Komplett salgsoppgave

Gamlevegen 81B

9 200 000 kr
263 m²
5 soverom
Velkommen til Gamlevegen 81B - en stor enebolig med masse plass!
Velkommen til Gamlevegen 81B - en stor enebolig med masse plass!
André Ellefsen
Presenteres av
André Ellefsen
Kløfta
Stor og pen enebolig med hybel/sokkelleilighet/5 soverom/3 bad/Vaskerom/Dobbeltgarasje med bod/Stemningsfull hage

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  9 200 000 kr
 • Omkostninger
  231 170 kr
 • Totalpris
  9 431 170 kr
 • Byggeår
  1998
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  263 m²
 • Bruksareal
  327 m²
 • Tomteareal
  880,6 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Lysegrønn B

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Boligen ligger ca. 8 min. gangavstand fra Kløfta stasjon og Romerikssenteret, skjermet og rolig beliggenhet ved skog regulert som friområde. Gang- og sykkelvei til to skolekretser: Åreppen og Bakke/ Bakkedalen med ungdomsskole og idrettspark, tennisbaner og fotballbaner. Vesong ungdomsskole har 25 m svømmehall (Ullensakersvømmerne). Høst og vinter er det direkte adgang til turområder på vestsiden av Gamleveien over kornåkrene/ friområder mot Lierelva. Her kjører kommunen opp skiløyper som krysser under Gardermobanen og E6 til Jessheim. Vi har uteplass på terrasse med skyvedør fra kjøkken/spisestue med sol fra soloppgang mot øst, sol under overbygget terrasse mot syd og sol på terrasse utenfor vestvendt stue - til solnedgang over Romeriksåsen og opplyste Varingskollen alpinanlegg i Nittedal.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og pen enebolig med utleiedel inneholdende stue, soverom, bad, vindfang og nyere kjøkken. Hoveddelen har 4 gode soverom, det er 2 bad i loftsetasjen, wc-rom i 1 etg. og i tillegg praktisk vaskerom med adkomst fra kjøkken. Nyere (2014) kjøkkeninnredning i hoveddel, og meget romslig stue med god plass til både sittegruppe, Tv-avdeling, og spisebordsavdeling. Pen Østerdalspanel i furu i stue, entre og trapp i hovedbolig. Det er i tillegg opparbeidet hybel 2 i kjeller med åpen stue/kjøkkenløsning, soverom, garderoberom/disponibelt rom, bad og rom tiltenkt badstue. Denne hybeldelen er ikke bruksendret eller godkjent til varig opphold/lovlig bruk. Boligen har behov for noe utbedringer og oppussing av overflater.
Eneboligen ligger i et meget barnevennlig og godt etablert villastrøk

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gamlevegen 81B, 2040 KLØFTA
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 16, bruksnummer 123, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 327 kvm
Totalt primærrom: 263 kvm
Primærrom:
-1. etasje 51 kvm: Hybel 1: Entré , stue, soveom, innredet bod, kjøkken, og bad.
-1. etasje 54 kvm: Hybel 2: Stue/kjøkken m/entre, gang (garderobe), bad/vaskerom og soverom
-1. etasje 8 kvm: Hoveddel: Trapperom / gang
1. etasje 95 kvm: Entre/hall, stue , kjøkken , vaskerom og wc-rom
2. etasje 55 kvm: Trapperom / gang, bad , bad/wc/dusj og 4 soverom
Sekundærrom:
-1. etasje 6 kvm: Hybel 1: Bod
-1. etasje 4 kvm: Hybel 2: Bod (planlagt til badstu)
-1. etasje 7 kvm: Hoveddel: Teknisk rom
1. etasje 3 kvm: 1 etg: Kjølerom
1. etasje 38 kvm: Garasje : Bod
2. etasje 6 kvm: Loftsetasje: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 31.08.2022 utført av Hans Petter Lindstad. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Leilighet 2 i kjelleretasjen med åpen stue/kjøkken løsning, soverom, garderoberom, rom klargjort til badstu og bad ,er opprinnelig byggemeldt som disponibelt rom. Rommene er ikke godkjent til varig opphold. Se mer om dette under pkt. FERDIGATTEST/BRUKSTILLATELSE

