Ila/Eiksmarka

Jøssingveien 64

Prisantydning

4 738 125 kr

Fellesgjeld: 28 715 krOmkostninger: 8 719 krTotalpris: 4 775 559 kr
Etasje
1
Byggeår
1972
Soverom
3
Areal (P-ROM)
98 m²
Tomteareal
41024 m²
Type / Eierform
Enebolig / Andel
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
3 060 kr

Kjedet enebolig på 1. plan med umiddelbar nærhet til marka! 3 sov. 45kvm terrasse. Gode solforhold. Ingen dok. avg.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Jøssingveien 64 - En sjelden mulighet! Meget stille og rolige omgivelser på Ila/Eiksmarka, med nærhet til off.kommunikasjon og Østerås kjøpesenter, samt flotte tur og rekrasjonsmuligheter med umiddelbar nærhet. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt, kjøkken ble fornyet ca 2008, yttertak ble tekket om 2002. Alt er på et plan, og har en meget god planløsning. 

- Sjelden mulighet
- 3 soverom
- Carport
- Umiddelbar nærhet til marka
- Stor terrasse
- Gode solforhold
- Barnevennlig og rolig område
- Kort vei til Østerås senter
- Busstopp fra Ila

Eiendommen

Jøssingveien 64, 1359 EIKSMARKA 
Gårdsnummer 28, bruksnummer 15, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3024

Områdebeskrivelse

Jøssingveien 64 ligger i meget stille og rolige omgivelser på Eiksmarka. Umiddelbar nærhet til flotte turmuligheter, sommer som vinter med Bærumsmarka som nærmeste nabo. Boligen ligger ikke langt fra Østerås Senter, hvor man finner et variert tilbud med butikker, legesenter, fysioterapeuter, treningssenter, frisør, apotek, kiosk, Baker Hansen og vinmonopol. Her finner du også dagligvarebutikken Meny som har et godt utvalg med stor ferskvaredisk. For øvrig kort vei til søndagsåpne Joker i Wilhelm Wilhelmsens vei på Hosle. Grini Næringspark ligger kun en kort kjøretur unna. Her er det stor Europris, Kid interiør, Evo Fitness treningssenter og diverse andre forretninger. For øvrig kort avstand til nye Eiksmarka senter, som stod klart i august 2018 med stor Kiwi og diverse småforretninger. 

For et større og bredere utvalg, ligger Bekkestua sentrum kun en kort kjøretur unna. 

Nærområdet kan by på flere sports- og rekreasjonsmuligheter, med bl.a. golfbaner, tennisbaner og fotballbaner innen nær rekkevidde. For golfentusiaster er det kort avstand til Haga og Grini golfbane. Fossum idrettsanlegg ligger kun en kort kjøretur unna, hvor det er tilbud innen allidrett, alpint, fotball, langrenn, opptur, orientering, skiskyting, sykkel, triathlon og trim. 

Fra Fossum og innover i Bærumsmarka er det flotte turmuligheter både sommer og vinter. På vinterstid er det fra Fossum kilometervis med oppkjørte skiløyper og egen lysløype, og på sommerstid er det fine tur- og sykkelstier. Fra Golfbanen på Grini/Haga er det også preparerte skiløyper på vinterstid, som er en flott start på turen før løypene tar deg innover i marka. Flotte turmål er gjerne Brunkollen, hvor de serverer sine herlige skoleboller. Om sommeren er det flotte bademuligheter i ferskvann ved Østernvann og Bogstadvann. 

T-banestasjon på Østerås, som ligger ved Østerås ungdomsskole. Herfra kommer du deg til Oslo sentrum på ca. 15 min. Her er det flere avganger i timen. Rutebussen stopper på Ila bussholdeplass, som ligger kun noen få minutters fra boligen! Her er det god bussforbindelse til Bekkestua og Sandvika.

Jøssingveien har et meget godt og trygt bomiljø, utmerket for alle typer mennesker. Kort vei til skoler, det gode bomiljøet, nærhet til skog og mark, samtidig som det ligger innenfor en kort rekkevidde til Oslo og steder som Bekkestua og Sandvika.

