Komplett salgsoppgave

Bentsebrugata 17D

9 500 000 kr
100 m²
4 soverom
Velkommen til Bentsebrugata 17D - Presentert av Marcus Blohm.
Velkommen til Bentsebrugata 17D - Presentert av Marcus Blohm.
Kart
Del
Marcus Blohm
Presenteres av
Marcus Blohm
Moderne familieleilighet med 2 bad | Gjennomgående planløsning | Kort avstand til "alt" | Takparsell | 2021 standard.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 500 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  3 748 kr
 • Omkostninger
  238 670 kr
 • Totalpris
  9 742 418 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1959
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  100 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fellesutgifter
  3 205 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Bentsebrugata 17D - en moderne familieleilighet med 4 soverom og 2 bad sentralt, men skjermet på Torshov. Leiligheten ligger sentralt til med kort avstand til både skoler og barnehager.
Leiligheten har en praktisk planløsning med store oppholdsrom og flere gode soner. Moderne standard fra 2021 med flere delikate valg.
Herlig takparsell på 8 kvm med hyggelig utsyn over nabolaget.
- Totaloppusset i 2020/2021.
- 2 romslige baderom.
- Store vindusflater.
- Fransk balkong ved kjøkken og parsell på taket.
- Store oppholdsrom.
- Kort avstand til skole, barnehage og fritidstilbud.
- Gode kollektiv forbindelser.
- Flere dagligvarebutikker i nærområdet.
Velkommen til en hyggelig visning.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bentsebrugata 17D, 0476 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 224, bruksnummer 65, seksjonsnummer 16, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 100 kvm
Totalt primærrom: 100 kvm
Primærrom:
2. etasje 100 kvm: Entré, stue, kjøkken, bad v/gang, bad v/ kjøkken, 4 soverom.
I tillegg disponerer boligen 1 kjellerbod på 5 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 19.09.2022, utført av Svein Gadderud. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Velkommen til Bentsebrugata 17D - en romslig familieleilighet sentralt på Torshov.
Entré: Praktisk entré med god plass til yttertøy. Calling på vegg og ekstern bod i kjeller.
Stue: Romslig stue som vender ut mot Akerselva med god plass til sofa og tv-seksjon. Stuen er av fin størrelse.
Kjøkken: Moderne kjøkkeninnredning fra Fossline med integrerte hvitevarer og mye skap- og benkeplass. Kjøkkenet er av fin størrelse med utsyn mot Akerselven. I forlengelse av kjøkkenet er det plass til et stort spisebord.
Hovedsoverom: Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobe.
Soverom II, III ,III: Soverommene er av god størrelse og har plass til seng, nattbord og garderobe. Soverommene har flere bruksmuligheter som kontor/gjesterom og barnerom. Vender ut mot Akerselva eller rolig fellesareal.
Baderom: To romslige baderom med moderne standard. Badene har innfellbare dusjdører, vegghengt toalett, servant og speil. Varmekabler i gulv og opplegg til vaskemaskin.
Parsell: Hyggelig parsell på takterrassen på ca. 8 kvm med vedtektsfestet bruksrett. God plass til utemøblement og beplantning. Hyggelig utsyn over nærområdene.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp av elektriske ovner og varmekabler på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 10.02.1964. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, bygget ble omgjort til leiligheter i 2021 og det er gitt brukstillatelse datert 21.05.2021.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 4 servitutter på sameiets eiendom. De omhandler blant annet: Bestemmelse om veg, vedtak om vann- og kloakkreglement, bestemmelse om felles gårdsplass.
Alle servituttene vil følge eiendommen.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Diverse