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre.
Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår og stående bordkledning. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon med
vinkel og ark med limtredragere i møner. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Bygningen har malte hovedytterdører og malte
balkongdør i tre med glassfelt som vinduer. 2 skyvedører til terrasser fra 1. etg. Treterrasse utenfor stue. Fundamentert på støpte peler og innfestet til bygningen. Spaltegulv på bjelkelag av tre. Rekkverk av tre. Takoverbygget balkong utenfor loftsetasje, utkraget med spaltegulv på bjelkelag og rekkverk av tre.
Boligen har 2 elementpiper, helbesått over tak. Dobbelt pipeløp fra 1. etg. i hoveddel, enkel fra underetasje. Enkelt løp i den andre pipe. Peisovn i hybel 1.
Murt innsatspeis av naturstein og med skiferforblendet brannmur i stue i 1. etg. Sotluker/feieluke i underetasje. Rommet har betonggulv belagt med fliser.
Vannbåren gulvvarme. Vegger med gipsplater på grunnmurselementer (multielement). Boligen har tretrapp mellom etasjene.
Bygningen har grunnmur i multimur med isolasjon og gipsplate på innsiden. Antatt stripefundamenter av betong under grunnmur. Leca brannskillevegger i underetasje. Forstøtningsmurer er av betongstein.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Følgende har fått tilstandsgrad TG3:
- Det er ikke montert rekkverk på utvendig trapper.
- Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra
dagens krav.
Følgende har fått tilstandsgrad TGIU:
- Det er ikke mulig å foreta hulltaking i underetg i utsatte konstruksjoner.
- 230 V el-anlegg med automatsikringer. Anlegget er dels fra byggeår, dels utvidet. Egne sikringsskap for hybler.
- Rom under terreng. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner. Dette er en utsatt konstruksjon, ytterligere undersøkelser bør foretas.
Følgende har fått tilstandsgrad TG2:
- Stedvis lokal gulvknirk i tregulv og parkett. Overflateslitasje etter bruk (normal) i gulvoverflater generelt. Skruehull og merker og sår i øvrige overflater, normalt ift. alder. Bom i (hulrom under) gulvfliser stedvis i flere rom.
- Avvik fra rapport fra Øvre Romerike Brann & Redning datert 31.01.2022: Avvik 1: Riss i de indre elementene i skorsteinen. Dette kan ses ifra peisinnsatsen. Gjelder Element Sør. Avvik 2: Beskyttelsesplatene i ildstedet ditt er defekt/mangler. Dette medfører at ovnens ytterflate kan overstige godkjent normaltemperatur. Gjelder
Element Sør.
- Vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Stedvis noe «sprang» i fliser. Ingen forhøyet terskel under dører.
- Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Bad i 1. etg.: Aktuell byggeforskrift og dokumentasjon: byggeforskrifter fra før 1997 og ingen dokumentasjon.
- Bad i loftsetasjen: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen
- Bad hybell 1 i underetasjen: Noe ufagmessig flislegging/fuging. Ulike typer veggfliser. Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under)
Ufagmessig fuging mellom gulv og vegg. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Skader på innredningen.
- Bad i hybel 2: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på
membranløsningen.
- Bad i loftsetasjen: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er påvist fuktskjolder/svelling i skapinnredning.
- Wc rom 1 etg. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Noe ufagmessigheter i flislegging/fuging. Stedvis savnes fuger. Toalett er montert lavere enn anbefalt.
- Innvendige vannledninger og avløpsrør.
- Balansert ventilasjon i hoveddel.
- 1 rom i loftsetasje har ikke mekanisk ventilasjon. Dette er det største soverom mot vest med mønet himling.
- Underetasje har ikke mekanisk ventilasjon.
- Varmtvannstanken i hoveddel, og varmtvannstank i hybeldel pga alder. Hybeldel. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank.
- Vannbåren varme: Mer enn halvparten av forventet brukstid på anlegg for vannbåren varme er oppbrukt. Kapasiteten på anlegget/varmepumpen (5kw) antas å være for liten i forhold til boligen størrelse.
- Drenering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Grunnmur og fundamenter: Det er påvist sprekker i murte/pussede fasader. Et par mindre sprekker observert. Vurderes ikke å ha vesentlig betydning. Eier opplyser at denne har vært uendret siden byggetiden.
- Vann og avløpsledninger
Eier opplyser at det er nedgravd Kollectorslange(jordvarme) i bakken på tomten og inn på nabotomten (kommunal grunn).
Øvrig fra takst:
- Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men de stemmer ikke med dagens bruk. Det er innredet i underetasje med 2 utleiedeler/hybeldeler.
- Det gjøres på generelt grunnlag oppmerksom på at innvendig utforing av kjellervegger og oppforing av kjellergulv er en risikokonstruksjon som bør på aktes over tid.
- Tretrem/trapp er erstattet med ny i Møre Royal oljeimpregnert ifølge selger.
- Bad i loftsetasjen: Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.
- Ang wc – rom. Eier opplyser etter befaring: Hull/ inspeksjonsmulighet ved gulv til cisterne for vegghengt toalett er boret.
- Bygget er jevnlig vedlikeholdt ifølge eier.
- Underetasje/kjelleren er innredet og omgjort uten byggemelding til kommunen og uten at nødvendig godkjennelse er gitt. Fra kommunen kan det komme reaksjoner overfor eier, ved f. eks krav om tilbakeføring eller krav om omsøking, ileggelse av overtredelsesgebyr mv. Deler av primærrom - areal i kjeller tilfredsstiller ikke anbefalte krav til lysforhold jfr. plan og bygningsloven.
- Eier selv har bygget platting og trapp fra egen parkeringsplass til utleiedel.
Selger opplyser:
- Ang. avvik 2 rapport fra Øvre Romerike Brann & Redning: Dette er utbedret med nye beskyttelsesplater. Dette meddelt ØRB innen gitt frist.
- Det er sprekk i speil på bad i 2. etg.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Moderniseringer og påkostninger

