Komplett salgsoppgave

Solbakken 43

12 900 000 kr
267 m²
5 soverom

Velkommen til Solbakken 43 - En meget lekker og innholdsrik enebolig ferdigstilt i 2019

Velkommen til Solbakken 43 - En meget lekker og innholdsrik enebolig ferdigstilt i 2019
Kart
Del
Eidsvoll Verk
Lekker funkisbolig med garasje i underetasjen og utleiedel-Områdets kanskje flotteste tomt og utsikt-Kort vei til Oslo!

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  12 900 000 kr
 • Omkostninger
  323 670 kr
 • Totalpris
  13 223 670 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2018
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  3 bad
 • Primærrom
  267 m²
 • Bruksareal
  381 m²
 • Tomteareal
  772 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Ta kontakt med megler for avtale privatvisning på mobil 934 62 732.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Solbakken 43 er en stor og moderne funkisbolig over tre plan, oppført i 2018/19. Her får man et gjennomført stilsikkert hjem med mye lys, rene linjer og en luftig atmosfære. I første etasje er det en godkjent utleieleilighet, perfekt som generasjonsdel eller utleie i et sentralt område. Boligen har kanskje områdets flotteste tomt og utsikt – her er det natur så langt øyet kan se. Utelivet kan nytes på to terrasser og på en stor takterrasse.
Det er parkering på to gårdsplasser og i en stor garasje i underetasjen. Stuen er lekker med store vinduer, varmepumpe og stilig gasspeis, mens kjøkkenet har flott øy og integrerte hvitevarer. Videre er det to flislagte bad med gulvvarme, et gjestetoalett, en tv-stue og et vaskerom med dusjkabinett. Det er tre soverom, hvorav ett har skyvedørsgarderobe

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Solbakken 43, 2074 EIDSVOLL VERK
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 128, bruksnummer 229, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 381 kvm
Totalt primærrom: 267 kvm
Bruksareal:
Enebolig 381 kvm
Primærrom:
U. etasje 15 kvm: Trapperom/gang, vindfang og teknisk rom
1. etasje 123 kvm: Entré/trapperom, TV-stue, bad og 2 soverom samt leilighet med entré, stue/kjøkken, bad og 2 soverom
2. etasje 129 kvm: Trapperom, stue, spisestue, kjøkken, bad, toalett-rom, gang og soverom
Sekundærrom:
U. etasje 110 kvm: Garasje
1. etasje 4 kvm: Innvendig bod i leilighet
Bruksareal:
Utvendig bod på ca. 6,7 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 07.02.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre/mur/betong. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Boligen ble oppført i 2018/19, ferdigstilt i 2019. Gulvflater i U.etasje av mur og etasjeskillere av Leca-plank og tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak utvendig tekket med papp/membran (takterrasse på deler av tak).
Boligen har gjennomgående tilstandsgrad 1(TG1), men det er gitt tilstandsgrad 2(TG2) på noen punkter:
- Kjøkkenet i utleieleiligheten har i helhet fått tilstandsgrad 1, men det er gitt TG2 på ventilasjon og overflate gulv. TG grunnet kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk og TG på gulv er kun grunnet stedvis fuktsvelling i vinylgulv, spesielt ved siden av kjøleskap. For øvrig ingen merknader.
- Enkelte riss/sprekker i veggoverflater samt i enkelte hjørner, spesielt i garasje, på soverom i 1. etasje, kjøkken og på soverom i leilighet. For øvrig ingen merknader på veggoverflater.
- Noe fuktsvelling i vinylgulvets sammenføyninger(skjøter), i gang i 2. etasje. For øvrig ingen merknader på gulvoverflater.