Barnehager og skoler

Nærmeste barnskole er Eiksmarka skole. 

Det er flere barnehager i området, hvor Barnas barnehage i Fossum terrasse og Lønnås barnehage er de nærmeste. 

Nærmeste ungdomsskoler er Hosletoppen eller Østerås ungdomsskole. 

Eikeli vgs. er nærmeste videreågående skole. 

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 129 kvm
Totalt primærrom: 98 kvm

Bruksareal:
Enebolig 129 kvm

Primærrom:
Enebolig: 1. etasje 98 kvm: Kjøkken, stue, vindfang, bad, arbeidsrom, gang og 3 soverom. 

Sekundærrom:
Enebolig: -1. etasje 31 kvm: 2 kjellerrom/bodareal. 

Kjeller er på et tidspunkt tilbygget. Når dette er utført er usikkert og arbeider er udokumentert og fremstår ufagmessig utført.

Gang og arbeidsrom er skjønnsmessig vurdert som primærareal grunnet rommenes bruk. Opprinnelig er dette bodareal. Et soverom er volummessig for lite iht. krav til oppholdsrom med naturlig ventilasjon. Rommet har et volum på 14 m3 mot krav på 15.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 17.03.2019 utført av Stein Gunnar Rølles. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 41.024 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Biloppstillingsplass i carport. Ellers plass til parkering på boligens gårdsplass. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i trekonstruksjoner fundamentert på vanger og pilarer i betong og registrert tatt i bruk 1972. Huset er senere tilbygget med kjeller under del av huset med to uinnredede kjellerrom. Generelt fremstår huset som godt vedlikeholdt og bad og kjøkken ble fornyet ca 2008, yttertak ble tekket om 2002 med mer. Arbeider med oppføring av kjeller fremstår ufagmessig utført og det er registrert endel fuktighet i gulv og vegger mot terreng. Over grunnmur har bygningen yttervegger av antatt bindingsverk i tre. Utvendig kledning består av ytterpanel. Vinduer med ramme og karmer i tre med isolerglass. Doble kjellervinduer. Saltakkonstruksjon i tre. Undertak med rupanel. Yttertekking med stålpanner. Undertak med rupanel. Papptekking på carport(Tg2). Nedløp, renner og beslag i stål. Dels overbygget veranda i trekonstruksjon på ca 45 kvm. Etasjeskiller i siporex fundamentert på venger og pilarer i betong. Innvendig infrastruktur for vann og avløp i plast, kobber og stål. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:

Gulv på grunn TG 2: 
- Gulv har skjevheter.

Vegger mot grunn TG 2: 
- Dels har vegger skjevheter og noe setningssprekker og det er fukt og avflassing i deler av mur. Arbeider generelt framstår ufagmessig utført.

Drenering TG 3: 
- Det er registrert endel fuktighet og avflassing i deler av grunnmur for kjelleretasje og eventuell fuktsikring er sviktende. Det bemerkes at rommet ikke er innredet og benyttes som boligareal.

Utvendige overflater: 
- Generelt fremstår kledning i god stand.
- Dels noe værslitte bord. Det er ikke montert musebånd/luseklosser. Tg2.

Ytterdører TG 2: 
- Dels noe tregheter og slitasje. Kjellerdør er generelt slitt. Råte i dør fra carport.

Renner, nedløp og beslag TG 2: 
- Det er registrert noe slitasje og utettheter.

Balkong, terrasse:
Dels noe tørt og værslitt virke. Rekkverket utførelse for høyde og sikring er ikke iht. dagens krav. Jfr. forskriftsendringer
over tid.

Pipe og ildsted: 
- Noe riss i brannmur. Tg2.

Bad: 
- Noe misfarging/jordslag og påvirkning av fuktighet ved ventil. Jfr. ventilasjon. Tg2.
- Det var betydelig kondens/fuktighet under deksel på vifte og forholdet og vifte bør undersøkes nærmere. Tg2.
- Det er ikke drensspalte for innbygget sisterne og dokumentasjon på eventuell fuktsikring av denne er ikke forevist.

