Sandsli

Nordre Gommershaugen 11B

Prisantydning

6 990 000 kr

Omkostninger: 176 092 krTotalpris: 7 166 092 kr
Etasje
2
Byggeår
1983
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
245 m² / 289 m²
Tomteareal
1168.7 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Stor og romslig enebolig med gangavstand til Bybanen og arbeidsplasser på Sandsli og Kokstad.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Vi i Krogsveen har gleden av å kunne presentere en stor og attraktiv bolig med sentral beliggenhet i et etablert og barnevennlig boligområde på Sandsli. Fra området er det gangavstand på ca. 8-10 min. til Sandslimarka bybanestopp og ca. 10 min. til daglivarebutikk. Eiendommen er langstrakt på et høydedrag hvor det fra front for tomt er gruset innkjørsel langs delvis naturtomt og hage og inn til garasje hvor det er lagt beleggningsstein. Fra garasje er det overbygget inngangsparti og nedgang til kjeller. Tomten har fine lys- og utsiktsforhold og har ifølge selger sol fra tidlig morgen til sent kveld. Boligen er lys og går over to plan hvor 1. etg. har stue, kjøkken, vaskerom, bad/wc, gjestetoalett og 3 stk. soverom. U. etg. har kjellerstue, 2 stk. soverom, garderobe, bad/wc, gang og boder.

Eiendommen

Nordre Gommershaugen 11B, 5254 SANDSLI 
Gårdsnummer 115, bruksnummer 136, seksjonsnummer 0, kommunenummer 4601

Områdebeskrivelse

Sentral beliggenhet i et etablert og barnevennlig boligområde på Sandsli. Fra området er det gangavstand på ca. 13 min. til Sandslimarka bybanestopp og ca. 10 min. til daglivarebutikk. Videre er det ca. 3 km til Lagunen, ca. 4 km til Bergen Lufthavn, ca. 6 km til Nesttun og ca. 13 km til Bergen sentrum. 

Veibeskrivelse

Fra Bergen sentrum kjører man på E39 over Danmarksplass og videre langs Fjøsangerveien og videre over på Fritz C. Riebers veg mot Lagunen. Fra Lagunen er det rett videre igjennom to rundkjøringer, den siste ved Rådal. Følg deretter Flyplassvegen i ca. 2,2 km og ta første avkjørsel i rundkjøring ved Sandsli. Deretter tar man 3 avkjørsel i rundkjøring like ved bensinstasjonen og Kiwi og kjører i retning av Biltema. Like etter Biltema ved transformatorkiosk tar man inn til venstre og følger Nordre Gommershaugen oppover mot høyre. Fortsett bakken oppover og like før bakketopp tar man hardt inn til høyre mot Nordre Gommershaugen 11B. 
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Skoler i nærheten:
Skranevatnet skole (1-10 kl.) 
Aurdalslia skole (1-7 kl.)
Liland skole (1-7 kl.)
Ytrebygda skole (8-10 kl.)
Sandsli videregående skole 
Nordal Grieg videregående skole

Barnehager i nærheten:
Norlandia Capella barnehage (0-6 år)
Sion menighets barnehage (1-5 år)
Akrobaten barnehage (0-6 år)

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruksareal: 289 kvm
Totalt primærrom: 245 kvm

