheisport med fjernkontroll og ytterdør med kodelås. Det er innlagt strøm og vegger samt himling er kledd med OSB-plater.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert. 29.12.2010. Denne følger vedlagt.

Loftsetasjen er innredet etter at boligen var ferdigstilt og omfattes ikke av ferdigattesten. 

Overbygget del av terrasse er oppført i 2018 og er ikke byggemeldt Nesodden kommune. 

Garasje oppført i 2018, men er ikke byggemeldt Nesodden kommune. 

Kjøper overtar ansvaret for dette. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Tiltalende enebolig av type Älvsbyhus over 2 plan med tilhørende frittliggende dobbel garasje. Det er utgang fra stue og vaskerom til stor terrasse på ca. 98 kvm hvorav ca. 27 kvm av terrassen er overbygget. Boligen er blitt oppgradert og oppusset i nyere tid med. bl.a kjøkken med hvitevarer fra 2015 og bad i 2018. Boligen fremstår som lys og trivelig og med standard hovedsakelig fra byggeåret. Noe utbedringer og oppgradering/ moderniseringsbehov må påregnes mtp. alder.

Kjøkken:
Lyst og romslig kjøkken med mye skap- og benkplass. Delvis åpent mellom kjøkken og stue med moderne peisovn. Grå, profilert kjøkkeninnredning fra Ikea med noen overskap i glass. Både innredning og hvitevarer er fra 2015. Granitt benkeplate med oppvaskkum. Stålplate og malt mdf panelplate over benk. Lys under overskap og i glass overskap. Kjøkkenventilator og opplegg for oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer som komfyr med mikro, induksjon platetopp, oppvaskmaskin, vinskap og kjøleskap medfølger. 
 
Bad i 1. etasje:
Moderne bad fra 2018 med baderomsinnredning, ovenpåliggende servant, speil og lys. Lukket dusjhjørne og vegghengt toalett. 
TG 2 er gitt badet grunnet manglende dokumentasjon på oppbygningen av våtrommet, samt kun sluk i dusjsonen.

Vaskerom i 1. etasje:
Vaskerom med benkeinnredning, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Stoppekran vannmåler, sikringsskap og kombi Nibe varmepumpe og varmtvannsbeholder. Praktisk utgang fra vaskerom til betong platting.

Bod i 2. etasje:
Boden er uinnredet bad.

Vegger: Hovedsakelig malte flater, tapet og malte mdf panelplater. Fliser på bad.
Overflatene er hovedsakelig fra byggeåret.

Gulv: Hovedsakelig parkett og laminat. Fliser på badet og vinylbelegg på vaskerommet.
Overflatene er hovedsakelig fra byggeåret.

Himling: Hovedsakelig takessplater og malt panel.
Overflatene er hovedsakelig fra byggeåret.

Annet fast inventar:
- Brann og tyverialarm tilknyttet Sikring 24
- Brannslukningsapparat
- Kabel-TV og internett fra Get
- Utestikk
- Utekran
- Utelys
- Markise mot syd-vest. Noe slitt markiseduk. 
- Diverse belysning og vegghengte radiatorer
- Innredning i rom definert som garderobe tilknyttet hovedsoverom
- Hvit slett garderobeskap på soverom

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via Nibe varmepumpe og vedfyring i klebersteinsovn plassert i stuen. Gulvvarme på bad i 1. etasje. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Sikringsskap med automatsikringer, automatisk måler og innholdsfortegnelse er plassert i vaskerommet.

Energimerke Energimerket C4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen. Dagboknr 168155, tinglyst 05.03.2010, type heftelse: BESTEMMELSE OM VEG. HJEMMEL TIL EIENDOMSRETT. Eiendom 25/220 har rett til å bruke opparbeidet gangvei over 25/543 til Drøbakveien. Retten gjelder for nåværende og fremtidige eiere av 25/220. 

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i henhold til reguleringsplan Adkomstveier, Drøbakveien, Fagerstrand med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 27.10.1992.
 
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR51.1978

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr. 6.911,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann (Fastavgift kr. 1.430,- + Vannmålerleie kr. 313,-. I tillegg kommer forbruk kr. 30,- pr. m3), avløp (Fastavgift kr. 1.720,-.I tillegg kommer forbruk kr. 26,25 pr. m3), renovasjon kr. 2.818,- og feiing/tilsyn kr. 630,-.
 
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr. 25.000,-/år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr. 8.000,-.
Velavgift er kr. 1.000,-/år.
Boligen er tilknyttet Get som leverandør av kabel-tv og internett og har avgift på ca kr. 1.000,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.866.757,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 6.720.325,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr. 5.382.472,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-. 
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,9% av salgssummen.
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Ukens bolig: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Nina Bøe
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Nina Bøe

Telefon
Mobil 41576751

Lurer du på noe

Nina svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.