Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa, hotell, seksjon 8, leil. 2205/2206

Prisantydning

3 500 000 kr

Omkostninger: 88 722 krTotalpris: 3 588 722 kr
Etasje
4
Byggeår
2008
Soverom
3
Areal (P-ROM)
76 m²
Type / Eierform
Hytte / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
1 350 kr

NYHET! Norefjell Ski & Spa -Lekker 4-r. frontleil. (rekketun A) i 2. etg. m/utsikt -Ca 60 kvm. solrik terrasse -Garasje

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott 4-roms hotelleilighet (frontleil. i rekketun A) på 76 kvm. m/55 kvm. solrik terrasse og fin utsikt. Leil. ligger fint til i 2. etg., høyt hevet over Piazzaen og nærområdene. Samtidig gir terrassen adkomst til terrenget rundt rekketunet. Leil. har bl.a. stor stue, åpent kjk. m/ int. hvitevarer, 2 bad og 3 gode sov. Gulvvarme, gasspeis, mye lagring. Leil. er komplett utstyrt for et godt ferieliv. Parker bilen i oppvarmet garasje, kom inn til en varm og ren leil. med håndklær og sengetøy. Som eier har man fri adgang til hotellets fasiliteter; basseng, spa/velvære og trening. Rengjøring/vedlikehold av leil. ivaretas av hotellet. Her er det bare å nyte! Dette er perfekt for aktive mennesker som ønsker trening og velvære både inne og ute som del av feriene sine.

Eiendommen

Norefjell Ski & Spa, hotell, seksjon 8, leil. 2205/2206, 3536 NORESUND 
Gårdsnummer 203, bruksnummer 9, seksjonsnummer 8, kommunenummer 622,
Gårdsnummer 203, bruksnummer 9, seksjonsnummer 19, kommunenummer 622

Områdebeskrivelse

Velkommen til Norefjell - Oslos nærmeste høyfjell, kun 1,5 times kjøring fra byen. 
Norefjell Ski & Spa ligger 810 meter over havet på solsiden av Norefjell på Bøseter. Dette er en komplett helårsdestinasjon med høy standard og aktiviteter for alle aldre, både ute og inne. Resorten er beliggende i naturskjønne omgivelser på fjellet med frisk luft og storslåtte natur. Ski in/ski out både for langrenn og alpint. Hotellet og området rundt er bygd og opparbeidet med god infrastruktur.

Resortet ligger fredelig til på solsiden av Norefjell med en praktfull utsikt som strekker seg milevis innover i fjellheimen med blant annet Gaustatoppen ruvende i horisonten.

For den turglade anbefales toppturen med merkede løyper til både Augunshaug (1341 moh) og Høgevarde (1459 moh) med fantastisk utsikt over fjellheimen. På Høgevarde finnes det også en åpen turisthytte med enkel matservering. Turene kan også gjøres med sykkel eller på hesteryggen. 

Alpinanlegget som befinner seg "rett utenfor døren" har totalt 13 heiser og 28 nedfartsløyper. Terrengpark og barneområde med egen heis. Det finnes også en flombelyst aktivitetsbakke for aking og skilek, samt utendørs skøytebane. Anlegget har meget gode solforhold, og er godt skjermet for nordavind. Bakken har også Nord-Europas største fall i skibakken - hele 1010 meter. Skiutleie og skiskole i anlegget, samt tilgang til skistall og smørebod.

For langrennentusiasten finnes det et omfattende løypenett som strekker seg inn i de tre kommunene Krødsherad, Sigdal og Flå. Det finnes mer enn 200 km med løyper i nettet. og 120 km med løyper rett utenfor døren. Det er blant annet merkede løyper til både Høgevarde og Tempelseter.

Etter en lang dag i bakken/sporet kan man ta seg en tur på afterski. Dette er et skieldorado for liten og stor.

