Komplett salgsoppgave

Eikebakken 38

2 690 000 kr
173 m²
6 soverom
Krogsveen v/Azra Hadzic har gleden av å presentere Eikebakken 38 - din neste bolig!
Krogsveen v/Azra Hadzic har gleden av å presentere Eikebakken 38 - din neste bolig!
Kart
Azra Hadzic
Presenteres av
Azra Hadzic
Vennesla
Innholdsrik enebolig over to plan som er modernisert i nyere tid - Nytt bad fra 22 - 6 soverom - Garasje - Solrikt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Omkostninger
  68 420 kr
 • Totalpris
  2 758 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  6 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  173 m²
 • Bruksareal
  173 m²
 • Tomteareal
  1 397,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Eikebakken 38 - din neste bolig!
Dette er en innbydende og innholdsrik enebolig over to plan som i nyere tid har blitt oppusset og modernisert. Boligen kan by på hele seks soverom, bad, separat vaskerom og toalettrom, separat kjøkken, romslig hovedstue og kjellerstue. Hele underetasjen og bad er nytt i 2022, og det elektriske samt rør er også fornyet. Dette er en bolig du kan flytte rett inn i!
Boligen har en pent opparbeidet og romslig tomt med gode solforhold og hage, og her er det god plass til både store og små samt firebeinte. Eneboligen ligger i et barnevennlig og romlig område med høy trivselsfaktor.
Det er i tillegg garasje på tomten samt flere biloppstillingsplasser foran. Det er også mulighet for å kjøpe ekstra tomt!
Velkommen til visning - husk påmelding!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Eikebakken 38, 4708 VENNESLA
Kommunenummer 4223, gårdsnummer 5, bruksnummer 337

Innhold

Totalt bruksareal: 173 kvm
Totalt primærrom: 173 kvm
Primærrom:
U. etasje 80 kvm: Kjellerstue, vaskerom, toalettrom og fire soverom.
1. etasje 93 kvm: Entré, bad, kjøkken, stue og to soverom.
I tillegg er det én garasje på ca. 15 kvm (BRA), én utvendig bod på ca. 3 kvm (BRA), og veranda på ca. 6 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 20.06.2021 utført av Anticimex Kristiansand. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Se pkt. ferdigattest for mer informasjon.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med dels støpt såle og krypkjeller med bjelkelag over. Grunnmur i sparesteinsmur. Yttervegger i trekonstruksjoner, kledd med liggende trekledning. Saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein.. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på følgende punkter:
TG3:
Ilsteder: Brannstein i vedovn har høy slitasjegrad/er ødelagt og må skiftes.
Forstøtnigsmur: Sprekker/riss er påvist på forstøtningsmurer. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil.
TG2:
Bad: Belegget er trolig blitt strukket i området rundt sluk, da det ble klemt med klemring. Det har resultert i misfarging i området rundt sluk og det er usikkert hvorvidt dette har svekket belegget. Lokalfall i dusjsonen er målt til å være tilfredsstillende. Ved vanntest blir det stående vann på gulv ved sluk.
Rom under terreng: Etasjen ble innredet/ombygd i 2021-2022. Ut i fra alder på drenering, vurderes denne konstruksjonen å ha en fuktrisiko. Det er ikke foretatt hulltaking, grunnet allerede åpninger i vegg. Det ble utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument, i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent mellom 16 og 19.
Krypekjeller: Krypekjelleren er ikke tilgjengelig for inspeksjon og undersøkelser. Det anbefales å etablere tilkomst.
Innvendige trapper: Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.
Etasjeskiller kjeller: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 22mm i kjellerstue.
Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. Statens Strålevern.
Elektrisk anlegg: Det er arbeid i underetasjen som ikke er ferdigstilt på befaringstidspunktet. Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Dette gjelder i hovedsak bad og påbegynt arbeid i kjeller.
Fasader inkl. kledning: Overflatebehandlingen bærer preg av alder/slitasje. Det er observert avflassing. Trekledningen kan ikke ses å være montert med lufting. Det vil normalt påvirke levetiden på panelet negativt.
Vinduer: Vinduene av eldre dato har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Det er observert punktert/knust vindu i kjeller. Det er observert trekk ved vindu/karm på soverom 2 i 1.etg. kan skyldes utilfredsstillende innsettingsdetaljer.
Yttertak:
- Tekking: Symptomer på slitasje og elde er registrert, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder og tilstand som tyder på behov for tiltak i fremtiden. Det er registrert ufagmessig utførelse på tettedetalj i bunnen av vindskie mellom opprinnelig del og tilbygg. Det hefter usikkerhet om dette er en vannsikker løsning.
- Skorsteiner over tak: Fotbeslag rundt skorstein har synlige slitasjesymptomer. Åpen teglsteinspipe bør impregneres jevnlig, for å unngå fuktvandringer. Usikkert om dette er gjort. Utskifting av fotbeslag og impregnering av pipe anbefales. Det kan med fordel monteres heldekkende pipebeslag.
Balkonger: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra gjeldende forskrift. Riss, sprekker og avskallinger er observert i konstruksjonen fra undersiden.
Grunnmur: Det registreres riss/sprekker i grunnmuren. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil.
Drenering: Det vurderes at grunnmuren mangler fuktsikring. Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder.
Stikkledninger og tanker: Ukjent alder og materialvalg på vannrør. Avløpsledninger i plast.
Garasje: Yttertaktekking er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Grunnmuren er ikke fuktsikret og takvann er ikke ledet bort.

