Komplett salgsoppgave

Kjølberggata 13A

4 500 000 kr
48 m²
2 soverom
Velkommen til visning i Kjølberggata 13A!
Velkommen til visning i Kjølberggata 13A!
Kart
Del
Kjetil Kraabøl
Presenteres av
Kjetil Kraabøl
Tøyen
Strøken 3-roms med balkong og god planløsning. Pusset opp i 2018-19. Takhøyde inntil 2,9 meter. Varmtvann inkludert

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  41 966 kr
 • Omkostninger
  960 kr
 • Totalpris
  4 542 926 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1898
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  48 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 666 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Kjølberggata 13A! Strøken 3-roms leilighet med to jevnstore soverom. Leiligheten holder god standard med 1-stavs parkett, moderne kjøkken, pent flislagt bad og balkong. Leiligheten er pusset opp i perioden 2018-2019 med nytt kjøkken, nye varmekabler og gulvfliser på bad, nytt sikringsskap og ny 1-stavs parkett. Leiligheten ble malt og tapetsert i 2021, og i 2022 ble det bygget balkong mot bakgård med fint morgen- og formiddagssol. Høydepunkter
 • Balkong fra 2022 med flott morgen- og formiddagssol
 • Klassiske bygård med god takhøyde, rosett og stukkatur
 • Gjennomgående leilighet med store vinduer
 • God planløsning med to jevnstore soverom
 • Varmtvann inkludert
 • Nærhet til buss og T-bane
 • Ingen forkjøpsrett
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kjølberggata 13A, 0653 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 231, bruksnummer 251
Andelsnummer 23, Kjølberggata 13 borettslag, organisasjonsnummer 890 287 522

Innhold

Totalt bruksareal: 49 kvm
Totalt primærrom: 48 kvm
Primærrom:
4. etasje 48 kvm: Entré, stue/kjøkken, bad og 2 soverom
Sekundærrom:
4. etasje 1 kvm: Bod
I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på 9,6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 28.09.2022, utført av Anticimex v/Philip Østvik.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med bærende konstruksjoner i betong og bindingsverk samt etasjeskiller i betong og trekonstruksjon. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Følgende forhold gjøres det spesielt oppmerksom på, og har fått tilstandsgrad 2: Bad, vann- og avløpsrør, ventilasjon og gulv. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet og bygningsdelene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Velkommen inn i en nyoppusset 3-roms leilighet i 4. etasje med gode material- og fargevalg. Her får du en lun og hjemmekoselig leilighet som kombinerer de klassiske bygårdstrekkene med moderne løsninger og balkong. Fra leiligheten er det bare et par minutter til bussen, og ca. 8 minutters gange til Tøyen T-bane.
Entré:
Leiligheten har en pen entré med skoskap, knaggrekker og flislagt gulv. Fra entréen er det også en bod med plass til garderobe eller ekstra kjøleskap. Kjøleskapet som står der i dag medfølger.
Stue:
Delikat stue med 2,9 meter takhøyde og stue vinduer ut mot bakgården. Rommet har fin plass til både hjørnesofa og spisebord. Rommet har tapetsert vegg, tak med rosett og stukkatur og gulv i 1-stavs parkett. Fra stuen er det utgang til en helt ny balkong vendt mot bakgården. Her er det plass til et kafésett, og det er sol fra ca. 8 til 13 på sommeren.
Kjøkken:
Kjøkkenet er i åpen løsning til stuen, men har fremdeles sin egen nisje hvor du fint kan være sosial med gjestene uten at hele kjøkkenbenken er direkte synlig i stuen. Kjøkkenet består av hvite slette fronter, laminat benkeplate med underlimt oppvaskkum, romslige overskap, integrerte hvitevarer og ventilator med kullfilter. Flislagt vegg med populære Subway-fliser og smart løsning med kjøleskuffer. Hvitevarene medfølger.
Soverom:
Leiligheten har to gode soverom på ca. 9 kvm hver med plass til dobbeltseng og garderobeskap. Rommene er perfekte for vennepar/søsken som vil kjøpe sammen, eller for de som ønsker er romslig kontor/gjesterom.
Bad:
Flislagt bad med gulvvarme. Badet er fra ukjent årstall, men fikk nye varmekabler og gulvfliser i 2018. Badet består av servant med underskap, speilskap, toalett, dusjkabinett og vaskemaskin. Vaskemaskinen medfølger.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Vaskemaskin på bad og kjøleskap i bod medfølger.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med gulvvarme og panelovner. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår.
Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 24.10.1899, som i følge kommunen anses som datidens ferdigattest. I tillegg foreligger det ferdigattest på rehabilitering av bygården datert 20.09.2007 og ferdigattest på oppføring av balkonger datert 13.09.2022. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 532620, tinglyst 02.11.2006, type heftelse: Fellesobligasjon for borettsinnskudd.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 2 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelser om parkering og bestemmelser om bebyggelse/bruksendring. Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Nedre Kampen ligger sentralt i hjertet av Oslo med kort gangavstand til sentrum. Buss 37 fra Galgeberg som går døgnet rundt er kun ca. 7 min å gå fra leiligheten. Buss nr. 20 går fra Kjølberggata i umiddelbar nærhet til borettslaget. Kort vei til både Tøyen og Grønland t-bane.
I umiddelbar nærhet har man alt en kan ønske av servicefasiliteter som populære cafeer, dagligvarebutikker og frukt/grønnsaksbutikker. Det gamle postkontoret på Tøyen senter har blitt til utestedet Postkontoret. Allerede har dette blitt en populær møteplass for folk fra Gamle Oslo. Du finner også andre nyåpnede restauranter som Munks (thai), Anatolia (tyrkisk), Human mote (bar) og Skatten. Andre populære spiseplasser i nærheten er Grådi på Sørli plass, samt Brutus bar som også ligger på vei ned mot Grønland.
Veien er heller ikke lang til Grønland med ulike servicetilbud som man trenger i det daglige. Apotek, kolonialforretninger, frisører, vinmonopol, serveringssteder og en rekke grønnsaksforhandlere preger det nærliggende gatebildet. For den kaffetørste finner en Det grønne kjøkken like i nærheten, Kaffebrenneriet i den tidligere brannstasjonen og Teaterplassen med en rekke hyggelig serveringssteder. Oslo Mekaniske Verksted og Olympen er populære møteplasser i dette området. Sørenga sjøbad åpnet sommeren 2015 med badeplasser, brygger og spisesteder.
Det er også kort vei til urbane Grünerløkka med et bredt tilbud av trivelige kafeer og spisesteder som Villa Paradiso (pizza restaurant), Delicatessen (tapas), Mucho Mas (Mexikansk), Fru Hagen og Godt Brød. Her finnes det også et bra shoppingstrøk, barer, konserter og Ringen kino.
I tillegg til å bo i hovedstadens sentrum er det kort vei til flotte tur og rekreasjonsområder som Klosterenga park, Botanisk hage, Tøyenparken (Miniøya & Øyafestivalen), Middelalderparken, Ola narr, Sofienbergparken, Birkelunden og Kampen park. Det er også kort vei til hyggelige Akerselva. Langs elva finner du grøntområder og flotte turveier, men også rester av Oslo østs spennende industrihistorie.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 788 kvm som tilhører borettslaget. Felles bakgård opparbeidet med asfaltert adkomst, gressplen, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper og sykkelparkering.