Ved Noresund ligger Norefjell Golfklubb vakkert til ved Krøderfjorden. En komplett golfbane med 18 hull, driving range, putting green og klubbhus.

Om sommeren tilbys seteraktiviteter for barna. På Bøseter, som ligger inntil hotellet, kan barna delta i seterlivet med å "hjelpe til" med blant annet mating og stell av dyr. Dette er veldig populært for barnefamilier. I tilknytning til resorten har man også volleyballbane, innsjø og fine bademuligheter.

Hotellet og området forøvrig byr på en rekke aktiviteter med spesielt gode tilbud i skoleferier. 

Alt dette kan bli ditt i vakre omgivelser på Bøseter.

Veibeskrivelse

Fra Oslo: E18 til Sandvika - E16 Ringeriksveien til Hønefoss - RV 7 til Noresund - inn på RV 192 i Noresund frem til avkjørsel Norefjell.

Fra Drammen: RV 35 over Hokksund mot Vikersund - RV 280 ved avkjøring til Vikersund - inn på RV 7 til Noresund - inn på RV 192 i Noresund frem til avkjørsel Norefjell. 
Beregnet kjøretid er ca 1,5 time, avhengig av vær- og kjøreforhold.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 83 kvm
Totalt bruksareal: 76 kvm
Totalt primærrom: 76 kvm

Primærrom:
Leiligheten inneholder: Entré, stue med åpen kjøkkenløsning og spiseplass, 2 baderom og 3 soverom.

Sekundærrom:
Ekstern bod til privat bruk som eier på ca 2 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra byggetegninger. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Tomten

Festet tomt. Festeavgiften er kr 2.200.000,- pr. år. Disse seksjonenes andel utgjør kr 1.936,- for egenbruksperiodene pr. år. Festeavgiften ble regulert 01.01.2011, og neste regulering var 01.01.2016. Festeavgiften kan reguleres etter konsumprisindeksen hvert femte år. Festeavtalen har løpetid på 99 år.

Når festeavtalen utløper kan avtalen kreves forlenget, men det er p.t. usikkert hvilke vilkår som da vil gjelde. Dette som følge av dom fra menneskerettighetsdomstolen. Stortinget jobber med utarbeidelse av nye lovregler. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke. Iht. festekontrakten kan tomten ikke innløses. Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Det medfølger rett til en biloppstillingsplass i egenbruksperiodene, ikke fast plass, i underjordisk og oppvarmet garasjeanlegg.

Ellers parkering etter gjeldende regler for området.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for stikkledninger til bygningene.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på hotellet med 3 leilighetsfløyer og parkeringshus datert 30.10.2009.  

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten har tilbakeleieavtale med Norefjell Resort og det er derfor ikke tillatt med privat utleie av leiligheten. Det foreligger tinglyst tilbakeleieavtale med Norefjell Resort. Dette innebærer både leieinntekter og begrensninger i eiers adgang til å disponere leiligheten.

Eier kan selv benytte leiligheten i egenbruksperiodene og når det er ledig på hotellet (etter nærmere avtale). Se forøvrig pkt. "DIVERSE".

Standard

Lekker 4-roms leilighet på hotellet - frontleilighet i rekketun A. Herlig, solrik terrasse på hele 55 kvm. Terrassen er den eneste store terrassen uten gjennomgang fra øvrige hotellbeboere. Leiligheten er delt i to, med en "hotell-suite" bestående av stue med kjøkken og utgang terrasse, 2 soverom og bad. Og et "dobbelrom" som består av soverom og bad, dobbelrommet har dør inn til suiten. Leiligheten er fullutrustet med møbler samt "kopper og kar". Meget barne-/hundevennlig.

Entré
Flislagt entré med plass til oppbevaring av sko og yttertøy.

Vaskerom:
Vaskemaskin og tørkeskap som befinner seg bak skyvedør i tilknytning til entreen. 

Stue
Lekker stue med gasspeis og åpen kjøkkenløsning og utgang til terrasse. Møblert med spisebord og sofa.

