Komplett salgsoppgave

Hjortetråkket 11

2 400 000 kr
131 m²
3 soverom
Hjortetråkket 11
Hjortetråkket 11
Kart
Del
Bamble - Rugtvedt
Påkostet romslig tomannsbolig. Ferdigstilt i juni 2022. Carport, gode solforhold, barnevennlig. Fellesgjeld kan innløses

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 400 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  2 095 000 kr
 • Omkostninger
  1 460 kr
 • Totalpris
  4 496 460 kr
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  131 m²
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  14 101 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

God standard, fint og nytt, gode solforhold, sentralt ift. skole, barnehage og butikk, stille og rolig nabolag.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Bjerkenetunet borettslag er et nyetablert borettslag som består av 14 vertikaldelte tomannsboliger. Borettslaget er allerede godt etablert. I borettslaget er det kun 4 boliger som går over to plan. Hjortetråkket 11 er en av dem. Planløsningen er svært gjennomtenkt med plass til alt en familie trenger. Romslig entré, 2 flotte bad, kjellerstue/gjesteavdeling, 3 soverom, stor og lys stue og kjøkken med god plass til alle. Herfra er det utgang til en solrik terrasse. Det er lagt opp til det enkle livet som borettslagsordningen gir, men uten at du må gi avkall på terrasse og grøntarealer. Her får du hyggelige naboer og 19 års avdragsfrihet på andel fellesgjeld! Om du vil innfri fellesgjelden, vil felleskostnad per mnd. være kr. 6 479,-. Den inkl. bl.a. snømåking, plenklipp og TV og internett.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hjortetråkket 11, 3962 STATHELLE
Kommunenummer 3813, gårdsnummer 21, bruksnummer 303, ideell andel 1/1
Andelsnummer 5, Bjerkenetunet Borettslag, organisasjonsnummer 925889563

Innhold

Totalt bruksareal: 135 kvm
Totalt primærrom: 131 kvm
Vertikaldelt tomannsbolig 135 kvm
Primærrom:
1. etasje 48 kvm: Entré/hall, vaskerom/bad, stue og soverom.
2. etasje 83 kvm: Stue, kjøkken, gang, bad og to soverom.
Sekundærrom:
1. etasje 4 kvm: Teknisk rom/bod.
I tillegg har boligen utvendig sportsbod på 7,9 kvm som ikke blir medregnet i bruksarealet ettersom den kun har inngang fra utsiden.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra de opprinnelige byggetegningene, datert 26.06.2019.

Byggemåte

Det foreligger ikke tilstandsrapport ettersom boligen er nybygd og ble ferdigstilt i juni 2022. Den omfattes fortsatt av nybyggarantien.
Dette er en vertikaldelt del av tomannsbolig, bygget med lydisolerende seksjonsvegger iht. TEK 17. Gulv på betongplate med radonsperre, standard bindingsverk, 200 mm mineralull med liggende utvendig kledning. Vinduer med 3-lags energiglass, utvendig beslått med aluminium. Yttertak med dobbeltkrum betongtakstein. Terrasser er bygget i trykkimpregnerte materialer. Varmtvannsbeholder på 200 l, plassert i teknisk rom/bod. Utekran på gavlvegg. Balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning. Loft har kun inspeksjonsluke og skal ikke brukes til lagring.
Ser mer detaljert informasjon om bygget i vedlagte leveransebeskrivelse, datert 23.01.2020.