Bruksareal:
Enebolig 257 kvm
Garasje 32 kvm

Primærrom:
Enebolig: 
Kjeller: 106 kvm: Kjellerstue, mellomgang, TV-stue (innredet bod), bad/wc, 2 soverom, omkledningsrom/garderobe og gang med hybelkjøkken.
1. etasje 139 kvm: Vindfang, gang, trapperom, hovedsoverom, 2 soverom, bad/wc, kjøkken, vaskerom, stue/spisestue og wc.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert utført av Takstmann Arthur Sundt. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.168,7 kvm. Eiendommen er langstrakt på et høydedrag hvor boligen er oppført i ende av tomt. I front for tomt er det gruset innkjørsel langs delvis naturtomt og delvis opparbeidet hage og inn til garasje hvor det er lagt beleggningsstein. Fra garasje er det overbygget inngangsparti i tillegg til nedgang mot kjellerinngang. I front for bolig er det stor usjenert treterrasse og oppgang til plen med forlengelse til resten av eiendommen. Inngang til terrasse og hage er det via dør i levegg i tillegg til terrassedør fra stue. Tomten har fine lys- og utsiktsforhold og har ifølge selger sol fra tidlig morgen til sent kveld. 

Parkering

Eiendommen har biloppstilling for to biler langs levegg mot hage i tillegg til garasje og evt. parkering i front for denne. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Veien er eiet av Bergen Tomteselskap og det foreligger felles vedlikeholdsansvar. Deler av veien er planlagt asfaltert. 
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen og er videre solidarisk ansvarlig for reperasjoner og vedlikehold av fellesledninger frem til offentlig påkoblingspunkt. Området har felles kloakkpumpe hvor utgifter deles. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført i tre/mur/betong. Boligen har støpt gulv mot grunn og grunnmur av Leca som er utvendig pusset. Innvendige yttervegger er utforet og platet. Vegger over grunnmur er av isolert bindingsverk med vindsperre og utlektingog deretter kledd med liggende enkeltfalset 5" trekledning. Etasjeskiller av trebjelkelag med antatt sponplater. Taket er Valmet med sperrekonstruksjon og sutaksplater, tekket med betongpanner. Renner og avløp i plast. 

Garasje er oppført med støpt gulv mot grunn og ringmur i lettbetong. Yttervegger i bindingsverk som er tekket med vindsperre og kledd med liggende dobbeltfalset 6" trekledning. Innvendig er det satt opp lettvegg for inngang til bod. Hvit automatisk leddport og seperat hvit dør på sørvegg.

Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder tilstandsgrad TG2/TG3 som er anmerket på følgende punkter:

* Vegger mot grunn hvor rom er innredet og ligger helt eller delvis under terreng regnes som risikokonstruksjon og har kortere levetid enn tilsvarende konstruksjoner over terreng. TG2.
* Drenering er fra byggeår. Det er ingen negative anmerkninger observert, men drenering er ikke mulig å vurdere med sikkerhet. TG2.
* Utvendige overflater har endel groe/svertesopp og er i tillegg malingsslitt. TG2.
* Vinduer med 2 og 3 lags isolerglass i trekarmer fra 1983 minus ett vindu i underetasje fra 2015 som har TG1. Øvrige vinduer TG2 pga. et generelt behov for utvendig vedlikehold av vinduskarmer og utskifting eventuelt bør vurderes. 
* Ytterdører er fra byggeår og har normal elde/slitasje. TG2.
* Renner og nedløp i plast og det må påregnes at det kan lekke fra renneskjøter og at de trenger utbedring. TG2.
* Balkong ved hovedsoverom og terrasse i front har noe slitt treverk. TG2. 
* Pipe er noe slitt over tak og har behov for vedlikehold. TG2. 
* Bad/wc i underetasje har enkelte mindre skår og noe missfarget silikon i overganger på gulv og normal elde på vegger. TG2. Bad ble utført av tidligere eier i 2010. Badet er ikke dokumentert.
* Bad/wc i 1. etg. har generelt fått TG2. Manglende fall og dels motfall til sluk på ca. 3 og 6 mm er gitt TG3. Badet ble utført av tidligere eier i 2014. Badet er ikke dokumentert. 
* Vaskerom har fått TG2 pga. alder. 
* VVS-installasjoner har vannforsyningsrør av hovedsakelig kobber og 198 liters v.v.-bereder fra 2005. Alder gir TG2. 
* Luftbehandling generelt viser TG3 på rom uten ventilering og TG2 på rom med dårlig ventilering. Øvrige rom med ventilering har TG1.

