Ulsrud/Bøler

Bølerveien 6 B

Prisantydning

8 950 000 kr

Fellesgjeld: 214 krOmkostninger: 224 972 krTotalpris: 9 175 186 kr
Byggeår
2018
Soverom
3
Areal (P-ROM)
111 m²
Tomteareal
115.8 m²
Type / Eierform
Rekkehus / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
3 073 kr

NY PRIS! Toppmoderne rekkehus fra 2018 med fin hage og 2 garasjeplasser. Nærhet til marka og barnevennlig.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Flott og moderne rekkehus fra 2018 med svært god standard. Innholdsrik bolig med entré, wc, kjøkken, stue med utgang til platting/hage, loftstue med takterrasse, to flotte bad, hovedsoverom med walk-in-closet og ytterligere to soverom. 
Oppgradert med blant annet varmekabler i hele første etasje, 1-stavs eikeparkett, Sigdalkjøkken, sentralstøvsuger, skyvedørsgarderober m.m. 
Meget god utnyttet areal fordelt over 3 plan med naturlige oppholdssoner i 1. og 3. etasje og sovesone i 2.etasje. Pent opparbeidet hage med ferdigplen, hekk og port. 
Eiendommen har fine og solrike uteplasser i hver etasje: hage/terrasse (ca. 60 m2), balkong (ca 2 m2) og takterrasse (ca 5 m2). 
To garasjeplasser, ladestasjon til el-bil og en romslig sportsbod i lukket garasjekjeller under boligen

Eiendommen

Bølerveien 6 B, 0690 OSLO 
Gårdsnummer 147, bruksnummer 36, seksjonsnummer 5, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Meget skjermet og barnevennlig beliggenhet over Østensjøvannet mellom Bøler og Ulsrud. Trafikkskjermet område bestående av småhusbebyggelse.
Trygg skolevei til Bøler barne- og ungdomsskole.
Bøler Senter byr på ulike forretninger og servicetilbud, oglike i nærheten finnes bibliotek, samfunnshus, svømmehall, idrettshall og bydelskontorer. Flere kjøpesenter ligger også innen kort kjøreavstand, som Bryn,
Lambertseter, Tveita, Alna og Manglerud.
Attraktivt område med flotte turmuligheter i Østmarka sommer som vinter. Badeplasser ved Ulsrudvann og Nøklevann. Østensjøvannet har et uvanlig rikt fugleliv og er et populært utfartssted for barnefamilier.
Idrettsanlegg og haller finnes på Bøler og Oppsal/Trasop, samt svømmehall på Bøler.

Meget god tilgang til kollektivtrafikk: Få minutters gange til Bøler T-banestasjon, der det også er holdeplass for buss og flybuss som bruker 45 minutter til Oslo lufthavn.

Det er sykkelavstand til Oslo sentrum og med oppgraderte sykkelveier langs Østensjøveien og langs Alnaelva går turen raskt og trygt.

Veibeskrivelse

Fra E6 syd: Ta inn Østensjøveien ved Abildsø, fra E6/Ring 3 nordfra tar man inn Østensjøveien ved Bryn. Innkjøring videre til Bølerveien fra Ulsrudveien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager:
Området har et bredt utvalg av kommunale barnehager, familiebarnehager og Østmarka idrettsbarnehage (privat).

Skoler:
Bøler skole (1-10 kl.) 11 min
650 elever, 29 klasser 0.9 km
Østmarka skole (1-10 kl.) 13 min
75 elever, 6 klasser 1 km
Oppsal skole (1-10 kl.) 18 min
498 elever, 20 klasser 1.4 km
Skøyenåsen skole (8-10 kl.) 15 min
450 elever, 15 klasser 1.2 km
Skullerud skole (8-10 kl.) 6 min med bil
243 elever, 10 klasser 3 km

Ulsrud videregående skole 12 min
624 elever 1 km
Lambertseter videregående skole 8 min med bil
825 elever, 30 klasser 3.6 km

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 130 kvm
Totalt bruksareal: 117 kvm
Totalt primærrom: 111 kvm

Bruksareal:
Rekkehus 117 kvm

Primærrom:
Rekkehus: 
1. etasje 48 kvm: Entré, stue/kjøkken, wc
2. etasje 42 kvm: Gang med trapp, bad, 3 soverom
3. etasje 21 kvm: Bad, stue