Parkering

Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-3044 hentet ut 27.09.2022 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.1989.
Pågående byggesaker og reguleringssaker i nærområdet:
Saksnummer 202004379 - Byggesak - Kjølberggata 25 - Rehabilitering av pipe - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 201918497 - Byggesak - Hagegata 52 - Bruksendring av loft til to boliger og fasadeendring takarker - Status: Rammetillatelse gitt
Saksnummer 202003701 - Byggesak - Hagegata 55 - Oppføring av boligbygg - Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Saksnummer 201910041 - Byggesak - Ullensakergata 1 E - Fasadeendring - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 202013996 - Byggesak - Brinken 19 A-B - Fasadeendring - Status: Tillatelse gitt
Saksnummer 201905974 - Reguleringssak - Håkons gate 14 - 16 - Bestilling av oppstartsmøte - Omsorgsboliger - Mottatt sak: 03.04.2019
Saksnummer 202015491 - Byggesak - Håkons gate 13 A-B - Utbygging av loft og fasadeendring - Status: Igangsettingstillatelse gitt
Saksnummer 202208587 - Byggesak - Håkons gate 13 A - Oppføring av tilbygg - Status: Venter på tilleggsdokumentasjon
Saksnummer 202211741 - Byggesak - Jens Bjelkes gate 81 A - Etablering av takterrasse - Status: Rammetillatelse gitt
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 4 666,- pr. mnd. og inkluderer: Internett, vartmvann, trappevask, renter og avdrag, kommunale avgifter, styrehonorar, drift og vedlikehold m.m.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.10.2022
Felleskostnadene fordeles slik:
Felleskostnader kr 3 917,-
Fiber kr 299,-
Avdrag lån kr 358,-
Renter lån kr 92,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13 500,- pr. år. / 5750 kwh. pr. år.
Boligen er tilknytte HomeNet som leverandør av internett, og er inkludert i felleskostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 956 003,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 441 612,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 75 772,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 41 966,- pr. 25.09.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 19 031 264,- pr. 25.09.2022 og lånevilkårene er:
Lån 1
Lånenummer: 12120876587
Saldo per 25.09.2022: kr 16 357 459,-
Andel av saldo: kr 0,-
Rentesats per 25.09.2022: 3,1% pa.
Siste termin: 31.03.2047
IN-ordning: Ja
Avdragsfrihet: Nei
Lån 2
Lånenummer: 71628283685
Saldo per 25.09.2022: kr 1 030 630,-
Andel av saldo: kr 40 337,-
Rentesats per 25.09.2022: 3,1% pa.
Siste termin: 30.06.2033
IN-ordning: Nei
Avdragsfrihet: Nei
Lån 3
Lånenummer: 12127049333
Saldo per 25.09.2022: kr 43 175,-
Andel av saldo: kr 1 630,-
Rentesats per 25.09.2022: 3.1% pa.
Siste termin: 31.12.2023
IN-ordning: Nei
Avdragsfrihet: Nei
Lån 4
Lånenummer: 16365810528
Saldo per 25.09.2022: kr 1 600 000,-
Andel av saldo: kr 0,-
Rentesats per 25.09.2022: 3,1% pa.
Siste termin 31.03.2047
IN-ordning: Nei
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4 542 926,-. Av dette beløpet utgjør kr 41 966,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Olav Hartwedt Larsen og Ylva Hartwedt Larsen

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Kjølberggata 13 borettslag.
Borettslaget består av 37 leiligheter.
Forretningsfører er Boligbyggelaget USBL.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
2022: Bygget balkonger mot bakgården
2022: Rehabilitering av tak
2021: Drenering og tørking av stallbygning
Planlagte påkostninger:
I følge styreleder er det ingen planlagte prosjekter eller økninger av felleskostnadene.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Ingen forkjøpsrett.
Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 56-0083/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Gamle Oslo
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR56.2283

Dato

Sist oppdatert: 04. desember 2022 kl. 20:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.