Etablert leilighet nr. 2 i sokkeletasje som består av nyere kjøkken/stue med soverom og bad fra byggeår. Nytt gulv med keramiske fliser. Hybelen er ikke godkjent!
I forbindelse med ombygging i kjeller ble styring av vannbåren varme fra varmepumpe (Normann 5 KW vann til vann-varmepumpe fra 2000) oppgradert med trådløse termostater i utleiedel, utleiedel 2 og hovedbolig med app-styrt smart-anlegg for varme og lys i hovedbolig og utleiedel 2.
2014 - Kjøkken i hovedbolig byttet ut med HTH.
2021 - Kjøkken med spiseplass i utleiedel 1 fornyet.
- Sikringer og jordfeilvarsler fornyet i sikringsskap i hovedbolig og utleiedel 2.
- Platting og trapp fra egen parkeringsplass til utleiedel 2 med innfelt lys.
- Nytt sikringsskap i hoved-bolig med jordfeilbryter i 2021. El-takst sommer 2022.
Platting er nylig fornyet med Møre Royal foran stue hovedbolig og inngang hybel 1.
Alarm-anlegg innbrudd og Brann ble oppgradert med Yale Doorman inngang hovedbolig og utleiedel 2 ved overgang til Sector Alarm i 2020.

Standard

Stor og pen enebolig med utleiedel inneholdende stue, soverom, bad, vindfang og nyere kjøkken. Hoveddelen har 4 gode soverom, det er 2 bad i loftsetasjen, wc-rom i 1 etg. og tillegg praktisk vaskerom med adkomst fra kjøkken. Nyere (2014) kjøkkeninnredning i hoveddel, og meget romslig stue med god plass til både sittegruppe, Tv-avdeling, og spisebordsavdeling. Pen Østerdalspanel i furu i stue, entre og trapp i hovedbolig. Det er i tillegg opparbeidet hybel 2 i kjeller med åpen stue/kjøkkenløsning, soverom, garderoberom/disponibelt rom, bad og rom tiltenkt badstue. Denne hybeldelen er ikke bruksendret eller godkjent til varig opphold.
Hoveddel:
Hovedboligen har et hyggelig inngangsparti med tretrem/trapp - ny Møre Royal oljeimregnert trevirke.
Entreen/hall er romslig med god plass til heng til yttertøy, og det er skyvedørsgarderobe med speildører. Adkomst til wc-rom, stue via pen tofløyet dør videre til kjøkken, og loftsetasje fra entré.
Fra inngangstrappen er det også adkomst til praktisk vaskerom/grovkjøkken med skyllekum i stål, samt kjølerom klargjort for kjøleaggregat. Det er opplegg for vaskemaskin. Det er også her adkomst til kjøkken – godt tilrettelagt for flere bruksmuligheter.
Stuen i hoveddelen er meget romslig med god plass til både spisebord, sittegruppeområde, og avdeling for TV stue med sittegruppe. Det er stort peisområde i del av stue, og denne delen fremstår som en meget koselig plass i boligen. Kraftig Østerdalspanel i furu i stue, entre og trapp i hovedbolig setter en god standard i boligen.
Det er stort kjøkkenrom med god plass til spisebord. Kjøkkenet fremstår som en hyggelig samlingsplass, hvor det er pen kjøkkeninnredning fra 2014 med glatte behandlede hvite fronter og heltre benkeplate, integrerte hvitevarer, komfyrvakt, lekkasjedeteksjon/ lekkasjestopper, og ventilator fra Røros Metall. Utgang til balkong/svalgang mot syd og øst fra kjøkken.
