Komplett salgsoppgave

Husebyskogen 10

9 960 000 kr
285 m²
3 soverom
Husebyskogen 10 formidles av Krogsveen.
Husebyskogen 10 formidles av Krogsveen.
Kart
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Fuglevik
Omfangsrik bolig fra 2014. 3 soverom og 2 bad. Fjordutsikt fra 2. etg. Integrert dobbelgarasje.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 960 000 kr
 • Omkostninger
  298 842 kr
 • Totalpris
  10 258 842 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2014
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  285 m²
 • Bruksareal
  357 m²
 • Tomteareal
  1 267,3 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Unik boligeiendom med tun-bebyggelse og attraktiv plassering nær sjøen på Fuglevik
 • Innholdsrik enebolig, tilbygget og omhyggelig renovert i 2014
 • Moderne og høy standard kombinert med klassisk sjarm
 • Familievennlig romløsning med mange sosiale soner
 • Fjordutsikt fra andre etasje, blant annet terrasse
 • Vannbåren gulvvarme fra bergvarme i hele første etasje
 • Integrert dobbelgarasje med leddporter og fjernstyrte port-åpnere
 • To innredede anneks, redskapsbod i hagen
 • 1.267 kvm. eiet tomt med hage og dekorativ beplantning
 • Få minutters gange til sjøen og flott sandstrand
 • Umiddelbar nærhet til vakre turområder
 • Cirka 10 minutter til sentrum av Moss og E6
 • Under én time fra Oslo