Terrasse:
Hele 55 kvm. solrik privat terrasse. Dette er den eneste store terrassen i rekketun A som ikke har gjennomgang fra naboene.
Leiligheten gir enklere adkomst til langrennsløype via terrassen og ut til terreng

Kjøkken:
Stilren og fullt utstyrt kjøkkeninnredning med flott standard og alle hvitevarer integrert.

Bad:
2 pene flislagte baderom med dusjhjørne, servant og vegghengt toalett. Det ene badet er tilknyttet til dobbelrommet/soverom I. 

Soverom III:
Hovedsoverom med dobbeltseng, garderobeskap og eget badekar ved utsiktsvindu.

Soverom II:
er innredet med køyeseng og garderobeskap.

Soverom I/separat hotellrom:
Rommet er bestående av dobbeltseng, lenestol, konsollbord, tv samt eget bad. Egen inngang samt "connection"

Totalt er det 6 sengeplasser i leiligheten.

Eksternt
Det medfølger rett til en biloppstillingsplass i egenbruksperiodene, ikke fast plass, i underjordisk og oppvarmet garasjeanlegg. Det medfølger også en ekstern bod på 2 kvm. til privat bruk for eier.

Oppvarming

Sentralfyr med radiatorer. Elektriske varmekabler på bad og ved inngangparti. Gasspeis i stuen.

Energimerke Energimerket D4

Informasjon om sameiet

Informasjon om sameiet:
Norefjell Resort består av sameiene Norefjell Resort Hotell Sameie og Norefjell Resort Landsby Sameie.

Leiligheten er tilknyttet Norefjell Resort Hotell Sameie, med sameiebrøk 88/18095.

Sameiet består av 129 seksjoner, hvorav 123 seksjoner er leilighetsseksjoner (næringsseksjoner) tilsvarende denne leiligheten.  6 seksjoner (snr. 50 og 125-129) er seksjoner knyttet til driften av Norefjell Resort og består av restaurant, fellesområder, spaområder etc.

Vedlikeholdsfond:
5% av losjiinntektene går til vedlikehold av leilighetene i sameiet. Det betyr at det kontinuerlig tilføres kapital til dette fondet, som sikrer at alle leilighetene skal være i god stand til enhver tid. 

Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 13430, tinglyst: 12.12.2006: Festekontrakt m/ vilkår. Se punkt om tomt.
Dagboknr. 1012519, tinglyst 16.12.2008: Bruksrett til fellesarealer. Se punkt om områdebeskrivelse.
Dagboknr. 1012569, tinglyst 16.12.2008: Bestemmelser om at felleskostnadene kan endres etter sameiets faktiske kostnader
I tillegg kommer tinglyst leieavtale:
Dagboknr. 1011829, tinglyst 16.12.2008: Rettighetshaver, Norefjell Resort. Se punkt om diverse.

Det er tinglyst 5 servitutter på eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen og kopi av servituttene kan fås av megler.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Bøseter Fjellandsby er i hovedtrekk regulert til hotell, leiligheter og fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsbestemmelser vedtatt 06.04.2006, sist endret 04.06.2009 med tilhørende kartkopi. 

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Det foreligger tilbakeleieavtale med Norefjell Resort. Dette innebærer at det genereres leieinntekter og at det er begrensninger i eiers adgang til å disponere leiligheten. 

Eier kan selv benytte leiligheten i egenbruksperiodene. 

Egenbruksperiodene gjennom året i Hotellsameiet er som følger:

• Høstferie (7 overnattinger)
• Juleferie (9 overnattinger)
• Vinterferie (7 overnattinger). Valgfritt uke 8 eller uke 9)
• Påskeferie (fredag før palmesøndag til mandag 2.påskedag
• Sommerferie (6 uker)

MAN ER ELLERS HJERTELIG VELKOMMEN NÅR SOM HELST UTENOM EGENBRUKSTIDEN NÅR DET ER LEDIG KAPASITET PÅ HOTELLET. DISSE OPPHOLDENE VIL KUN KOSTE UTVASKKOSTNAD (UTEN TREKK I LEIEINNTEKTEN). Dette må bookes tidligst tre dager før ønsket adkomst.