Pent wc-rom i 1 etg. innredet med vegghengt klosett og servant.
2 bad i loftsetasje:
Bad/wc/dusj med flis på vegger og panel på innvendig tak. Gulvet er flislagt og har vannbåren gulvvarme. Innredning med servant toalett og dusjvegger/hjørne.
Bad 2 er med flislagte vegger og gulv innredet med badekar og servant over baderomsmøbel.
Det er 4 gode soverom i loftsetasjen, der et rom er meget romslig og har egen utgang til takoverbygget balkong, og i tillegg adkomst til walk-in closet/bod.
Boligen har tretrapp mellom etasjene i hoveddelen.
Hybel 1:
Eneboligen har utleiedel i sokkel inneholdende stue, soverom, innredet bod, bad, vindfang og nyere kjøkken.
Det er pen kjøkkeninnredning med glatte fronter av tre, integrerte hvitevarer, laminat benkeplater med rett frontkant, komfyrvakt, og lekkasjedeteksjon/ lekkasjestopper. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Flislagt bad med vannbåren gulvvarme. Innredning med nedfelt servant toalett, dusjvegger/hjørne og opplegg for vaskemaskin.
Hybel 2:
Leiligheten har pen åpen stue/kjøkken løsning. Det stort moderne kjøkken med innredning med glatte fronter, laminat benkeplate, kjøl/fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr og induksjonstopp. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.
Pent bad med flis på vegger og panel i innvendig tak. Gulvet er flislagt og har vannbåren gulvvarme. Det er innredning med nedfelt servant, toalett, dusjvegger/hjørne, og opplegg for vaskemaskin.
Garderoberom og rom tiltenkt badstu.
«Det er tidligere adkomst til denne hybeldelen av kjelleren fra hoveddelen som nå er stengt igjen»
Boligen har romslig dobbeltgarasje med flislagt gulv, med 3-fas (23 amp. elektrisk kurs dimensjonert for hurtiglader El-bil.) God lagringsplass i frostfri bod på loft over dobbeltgarasje. Ellers godt med biloppstillingsplasser på gårdsplass (3x biloppstillingsplasser i tilknytning til separat adkomst til utleiedel 1 og 2)
Tomten er pent opparbeidet med beplanting, og uteområdet fremstår meget stemningsfullt med flere sitteplasser i dels flat og skrånende terreng. Det er treterrasse utenfor stue, pent opparbeidet sitteplass med terrengtrapper med nedgang til sokkeletasje, og i tillegg et hjørne av tomten rett utenfor sokkeletasjen som fremstår som en liten «oase». Eiendom har godt med sol.
Det er singlet innkjørsel til eiendommen via privat vei med felles vedlikeholdsansvar,
- Trådløs seriekoblet brannalarm i hovedbolig og utleiedel 1 og 2.
- I hoved bolig og utleiedel 2 er det Yale Doorman smart-dørlås som kan kan fjernstyres åpne/lukke parallelt med av/på innbruddsalarm.
- Balansert ventilasjon i deler av boligen.
- Vannbåren gulvvarme i underetasje, hele 1. etg (unntatt kjølerom og garasje) samt bad i loftetasje.
- Jordvarme med vann til vann varmepumpe 5 kwh.
- Trykktank i teknisk rom i kjeller. Oso dobbeltmantlet bereder fra byggeår.