Tidligere eier informerte om sølvkre da nåværende eier overtok boligen. Dagens eier har ikke registrert sølvkre i boligen etter at kjeller ble pusset opp i 2016/2017. 

Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 17.12.1984 og 16.01.2020. Disse kan fås ved henvendelse til megler. 

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Videre er det gitt pålegg om maks høyde på levegg til 1,5 meter. Garasje er byggemeldt og mottatte naboklager ble avslått av Fylkesmannen. 

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Vi i Krogsveen har gleden av å kunne presentere en stor og romslig familiebolig med fine utearealer og tilhørende garasje i et populært boligområde med bybanestopp på Sandslimarka. Eiendommen ligger sentralt til i forhold til arbeidsplasser på Sandsli og Kokstad og har kort avstand til Sandsli Idrettshall med utvendig krøllgress fotballbane og volleyballbane. I dette området ligger også Skranevannet barne- og ungdomsskole. I nærområdet er det også treningssenter, dagligvarebutikk, frisør og fysikalsk senter. 

Boligen er innholdsrik og har gjennomgående lyse farger og rommer det meste av hva en familie trenger. Planløsningen er over to etasjer og passer perfekt for dere som er på utkikk etter en stor familiebolig. 

Fra inngangsparti med garasje er det gangvei ned til kjeller og trappetrinn opp overbygget inngangsparti med inngang til både vindfang og vaskerom i 1. etg. 

Vindfang har dør til gjestetoalett og videre inngang til hall i front. Her er det parkett på gulv, malt brystningspanel og malte vegger og malt tak med spotter.

Gjestetoalett har parkett på gulv og varmekabler, panelplater på vegger og plater i tak. Vask med underskap.

Hall har inngang til 3 stk. soverom, bad/wc, stue og kjøkken i tillegg til godt med garderobeplass. På gulv er det fliser og varmekabler, vegger er malt og i tak er det malte flater med innfelte spotter. Dør til trapp som fører til underetasjen. Garderobeskap er løst og medfølger ikke i handelen.

Soverom 1 har parkett på gulv, malte vegger og plater i tak. 

Soverom 2 har parkett på gulv, malte vegger og plater i tak i tillegg til luke til koffertloft. 

Hovedsoverom har parkett på gulv, malte vegger og plater i tak. Gjennomgang til bad/wc og utgang til veranda. Stor skyvedørsgarderobe med en speildør. 

Bad/wc har fliser og varmekabler på gulv, fliser på vegger og plater med spotter i tak. Dusjnisje, badekar og vask med under- og sideskap. Dør til hall og hovedsoverom.

Stue har parkett på gulv, malte vegger og høy skråhimling med malt panel. 

Kjøkken med moderne innredning med hvite profilerte fronter under mørk benkeplate og overskap med noen vitrineskap med lys. Stålvask med kum. Integrert keramisk induksjonstopp, stekeovn, micro og kjøleskap. Ventilator i stålhette. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. Utgang til vaskerom. Fliser og varmekabler på gulv, malte vegger og skråhimling med malt panel.

Vaskerom har fliser på gulv, malte vegger og plater i tak. Egen inngang fra inngansparti. Kjøkkeninnredning med underskap, benkeplate og overskap. Utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. 

Underetasje/kjeller:

Fra hall er det dør til kjellertrapp og nedgang til kjellerstue. 

Kjellerstue har parkett og varmekabler på gulv, malte vegger og malt tak. Herfra er det inngang til 2 stk. soverom i tillegg til boder, TV-stue og inngangsparti med hybelkjøkken.

Soverom 1 har parkett og varmekabler på gulv, malte vegger og malt tak. 

Soverom 2 har parkett og varmekabler på gulv, malte vegger og malt tak. Inngang til åpent garderoberom som igjen har inngang til 2 stk. boder. 