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Husebyskogen 10, 1570 DILLING
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 187, bruksnummer 390, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 357 kvm.
Totalt primærrom: 285 kvm.
Bruksareal pr. etasje:
Kjeller: 56 kvm.
1. etasje: 192 kvm.
2. etasje del 1: 68 kvm.
2. etasje del 2: 41 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
Kjeller: Toalettrom, gang og tv stue.
1. etasje: Entré, toalettrom, kjøkken, stue, soverom, bad, omkledningsrom, gang og vaskerom.
2. etasje del 1: Stue, bad og 2 soverom.
2. etasje del 2: Stue og soverom.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
Kjeller: Bod, 2 teknisk rom og vinkjeller.
1. etasje: Garasje.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer og innhold er hentet fra rapport datert 22.10.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
For øvrig vises det til punktet om "Ferdigattest" i salgsoppgaven som omhandler endring av 2 etasje del 2 fra loftsrom til stue og soverom, samt omgjøring av kjellerrom til tv-stue.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Byggemåte bolig iht. boligsalgsrapport:
Enebolig over 2. Etasjer samt kjeller. Grunnmur vurdert til å være av murkonstruksjoner samt støpt plate på mark. Boligen er fundamentert til ukjent byggegrunn.
Yttervegger av laft og bindingsverkkonstruksjon utvendig kledd med stående panel. Yttertak av saltakskonstruksjon belagt med takstein.
Boligen har tofløyet entredør. Vinduer og verandadører med karmer av tre og to-lags glass fra 2014.
Byggemåte anneks og utebod:
Oppført i bindingsverkkonstruksjon utvendig kledd med stående panel og stående falset kledning. Takkonstruksjon av saltakskonstruksjon belagt med takstein.
I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være oppmerksom på, herunder:
Badet i 1 etasje har sprekk i flisfuger i dusjsone, flislegging av veggflate i dusjsone og gulv fremstår noe ufagmessig. Badet i 2 etasje har ujevn flislegging.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om badene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Boligen ble både tilbygget og omhyggelig renovert i 2014, og har i hovedsak standard fra dette året - det bygningstekniske inkludert. Til tross for moderne standard oppleves boligen likevel som eldre og er fylt med en klassisk lun sjarm fremmet av såvel arkitekturen som en svært vellykket sammensetning av overflater og innredninger.
Med hele 357 kvm. oppmålt BRA er boligens bygningsmasse rik i både omfang og innhold. Første etasje i boligens søndre fløy eller hoveddel består nærmest utelukkende av sosiale rom, samt fasiliteter som støtter disse. Her finnes blant annet hele tre romslige stuer, hvorav én har et voluminøst preg med himling åpnet mot full mønehøyde og foldedører som gir mulighet for å åpne sydveggen mot plattingen utenfor.
I de øvrige to stuene er romfølelsen lunere, til tross for et stort areal. Her er også boligens lange historie synliggjort i form av hvitmalte, originale laftekasser datert 1783. Vesentlige er også stuenes to ildsteder, nærmere bestemt en dekorativ kakkelovn og en oppmuret gruepeis med innbygget, vedfyrt komfyr. Det er for øvrig vannbåren gulvvarme i hele første etasje, tilknyttet varmepumpe med bergvarme.
Kjøkkenet er åpent og sømløst forbundet med den ene av stuene og stilmessig gjennomført i et klassisk moderne uttrykk som passer utmerket inn i boligen. Innredningen er utformet med hovedvekt på benkeskap som i sin natur er lite fremtredende og ivaretar en luftig romfølelse. Her finnes omfangsrike arbeids- og avlastningsflater samt en rekke oppbevaringsmuligheter, blant annet i hendige kolonialskuffer. Verdt å fremheve er ikke minst også det tilknyttede grovkjøkkenet som har utfyllende skap- og benkeplass samt egen ytterdør vendt mot inngangspartiet.
Boligens nordre fløy oppleves som adskilt fra den søndre, men er likevel lett tilgjengelig både fra førstnevnte stue og utvendig fra gårdsplassen. Gangen i denne delen gir for øvrig også direkte tilgang til den integrerte dobbelgarasjen og således muligheten til å gå tørrskodd til og fra bilene, helt uavhengig av værforholdene. Innerst i gangen finnes et vaskerom som er praktisk innredet til sitt formål, blant annet med arbeidsbenk og skyllekum.
I den nordre fløyen inngår også boligens hovedsoverom, som utgjør et såkalt master bedroom med eget bad og omkledningsrom. Badet har en gulvflate på nesten 7 kvm. utført med lyse fliser, det samme er veggene omkring dusjhjørnet som for øvrig er utstyrt med både hånd- og regndusj.
Ytterligere soverom finnes i andre etasje av begge fløyer, hvorav den søndre eller hoveddelen inneholder to som begge er av utpreget gode størrelser med henholdsvis ca. 19 og 16 kvm. gulvflate. De sistnevnte har i tillegg kneloft som til dels er utnyttet med intime sovealkover for familiens yngste.
Etasjens midtpunkt utgjøres av en vel så romslig stue, som nærheten til soverommene tatt i betraktning kan fungere ypperlig som barnas egen avdeling. Stuen er også tilknyttet etasjens terrasse som er overbygget og orientert i vestlig retning. Flott utsikt mot Oslofjorden kan sees fra begge.
Hoveddelens andre etasje er også utstyrt med eget bad, hvilket kommer spesielt soverommene til gode. Dette badets gulv er utført med dekorative historiske fliser, mens veggene omkring dusjhjørnet har hvite hexagon-fliser.
Andre etasje av den nordre fløyen inneholder et soverom med hele 22 kvm. gulvflate, samt en langstrakt og to-delt stue av nær 15 meter lengde. Hele denne etasjen har et tydeligere loftspreg fremmet av skrånende himlinger som gir til dels lav høyde.
Nederst i kjelleren finnes en skjult perle av et innredet rom som i dag benyttes dels til bibliotek og dels som TV-stue. Rommet er utstyrt med et rikt antall bokreoler og har et gjennomført rustikt preg med frilagt lafte-tømmer i veggene samt gamle vinduer og fløydører som ble bevart under renovering av boligen. Helt innerst finnes et adskilt rom som i dag benyttes til vinkjeller.
I kjelleren for øvrig finnes et separat toalettrom, en bod og to tekniske rom samt trappegang som forbinder kjelleren med nevnte gang i nordre fløy.
Overflater og innredninger:
Gulv: Parkett og fliser.
Innervegger: Malt panel, malte plater og fliser.
Himlinger: Malt panel.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter og heltre benkeplater. Nedfelt dobbel porselensservant med to-greps blandebatteri. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin. Integrert avtrekksventilator.
Bad 1. etasje: Hvitmalt skjenk med overmontert porselensservant og to-greps blandebatteri. Vegghengt speil. Dusjhjørne med svingbare glassdører og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Gulvmontert klosett.
Bad 2. etasje: Hvitmalt kommode med overmontert porselensservant og to-greps blandebatteri. Vegghengt speil. Dusjhjørne med svingbare glassdører og to-greps blandebatteri med hånddusj. Gulvmontert klosett.
Toalettrom 1. etasje: Hvitmalt benkeinnredning i heltre med overmontert porselensservant og to-greps blandebatteri. Gulvmontert klosett.
Toalettrom kjeller: Hvitmalt benkeinnredning i heltre med overmontert porselensservant og to-greps blandebatteri. Klosett montert på innbygget sisterne.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Komfyr og kjøleskap kjøkken medfølger ikke.

