Komplett salgsoppgave

Gyldenløves gate 18B

2 380 000 kr
66 m²
2 soverom
Velkommen til Gyldenløvesgate 18 B. En lys og pen leilighet i 2. etasje med 2 soverom og balkong
Velkommen til Gyldenløvesgate 18 B. En lys og pen leilighet i 2. etasje med 2 soverom og balkong
Kart
Del
Alexander Hassum
Presenteres av
Alexander Hassum
Tønsberg/Solvang
Lys og pen leilighet i 2. etasje med 2 soverom og romslig balkong. Attraktiv beliggenhet med gangavstand til alt!

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  2 380 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  699 000 kr
 • Omkostninger
  9 104 kr
 • Totalpris
  3 088 104 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1953
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  66 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  7 563 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Lys og pen leilighet i 2. etasje med 2 soverom og solrik balkong! Leiligheten ble betydelig modernisert- og oppgradert etter en brann i 2016 (vinduer, dører, kjøkken, elektrisk og generelt overflatebehandling) i tillegg til at badet ble renovert i 2021 i regi av borettslaget. Leiligheten fremstår med en god standard, har en fin planløsning og gir et godt inntrykk! Leiligheten er beliggende meget sentralt i et koselig boligområde på Solvang. Fra eiendommen har du gangavstand til alt av byens fasiliteter som forretninger, grønne parker, Slottsfjellet og bryggeområdet med restauranter og caféer. Kort vei til skoler, barnehage, idrettsanlegg og flotte tur- og rekreasjonsområder.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gyldenløves gate 18B, 3117 TØNSBERG
Kommunenummer 3803, gårdsnummer 1010, bruksnummer 166, ideell andel 1/1
Andelsnummer 7, Gyldenløve Borettslag, organisasjonsnummer 953 208 431

Innhold

Totalt bruksareal: 66 kvm
Totalt primærrom: 66 kvm
Bruksareal:
Primærrom:
2. etasje 66 kvm: Kjøkken, gang, 2 soverom, stue/spisestue og bad/vaskerom
I tillegg disponerer boligen ca. 10 kvm bod på loft (ikke målbart pga. lav takhøyde) og 2 boder i kjeller på ca. 4,5 kvm hver.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 21.12.22, utført av Pål Henning Strandskog. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i oppført i 10 cm bindingsverk på støpt grunnmur og kledd med vestlandskledning. Valmet tak med dobbelkrom betongtakstein. Borettslaget har etterisolert, kledd om, lagt om taket, drenert og renovert vvs
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Følgende forhold har fått TG3 (store eller alvorlige avvik) i tilstandsrapporten:
Etasjeskille: Det er stedvis skjevheter som er aldersrelatert og må være stabilt. Det ble med gulvlaser målt ca 32 mm forskjell i stue/spisestue og ca 15 mm på kjøkken. Noe knirk i gangen.
Følgende forhold har fått TG2 og krever ikke umiddelbare tiltak:
Tak i gang: Synlig skjevhet mot stue
Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. 

Standard

Lys og pen leilighet i 2. etasje med 2 soverom og solrik balkong! Leiligheten ble betydelig modernisert- og oppgradert etter en brann i 2016 (vinduer, dører, kjøkken, elektrisk og generelt overflatebehandling) i tillegg til at badet ble renovert i 2021 i regi av borettslaget. Leiligheten fremstår med en god standard, har en fin planløsning og inneholder bl.a. vindfang/hall, to fine soverom med god plass til skap og kommoder og et delikat flislagt bad fra 2021 med servant, dusjhjørne, vegghengt toalett og opplegg til vaskemaskin. Videre har leiligheten et fint kjøkken med innredning i profilerte fronter og godt med skapplass. En lys og fin stue med god plass til både spisebordet og sofaseksjonen. Stuen har også en koselig peisovn og utgang til romslig balkong. Leiligheten har godt med lagringsplass med 2 boder i kjeller samt en stor bod på loft. En flott leilighet hvor du kan flytte rett inn!
Vi viser for øvrig til tilstandsrapport hva angår eiendommens standard og tilstand.

Oppvarming

Varmekabel på baderom og peisovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 01.03.1953. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
Dagboknr 50, tinglyst 12.01.1953, type heftelse: Festekontrakt
Dagboknr 6608, tinglyst 23.04.1990, type heftelse: Erklæring/avtale - Rett til å oppføre og drive nettstasjon (trafo)
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite. 
Følgende tilbehør løsøre medfølger ikke handelen:
Hylle på vegg i stue ved siden av TV
Saxelampe på vegg i stue
Hylle på vegg i det minste soverommet
Pult på det minste soverommet
Sminkebord med speil med lamper på det store soverommet
Kjøleskap

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende meget sentralt i et koselig boligområde på Solvang. Fra eiendommen har du gangavstand til alt av byens fasiliteter som forretninger, grønne parker, Slottsfjellet og bryggeområdet med restauranter og caféer. Kort vei til skoler, barnehage, idrettsanlegg, rekreasjonsområder (Frodeåsen + Greveskogen) samt offentlig kommunikasjon som buss og tog.