Sekundærrom:
Rekkehus: 
2. etasje 6 kvm: Garderobe/Walk in closet
3. etasje 0 kvm: Kott ( Takhøyde i kott under 1,9 m og således ikke måleverdig)

Eiendommen uteplasser i hver etasje:
Hage/terrasse på ca 60 kvm, balkong i 2.etg på ca 2 kvm og inntrukket takterrasse i 3.etg på ca 5 kvm. 
Sportsbod på ca 8 kvm i kjeller.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.12.2019 utført av BN Takst. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt i sameie på totalt 2.531 kvm. Eiendommen består videre av 10 teiger/deler hvor de 9 seksjonene har hver sin del og den siste teigen er fellesareal til adkomst etc. Tomt tilhørende denne seksjonen er på 115,8 kvm ihht. seksjoneringen. Vedtektenes pkt. 3-1 pk.t 7 og 8 gir seksjonseiere enerett til å bruke den delen av fellesareal som er en forlengelse av egen hage frem til gjerdet mot Bølerveien. Seksjonseiere har også enerett i 30 år fra 01.06.2019 til å bruke den delen av fellesarealet som er ved inngangspartiet til hver enkelt seksjon. Eneretten følger bredden på seksjonen og gjelder frem til gruskant/asfaltkant.

Etter overtakelsen fra utbygger har sameiet gjort følgende oppgradering av fellesarealer (i regi av sameiet):
- Asfaltert gangvei bak husene
- Steinlegge deler av fellesareal
- Etablering av sykkelparkering
- Gjerder i hagen
- Port inn til hagen

Parkering

Boligen (seksjonen) eier 2 garasjeplasser i felles garasjeanlegg under bebyggelsen. Det er varmekabler i nedkjørsel til anlegget. Det er på den ene plassen montert ladestasjon 16 A ( tilrettelagt for 32 A) for el-bil som medfølger boligen. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei/innkjørsel med felles vedlikeholdsansvar for sameiet
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Rekkehus oppført i 2018 av Follohus.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført således:

Såle på ukjent grunn, støpt dekke på kult. Grunnmur i støpt betong. Yttervegger i bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført, innvendig kledd med plater og utvendig kledd med trepanel. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper evnt. må være særskilt oppmerksom på.

Boligen har i tilstandsrapporten fått gjennomgående TG 1 med følgende unntak:

TG 2:
Frittbærende dekker: Målt avvik under 15 mm på kontrollerte steder. Det var ca 10 mm høydeavvik på 1,2 meter ved dør til soverom i 2. etg. dette er mer enn toleransekrav til nye boliger. Størst høydeavvik ble registrert på loftet. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av registreringer.

Kommentarer fra selgers egenerklæringsskjema:

Pkt. 3:
" Oppdaget mugg i garasjen da det var veldig varmt i sommer. Utbygger har utbedret ved å innstallere større ventiler i garasjeport for å forbedre utskiftning av luft i garasjen, samt forbedret drenering og lagt nye lister rundt døren. Vi har ikke observert noe mugg/fuktskader etter at utbygger utbedret. Styret følger opp saken med utbygger."

Pkt. 4:
" Vi oppdaget at gulvene i andre og tredje etasje hadde noe skjevhet utover toleransekravet for nybygg, pga manglende søyle i første etasje. På det meste er skjevheten 1,3 cm i loftstuen, hvor tillatt skjevhet er 0,3 cm. Utbygger har montert den manglende søylen, og har fremlagt dokumentasjon på at bæreevne, konstruksjonsikkerhet og bygget er i orden. Fordi skjevhetene har hatt liten praktisk betydning valgte vi å motta kompensasjon fremfor utbedring. Saken er avsluttet"

Pkt. 8:
"Ett tilfelle av regnvann gjennom hjørnet på vinduskarm i stuen. Utbygger utbedret umiddelbart, og kontrollmålte at det ikke var utslag på fukt ved vinduet"

Pkt 18:
" I fjor vinter opplevde sameiet at det tidvis var istapper på taket ved takvinduene. Styret følger opp med utbygger for å kontrollere dette"

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.02.2019. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Fint inngangsparti med baldakin over inngangsdør og en liten platting. Plass til et lite sett med utemøbler.

