Komplett salgsoppgave

Bjørnåsveien 135

3 290 000 kr
96 m²
3 soverom
Parkeringsplass i felles garasjeanlegg medfølger leiligheten.
Parkeringsplass i felles garasjeanlegg medfølger leiligheten.
Kart
Del
Egil Andre Horgmo
Presenteres av
Egil Andre Horgmo
Sydskogen Terrasse
Familievennlig 4-roms selveier med solfylt terrasse og flott utsikt. Potensial knyttet til oppgradering. Garasjeplass.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 290 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  150 150 kr
 • Omkostninger
  87 342 kr
 • Totalpris
  3 527 492 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1990
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  96 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  4 000 kr

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Høytliggende fire-roms selveier i Sydskogen Terrasse
 • Sydvendt og solfylt terrasse med flott utsikt
 • Gode lysforhold og innsynsfri atmosfære
 • Familievennlig romløsning med tre soverom
 • Malt og oppgradert i senere år - potensial knyttet til ytterligere oppgraderinger
 • Parkeringsplass i felles garasjeanlegg i kjeller
 • Fredelige omgivelser med lite trafikk
 • Turløype direkte ut til Mossemarka fra nabolaget
 • Nærhet til idylliske Vansjø og Vepsen badeplass
 • Få minutters gange til nærbutikk og bussholdeplass, sykkelavstand til sentrum

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjørnåsveien 135, 1596 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 3, bruksnummer 2399, seksjonsnummer 26, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 100 kvm.
Totalt primærrom: 96 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
3. etasje: Entré, gang, tre soverom, bad, wc-rom, spisestue, stue og kjøkken.
I tillegg disponerer boligen en utvendig bod ved inngangspartiet oppmålt til ca. 4,5 kvm.
Kjellerboder er fellesarealer som styret i borettslaget/sameiet fordeler og kan omdisponere.
De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.04.2023 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Byggemåte iht. tilstandsrapport:
Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong. Fasader utført
i fasadeplater samt liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har glatt
entrédør av tre med kikkhull samt glassfelt. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og utvendig beslag med to-lags glass fra 2015.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Bad. TG2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder.
Øvrige rom: bomlyd i enkelte gulvfliser i entrè, TG:2.
Terrasse: høy slitasjegrad/alder på tettesjikt, terrassebord trenger overflatebehandling, TG:2.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de nevnte forhold. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Leiligheten har i stor grad overflater og innredninger fra byggeåret, men er også pusset opp og noe oppgradert i regi av både foregående og nåværende eiere. Sistnevnte overtok i 2020 og har blant annet malt eksisterende overflater i de fleste rom med tidsaktuelle farger.
Arealet er effektivt disponert i en praktisk og familievennlig romløsning som blant annet inkluderer en romslig stue. I sin nåværende form har stuen to soner det kan være naturlig å møblere med henholdsvis en sofagruppe og et spisebord. Vertikalstilte vinduer fremmer gode lysforhold i stuens ytre del og ivaretar i tillegg utsyn.
Kjøkkenets innredning er av noe eldre årgang, men funksjonell og siden 2020 oppdatert med nye sorte grep til fordel for et mer tidsaktuelt uttrykk. Innredningen har en praktisk, rettvinklet utforming samt et større antall skap og skuffer med til sammen mange oppbevaringsmuligheter. Kjøkkenet er for øvrig stort nok til å romme et spisebord for fire personer.
Leilighetens tre soverom er samlet på rekke langs gangen, distansert fra stuen og i praktisk nærhet av badet og toalettrommet. Soverommene er av ulike, men gode størrelser som henholdsvis et hovedsoverom og to barnerom. Veggene er malt i alle tre rom siden 2020.
Badet og toalettrommet er samlet vegg mot vegg vis á vis soverommene. Begge er malt av nåværende eiere, toalettrommet er i tillegg oppgradert med nye baderomsinnredning og belysning. Ytterligere oppgradering av begge rom bør påregnes, på bakgrunn av blant annet alder i forhold til forventet levetid. Badet benyttes med dusjkabinett som begrenser vannpåkjenning på overflatene.
Overflater og innredninger:
Gulv: Laminat, fliser og belegg.
Innervegger: Malte tapeter, malt panel, malte plater og fliser.
Himlinger: Malt betong.
Kjøkken: Skapinnredning med profilerte hvite fronter. Laminerte hvite benkeplater. Nedfelt dobbel stålvask med ett-greps blandebatteri. Avtrekksventilator. Tilkoblingsmulighet for oppvaskmaskin.
Bad: Servantskap med profilerte hvite fronter, laminert hvit benkeplate og nedfelt servant med ett-greps blandebatteri. Overskap med profilerte hvite fronter. Veggmontert speil og belysning. Dusjkabinett. Rør-opplegg til vaskemaskin.
Toalettrom: Servantskap med glatt hvit front og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Veggmontert speil og belysning. Gulvmontert klosett.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 05.03.1991. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 12296, tinglyst 22.12.1988, type heftelse: Pantsettelseserklæring.
Beløp NOK 10.000,-, panthaver Sameiet Sydskogen Terrasse med pr. etter 80 % av siste overdragelsessum uten opptrinnsrett.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Det er ingen ytterligere tinglyste servitutter i eiendommsrett.
Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommens grunndata:
Dagboknr 12296, tinglyst 22.12.1988 - Seksjonering.
Opprettet seksjoner: snr. 26.
Formål: bolig.
Sameiebrøk: 106/4107.
Eiendommen er oppdelt i 40 seksjoner.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. Seksjonseier plikter å underrette sameiet skriftlig om utleie.

