Komplett salgsoppgave

Hestengbakken 8

4 970 000 kr
110 m²
2 soverom
En romslig og særegen toppleilighet i en herskapelig Sveitservilla
En romslig og særegen toppleilighet i en herskapelig Sveitservilla
Kart
Del
Strømsåsen - Villa Aspevold
Romslig & særegen 3-roms toppleilighet i sveitservilla. Flott utsikt. 2 bad. 2 balkonger. Taktekke fra 2022. 2 p-plasser

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 970 000 kr
 • Omkostninger
  125 420 kr
 • Totalpris
  5 095 420 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1920
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Areal
  110 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 145 kr
 • Energimerke
  Gul G

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Hestengbakken 8, en romslig og særegen toppleilighet i en herskapelig sveitservilla. Leiligheten har en lys og stilren utførelse, hvor vegg- og himlingsoverflater har blitt sparklet samt malt i nyere tid. Stuen har peis, varmepumpe og god plass til flere sosiale soner, den høye takhøyden gir en god samt luftig atmosfære. Det er mulighet for å etablere et stort soverom i stuen, i tillegg til de to soverommene leiligheten har i dag. Leiligheten har 2 balkonger med flott utsikt og fritt utsyn fra høyden. I tillegg er det tilgang til en stor og hyggelig felles hage.
- 2 bad med badekar/dusj
- Sikringsskap m/nytt innhold i 2023
- Taktekke, takvinduer, balkongdører og ytterdør fra 2018-2023
- 2 p-plasser m/ny el-billader på felles gårdsplass
- Kort gange til turmuligheter og buss

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Hestengbakken 8, 3047 DRAMMEN
Kommunenummer 3301, gårdsnummer 16, bruksnummer 35, seksjonsnummer 3, ideell andel 1/1

Innhold

Bruksareal (BRA): 110 kvm
Primærrom (P-rom): 110 kvm
Primærrom
3. etasje:
110 kvm: Stue, kjøkken, spisestue, 2 bad, 2 soverom og entré.
Deler av leiligheten er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde under skråtak.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.05.2023 utført av Sindre Anholt Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmurer i mur/betongkonstruksjoner. Yttervegger og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Utevndige fasader med stående og liggende trekledning. Saltak belagt med takplater (2022). Vinduer i 2-lags glass med karmer av tre fra 1983, 2018 og ukjent årstall. Balkongdører i 2-lags glass fra 2018 og 2022. Slett ytterdør med klassifiseringene el30 og 38db fra 2023. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Felles inngangsparti med videre trappeadkomst til leilighetens etasjeplan (3. etasje), denne seksjonen har eksklusiv bruksrett til deler av felles trappegang. Leiligheten har tilgang til felles kjellerboder (deles med seksjon 2).
Stue: Luftig og romslig stue med store vindusflater og høy takhøyde (opptil 3,18 m). Frittstående Jøtul peisovn med glassplate på gulv (ny pipehatt i 2022). Laminat på gulv, tapet samt panel på vegger og panel i himling. Utgang til delvis overbygget nordvestvendt balkong på ca. 6 kvm med sol fra midt på dagen til solnedgang (midtsommerstid, iflg. selger). Balkongen ble oppgradert i 2022.
Kjøkken: Kjøkken med delvis integrerte hvitevarer. Underskap i hvit og glatt utførelse. Flislagte vegger (2023) over benkeplate av stein. Videre er kjøkkenet utstyrt med porselensvask (2023), integrert oppvaskmaskin, ventilator (2023), integrert platetopp med induksjon (2023) og integrert stekeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap. Heltregulvbord, tapet på vegger og malt panel i himling.
Spisestue: Laminat på gulv, tapet på vegger og panel i himling. To store takvinduer.
Bad 1: Toppmontert servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og nyere frittstående badekar med veggmontert kararmatur (blandebatteri fra 2023). Opplegg for vaskemaskin. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt panel i himling.
Bad 2: Badet var nytt i 2008. Heldekkende servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Tilsvarende utførelse to vegghengte skap med hyller. Speil og lysarmatur over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjnisje med foldedør av glass. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt panel i himling. Takvindu.
Soverom 1: Laminat på gulv, panel samt tapet på vegger og panel i himling.
Soverom 2: Laminat på gulv, panel samt tapet på vegger og panel i himling. Lagringsplass i knevegg.
Entré: Dørcalling med åpnerfunksjon. Innebygd og takhøy skyvedørsgarderobe med speilfront. Fliser på gulv, panel på vegger og panel i himling. Tilgang til kott via skyvedørsgarderobe. Kontorplass og utgang til østvendt balkong på ca. 8 kvm med formiddagssol (midtsommerstid, iflg. selger). Balkongen ble oppgradert i 2023.
Generelt om boligen: Innvendige vegg- og himlingsoverflater er sparklet samt malt i nyere tid. Skiftet alle innvendige dører i nyere tid. Montert Panasonic varmepumpe i stue (utført service i 2023). Høiax Titanium standard 200 varmtvannsbereder, plassert i kott. Sikringsskap med automatsikringer (nytt innhold i 2023), plassert i bod (2. etg). Skiftet en del brytere/dimmere og etablert flere stikkontakter i 2023 samt deler av strømkabler er trukket på nytt i 2018 iflg. selger. Det er utført Brannforebyggende Elkontroll Bolig (NEK 405-2-2) i leiligheten, kontrollen ble utført 04.04.2023..
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad 1: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad 2 (v/gang): Isolert sluk i dusjsone, riss/sprekker (veggfliser), ikke mulig å verifisere om slukmansjett samt klemring er benyttet og sluk er ikke skiftet ved oppgradering av rommet.
- Kjøkken: Trykkslag i vannrør og knirk i gulv.
- Loft (innredet - 3. etg): Ikke tilfredsstillende ventilasjon, bomlyd i enkelte gulvfliser og usikker konstruksjonsoppbygging (lukket konstruksjon).
- Radon: Ikke gjennomført radonmåling i boligen.
- Elektrisk anlegg: Kun fremlagt samsvarserklæring på deler av anlegget.
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Stedvis råteskadet panel.
- Grunnmur: Stedvis pussavskalling på grunnmur og sprekker på grunnmur.
- Drenering: Utvendig terrengfall er feil og heller inn mot grunnmur samt saltutslag/kalkutslag og soppdannelser på grunnmur (fuktvandring i konstruksjon).
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på ca. 36 mm i gang og 29 mm i stue.
- Brann: Manglende brannskille i kott og usikkert om øvrig brannskiller er iht. forskrift.
Se vedlagt tilstandsrapport og egenerklæringsskjema for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand. Det foreligger diverse rapporter for oppdaget feil og mangler ved boligen, kontakt megler for mer informasjon.