Standard

Boligen inneholder følgende:
Stue:
Meget romslig stue med gode møbleringsmuligheter til sofagruppe, tv-seksjon, spisegruppe og det du måtte ha behov for. Det er laminat på gulv, og malte slette flater. Fra stuen er det utgang til en hyggelig balkong og de gode vindusflatene sørger for godt med lys som skaper en flott atmosfære. Det er også vedovn og varmepumpe i stuen.
Kjøkken:
Kjøkkenet er malt og oppgradert med bl.a nytt gulv, nye plater på vegg, ny vask samt oppgradert vann- og avløp. Det er godt med skap- og benkeplass, og det er plass til et frokostbord. Kjøkkenet har komfyr, oppvaskmaskin samt kjøleskap/frys. Hvitevarene medfølger salget.
Bad:
Nytt bad fra 2022 med belegg på gulv og veggplater. Moderne innredning med dusjnisje med svart regndusj. Det er også vegghengt toalett, servant med oppbevaring og speil. Dette er et bad du kan trives med!
Soverom:
Boligen har totalt seks soverom, to i første etasje og fire i underetasjen. Alle soverommene er av god størrelse og har bl.a plass til dobbeltseng og tilhørende møblement samt garderobeskap og/eller kommode. Rommene passer også ypperlig til kontor, treningsrom, gjesterom, lekerom eller det en måtte ha behov for.
Vaskerom:
Separat praktisk vaskerom med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Vaskerommet er av god størrelse og meget nyttig når man har små barn.
Det er kun de hvitevarene som er listet opp som følger med. Disse hvitevarene følger med: Oppvaskmaskin, komfyr og kjøleskap.

Oppvarming

Boligen oppvarmes med varmekabler i gulv på bad. Vedovn i stuen, men eier opplyser at denne ikke har vært tatt i bruk. Ellers elektrisk oppvarming.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1958.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger godkjente plantegninger for tilbygg datert 05.04.1974.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.
Underetasjen er opprinnelig byggemeldt som rom, rom, hobby, klær, vask og bod jf. plantegninger fra 1974 . I forbindelse med oppussing av underetasjen er selger i gang med å bruksendre underetasjen til fire soverom, vaskerom, toalettrom kjellerstue. Selger påtar seg alt ansvar, kostnad og risiko for dette slik at det er i orden før kjøper overtar.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 3 servitutter på eiendommen og følgende antas å ha betydning for kjøpers bruk: Dagboknr. 1009859, tinglyst 18.08.2021, type heftelse: Bestemmelse om vei. Det er tinglyst veirett for gnr. 5, bnr. 537 over gnr. 5, bnr. 337 (Eikebakken 38). Veiretten innebærer at det gis rettighet til adkomst for ny planlagt boligbebyggelse på boligtomt gnr. 5, bnr. 537. Adkomsten gjelder for alle boligenheter som etableres på eiendommen. Ta kontakt med megler for spesifisering av veiretten og kart. Eventuelt se vedlagt dokument kalt beskrivelse/bilde av veirett.
De øvrige servituttene omhandler: etablering av grunn samt omnummerering ved kommuneendring.
Alle servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Diverse

Det opplyses at naboens garasje står på tomten til Eikebakken 38. Det finnes ingen avtaler på dette, men nåværende eier har akseptert det.
Boligen vil ikke bli ytterligere rengjort før overtakelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger i et hyggelig og barnevennlig nabolag med nærhet til skoler, barnehager, bussforbindelse og dagligvarebutikk. Eneboligen ligger i enden av blindvei og det er lite gjennomgangstrafikk. Området oppleves som meget trygt og et hyggelig sted for både store og små.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved felles påmeldingsvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Bringebærdalen familiebarnehage
Mariknotten barnehage (0-5 år)
Jordbærstrået familiebarnehage (0-6 år)
Barne- og ungdomsskoler:
Hunsfoss skole (1-7 kl.)
Kvarstein skole (1-7 kl.)
Moseidmoen skole (1-7 kl.)
Vennesla ungdomsskole (8-10 kl.)
Videregående skole:
Vennesla videregående skole
Kristiansand Katedralskole/Gimle
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 397,5 kvm. Tomten er pent opparbeidet med hage og beplatning. Det er i tillegg en frittstående garasje på egen tomt samt biloppstillingsplass.

Parkering

Det medfølger garasje på egen tomt samt flere biloppstillingsplasser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til i henhold til kommuneplanen 2018-2030 for Vennesla.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17.532,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, eiendomsskatt og feiing/tilsyn.
Kommunale avgifter kan variere etter forbruk av vann- og avløp. Gjennomsnittsforbruket for vann i en husstand er 50 m³ pr person. Akonto for inneværende år = 211 m³. Ny eier må oppgi ønsket akonto eller ta kontakt med kommunen for videre spørsmål.
I tillegg kommer årlig renovasjonsgebyr fra Avfall Sør. Normalgebyret for 2022 er kr. 3.925,-, men kan variere etter husholdning og forbruk.
Eiendomsskatten er kr 5.033,- for inneværende år, og er inkludert i kommunale avgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.22.000 kwh. pr. år. I tillegg kommer årlig nettleie.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 999,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av internett og har avgift på kr. 549,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 572.860,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 2.062.297,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.758.420,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Katrine Pedersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 12.900,-
Oppgjør: kr 5.900,-
Markedspakke: kr 15.500,-
Visningspakke: kr 3.000,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0356/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.21356

Dato

Sist oppdatert: 30. november 2022 kl. 12:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.