Løsøre og tilbehør

Vaskemaskin, taklamper i kjøkken og stue i hovedbolig, og vaskemaskin i utleiedel 2 medfølger ikke.
Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Vannbåren varme, vann-til vann varmepumpe i sentralfyr-anlegg med dobbeltmantlet bereder med to El-elementer. I tillegg luft til luft-varmepumpe i ikke godkjent utleiedel 2 i sokkeletasje. Vannbåren fleksibel oppvarming i alle gulv i sokkeletg (begge utleieseksjoner), i 1. etg og bad/WC 2. etg. Kapasiteten på anlegget kan utvides og med ny/mer effektiv varmepumpe. Anlegget kan også kombinere luft-til vann-varmepumpe og/eller biobrensel-anlegg eller gass-oppvarming av sentralfyr til vannbåret varmeanlegg. I 2019 ble det installert luft til luftvarmepumpe i hybel 1. Vann- til vann- varmepumpe i hovedbolig.
Smart-hus-styring av varme og lys.
To ildsteder, peis i hovedbolig og peis-ovn i utleiedel 1. Muligheter for flere ildsteder eller biobrensel-anlegg i tilknytning til sentralfyr og varmepumpe med et 3. pipeløp som ikke er tatt i bruk.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 31.03.98.
Tillatelsen er gitt på følgende vilkår: følgende gjenstående arbeider: (Selgers kommentar finner du under hvert pkt.)
Utvendig:
- Plen ikke opparbeidet - planering av tomta er ikke fullført.
Selgers kommentar: Utført i 2000
- Utvendige trapper er ikke monterte.
Selgers kommentar: Utført i 2000
- Tilfylling rundt grunnmur er ikke ferdig.
Selgers kommentar: Utført i 2000
- Pussing av Lecamur.
Selgers kommentar: (NB: Det er ingen Lecamur utvendig, men støpt betong /Multielement som bare er delvis pusset)
- Lyssjakt til vindu i kjeller/sokkel ikke ferdig.
Selgers kommentar: Utført
- Utvendig belistning av ytterdør til hovedinngang og vaskerom - hovedetasje- mangler.
Selgers kommentar: Utført
Rørlegger:
1. Kummer kappes etter terreng, og det monteres toppring og lokk.
Selgers kommentar: Utført i 2000
Innvendig:
- Noe gjenstående flikkingsarbeider ved gjennomføringer av ledninger i vegger og tak.
Selgers kommentar: Utført i 2000
- Disponibel del og hybelleilighet i sokkel/kjeller ikke ferdig.
Selgers kommentar: Ferdigstilt utleiedel 1 i 2000 og sokkel kjeller i 2002.
Sokkel/Kjeller ( tilhørende hoved leilighet)
Selgers kommentar: Del fra 2018 med Smartstrøm og trådløse termostater på Wirsbo vannbåren varme i hovedbolig, Utleie 1- og kjeller.
Trapperom: Foring/listing av dørkarm til dør til disponibel del i sokkel/kjeller.
Selgers kommentar: Utført.
Rørlegger: Rom for varmvannsbereder og varmeanlegg:
Selgers kommentar: Utført.
1. Varmeanlegg med kurser tegnes inn på egne tegning.
Selgers kommentar: Utført, ref tekniske tegning fra Eugen Rognstad VVS fra byggeår 1997/98.
2. Montering av varmepumpe må meldes om egen sak til Rørleggerkontrollen når dette kommer til utførelse.
Selgers kommentar: Anlegget for vannbåren varme ble prosjektert av rørlegger. Firma installerte og satte vann-til vann varmepumpen i drift høsten 2000, og som har fulgt opp denne med service/tilsyn etter dette. Selger vet ikke noe mer når det gjelder Rørleggerkontrollen..
Hovedetasje
Hall:
- Innvendig foring av karm for ytterdør.
Selgers kommentar: Utført 1998.
- Avslutning mot terskel for ytterdør.
Selgers kommentar: Utført.
- Ved trapp til loft er det gjenstående arbeider meg tapetsering, maling og belistning.
Selgers kommentar: Utført.
Stue:
- Pussing av pipe.
Selgers kommentar: Utført i 1998.
- Brannmur er ikke ferdig.
Selgers kommentar: Utført i 1998.
Vaskerom:
- Div sokkelfliser ikke fuget ( silikon?)