Standard

Entré
Funkisboligen har et flott, overbygget inngangsparti med downlights og rom for benker eller kafésett. Entreen er svært innbydende med mørke gulvfliser og hvitmalte veggflater. Det er gulvvarme og downlights i himlingen. I entreen er det en plassbygget skyvedørsgarderobe, og om ønskelig er det plass til ytterligere garderobeløsninger.
Kjøkken
Et stilig, moderne kjøkken har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet fra deler av rommet. Her er det 1-stavs Gerflor vinylgulv, gulvvarme og veggflater malt i en dus sandtone. Innredningen fra Drømmekjøkken har glatte fronter i en lys jordfarge og granitt benkeplate med sort oppvaskkum av kompositt.
På kjøkkenet er det en stor, flott øy med bred Miele induksjonstopp, integrert ventilator og rom for flere sitteplasser – husets samlingspunkt. For et luftigere uttrykk er flere overskap droppet til fordel for åpne flater, men det er likevel godt med både skap- og benkeplass. Downlights i deler av himlingen tilfører lys til arbeidsflatene.
Praktisk plassert i to høyskap finner man en kombinert stekeovn/mikrobølgeovn og en steke-/dampovn, begge fra Siemens. Siemens har også levert integrert oppvaskmaskin og eget kjøl og fryseskap. Kjøkkenet innbyr til hyggelige måltider, og i en noe adskilt del er det plass til spisebord.
Stue/spisestue
Stuen er virkelig lekker og romslig, med store vinduer som slipper inn rikelig med dagslys, samtidig som de gir en wow-effekt med den storslåtte utsikten. En stor skyvedør i glass fører ut til den ene terrassen, og dagslyset suppleres ypperlig av downlights i deler av himlingen. Det er ekstra takhøyde i stuen, noe som bidrar til en herlig og luftig atmosfære.
På gulvet er det 1-stavs Gerflor vinyl med varme, mens veggflatene er malt i en dus, trendy sandtone og i en mørk, tidsriktig blåfarge. Stuen er et lunt oppholdsrom med både varmepumpe og en stilig gasspeis i kobberfarget mikrosement. Rommet er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.
Tv-stue
I første etasje finner man en stilfull stue med store vinduer, sorte gulvfliser og veggflater malt i en mørk blåtone. Det er utgang til en romslig terrasse, en herlig romforlengelse i sommerhalvåret. Stuen gir ekstra fleksibilitet til familien, og rommet er perfekt hvis barna trenger et sted å leke eller ungdommen i huset ønsker å trekke seg litt tilbake.
Bad/wc/vaskerom
Hoveddelen har to bad – ett i første etasje og ett i andre etasje. I tillegg er det et wc-rom i andre etasje og et vaskerom i underetasjen. Badene er stilrene med hvite veggfliser og sorte gulvfliser. Begge badene har gulvvarme, vegghengt toalett og et dusjhjørne med innfellbare dører.
Badet oppe, som ligger i suiteløsning med hovedsoverommet, har servant med skuffer, et høyskap i samme stil og et speil med integrert belysning. På det andre badet i 1.etg er det et speil med integrert belysning og en stor skapinnredning med sort servant. Integrert i innredningen er det opplegg for vaskemaskin.