Diverse

Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger  ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattest for denne boligen, men hvis kjøper krever det kan energiattest innhentes for selgers regning.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Sydskogen Terrasse har en tilbaketrukket plassering ved foten av Bjørnåsen og helt øverst i nabolaget, som for øvrig består av eneboliger og rekkehusbebyggelse. Gaten utenfor sameiet er sperret for gjennomkjøring, noe som bidrar til et lite trafikkert og fredelig nærmiljø.
Boligområdet Sydskogen ligger midt mellom sentrum og marka, hvilket innebærer enkel tilgang til begge. Fra nabolaget går det turløype direkte ut i Mossemarka der det finnes et rikt antall turmuligheter, lysløype og preparerte skispor når forholdene tillater. Kort gangavstand er det også til Vansjøs bredd og badestedet Vepsen med badestrand.
Hverdagslige innkjøp er enkle å gjennomføre ved de mange dagligvareforretningene i området, hvorav nærmeste ligger knappe 500 meter unna. Et større tilbud av forretninger er lett tilgjengelig på kjøpesenteret Mosseporten samt i sentrumskjernen som er innenfor få minutter med sykkel eller buss fra nærbutikken. Ekspressbusser til Oslo og Gardermoen stopper begge ved Mosseporten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør, og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiertomt på 8 492 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Leiligheten disponerer en parkeringsplass i felles parkeringsanlegg merket med nr.26. Parkeringen ligger i sokkeletasjen. Øvrig parkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 31.03.2023 omfattes eiendommen av reguleringsplan "Thorbjørnsrød - Sydskogen" med formål felles lekeareal og konsentrert småhusbebyggelse, vedtatt 16.06.1987 med plannr. 199. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Eiendommen ligger i gul støysone iht. T-1442 og hensynssone for friluftsliv.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene inkluderer: felles bygningsforsikring, strøm fellesareal, tv/internett (kun grunnpakke), vedlikehold bygg og utvendig anlegg, renter og avdrag fellesgjeld, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Kommunale avgifter er kr 16 535,- for inneværende år.
I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
Felles vannmåler hvor alle seksjoner faktureres for 100 kubikk.
Eiendomsskatten utgjør kr 6 364,- og er inkludert i det ovennevnte beløp.
Kommunale avgifter faktureres over 6 terminer i Moss kommune.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 884 573,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 3 184 462,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 6.364,- for 2023.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 33 576,- pr. 31.12.2022.
Andel fellesgjeld er kr 150 150,- pr. 31.03.2023.
Total fellesgjeld for sameiet er kr 6.006.037,- pr. 28.12.2022 og lånevilkårene er:
Lån hvor det betales både renter og avdrag.
Annuitetslån.
Rente Pt.: 5,7 %.
Renter og avdrag pr. mnd. med dagens rente : kr 1.435,-, hvorav renter utgjør kr.773,- og avdrag utgjør kr.662,-.
Lånets løpetid: 2036.
Lånenr. 61188258947.
Bankforbindelse: Nordea.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr 172,-
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.527.492,-.
Av dette beløpet utgjør kr 150 150,00 andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Monica Vanebo og Rune Vanebo

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sydskogen Terrasse Boligsameie, med sameiebrøk 111/4107.
Sameiet består av 40 boligseksjoner.
Forretningsfører er Vansjø Boligbyggelag.
Dugnad må påregnes.
Foretatt påkostninger de senere år:
Større arbeid på sameiets uteområde. Vask og maling av gangstier og boder.
Utbedring av varmekablene i gangstiene.
Rehabilitering av garasjer og støttemurer.
Takene på samtlige fire blokker er skiftet ut.
Utbedring av 4 vannlekkasjer fra utette terrasser.
Planlagte påkostninger:
Rehabilitering av terrasser. Prosjektering av rehabiliteringsarbeidet og anbudsprosess. Målet er at terrassene skal rehabiliteres i 2024.
Vedlikehold av ventilasjonskanaler.
Fornyelse av uteområder. Arbeidet gjennomføres på dugnad.
Kjøper skal ikke godkjennes av sameiets styre, men eierskiftemelding skal oversendes Vansjø BBL for registrering av eierskifte.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging inkl. alle visninger: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 9.400,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto: kr. 4.900,-
Offentlige opplysninger: kr 3.500,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0077/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Moss
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2377

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2023 kl. 16:29

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Påmelding til visning er obligatorisk for deltagelse. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.