Overflater på innvendige vegger: 
- Generelt fremstår flater i alminnelig godt stand. Dels støvkondensering i deler av flater. Støvkondensering er nødvendigvis ikke synlig direkte hvor det er tapetsert ect. Støvkondensering skyldes mangelfull isolering.

Overflater på innvendig himling: 
- Støvkondensering og kvistgjennomslag i deler av flater. Støvkondensering er nødvendigvis ikke synlig direkte hvor det er tapetsert ect. Støvkondensering skyldes mangelfull isolering.

Ledningsnett for sanitærinnstallasjoner: 
- Fordelergren er plassert i kjøkkenbenk og er ikke fuktsikret og drenert til rom med sluk. Forholdet bør utbedres og kontrolleres.

Luftbehandling generelt: 
- Kanal for ventilator på loft er provisorisk montert. Tg2. 

Terrengforhold - TG 2: 
- Deler av husets tilstøtende terreng/tilbakefylling har fall mot grunnmur.

Støttemur - TG 2: 
Dels noe sprekker og skjevheter.

Det følger av selgers egenerklæringsskjema: 

- Det har vært vann i kjeller to ganger, grunnet nedbør. 
- Det har vært tilfeller av mus på det åpne loftet. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 16.03.1972. 
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: 

1. terrenget må planeres som vist på approberte tegninger, jfr. bygningsloven § 97
2. Terrenget må gis fall ut fra bygningen i en bredde av minst 2 m. 
3. Det må være forskriftsmessige trapper ved alle utganger
4. Forskriftsmessig husnummerskilt må settes opp
5. Takrennene må utføres forskriftsmessig
6. Nedfallsrør fra takrenner mangler
7. Kjøkken må ventileres forskriftsmessig 
8. Ventilasjonskanaler som går gjennom kaldt loft må isoleres
9. Pipen over tak må pusses
10. Taket må tekkes ferdig

Midlertidig brukstillatelse meddeles på betingelse av at ovennevnte pålegg blir etterkommet innen 5. juni 1972. 

Ifølge selger er ovennevnte punkter utført. Kjøper overtar dog ansvaret for dette. 

Kjeller er på et tidspunkt tilbygget, og er ikke byggemeldt hos bygningsmyndigetene eller kommunen. Kjøper overtar ansvaret for dette. Kjøper er således selv ansvarlig for vedlikehold av kjeller, da denne ikke omfatter borettslaget vedlikehold i henhold til vedtektene. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Velkommen til Jøssingveien 64 - En sjelden mulighet! Meget stille og rolige omgivelser på Ila/Eiksmarka, med nærhet til off.kommunikasjon og Østerås kjøpesenter, samt flotte tur og rekrasjonsmuligheter med umiddelbar nærhet. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt. Alt er på et plan, og har en meget god planløsning. 

- Sjelden mulighet
- 3 soverom
- Carport
- Umiddelbar nærhet til marka
- Stor terrasse
- Gode solforhold
- Barnevennlig og rolig område
- Kort vei til Østerås senter
- Busstopp fra Ila

Velkommen til visning! Passer ikke oppsatte visningstidspunkter arrangeres det privatvisninger fortløpende. Kontakt Eiendomsmegler Marius Stormfelt på tlf. 91 71 48 55 eller marius.stormfelt@krogsveen.no så finner vi en tid som passer. Jeg er selvfølgelig også behjelpelig med verdivurdering av egen bolig dersom du ønsker dette for å være klar for budrunden!

Entré: 
Stor og luftig Entré. Entreen er innredet med stor garderobe for oppbevaring av yttertøy og sko. Her er det enkelt å holde det ryddig!