Wc-rommet er innredet med 1-stavs vinylgulv og veggflater malt i en mørk, trendy blåtone. I rommet er det vegghengt toalett, et elegant speil og en servant med underskap. I kjeller er det også bad/teknisk rom med dusjkabinett.
Soverom og garderobe
Hoveddelen har tre smakfulle soverom – to i første etasje og ett i andre etasje. Hovedsoverommet oppe ligger i suiteløsning med badet, og i rommet er det god takhøyde. Rommet er malt i en avslappende blåfarge, og det er en fin kontrastvegg kledd i blomstret tapet.
Langs den ene veggen er det en stor, plassbygget skyvedørsgarderobe med lyse fronter. Det er plass til skap på de øvrige soverommene, og entreen er innredet med en skyvedørsgarderobe. Ekstra lagringsplass finnes i garasjen og i en utebod.
Utleieleilighet
I første etasje er det en leilighet for utleie, godkjent som egen enhet med adresse Solbakken 45. Utleiedelen består av entré, bad, stue/kjøkken, to soverom og bod. Stuen og kjøkkenet ligger i åpen løsning – sosialt og arealeffektivt. På gulvet er det 1-stavs Gerflor vinyl med varme, mens veggflatene er malt i hvitt. Det er store vinduer og utgang til en herlig terrasse.
Innredningen fra Drømmekjøkken har glatte, lyse fronter og laminert benkeplate med dobbel oppvaskkum. Over deler av benken er det montert plater og belysning, og over kokesonen er det montert en ventilator. I stuen er det plass til både sofagruppe og spisebord.
Badet er delikat med sorte gulvfliser og hvite veggfliser. På badet er det gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badet har vegghengt toalett og et dusjhjørne med innfellbare dører. Den øvrige innredningen består av servant med lyse grå skuffer, et høyskap og et speilskap med belysning. Begge soverommene har plass til garderobeskap, og ekstra lagringsplass finnes i en bod.
Kort fortalt
- Flott funkisbolig over tre plan.
- Godkjent utleieleilighet i 1. etasje.
- Integrert garasje på ca. 110 kvm.
- Takterrasse med praktfull utsikt.
- To herlige og romslige terrasser.
- Kanskje områdets fineste tomt.
- Sentralt og barnevennlig område.
- Det er utstrakt bruk av gulvvarme.
- Skyvedørsgarderobe i entreen.
- Moderne kjøkken med stor øy.
- Integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Lekker stue med store vinduer.
- Gasspeis og varmepumpe i stuen.
- Utsikt og ekstra takhøyde i stuen.
- Tv-stue for ekstra fleksibilitet.
- Gjestetoalett og to flislagte bad.
- Vaskerom med dusjkabinett.
- Tre soverom, ett med skap.
- Lagring i utebod og garasje.
- Balansert ventilasjonsanlegg.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør. Det presiseres følgende for boligen:
- Hvitevarer i leilighet følger ikke med (vaskemaskin, oppvaskmaskin, komfyr, kjøleskap). 2 vaskemaskiner i hovedhuset følger ikke med.
- Verktøy i garasjekjeller følger ikke med, og ikke høyskapene og kjøleskapet i kjeller. En kabeltrommel/luftslange i kjeller følger ikke med.
- Fryser, fryseskap og kjøleskap i garasje følger ikke med.