Standard

Boligen er kun brukt i underkant av ett år og har høy standard med ekstra tilvalg på fliser og kjøkkeninnredning i god kvalitet fra Norema. Vegger kledd med gipsplater, malt i tidsriktige og harmoniske farger, himling med innfelte downlights og lekre gulv med ekstra brede laminatbord. Det er fliser på gulv og vegger på begge bad samt i entré/hall. Stort og praktisk dusjbad og vaskerom i tilknytning til hallen, med benk over vaskemaskin og tørketrommel. Innfellbare dusjvegger i glass, vegghengt wc med innebygget cisterne og servant i skuffeseksjon med speilskap over. I denne etasjen er også ungdoms- eller gjesteavdelingen med tv-stue og soverom. I hovedetasjen er det stort og lyst kjøkken med utgang til solrik terrasse. Innholdsrik kjøkkeninnredning med benkeplate i lys laminat som matcher gulvet. Integrerte hvitevarer i god arbeidshøyde. Fin plass til spisebord og kort vei ut til den sydvendte terrassen. Hjørneterrassen mot vest har sol til ca. kl. 2100 sommerstid. Innvendig solskjerming medfølger. Den fine vedovnen kan sees både fra kjøkkenet og fra stua, som kun er avdelt fra kjøkkenet med en halv skillevegg. Stua er romslig og har store vindusflater som gir godt lys. Det er to soverom oppe med garderobeskap og et delikat bad i gråtoner. Her er det valgt store flis, innfellbare dusjvegger, stor servant med skuffer under og speilskap over. Vegghengt wc med innebygget cisterne. Det er stor skyvedørsgarderobe med speildører i hallen, samt innvendig bod/teknisk rom og utvendig sportsbod med stikkontakt. Hele løsningen er godt gjennomtenkt og boligen fungerer godt. Carport under tak rett ved inngangsdøren. Elbillader medfølger.

Løsøre og tilbehør

Lysekrone på kjøkken medfølger ikke. Innvendig solskjerming medfølger. Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler i alle gulv i 1. etasje samt på bad i 2. etasje. Peisovn i stue. I tillegg er det ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning som bidrar til godt inneklima og stabil temperatur. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.10.2022. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 7 servitutter på borettslagets eiendom og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk:
03.05.1950 - Dokumentnr: 500705 - Bestemmelse om veg
Vegvesenets betingelser vedtatt
Overført fra: Gnr:21 Bnr:28
Gjelder denne registerenheten med flere
23.10.1970 - Dokumentnr: 504012 - Best. om vann/kloakkledn.
Vegvesenets betingelser vedtatt
Overført fra: Gnr:21 Bnr:28
Gjelder denne registerenheten med flere
27.03.1985 - Dokumentnr: 5627 - Jordskifte
Grensegangssak 22/83 v/Grenland jordskifterett
Overført fra: Gnr:21 Bnr:28
Gjelder denne registerenheten med flere
23.11.2018 - Dokumentnr: 1592216 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3813 Gnr:21 Bnr:207
Overført fra: Gnr:21 Bnr:302
Gjelder denne registerenheten med flere
De øvrige servituttene omhandler: tidligere adkomstretter for eneboligene i bakkant av borettslaget. Disse har nå fått nye adkomstveier og de tinglyste veirettene skal oppheves.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger solrikt til på Rugtvedt, rett ved Rugtvedt skole. Det er umiddelbar nærhet og trygg gangvei til barneskole, kun 3 minutters gange, barnehage, idrettsanlegg samt Lasses med bensinstasjon, flott matbutikk og stor café. Gode bussforbindelser sørover og mot Oslo. Det er også kort vei til Brotorvet, kjøpesenter med alle fasiliteter, bussforbindelser til Porsgrunn og Langesund. Mange fine turmuligheter både i marka og ved sjøen. Enkel adkomst og gode solforhold.

Adkomst

Kjør mot Herre i rundkjøringen syd for Høgenheitunnelen. Følg Herreveien mot Findal. Avkjørselen til Bjerkenetunet borettslag er til venstre, tvers ovenfor Nye Veier sine lokaler. Følg internveien rett frem, så kommer du til Hjortetråkket 11 som ligger i svingen, i øverste rekke i borettslaget.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Rugtvedt skole (1-7 kl.) - 0.7 km
Grasmyr skole (8-10 kl.) - 4,2 km (skolebuss)
Croftholmen videregående skole - 3.2 km
Bamble videregående skole - 4.2 km
Barnehagen Marthas hage (0-6 år) - 1 km
Stokkevannet barnehage (0-5 år) - 1.3 km
Falkåsen barnehage (3-5 år) - 2.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på totalt 6.109,6 kvm som tilhører borettslaget. Terrasse i impregnert treverk som vender mot syd, med utgang fra stue/kjøkken. Det er gode solforhold på eiendommen. Det er etablert felles lekeplass og plass for renovasjon og postkasser. Asfaltert adkomstvei og grus på gårdsplasser. Biloppstillingsplass ved inngangsdøra med elbillader, samt 1 sportsbod følger boligen.