Selgers kommentar: Utført.
Kjøkken:
- Div. belistning, flikking, maling og avtrekkshette.
Selgers kommentar: Utført 1998.
- Vegg over kjøkkenbenk ikke ferdig.
Selgers kommentar: Utført 1998. Nytt HTH-kjøkken i 2016.
- Fuging av overgang benkeplate – vegg
Selgers kommentar: Nytt HTHkjøkken med glass over benk i 2016.
Loft:
Rørlegger
Selgers kommentar: Selger er ikke sikker på hva konkret spm dreier seg om, men opplyser at det er utført nedløp av kondensvann fra VG 400 Flexit-balansert ventilasjon i 2000. Rør fra Flexit VG 400 til vask på vaskerom ble utført av rørlegger Eugen Rognstad ved i bruktagelse av anlegget i 1998
Bad.
1. Sluk har ikke tilløp.
Selgers kommentar: Selger vet ikke hvilket bad dette gjelder, men opplyser at det i 2. etg føres vann fra badekar til sluk med avløpsrør som var standard for badekartypen i 2000. I bad utleiedel 1 er vann fra vaskemaskin lagt med rør til sluk over gulv.
2. Badekar ikke montert.
Selgers kommentar: Badekar fra 2000.
3. Sluk må etterfylles med vann.
Selgers kommentar: Utført.
Det gjøres oppmerksom på at kjeller er innredet etter at midlertidig brukstillatelse er gitt:
Leilighet 2 i kjelleretasjen med åpen stue/kjøkken løsning, soverom, garderoberom, badstu og bad er opprinnelig byggemeldt som disponibelt rom jfr byggetegning A3 - 8359 datert 08.09.97. Rommene er ikke godkjent til varig opphold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Opplysninger fra kommunen:
Hovedbygning byggemeldt 1997.
Garasje byggemeldt.
Bruksendring fra enebolig til enebolig med sokkel/hybelleilighet byggemeldt 2014.
Fra kommunen:
Tillatelsen fra 2014 gjelder bruksendringen for oppføring av ny boenhet kun 56,9 m2 ( leilighet 1) av kjellerens bruksareal. Kjelleren er matrikkelført med totalt 129 m2 bruksareal. Kommunen finner ingen ytterligere søknad om bruksendring i kommunens arkiv ang leilighet 2. Areal «innredet kjeller i dag» i leilighet 2 er derfor ikke godkjent som hoveddel/rom til varig opphold. Som vist på «plan sokkel 1997» er disse godkjent som «disponibelt» rom, som regnes som tilleggsdel. Det fremgår også av plantegningen at dør mellom gang/trapperom og «disponibelt» rom er fjernet, slik at det i realiteten er opprettet ytterligere en ny boenhet i kjelleren. Dette er det heller ikke omsøkt. Både bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel (med intern forbindelse) og opprettelse av boenhet (uten intern forbindelse) er søknadspliktige tiltak.
Det gjøres oppmerksom på at saken vil bli fulgt opp av kommunen.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 6751 , tinglyst 28.08.96, type heftelse: Bestemmelse om veg. Det er gitt veirett til eiendommen over gnr 16 bnr 34. Gamlevegen 81B har ansvaret for vedlikehold og brøyting.
Det er Kollektorslange for jordvarme lagt fra eiendommen inn på nabotomt som tilhører kommunen. Selger har godkjenning fra Ullensaker kommune Teknisk etat ang adgang til å legge plastrør for jordvarme i bakken, under det som senere er opparbeidet som kommunal gang- og sykkelvei med kommunal kloakk- + overvannsrør. Ansvaret for jordvarmesløyfen(kollektorslange) følger eiendommen dersom kommunen skulle ha behov for å grave i dette området som grenser til kommunalt friområde (skog/tur-område).
09.10.1984 - Dokumentnr: 8921 - Registrering av grunn. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr:3033 Gnr:16 Bnr:34
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke målt radonverdi. Tiltak må iverksettes dersom boligen skal leies ut.

