Komplett salgsoppgave

Skysetveien 1B

3 550 000 kr
93 m²
2 soverom
Velkommen til Skysetveien 1B!
Velkommen til Skysetveien 1B!
Elisabeth Hanssen
Presenteres av
Elisabeth Hanssen
Hagan
Gjennomgående, romslig 3-roms selveier (mulighet for 3 soverom). 2 terrasser og garasjeplass. Gangavstand til "alt"

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 550 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  72 002 kr
 • Omkostninger
  89 920 kr
 • Totalpris
  3 711 922 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  1972
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  93 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  3 805 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Skysetveien 1B er en gjennomgående 3-roms selveierleilighet med romslig planløsning. Boligen ligger utmerket til med barnehage i umiddelbar nærhet og gangavstand til alt man ellers trenger. I tillegg har man marka med fine turstier tett på.
Leiligheten ligger i første etasje og har to overbygde terrasser slik at man enkelt kan følge solen gjennom dagen. Det er parkering i felles parkeringskjeller. Stuen er luftig og har spiseplass, og kjøkkenet ligger i eget rom med mulighet for et frokostbord. Videre er det et sonedelt bad og vaskerom med wc-rom vegg-i-vegg, samt to gode soverom, hvor ett kan deles i to. Det ene soverommet har plassbygd garderobeskap og direkte adkomst til badet. Det er skyvedørsgarderobe på det andre soverommet, skyvedørsgarderobe i entré og en disponibel bod i kjeller.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Skysetveien 1B, 1481 HAGAN
Kommunenummer 3031, gårdsnummer 3, bruksnummer 261, seksjonsnummer 26, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 93 kvm
Totalt primærrom: 93 kvm
Bruksareal:
1. etasje - 93 kvm
Primærrom:
1. etasje - 93 kvm: Entré, bad, wc-rom, stue, kjøkken og to soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 2 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 02.09.2022 utført av Anticimex v/Thomas André Nordby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Det gjøres oppmerksom på at soverommet ved entreen er opprinnelig byggemeldt som to soverom iht. byggetegninger og seksjoneringen.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført over fem etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong med utfyllende bindingsverk. Fasader i pusset mur og trepanel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 39dB fra 1971. Terrassedører med 2-lags glass fra 2006. Vinduer med 2-lags glass fra 1971 og 2006. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
TILSTANDSGRAD 2
- Baderom: Rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner.
- Kjøkken: Rommets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner.
- Wc-rom: Rommets alder med tanke på røropplegg samt andre installasjoner.
- Øvrige rom: Bruksslitasje på parkett og laminat, samt eldre innerdører.
- Tekniske anlegg: Alder og tilstand på varmtvannsbereder.
- Elektrisk anlegg: Ingen samsvarserklæring på det elektriske.
- Vinduer: Gjelder eldre vinduer.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om de ulike punktene. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Standard

KORT FORTALT
- Romslig 3-roms i første etasje.
- Sentralt med gangavstand til "alt".
- Gjennomgående, lys og luftig.
- Parkering i felles garasjekjeller.
- To terrasser, én med markise.
- Utsikt til grøntområde og fellestomt.
- Entré med skyvedørsgarderobe.
- Kjøkken med plass til frokostbord.
- Stue med og fin spisekrok.
- Sonedelt bad med dusjkabinett.
- Opplegg for vaskemaskin på bad.
- Wc-rom vegg-i-vegg med badet.
- Lagringsplass i en kjellerbod.
E N T R É
Boligen har adkomst fra felles inngangsparti og trappegang. I entreen er det skohylle, skyvedørsgarderobe med speilfront og plass til annet enkelt møblement. Rommet har lyst gulv, og det er hvitmalte vegger med mørk belistning til tak og gulv. Entreen ligger sentralt i boligen med dør til soverom, kjøkken, wc-rom, bad og stue.
S T U E
Stuen har et stort vindu med godt lysinnslipp og glassdør til terrasse. Stuegulvet har eikeparkett og veggene har panel og tapet. Det er hvite og naturfargede vegger, med mørkmalt listverk mot tak og gulv. Rommet har en luftig sone til sofamøbler innerst, og i den ytre delen er det en fin krok til spisebordet.
K J Ø K K E N
Kjøkkenet ligger i eget rom og har frokostplass, grønt utsyn fra vindu og dør til terrasse. Rommet er innredet med naturfargede vegger og parkett på gulvet. Kjøkkeninnredningen har overskap opp til taket, furufronter, glasskap og heltre benkeplate med vaskekum. Det er utstyrt med fliser på veggene bak kjøkkenbenken og benkebelysning. Hvitevarene består av komfyr med keramisk koketopp, oppvaskmaskin, ventilator, kjøleskap og mikrobølgeovn. Komfyrvakt er montert.
B A D & W C - R OM
Boligen har et sonedelt bad og et eget wc-rom som ligger vegg-i-vegg. I den ene baderomsdelen er det belegg på gulvet og hvite veggfliser, oppbrutt med sort dekorbård. I en den andre delen av badet er det innredet med lyseblå fliser på veggene. Av innredning og utstyr finnes garderobeskap, veggskap, servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin.
S O V E R O M
Leiligheten har to gode soverom hvor ett er såpass stort at det kan deles i to. Det ene soverommet har inngang fra entreen og vinduer ut mot frodige grøntarealer. Rommet har skyvedørsgarderobe med naturfargede fronter. Det andre soverommet har adkomst fra stuen og dør direkte til bad. Rommet har et plassbygd garderobeskap som gir skille mellom sengeplass og en liten garderobedel. Det er ellers skyvedørsgarderobe i entré og lagringsplass i en disponibel kjellerbod.