Oppvarming

Oppvarming med vannbåren gulvvarme i hele 1. Etasje Samt klebersteinsovn. Vannvarme og varmtvann tilkoblet varmepumpe med bergvarme.
Flexit ventilasjonsanlegg med ventilasjonsagregat plassert i knevegg på loft.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Boligen er totalrenovert og påbygget i 2014. Ombyggning er så omfattende at byggeår er satt til 2014. Original laftekasse som syntes ved kjøkken og stue innvendig er datert til 1783.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen, men det foreligger ferdigattest for tilbygg til bolig/restaurering datert 09.07.2014.
I henhold til mottatte bygningstegninger fra 2014 er det avvik på dagens planløsning.
TV-stue i kjeller og stue og soverom i 2 etasje del 2 er opprinnelig byggemeldt som kjellerrom og loft og er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Eneboligen er merket med rød trekant i SEFRAKS-registeret. Stående objekter eldre enn 1850 er meldepliktige etter kulturminnelovens § 25, stående objekter yngre enn 1850 er ikke meldepliktige. Egenskapen brukes også som standard symbolisering for SEFRAK-objekter der rød trekant indikerer meldepliktige objekter, gul trekant indikerer andre SEFRAK-objekter (ikke meldepliktige) og grå trekant indikerer SEFRAK-objekter som er revet eller brent.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen iht. grunnboksutskrift datert 12.10.2021.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Husebyskogen 10 har en attraktiv plassering bare få hundre meter unna sjøen på Fuglevik. Fra gårdsplassen er det kort gangavstand til både småbåthavn, en flott sandstrand og blankskurte svaberg. Får du plass i havnen, har du også et ypperlig utgangspunkt for utflukter på fjorden sommerstid.
Nabolaget i sin helhet har et barnevennlig miljø med lite trafikkerte smågater samt løkker og spennende skogholt å utforske. Det er sykkelavstand til både Vang skole og den nye Rygge ungdomsskole på Bredsand.
Fuglevik er omgitt av Rygges vakre jordbrukslandskap og har en landlig beliggenhet som likevel er bare få kjøreminutter unna de mer urbane sentrumsstrøkene av Moss. Det frodige Ryggelandet er kjent for sin kulturelle tyngde og har et stort antall turmuligheter. Verdt gjentatte besøk er også sommerperlen Larkollen, der du blant annet finner velrenommerte Støtvig Hotel og kulturelle innslag sommerstid.
Fra Fuglevik er både E6, sentrumsområdet av Moss og handelsområdet City Syd innenfor cirka 10 minutter. Sistnevnte har et bredt shoppingtilbud gjennom blant annet Rygge Storsenter og en rekke kjedetilknyttede varehus, samt et vel så rikt tilbud av helsetjenester.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 267,3 kvm.

Parkering

Garasje.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til opplysninger fra Moss kommune datert 07.10.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Fuglevik nord/endring" med formål naturvernområde, kjørevei og campingplass, vedtatt 25.03.1999 med plannr. M100E97. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål naturområde- grønnstruktur nåværende og fritids- og turistformål nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 28 694,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten utgjør kr 14 157,- for inneværende år og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 31.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 11.600,-.
Boligen er tilknyttet Nextgentel som leverandør av kabel-tv og internett og har avgifter på hhv. kr 476,- og 523,- pr. mnd.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 5.148,- pr. år. Alarmanlegget medfølger ikke og ny eier må tegne eget abonnement.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 2 629 519,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 9 466 268,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 14 157,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 12.198.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ole Kristian Narmo og Ann Kristine Bjørk

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 13.500,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0384/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.21384

Dato

Sist oppdatert: 27. november 2022 kl. 09:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.