Oppvarming

Funkisboligen oppvarmes elektrisk med en Daikin varmepumpe i stuen. Det er gulvvarme i stuen, på kjøkkenet, i entreen, på badene og i stuen i leiligheten. I tillegg er det en gasspeis i stuen. Det er et balansert ventilasjonsanlegg av typen Systemair, og aggregatet er plassert på vaskerommet/det tekniske rommet. Her er det også installert en Villavent sentralstøvsuger.
Boligen har to varmtvannsberedere på 194 liter, en på vaskerommet i hoveddelen og en på badet i leiligheten. Sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer, og er montert i vindfanget. Leiligheten har et eget sikringsskap. I huset er det trådløse og seriekoblede røykvarslere.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen gitt 17.10.2022.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er ingen tinglyste servitutter på eiendommen.
Eiendommen har en tinglyst rett som hefter i gnr. 128, bnr. 5, 87 og 228. Det gjelder bestemmelse om veg.

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er godkjent som separat boenhet, og kan lovlig leies ut.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Selger opplyser i egenerklæringsskjema at det er gjennomført radonmåling på denne boligen i forbindelse med byggeprosessen.

Diverse

- Støttemuren mellom naboens garasje og eiendommen som selges, på siden der leiligheten er, er satt ca en snau meter inn på Solbakken 45. Dette er gjort i enighet mellom naboene, for å få et best mulig resultat og en rettest mulig støttemur.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eneboligen ligger på en svært flott tomt i et sentralt og populært boligområde på Råholt/Eidsvoll Verk i Eidsvoll kommune. Området byr på et godt utvalg servicetilbud, samtidig som man har nærhet til flotte friluftsområder. Hurdalssjøen har flere badeplasser, samt egen småbåthavn med båtslipp. Her er det også gode fiskemuligheter.
Råholt bad har et godt og variert tilbud til både mosjonister og svømmere, så vel som barnefamilier. Svømmehallen har stupetårn, samt innendørs og utendørs boblebad. Videre har kommunen rikelig med oppmerkede turstier, lysløyper og flotte skogsveier som egner seg for både store og små.
Kommunen kan også skilte med kulturskole og et bredt utvalg organisert idrett med blant annet turn, fotball, dykking, sjakk og motorsport. Av kulturelle tilbud er det både kino, bibliotek og Eidsvoll bygdetun. Her arrangeres forskjellige aktiviteter gjennom hele året med blant annet utstillinger, bygdetundager og besteforeldredager.
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Rema 1000 og Kiwi. Av shoppingmuligheter har AMFI Eidsvoll over 50 butikker og serveringssteder. Det er også kort vei til Jessheim Storsenter, som er et moderne kjøpesenter med over 140 ulike butikker og tilknyttede virksomheter. Det er få minutter bort til Eidsvollbygningen, ett av Norges fremste nasjonalsymboler og hvor du i dag også har sidebygninger og flott parkområde. Du har Wergelands hus med suvernirbutikk og museumsbutikk samt Kafe Standpunkt med uteservering og utendørs utstillinger.
Området byr på offentlig kommunikasjon i form av buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Søndre Samfunn. Med bil tar det ca. 4 min til Eidsvoll Verk, 13 min til Eidsvoll, 18 min til Oslo Lufthavn og 46 min til Oslo S.
Fra eiendommen er det gangavstand til Bønsmoen barneskole og Råholt ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Omgivelsene er barnevennlige, med kort vei til fine turmuligheter langs Hurdalssjøen. Funkisboligen ligger høyt til på en tomt som måler ca. 772 kvm, pent opparbeidet med gressplen, diverse beplantning og steinlagte gangveier. Her får man områdets kanskje flotteste tomt og utsikt. Hagen byr på godt med boltreplass, og det er rom for en rekke aktiviteter året rundt.
Det er belegningsstein på gårdsplass foran hovedinngang og det er asfaltert mot garasjen. Huset er delvis oppført i hvitmalt mur, noe som gir et rent og minimalistisk uttrykk, samtidig som det gjør boligen enkel å vedlikeholde. Fra gangen i andre etasje er det utgang til en trapp som tar deg opp til en flott takterrasse på ca. 55 kvm, med praktfull panoramautsikt over nærliggende bolig- og naturområder.
Her kan man enkelt innrede i ulike soner, og uteplassen passer perfekt til store, sosiale sammenkomster. På takterrassen er det et stilrent rekkverk i glass og metall. Sommerdagene kan også tilbringes på to herlige terrasser, henholdsvis ved tv-stuen og utenfor stuen. Terrassen ved hovedstuen har glassrekkverk, nydelig utsikt og et areal på ca. 45 kvm.
Det er montert belysning, markise og utestikk. Det er også montert screens på alle vinduer i stuen. Terrassen innbyr til både rolige stunder og hyggelige grillmiddager. Den andre terrassen måler ca. 28 kvm, og her er det direkte adkomst til den store hagen. Terrassen er overbygget, utstyrt med levegg og downlights. Videre er det en egen terrasse ved leiligheten, og denne har et areal på ca. 9 kvm.

Parkering

Det er parkering i en integrert garasje i underetasjen, som måler hele 110 kvm. Her er det en rekke hyller, en stor skapløsning og direkte adkomst til huset. Garasjen passer utmerket som både verksted og lagringsplass. I tillegg er det mulighet for parkering på to gårdsplasser, henholdsvis ved garasjen og foran hovedinngangen. Øvrig parkering etter områdets gjeldende bestemmelser

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse - frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan "Detaljreguleringsplan for gbnr. 128/5, 87 m. fl. - Solbakken" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 07.03.2017.
Eiendommen ligger innenfor en KPsikring for "Nedslagsfelt drikkevann".
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter var kr 36.000,- for 2021. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon, feiing/tilsyn og eiendomsskatt.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 20.000 kwh. pr. år.
Årlig husforsikring kr 9.258,-
Velavgift er kr 3.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og Internett. Avgiften er på kr. 1.337,-. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 1 875 575,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Formuesverdien er ikke innhentet, men avregnet gjennom Skatteetatens kalkulator.
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr. 6 752 070,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 13.223.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos Tryg Forsikring på kr.17.550,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Eli Nerbø

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,5% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0008/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.228

Dato

Sist oppdatert: 24. november 2023 kl. 11:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler for avtale privatvisning på mobil 934 62 732.
Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.