Stue & Terrasse: 
Stuen er leilighetens sentrum, og fremstår meget lys og åpen. Store vindusflater vendt ut mot vest, og med hyggelig utsyn mot Bærumsmarka. Det er meget god størrelse på stuen, og er i dag inndelt i 3 ulike soner: Spisestue, tv-krok og sofagruppe. Hyggelig peisovn i stuen, som danner et flott midtpunkt i boligen. Denne gir mye hygge på kalde vinterdager! I stuen er det også rom for oppbevaringsløsning som bokhyller/seksjon eller tv-møbler. Fra stuen er det utgang til flott og solrik terrasse, med flott utsyn mot Bærumsmarka. Terrassen er en utmerket uteplass som er et yndet ekstra rom på varme sommerdager. Her er det god plass til diverse utemøblement som sittegrupper, loungeområde og spisegruppe. Tilgang til hage fra terrasse, som er borettslagets eiendom. 

Kjøkken:
Moderne kjøkkeninnredning med glatte formpressede fronter og laminerte skapstammer. Benkeplater i heltre med oppvaskkum i kompositt. Integrert oppvaskmaskin. Opplegg for vaskemaskin. Ventilator med utblåsning. Her er det godt med benkeplass, hvilket gjør matlagingen til en lek - organiser, hold det rent og ryddig! 

Bad: 
Baderommet er innredet med benkeskap med servant, foldbare dusjdører med dusjarmatur på vegg og vegghengt toalett. 

Soverom: 
Det er 3 soverom i boligen. Et stort hovedsoverom, med god plass til stor dobbeltseng, samt garderobe. Soverom nr. 2 og 3 benyttes idag som kontor/gjesterom, men passer utmerket som barnerom - alt etter behov. 

Kjeller:
Under del av huset er det kjellerareal, med to uinnredede kjellerrom. Her er det godt med oppbevaringsmuligheter!

El-anlegg: 
Sikringskap med automat- og skrusikringer. 3 x 35 A amp. hovedsikring i følge beskrivelse i sikringskap.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme. Gulvvarme i deler av kjøkken og bad.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Ila Borettslag AL.
Borettslaget består av 32 andeler.
Forretningsfører er MAGS Regnskap, tlf. 900 86 353.
Dugnad må påregnes. 
Dyrehold er tillatt.  

Foretatt påkostninger de senere år: 
- Kjøp av festet tomt, og endringer av vedtektene som følge av dette
- Oppgradering av lekeplassen
- Inngått avtale med Rentokil om å legge ut gift i kummer i de tre stikkveiene til borettslaget

Planlagte påkostninger: 
- Rensing av avløp og kloakkrør: det har vært tett i kum i nedre gate, som kunne skapt problem for beboere med overløp av kloakk inn i huset. Det er blitt anbefalt å spyle rør fra hus og ut som forebygging - styret vurderer saken. 
- Veibelysning: styret jobber med en mer permanent løsning
- Planlegges å asfaltere veiene

Det er såldes planer om utbygging av regional sikkerhetsavdeling på Ila. Planarbeidet er under utarbeidelse og det er usikkert når dette er klart. Her er det blitt søkt om utvidelse av markagrensen/planområdet. Da planforslaget var ute på høring 2018, hadde Ila Borettslag en rekke innsigelser til planene og var tydelig imot at det gis tillatelse til å gjennomføre planarbeidet. Styret og aksjonsgruppen i Ila Borettslag, med faglig støtte fra advokatfirmaet DSA, følger planarbeidet og utbyggingsarbeidene tett, og deltar på alle møter hvor saken diskuteres og hvor borettslaget har tilgang. Ila Borettslag sendte inn klage på forslaget senest 04.04.2019, hvor man la frem følgende: Den foreslåtte utvidelsen av planprogrammet omfatter område innenfor markagrensen. Ila borettslag mener planprogrammet skal omfatte områder som ligger utenfor markagrensen, slik Klima- og miljødepartementet og Bærum kommune stiller vilkår om. Se for øvrig under punkt regulering i salgsoppgaven for mer informasjon, eller gå inn på Bærum Kommunes hjemmeside - plan, bygg og geodata - innsyn på sak - arkivID: 17/23777. 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.

Det følger av borettslagets vedtekter punkt 4.2 at hver andelshaver har plikt til å vedlikeholde hele sin bolige, med unntak av det som følger av punkt 4.3 i vedtektene. 