Parkering

2 biloppstillingsplasser i tilknytning til boligen. Ved parkering bak hverandre kan man få plass til 4 biler.

Vei, vann og avløp

Adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse iht. kommuneplan datert 18.06.2015. Det er iht. egen planID 3813 324 for Bjerkenetunet, datert 08.02.2018, avsatt reguleringsformål som kjørevei, boligbebyggelse/konsentrert småhusbebyggelse, lekeplass og annen veggrunn/tekniske anlegg. Det er avgitt tomteareal til fylkeskommunen langs Herreveien, for fremtidig etablering av gang og sykkelvei.
Utsnitt av reguleringsplan og tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til selv å undersøke reguleringsmessige forhold hos kommunen.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 14 101,- pr. mnd. og inkluderer:
- Renter på felleslån (avdrag etter 20 år)
- Grunnpakke kabel TV/ Internett
- Bygningsforsikring
- Forretningsførsel av borettslaget, og evt. teknisk forvaltning
- Revisjon
- Andre driftskostnader
- Utvendig vedlikehold
- Brøyting/plenklipping
- Eiendomsskatt/kommunale avgifter.
Telefon, NRK lisens, strøm og innboforsikring bekostes av den enkelte beboer.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renteutgifter kr 7 622,-
Avdrag kr 0,-
Driftsutgifter kr 6 479,-
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.06.2023.
Borettslagets lån er avdragsfritt i 20 år fra 2021. Frem til 2041 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr 5 520,- pr. mnd. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå. Rente pr.07.06.2023 er 4,35%.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000,- pr. år. I tillegg kommer nettleie.
I selgers husstand har det bodd 3 personer og det opplyses om at strømforbruket har vært ca 9 000 kwh pr år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett. Avgiften er inkludert i månedlige fellesutgifter. Tv-dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Da boligen er under ett år er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6 340,- pr. 31.12.2022
Andel fellesgjeld er kr 2 095 000,- pr. 31.12.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er 23.525.000,- pr. 07.06.2023 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 4,35% flytende rente
Lånets løpetid: 40 år fra 2021
Avdragsfrihet: 20 år fra 2021
Bank: Sparebanken Sør
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.  
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 4 496 460,-.  Av dette beløpet utgjør kr 2 095 000,00,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger. 
Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.768,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Solveig Walaas

Informasjon om borettslaget

Borettslaget består av 14 boliger fordelt på 7 vertikaldelte tomannsboliger. Fire av boligene er over to plan og 10 er på ett plan.
Den første generalforsamlingen ble avholdt 23.05.2022 og det ble valgt et styre i borettslaget.
Forretningsfører er PBBL, telefon: 35 57 31 00
Dyrehold må søkes om til borettslaget. Det er dyrehold i borettslaget p.t.
Dugnad må påregnes.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie én andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette inntil 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Borettslaget har tilrettelagt for IN-ordning men har valgt å ikke betale seg inn i ordningen før noen av andelseierne velger å benytte IN- ordningen. Da vil også borettslaget melde seg inn i sikringsfondet.
Borettslagets lån er avdragsfritt de første 20 årene. Frem til 2041 betales det dermed kun renter på andel fellesgjeld. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med kr. 5.520,-. Rente på 4,35 % pr. 07.06.2023.

Konsesjon

Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i Bamble kommune. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Kjøper må sette seg inn i selgers egenerklæring samt salgsoppgaven før bud inngis. Eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger, evt. til byggherre ved reklamasjoner som går på nybyggarantien.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, leveransebeskrivelse og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,9% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 16.600,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 28-0029/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble og Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR28.2329

Dato

Sist oppdatert: 20. september 2023 kl. 22:21

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.