Tilbakeleieavtalen med Norefjell Resort ser slik ut:

Eier kan selv benytte leiligheten i nevnte egenbruksperiodene (høstferien, juleferien, vinterferien, påskeferien og sommerferien.

For samtlige leiligheter er det en tilbakeleie på 35% av netto losji-inntekter (av de resterende 60 prosentene til hotellet og 5 prosent til vedlikeholdsfond). Dersom man velger å leie ut leiligheten i egenbruksperiodene (f.eks. påsken), så genereres det tilbakeleie på hele 50% av reell leieinntekt. Leiligheten er bestående av en suite-del og en hotellrom-del (connectionløsning). Det er fullt mulig å disponere en av delene, og samtidig leie ut den andre delen. 

Tilbakeleien beregnes ut fra netto losji-inntekter for sameiet. Tilbakeleien er betinget av hotellets belegg. Dette brytes helt ned til helg/ukebasis. I praksis betyr dette at du får høyere tilbakeleie ved å velge egenbrukshelger og uker med lavt belegg.

Tilbakeleie/leieinntektenede 4 siste kvartalene - dvs 4. kvartal 2018 -t.o.m 3. kvartal 2019: 
Pool: kr 85.262,- 
Egenbruksperioder: kr 41.633,-
Totale leieinntekter de 4 siste kvartalene for denne seksjonen er kr 126.895,-.
Inntektene utbetales leilighetseier etterskuddsvis etter hvert kvartal. Festeavgiften og felleskostnader kommer til fratrekk i tilbakeleien.


Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR52.19124

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Fellesutgiftene er kr 1.822,- pr. mnd./ kr 5.465,- pr kvartal (trekkes fra leieinntektene ved hvert kvartal) og inkluderer: Varmt vann, fyring, strøm, kabel-tv, vaktmestertjeneste, forretningsførsel, bygg- og innboforsikring, vedlikehold etc.

Fellesutgiftene justeres normalt årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

-Ved egenbruk av leiligheten betales det for utvask etter hvert opphold. Prisene for dette er som følger:  
Opphold inntil 3 døgn:
Suite (hoveddel) kr 545,- + dobbeltrom kr 300,- = kr 845,- for hele leiligheten.

Opphold 4 døgn eller mer:
Suite (hoveddel) kr 745,- + dobbeltrom kr 375,- = kr 1.120,- for hele leiligheten.

Utvaskprisen inkludere sengetøy (oppredde senger) og håndklær.

Festeavgiften kr 1.567,- pr år. Festeavgiften trekkes/motregnes i tilbakeleien/leieinntektene.

Krødsherad kommunestyre har vedtatt innføring av eiendomsskatt for alle typer eiendommer etter eiendomsskattelovens § 3a. Alle eiendommer er nå taksert. For verker og bruk som allerede har eiendomsskatt, er det foretatt en retaksering. 
Selger opplyser at eiendomsskatten er kr. 4.400,- pr år.

Merk:
Tilbakeleie/leieinntektenede 4 siste kvartalene - dvs 4. kvartal 2018 -t.o.m 3. kvartal 2019: 
Pool: kr 85.262,- 
Egenbruksperioder: kr 41.633,-
Totale leieinntekter de 4 siste kvartalene for denne seksjonen er kr 126.895,-.

Formuesverdi

Formuesverdi for ligningsåret 2018 var kr 1.011.260,-  ifølge selger.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.588.722,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr 56.250,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.450,-
Smartannonsering: kr 7.250-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Inge Mysen
Megler MNEF

Inge Mysen

Telefon
Mobil 93424304

Lurer du på noe

Inge svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.