Det følger således av vedtektene punkt 4.3 at laget skal holde bygninger og eiendommen ellers i forsvarlig stand så langt plikten ikke ligger på andelseierne. Laget skal vedlikeholde: utvendig tak, utvendige carporttak, garasjetak, takrenner og nedløpsrør med beslag og fester, utvendige piper og lufteventiler(over tak), alle innstallasjoner i bakken samt fellesarealer, men ikke eksterne boder eller dukkestuer til andelseierne. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av de pengeheftelser som hefter på borettslagets eiendom:
Dagboknr 19037, tinglyst 01.12.1975, type heftelse: Obligasjon som er en fellesobligasjon for borettsinnskudd. A/L Ila erkjenner i obligasjonen at de er skyldig andelseierne i borettslaget representert ved Andresens Bank A/S. Beløpet utgjør summen av alle borettsinnskuddene som andelseierne har betalt til borettslaget. For borettsinnskuddene er det utstedt partialobligasjoner til hver andelshaver. Borettsinnskuddene kan ikke kreves forretntes. De kan heller ikke kreves tilbakebetalt med mindre borettslaget opphører med sin virksomhet. Det følger av obligasjonen flere vilkår iforhold til prioritet og opptrinnsrett, vedlikehold av eiendommen og forsikring. 

Dagboknr 538206, tinglyst 22.05.2017, type heftelse: pantedokument hvor DNB er panthaver på et beløp stort 2.000.000,-. 

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom. Dagboknr 308196, tinglyst 01.12.1971, type heftelse: best. om vann/kloakkledning som er en erklæring hvor undertegnede eier av gnr. 28, gnr. 15 parsell 1,2 og 3 erklærer seg og senere eiere at kloakken må tilknyttes midlertidig eller permanent renseanlegg når slik anlegg kommer i nærheten av tomten i rimelig avstand. Tilknytningen, herunder også utgifter ved utkopling av septiktank, skal utføres etter vann og kloakkvesenets anvisning uten avgift for Bærum kommune. Samt forpliktes det å betal den til enhver tid gjeldende årlig avgift for drift og vedlikehold av det kloakkrenseanlegg eiendommen er tilknyttet. Videre erklæres det av det vedtas at man følger kommunens vannforsynings og kloakkreglement, og forholde seg til de enhvert tid gjeldende bestemmelser for vann og kloakkarbeiders utførelse. Er noen del av anlegget utført med dispensasjon fra gjeldende bestemmelser, vedtas vilkårene for dispenasjon og Bærum vann og kloakkvesen har rett til når som helst å kreve det utført på forskriftsmessig måte hvis det oppstår problemer eller ulemper. 

Videre er det tinglyst 12 andre servitutter på eiendommen, hvor alle gjelder det samme fra parsell 1-31. 

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til konsentrert småhusbebyggelse, felles gangareal, felles lekeareal og kjørevei i henhold til reguleringsplan Ila Sikringsanstalt datert 24.08.1970 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Plantypen er en eldre reguleringsplan. Det er nye reguleringsplaner under arbeid, Deltajregulering om Ny Vannforsyning Oslo-Lommedalsveien 297 med status, planlegging igangsatt.

Kommuneplaner: Kommuneplan 2017-2035 Id 201601. Ikrafttredelse 04.04.2018. Endelig vedtatt arealplan. 

Det foreligger ny kommuneplan under arbeid, Kommuneplanens arealdel 2035-2030, status på saken er planlegging igangsatt. 

Naboeiendommen gnr. 28, bnr. 2 kretser rundt Ila borettslags eiendom på gnr. 28, bnr. 15. Dette var eiendommen borettslaget er skilt ut fra i sin tid, og eiendommens areal er på totalt 241.991 kvm. Eiendom gnr. 28, bnr. 2 er i dag regulert til offentlig eller privat tjenesteyting, LNFR areals, samt bruk og verne av sjø og vassdrag med tilhørende strandsone. 