Adkomst

Ved Meny på Kilen ta inn Severin Kjærsvei, følg denne ca 300 meter og ta inn til venstre i Gyldenløves gate. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Solvangkirkens barnehage 2-5 år
Trudvanglia barnehage 0-6 år
Knapløkka barnehage 1-5 år
Byskogen skole 1-10 kl.
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

 festetomt på 8 412 kvm som tilhører borettslaget.

Regulering av feste

Festeavgift betales gjennom felleskostnadene.
Tønsberg kommune er grunneier.

Parkering

Borettslaget har garasjeplasser som leies ut etter ventelister. Forøvrig parkering på borettslagets tomt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2019 er avsatt til: boligbebyggelse
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 7 563,- pr. mnd. og inkluderer: kommunale avgifter, festeavgift, avdrag og renter på lån, kabel-TV og internett (grunnpakke), utvendig forsikring, forretningsførerhonorar, styrehonorarer, drift og vedlikehold mm.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.23 Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 677 513,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 439 046,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 60.247,- pr. 31.12.21
Andel fellesgjeld er kr 699.000,- pr. 01.12.22
Total fellesgjeld for boligselskapet er 23.272.652,- pr. 15.12.22, og lånevilkårene er:
Restgjeld: 11.682.957,-, Restløpetid: 25 år 11 mnd, flytende rente 4,10%
Restgjeld: 11.589.695,-, Restløpetid: 28 år og 5 mnd, flytende rente 4,10%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)-
Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier. 
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.088.104,-  Av dette beløpet utgjør kr 699 000,00,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.  
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.   

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Bente Gudem og Tommy Gudem

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Gyldenløve Borettslag.
Borettslaget består av 36 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS
Dugnad samt trappevask må påregnes.
I følge husordensreglene er dyrehold tillatt i borettslaget dersom ikke dyreholdet er til ulempe for andre beboere. Det er tillatt å ha inntil to husdyr per andel. Styret skal orienteres skriftlig før dyr anskaffes.
Styrets arbeid:
Orientering om borettslagets drift 2021 – 2022:
Arbeidet gjennom året 2021 var å få gjennomført prosjektet med å skifte ut rørsystemet fra 50-tallet. Det første huset begynte i april 2021 og arbeide var ikke ferdig før desember 2021. Det er gjennomført 16 byggmøter hvor styret har vært med fagfolk for å se og ta beslutninger. Vi benyttet firmaet VVS Rørlegger’n i samarbeid med Murergutta, Unneberg AS, Vestfold Elektro og prosjektleder fra OBOS.
Prosjekter som har måttet gjennomføres i borettslaget startet med utskiftning av alle vinduer og terrassedører. Drenering rundt alle hus på grunn av vanninntrenging i to kjellere. Dette på grunn av forsikring. Innsettelse av piperør i alle hus ble pålagt oss av Tønsberg Interkommunale brannvesen. Ny kledning på alle hus på grunn av råte (2018/19). Utskiftning av elektriske i kjeller, loft og trappeoppganger var så porøst at det utgjorde en brannfare. I sammenheng med dette valgte styret å montere brannvarslere og senere reddet dette et hus fra å brenne ned. Husene måtte få nye balkonger på grunn av råte (2018/19). Gelender var flere steder slik at det var farlig å bruke balkongen. Takstein ble vasket og behandlet for å skulle kunne vare de neste 10 - 15 år (2018/19). Kjellervinduene måtte byttes ut da dette var fra 50-tallet.
Styrets planer:
Retten til lading av elbil og ladbar hybridbil er nå lovfestet, både for sameier og borettslag. Utgangspunktet i reglene i borettslagsloven paragraf 5-11 a og eierseksjonsloven paragraf 25 a er at beboerne har rett til å få satt opp lader for elbil og ladbar hybridbil. Styret har startet innhenting av informasjon for å finne ut hvordan vi kan tilby dette for beboere. Vi trenger en mer nøye gjennomgang og ser også på kostnader ved prosjektet.
Det er ikke tatt en beslutning for når vi kan begynne med igangsettelsen.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Skjemaet er fylt ut av arvingene iht deres kjennskap om eiendommen. Da de ikke har bebodd eiendommen kan kjennskapen være mangelfull. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 21-0132/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Tønsberg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR21.22132

Dato

Sist oppdatert: 26. januar 2023 kl. 00:02

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding.
Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.