Løsøre og tilbehør

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp og stekeovn.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Varmepumpe og peisovn i stue. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2021, utført av Drammenregionens brannvesen IKS.
Selger opplyser om at det er dårlig trekk i pipen, dette har blitt utbedret ved montering av ny pipehatt.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bygning i deres arkiv. I henhold til matrikkelen for eiendommen, er bygningen først registrert tatt i bruk i år 1920.
Den del av leilighetens entré som vender mot balkong (Hestengbakken) er innlemmet i leilighetens areal, arealet er opprinnelig fellesareal. Tiltaket har ikke blitt reseksjonert. Kjøper overtar alt ansvar for dette videre.
Selger opplyser om at det foreligger ferdigattest for innsetting av takvinduer.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 1 servitutt/rettighet på sameiets eiendom. Denne omhandler blant annet bestemmelser om bebyggelse, vannrett (rettigheten hefter i gnr. 16/bnr. 2) m.m. Denne er ikke av direkte betydning for bruken av denne boligen.
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 3180
Tinglysningsdato: 26.03.1990
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 3, boligformål, sameiebrøk 150/600.
Tilleggsdeler for denne seksjonen er tilseksjonert og avtalt i vedlegg til seksjoneringsbegjæringen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en fin beliggenhet med flott utsikt. Kort gangavstand til markaområder med gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Kort vei opp til Blektjern og Inntaksdammen med flotte badeplasser.
Gangavstand til Strømsø torg og Bragernes torg. Gågatene i byen kan friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, dagligvareforretninger, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater. Kort vei til strandpromenaden langs Drammenselva, som er pent opparbeidet med grøntområder, lekeplasser, volleyballbane og badeplass. Kulturinstitusjoner slik som Union Scene og Drammensbiblioteket med et variert tilbud av konserter og arrangement, kun en praktisk spasertur unna boligen. Det samme gjelder White list restauranten Frukt og Grønt.
Drammen har en rekke fritids- og sportstilbud. Skiold ski- og ballklubb som er en aktiv og allsidig idrettsforening har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Marienlyst. Her finnes utv. tennisbaner, tennishall, naturisbane og kunstisbane på vinterstid. Helårs populært badeanlegg på Marienlyst. Strømsgodset IF er en aktiv idrettsforening i nærheten, de har eget treningsanlegg med kunstgressbane på Gulskogen. Drammen turnforening med egen hall og mange aktiviteter. Drammen slalåmklubb i Haukåsløypa slalåmbakke med egentrening og kurstilbud. Drammen Cykleklubb for landeveisyklister og terrengsyklister i kort avstand. Drammensbadet sentralt på Marienlyst har helårsanlegg med badeland og treningstilbud. Bikkjestykket friområde ved Austad gård. Kort vei til ski og turmuligheter i Strømsøåsen med lysløyper.
Kort gangavstand til bussholdeplass langs Konnerudgata med god bussforbindelse til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Kort vei til Drammen sentrum og togstasjonen i Drammen samt Gulskogen togstasjon, tidsmessig tar det ca. 30 minutter til Oslo, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra Drammen togstasjon til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon fra Drammen mot Asker, Kongsberg, Oslo og Tønsberg.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Lassebakken barnehage, Marienlyst barnehage, Danvik barnehage.
Skoler: Gulskogen barne- og ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 039 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet grøntareal rundt bygningen. Felles gruset gårdsplass.