Løsøre og tilbehør

Innbo og løsøre som ikke medfølger salget er lampetter på veggene og lysekrone med stearinlys over spisebordet. Spisebord med benker i stue og kjøkkenbord med benker kan medfølges om ønskelig.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Ventilasjonen er basert på naturlig avtrekk med tilluftsventiler i vinduer. Varmtvannsbereder på 194 liter fra 1999 er plassert på badet. Sikringsskap med automatsikringer er montert i oppgang.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 16.10.1973. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Det gjøres oppmerksom på at soverommet ved entreen er opprinnelig byggemeldt som to soverom jf. byggetegninger og seksjoneringen.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser. Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dokumentnummer: 321, tinglyst: 22.01.1971
Erklæring/avtale som omhandler at blokkbeboerne i Skysetveien 1, 2 og 3 har rett til bruk av tilfluktsrom som er etablert i garasjekjeller i blokk 3.
Dokumentnummer: 5045, tinglyst: 15.10.1971
Erklæring/avtale som omhandler at eier av gnr. 3 og bnr. 1 har rett til å føre vann- og kloakkledninger over tomten til sameiet. Eiendommene er solidarisk ansvarlig for vedlikehold av de ledninger som anlegges felles.
Dokumentnummer: 14910, tinglyst: 10.12.1992
Erklæring/avtale som omhandler at det er gitt tillatelse til Nittedal kommune til å anlegge og vedlikeholde vann- og kloakkledninger som er trukket over tomten til sameiet.
Dokumentnummer: 2850, tinglyst: 25.03.1986
Erklæring/avtale som omhandler opprettelse av eierseksjonssameier. Denne leiligheten har seksjonsnummer 26 med en sameiebrøk på 248/36401. Eiendommen er oppdelt i 168 seksjoner.
Servituttene vil følge eiendommen. I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.
Hjemmel vil stå på avdøde frem til overskjøting til ny kjøper. Det gjøres oppmerksom på at det ikke vil bli tinglyst sikringsobligasjon eller annen form for pantesikkerhet på eiendommen før overskjøting. Oppgjør vil skje mot tinglyst skjøte.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger fint til i første rekke av blokkene på Skyset. Skysetområdet er et etablert boligområde med rekkehus, blokker og villaer på Hagan i Nittedal kommune. Det er korte avstander til barneskole på Ulverud og ungdomsskole på Li. Området er barnevennlig med flere barnehager i nærområdet, leke-/ballplasser på sameiets tomt, samt godt utbygd nett av gang- og sykkelstier.
Det er ca. 750 meter til forretningssenter med post og bank i butikk, diverse forretninger og servicetilbud på Hagan. Det er ca. 7 km til kommuneadministrasjon, videregående skole og større forretningssenter på Mo.
Det er nærhet til friarealer i Lillomarka og på Romeriksåsen med tur-/skiterreng og bade-/fiskevann, samt tur- og rekreasjonsområder langs Nitelva. Videre er det golfbaner på Hauger og ved Aas gård, samt alpinanlegg i Varingskollen. Nittedal har også et rikt og variert idretts- og kulturmiljø, så her skulle det være noe for enhver smak.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon med hyppige bussavganger mot Oslo ved Nittedalsveien og matebuss. Nærmeste holdeplass er Skyset som ligger i umiddelbar nærhet. Med bil tar det ca. 13 min til jernbanestasjon på Nittedal, samt ca. 25 min til Oslo Sentralstasjon og ca. 30 min til Oslo Lufthavn.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Espira Snurrefjellet barnehage (0-6 år) 0.1 km
Parken barnehage (0-6 år) 0.3 km
Hundremeterskogen barnehage (0-6 år) 0.9 km
Skoler
Ulverud skole (1-7 kl.) 1.1 km
Li skole (8-10 kl.) 1.1 km
Bjertnes videregående skole 7 km
Stovner videregående skole 7.5 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 38.148 kvm som tilhører sameiet. Fellestomten er opparbeidet med plen, prydbusker, beplantninger og asfalterte internveier. Det er sittebenk foran ved inngangspartiet.
Leiligheten har to terrasser, noe som gjør det enkelt å flytte seg etter solen. Den ene terrassen har adkomst fra stuen og vender mot nordvest med fint utsyn til nabolaget. Terrassen er på ca. 13 kvm og har overbygg, strømstikk, blågrønt filtteppe på gulvet og frostet glassrekkverk i front. Den andre terrassen ligger tilgjengelig via kjøkkenet og byr på utsyn til pent opparbeidede fellesarealer i sydøst. Terrassen er på ca. 8 kvm og har grønt filtteppe på gulvet, overbygg, frostet glassrekkverk og en markise.