Walk in closet/garderoberom har parkett og varmekabler på gulv, malte vegger og malt tak. Dør på hver side til henholdsvis bod 1 og 2. Garderobeløsningen er løs og medfølger ikke i handelen.

TV-rommet ligger midt i kjellerplanet uten vindu. Rommet har vært benyttet til film- og spillrom og har parkett og varmekabler på gulv, malte vegger og malt tak. TV med veggfeste medfølger ikke i handelen. Rommet er definert som bod. 

Bad/wc har fliser og varmekabler på gulv, fliser på vegger og panel i tak. 

Inngangsparti/bod med hybelkjøkken har laminatfliser og varmekabler på gulv, malte vegger og malt tak. Kjøkkeninnredning med underskap og hvite profilerte fronter. Mørk laminat benkeplate med nedfelt stålvask med kum. Komfyrvakt og opplegg for oppvaskemaskin. Hvitevarer følger ikke med. Utgangsdør. 

Hjertelig velkommen til en hyggelig visning i en stor og smakfull bolig!

Oppvarming

Peis for vedfyring og nyere luft til luft varmepumpe i stue.
Eswa gulvvarme og dels varmekabler i flere gulv. Se beskrivelse under standard. 
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E3

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

21.10.1981 - Dokumentnr: 24331 - Best. om vann/kloakkledn.
Solidarisk ansvar for reperasjon og vedlikehold av 
fellesledninger m.v. 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen 


10.09.2019 - Dokumentnr: 1055483 - Registerenheten kan ikke disponeres over uten samtykke fra rettighetshaver
Rettighetshaver: Eiendomsmegler Krogsveen AS 
Org.nr: 950 007 613 


12.06.1981 - Dokumentnr: 13141 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra: 
Knr:1201 Gnr:115 Bnr:38 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til byggeområder for frittliggende eneboliger i henhold til reguleringsplan gnr. 115 bnr. 11, 14, 15, 56 m.fl. Plannr. 500000 datert 23.02.1981 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 23.02.1981.

Reguleringsplaner under arbeid med planid 65380000, plantype 35 og plannavn Ytrebygda. Gnr 115 bnr 42 m.fl., Nordre Gommershaugen med saksnr. 201625378. Dette gjelder et utarbeidet planforslag for Nordre Gommershaugen 7 og 9 hvor det ønskes å rive eneboligene og bygge flere boenheter. Dette er p.t. ikke godkjent av kommunen. De som har fremmet planforslaget er kun eier av nr. 9.

Diverse

Det er montert utvendig vannkran.
Sikringsskap inneholder 63A hovedbryter og 63 A jordfeilbryter. Eldre automatsikringer: 25Ax1, 16Ax10, 10Ax3 og nyere automatsikringer med jordfeilbryter: 25Ax1, 15Ax1. Automatisk måler. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR79.19173

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 16 475,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Eiendomsskatten er kr 10 467,- pr år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 22 000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 13 702,-.
Velavgift er kr 2 000,- pr. år. Hovedsakelig brøytiing. Utgifter til fremtidig asfaltering deles og faktureres i tillegg. 
Boligen er tilknyttet Telenor som internettleverandør på kr. 639,- pr. mnd. 
TV-signaler er via Telenor i tillegg til parabol ved Viasat og har avgift på 
kr 489,- pr. mnd. fra Telenor og kr. 880,- pr. mnd. fra Viasat. (Her kan man ha rimeligere pakker.) Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster 
kr 7 548,- pr. år. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1 570 814,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 5 654 930,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 757 ,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.166.092,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fatspris kr. 85 000,- i provisjon av salgssummen.
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 14.750,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 6.000,-
Fotopakke: kr 7.400,-
Avisannonse: kr 5.900,-

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Jan-Erik Larsen
Eiendomsmegler

Jan-Erik Larsen

Telefon
Mobil 98220600

Lurer du på noe

Jan-Erik svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.