Parkering

Leiligheten disponerer 2 biloppstillingsplasser på felles gruset gårdsplass langs Strømliveien.
Nylig montert egen el-billader (Zaptec) på parkeringsplassen. Kostnader for vedlikehold og forbruk av strøm vil bli belastet hver enkelt seksjonseier.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen. Avløpsrør ble fornyet i 2023.

Regulerings-og arealplaner

Deler av eiendommen ligger i et uregulert område, øvrig er eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for "Konnerudveien, Blektjernveien, Tygebakken og Strømliveien" datert 21.08.1941. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Eiendommen omfattes i tillegg av kommunedelplan for Gulskogen datert 07.05.1997 med tilhørende bestemmelser. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).
Bygningen på eiendommen er SEFRAK-registrert, dette er et kulturhistorisk register som har særlig verdi som kildemateriale for lokal historie. Bygningen er meldepliktig iht. Kulturminnelova §25, dette medfører at riving eller større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Selger opplyser om mottatt nabovarsel vedrørende ombygging av inngangsparti i Strømliveien 1.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene inkluderer bla. strøm i fellesareal, felles bygningsforsikring, vedlikehold og beplantning i hage, hageredskaper og snømåkingsutstyr, rengjøring av takrenner, utforutsette utgifter til vedlikehold eller reparasjon av sameiets fellesarealer.
Ifbm. vedlikeholdsplan for sameiet, må kjøper påregne innskudd til oppgraderinger og/eller en økning av felleskostnadene.
Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 1.914,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Avgiften tilsvarer et lavt forbruk ifht. hva man kan forvente av denne boligen, det må påregnes en høyere kostnad ved bruk av boligen. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 2.998,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Det opplyses om at Drammen kommune har varslet om en vesentlig økning av kommunale avgifter for 2023.
Det må påregnes kostnader til strøm og nettleie, dette vil variere avhengig av nettselskap. Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 17.355 kWh pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv/internett, kostnaden er avhengig av kanalvalg og hastighet på nettet. Tv/internett er per dags dato ikke tilkoblet.
Det må påregnes kostnader til tv/internett, strøm inkl. nettleie og innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 000 246,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 3 600 885,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har ingen fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.095.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr. 9.250,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kathrine Nilssen og Gisli Eiriksson

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet Hestengbakken 8.
Sameiet består av 3 leiligheter.
Dugnader, trappevask, snømåking og gressklipping tilknyttet sameiet må påregnes.
Dyrehold er tillatt, med mindre det er til sjenanse for øvrige beboere.
Med unntak av vedlikehold og beplantning i hage samt hageredskaper og snømåkingsutstyr, vil kostnader bli fordelt etter sameiebrøken.
Planlagte arbeid/påkostninger ref. protokoll fra ekstraordinært møte 07.07.2022 og ekstraordinær generalforsamling 30.08.2022 (for mer informasjon, kontakt megler):
- Brannsikkerhet: Branntekniske utbedringer - innhente tilbud (tidsubestemt utførelse).
- Drenering (tidsubestemt utførelse).
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser og leieforhold.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Sparebank 1.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom Tryg. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra Tryg. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,50% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0311/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22311

Dato

Sist oppdatert: 23. februar 2024 kl. 22:04

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ønsker du å delta på annonsert visning må du gi beskjed i forkant til megler. Trykk på "Visningspåmelding" eller kontakt megler på telefon/epost. Annonserte visninger uten påmeldinger vil ikke bli avholdt.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.