Parkering

Leiligheten disponerer egen biloppstillingsplass i felles parkeringskjeller (merket med nr. 26). Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.
Etter eierseksjonsloven § 26 kan styret, etter krav fra en seksjonseier med nedsatt funksjonsevne, pålegge en annen seksjonseier uten behov for å tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Dette gjelder kun dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Med samtykke fra styret kan en seksjonseier anlegge ladepunkt for elbil og ladbare hybrider ved parkeringsplassen som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Styret kan bare nekte å samtykke dersom det foreligger en saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 25.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til blokkbebyggelse i henhold til reguleringsplan Skyset Skog med plan-ID 151 med tilhørende reguleringsbestemmelser. Planen er datert 05.05.1999, sist revidert 20.02.2001 og 03.08.2004. Bestemmelsene er datert 05.05.1999, sist revidert 19.08.2002 og 03.08.2004.
Eiendommen omfattes også av kommuneplan 2018-2030 med plan-ID 201801 datert 26.08.2019.
Kjente byggeprosjekter/nabovarsler: Sameiet informerer om at det skal bygges på tomt i nabolaget som ligger sydvest for sameiets tomt. Det antas at det også i fremtiden kan etableres nye bebyggelser på tomtene sydvest for sameiets tomt. Området er regulert til frittliggende småhusbebyggelse, og tomten innenfor er regulert til konsentrert bebyggelse. Eventuell utbygging i dette området vil i svært liten grad påvirke beboelse av seksjonen som skal selges.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr. 3805,- pr. mnd. og inkluderer: Energi, snørydding, renhold/trappevask, vedlikehold, kommunale avgifter, bygningsforsikring, kabel-TV/bredbånd, forretningsfører-, styre- og revisjonshonorar.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter inngår i felleskostnadene.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 965.524,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f. eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr. 3.475.886,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3608,- pr. år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 36.616,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr. 72.002,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for sameiet er kr. 10.093.116,- pr. 31.12.2021, og lånevilkårene er:
Bank: Sparebank 1
Rentebetingelser: 3,9 %
Lånets løpetid: 03.03.2030
Avdragsfrihet: Nei

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av fellesgjeld
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 3.711.922,-. Av dette beløpet utgjør kr. 72.002,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Janneke Rosita Næss, Alma Athanasia Næss og Svein Næss

Informasjon om sameiet

Leiligheten er tilknyttet Skyset Boligsameie
Sameiet består av 168 boligseksjoner
Forretningsfører er Sandberg Regnskap AS
Sameiebrøken er 248/36401
Dyrehold er tillatt etter søknad
Dugnad må påregnes.
Foretatt påkostninger de senere år:
- Nytt lysanlegg i kjeller.
- Byttet hovedstoppekraner.
- Oppgradering av lekeplass.
- Satt opp 4 stk. ladere til elbil.
- Nødlys og el-kontroll er utført.
- Etablert infrastruktur for elbilladere i garasjeanleggene i blokk 1 og 5.
Planlagte påkostninger:
- Drenering utenfor blokk 5.
- Skifte panel på sykkelskurene.
- Utskifting av plater i toppetasjen.
- Rengjøring av alle fasader på blokkene.
- En del arbeid bak sykkelskur til blokk 3.
- Asfaltering av parkeringsplass mellom blokk 1 og 3.
Det foreligger ingen endelig vedtak på igangsetting av dette, og heller ikke noe økonomisk overslag.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht. deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr. SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pkt. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 40.000,- fast provisjon
Tilrettelegging: kr. 12.500,-
Oppgjør: kr. 5.550,-
Markedspakke: kr. 19.400,-
Visninger/overtakelse: kr. 3.500,- pr. visning (første inkludert)
Oppslag eiendomsregister: kr. 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0067/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal/Hadeland
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2267

Dato

Sist oppdatert: 24. september 2022 kl. 14:53

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.