1.etg.: Entré med skyvedørsgarderobe med plass til klær og sko og inngang til wc. Lys og lekker stue med peisovn og utgang til en flott uteplass med platting og hage. Moderne kjøkken fra Sigdal med hvite høyglans fronter og laminert benkeplate. Integrerte hvitevarer slik som induksjontopp, stekeovn, micro, kjøle- og fryseskap og oppvaskmaskin følger boligen. God og naturlig plass til spisestue mellom stuedel og kjøkken og sofa - og stueinnredning mot store vindusflater ut mot hagen. Trappeadkomst til 2. etasje.

2. etg.: Her finner du 3 gode soverom og et lekkert bad/wc. Hovedsoverommet har en egen walk in closet og utgang til balkong mot hagen. Trapperom og gang.

3.etg.: Stor og flott loftstue med store glasspartier og takvinduer for godt lys og utgang til inntrukket takterrasse. Lekker bad/wc. Praktisk lagringskott og innebygget skyvedørsgarderobe unders skråtak. Trapperom.

Standard:

Overflater - gulv: Fliser i entre, parkettgulv i oppholdsrom og fliser på badene og wc-rom.
Overflater- vegger: Malte gipsflater
Overflater - himling: Malte gipsflater

Teknisk:

Alarm - og signalsystemer:
Røykvarsler og brannslukningsutstyr.
Bredbånds kabelanlegg med mulighet for tilknytning til internett

Oppvarming:
Varmekabler i 1.etg samt på bad i 2.og 3.etg. Oppvarming med panelovner i øvrige rom.

Elektrisk anlegg:
El.skap med automatsikringer plassert i entre.

Luftbehandling:
Balansert ventilasjon med avtrekk fra bad og tilluft fra oppholdsrom.

Ledningsnett for sanitærinnstallasjoner:
Rør i rør system med vannskap plassert bak skyvedør i entre.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler i hele første etasje (entré, wc, stue og kjøkken). Det er også varmekabler på bad i 2. og 3. etasje. Panelovner i soverom i 2. etasje, og i loftstuen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket B4

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Bølerveien 4-8 sameie, med sameiebrøk 122/1122.
Sameiet består av 9 rekkehus med felles garasjeanlegg og felles adkomst/uteareal.
Forretningsfører/regnskapsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt sålenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. 
Foretatt påkostninger de senere år: Diverse oppstartspåkostninger som utearealer etc.
Planlagte påkostninger: Det er vedtatt at husene skal males sommeren 2020. Kostnader dekkes delvis av oppsparte midler i sameiet, og engangsinnbetaling fra hver seksjonseier. Det er estimert ca kr 20.000 pr. rekkehus/seksjon. Styret skal også følge opp diverse saker med utbygger.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonen overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 10 servitutter på sameiets eiendom. 

Av disse er det 8 servitutter som er tinglyst mellom 1923-1980 hvor innholdet knyttes opp mot tomten og den eldre bebyggelsen som stod her. Disse omhandler blant annet eldre bestemmelser om bebyggelse, vann/kloakk, veg, gjerde, bruksendring, dispensasjon, vedtak av kommunens vann og kloakkreglement, veibestemmelser, plikt til å knytte seg på hovedkloakk mm.
De siste 2 servituttene er tinglyst i 2017 og 2018 i forbindelse med utvikling av tomten og omhandler:
Bestemmelser om veg hvor Oslo kommune har gitt midlertidig dispensasjon for veibredde med plikt til å opparbeide vei til regulert veibredde langs tomt om dispensasjonen tilbaketrekkes. 
Erklæring om bruks-og adkomstrett til to parkeringsplasser for utbygger Bølerveien 4-6 AS. (Selger har opplyst at disse to parkeringsplassene er solgt til to andre seksjonseiere i sameiet).

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4220 datert 28.11.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 15.03.2016.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Løse hvitevarer i boligen medfølger ikke handelen.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Ønsket overtakelse angis i budskjema.

Leiebeløp inkluderer

Kommunale avgifter, regnskapsførsel, felles forsikring, kabel tv/internett

Oppdragets KR-kode

KR49.1936

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter, regnskapsførsel, felles forsikring, kabel tv/internett

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 851 527,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 6 665 497,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 0,- pr. 31.12.2018
Andel fellesgjeld er kr 214,- pr. 31.12.2018

Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og seksjonens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 9.174.972,-
Av dette beløpet utgjør kr 214,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 9.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,8% av salgssummen
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Øystein Thorsen
Fagansvarlig/Eiendomsmegler

Øystein Thorsen

Telefon
Mobil 95162154

Lurer du på noe

Øystein svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.