Diverse

Nåværende eiere har privat avtale ang. brøyting kr. 2.000, - pr. år. Det er uvisst om avtalen følger ny eier.
Selger har tilgjengelig dokumentasjon på grunnarbeider, med vann, avløp og drenering, nøyaktig tegning fra elektrisk, vann/avløp og vannbåren varme (Wirsbo) i sokkeletasje, hovedbolig 1. og våtrom 2. etg fra rørlegger Eugen Rognstad, og elektrisk anlegg. Huset ble bygget med trådbundet telefon/internett ( i ISDN-alderen). Både telefon/internett og varme-styring er oppgradert til trådløs/ Wi-Fi.
Altibox fibernett med TV og internett. Hovedbolig og utleiedel 1+2 benytter 2 av 10 fiber som er lagt frem til fiberbox på yttervegg. Mao kan kapasitet femdobles uten graving ifølge selger.
Det er installert luft-til luftvarmepumpe i utleiedel 2 (med aircondition).

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et meget barnevennlig og godt etablert villastrøk med kort avstand til de fleste bymessige fasiliteter. Trafikkstille og gode solforhold. Det er kort vei til butikker, servicetilbud og offentlig kommunikasjon, med gangavstand til skole og barnehager. Kløfta har gode oppvekstvillkår, og tilbyr et aktivt idrettsmiljø med flere fotballbaner (idrettsanlegg/kunstgressbaner i Bakkedalen) håndball/idrettshall, svømmehall, treningssenter, samt godt med turstier og skiløyper i området. Romeriksåsen med ski - og turløyper (Ask i Gjerdrum eller Nannestad) byr på flotte turområder hele året! Badevann og gode tur og rekreasjonsområder gjør området svært attraktivt for de aktive. På vinterstid blir det kjørt opp skiløyper i Hiltonskogen, samt på de nærliggende jordene til Kløfta.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved en av mange dagligvarebutikker på Kløfta. Det er kun ca. 12 min. gangavstand til Romerikssenteret som har et variert utvalg med matbutikk, vinmonopol, post, bank, minibank, apotek, helsekost, klær, kafé/restaurant, lege, tannlege m.m. Det er også kort vei til Jessheim Storsenter med over 140 butikker og serveringssteder.
Lillestrøm, Strømmen, Lørenskog og Oslo ligger godt innen rekkevidde med et rikt utvalg av bymessige fasiliteter og servicetilbud. Strømmen Storsenter er foretrukket av mange og fremstår i dag som landets mest innholdsrike kjøpesenter, med over 200 butikker og tilknyttede virksomheter.
Busstopp ligger kun ca. 2 min. gange fra boligen.
Det er kort vei til offentlig kommunikasjon via buss og tog. Kun ca. 12 min. gangavstand til Kløfta stasjon som også har godt tilrettelagt pendlerparkering - perfekt for deg som jobber i Oslo! Toget bruker ca. 30 minutter til Oslo, med avgang 2 x i timen (ikke natt).
Avstander med bil:
Jessheim ca. 10 min.
Gardermoen ca. 15 min.
Lillestrøm ca. 18 min.
Strømmen Storsenter ca. 21 min.
Oslo S. ca. 31 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 880,6 kvm.

Parkering

Dobbeltgarasje, samt godt med bilopppstillingsplasser på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei. Gamlevegen 81B har vedlikeholdsansvaret på veien.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til bolig i henhold til reguleringsplan "Ospli" med bestemmelser vedtatt 16.06.82.
Fra reguleringsbestemmelser:
- I friområdene kan bygningsrådet tillate oppført bygning som har naturlig tilknytning til friområdene. Når dette etter rådets skjønn ikke er til hinder for områdenes bruk som friområde.
- Gjerderes utførelse, høyde og farge skal godkjennes av bygningsrådet.
Avsatt i kommuneplanen til: boligbebyggelse - nåværende vedtatt 23.03.21.
Avsatt i kommunedelplan for: Kløfta til: boligbebyggelse - nåværende vedtatt 03.09.12.
Grenser inntil reguleringsplan for: Endring av gang - og sykkelveg innenfor Ospli m.m, Kløfta vedtatt 01.09.03.
Eiendommen ligger på Marin grunn, og det kan ikke settes opp nye bygg på eiendommen før det er foretatt geotekniske undersøkelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 24 824,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, og renovasjon.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 28.000 kwh. siste år. Se forøvrig vedlagt opplysning ang støtte( ENØK) i salgsdokumenter.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av internett(fiber), har avgift på kr 1.200 pr. mnd. Tv-dekoder medfølger ikke.-
Selger opplyser: Det er lagt 10x fiber til boks på yttervegg, hvorav hovedbolig og utleiedel 1 benytter 2x fiber.
Det medfølger privat avtale med Sector Alarm hvor eier i dag har bindingstid for Yale Doorman på 5 år (3 år gjenstår) som sies opp, eller overføres ny eier. Kostnad pr. år kr. 7524,- inkluderer bindingstid for 2x Yale Doorman som kan fjernstyres, åpnes/ lukkes med app. Dette følger ny eier.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 738 381,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 6 258 171,60.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.431.170,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anna Marie Galambos og Øystein Grue

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0133/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22133

Dato

Sist oppdatert: 26. september 2022 kl. 10:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.