Det er kommet inn et planforslag med detaljregulering til ny regional sikkerhetsavdeling på Ila på ovennevnte eiendom gnr. 28, bnr. 2. Regional sikkerhetsavdeling (RSA) er en del av Oslo universitetssykehus HF (helseforetak). Virksomheten skal sørge for mottak, omsorg og behandling av pasienter med alvorlige psykiske lidelser med atferdsavvik, og som er til nærliggende og alvorlig fare for seg selv eller andre. Regional sikkerhetsavdeling (RSA) er i dag lokalisert på Dikemark i Asker kommune. Lokalene er nedslitte, utdatert og det er i dag mangel på kapasitet. Det er således et stort behov for at det etableres et nytt og forbedret tilbud for denne pasientgruppen. Området på Ila ble i idéfasen rangerte som den mest egnede tomten, da området i dag er avsatt til offentlig tjenesteyting, og da en samlokalisering av RSA og Ila fengsel vil legge til rette for synergier gjennom samarbeid mellom det psykiatriske fagmiljøet ved RSA og tilsvarende fagmiljøer ved Ila fengsel. Ila landsfengsel har tilkjennegitt at stiller seg svært positivt til tiltaket.

Det er kommet inn to alternativer for følgende forslag: 

Alternativ 1 (Sør-alternativet): Alternativ 1 innbefatter etablering ved Ila nedre. På denne delen av tomten ligger i dag en tidligere landbrukseiendom med gårdsbebyggelse som ikke lenger er i bruk, samt fengselets gartneri. Dersom dette alternativet velges vil det være nødvendig å reetablere gartneriet nord for fengselet. Hele den aktuelle tomten ved Ila nedre er i dag avsatt til offentlig/privat tjenesteyting (nåværende). Tomten er i sin helhet eiet av
staten ved Statsbygg. Dette er Helse Sør-Øst sitt foretrukne alternativ.

Alternativ 2: (Nord-alternativet) Bærum kommune har bedt om at det utredes et tomtealternativ nord for Ila fengsel. Arealene ved Ila nordre er delvis avsatt til offentlig/privat tjenesteyting og delvis til LNF-formål. Området består i dag av en ballplass samt skogsområder. Den delen av området som er avsatt til LNF-formål er eiet av Løvenskiold. En etablering nord for fengselet vil derfor forutsette at det inngås en avtale om
kjøp av tomtearealer. Dersom plassering av tiltaket ved Ila nordre vurderes som best egnet, vil gartneriets virksomhet ved Ila nedre kunne opprettholdes. Dette er Bærum kommunes foretrukne alternativ dersom RSA skal lokaliseres ved Ila fengsel.

For mer informasjon gå inn på Bærum kommunes hjemmesider: innsyn/byggesak og søk på gnr/bnr 28/2 eller arkivID 17/23777 , eller spør megler. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Oppdragets KR-kode

KR11.1966

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.060,- pr. mnd. og inkluderer: Forsikring, kommunale avgifter, vedlikehold i henhold til vedtekter, måking/strøing.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.03.2019. 

Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 68,-
Avdrag kr 563,-
Driftsutgifter kr 1.907,-

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 18.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på 
kr 489,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av internett, og har en avgift på kr 199,- pr. mnd. Avtalen er løpende. Boligen er tilknyttet ikke alarmselskap.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2017 beregnet til kr 1.281.229,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 4.612.424,40. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 8.248,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 28.715,- pr. 31.12.2018.

Total fellesgjeld for boligselskapet er 587.650,- pr. 31.12.2019 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4,55%
Lånets løpetid: Mai 2022
Avdragsfrihet: nei

Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Kr 17.232,- pr. 28.02.2019 av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 522,-. 

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.187,- 
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.775.559,-. Av dette beløpet utgjør kr 28.715,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.

Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.187,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 40.000,-
Grunnhonorar: kr 15.900,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 14.150,-
Visningshonorar: kr 2.250,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Marius Stormfelt
Eiendomsmegler

Marius Stormfelt

Telefon
Mobil 91714855

Lurer du på noe

Marius svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.