Vaskemaskin følger ikke med salget.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Området har et spennende kulturtilbud, med blant annet kulturslottet Soria Moria med «HvaSkjer» og Torshovteateret. Det er en rekke spisesteder og kaféer på Torshov, blant annet Grisen, Caminito Pizzeria og Trikkestallen som har fine uteserveringer om sommeren, såvel som Kaffebrenneriet, Espresso House og Baker Hansen. Populære slakterforretningen Strøm-Larsen er også rett i nærheten med fantastiske råvarer. Sandaker Senter er nærmeste kjøpesenter med vinmonopol, apotek, bibliotek, Coop matbutikk, bokhandel og andre forretninger. Det er også kort gangavstand til Torshov Torg med Rema 1000, post i butikk, Panduro, sushirestauranten Mr. Fish, pizzarestaurant Starmo, blomsterbutikk og apotek.
Torshov grenser til Bjølsen og Sagene, samt Grünerløkka med alle sine forretninger, kafeer, restauranter og yrende uteliv. Gangavstand til Handelshøyskolen BI i Nydalen og Storo Storsenter. Det er en rekke treningssentre i området, blant annet Myrens Sportssenter (med Klatreverket), Sats Sagene, Sats Ringnes Park og Sats Storo.
Med beliggenhet rett ved Akerselva og kort vei til både Torshovparken og Myraløkka har man flotte rekreasjonsmuligheter rett i nærheten.
Godt tilbud av offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet med trikkens linjer 11, 12 og 18 som tar deg raskt til og fra sentrum. Busslinje 20 fra Torshov kjører til Galgeberg i øst og Skøyen i vest. 37-bussen kjører fra Helsfyr gjennom sentrum, og opp til Nydalen, samt 54-bussen går fra Arendalsgata like ved leiligheten.
Torshov er en bydel i vekst og utvikling, stadig flere oppdager den behagelige følelsen av et tilbaketrukket og stille miljø samtidig som nærheten til byen appellerer. Med kort vei til alle servicetilbud og trivelig bomiljø, hyggelige parker og friområder er dette et område som har "alt".

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 233,4 kvm.

Parkering

Utbygger leier ut totalt 10 parkeringsplasser som det er mulig å leie.
Sameiet leier 2 av disse parkeringsplassene som benyttes som gjesteparkering.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.
Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 01.10.1987. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.
Det opplyses også om følgende plan og byggesaker i nærområdet:
Byggesak: Bentsebrugata 13 F-J - Ombygging av eksisterende bygg, bruksendring, påbygg, fasadeendring og etablering av takhager.
Saksnummer: 201707307. For mer informasjon se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201707307.
Byggesak: Bentsebrugata 13 A-B - Bruksendring fra næring til bolig.
Saksnummer: 202208869. For mer informasjon se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202208869.
Byggesak: Treschows gate 16 - Oppføring av ungdomsskole - Bentsebrua skole.
Saksnummer: 202102425. For mer informasjon se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202102425.
Byggesak: Sandakerveien 33 C - Riving av bebyggelse.
Saksnummer: 202111877. For mer informasjon se:https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202111877.
Her skal det oppføres nye boligblokker, saksnummer: 202011292. Se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202011292.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 3.205- pr. mnd. og inkluderer: Internett og kabel TV, fellesforsikring, vedlikehold, vaktmestertjenester, trappevask, styrehonorar mm.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert med 15% 01.01.2023
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 21 000,- pr. år. / 17 000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og har avgift på kr 154,- pr. mnd.
Skattesatsen i Oslo kommune er fastsatt til 3 promille for 2020 og det er vedtatt et bunnfradrag på 4 millioner kroner. Megler har ikke fått opplyst at det er eiendomsskatt på eiendommen, men basert på eiendommens ligningsverdi antas det at denne eiendommen vil få eiendomsskatt.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 1 944 770,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7 001 172,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 11 085,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 3 748,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 9 742 418,-.
Av dette beløpet utgjør kr 3 748,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger/hytter med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Eirik Chambe-Eng, Helene Sophie Chambe-Eng og Adrian Emil Chambe-Eng

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Bentsebrugata Boligsameie. Sameiet er registrert i enhetsregisteret og foretaksregisteret med organisasjonsnummer 927629674.
Adresser til sameiet er Bentsebrugata 15, 17a, 17b, 17c, 17d, 19a og 19b.
Forretningsfører er Enqvist boligforvaltning AS.
Sameiet er forsikret i IF Skadeforsikring med polisenr. SP320507.
Dugnad må påregnes.
Det er tillatt å grille på balkongene og terrassene med gassgrill og elektrisk grill, så sant dette er i henhold til brannforskriftene. Det er ikke tillatt å bruke kullgrill eller engangsgrill.
Det er tillatt å holde dyr i sameiet. Dyret kan forlanges fjernet dersom det er til vesentlig sjenanse for beboerne.
Styregodkjenning: Nei
Styrets arbeid i 2021:
- Inngått avtaler med strømleverandør, vaktmestertjenester og skadedyrbekjempelse gjennom Anticimex.
- Montert dørpumper på ytterdører.
- Utbedret og installert ventilasjon i kjeller under oppgang 15.
- Søkt om reklamasjon for feil ifb. med kondens på innsiden av inngangsdøren i oppgang 17.
- Opprettet en Facebook-side for sameie der man kan diskutere og opplyse om saker som angår sameie.
Planlagte påkostninger:
- Styret ser på mulighetene for å få en fast avtale på utvendig vindusvask 2 ganger i året
- Utenom løpende vedlikehold er det ikke planlagt noen store påkostninger.
I henhold til sameiets vedtekter har Gustav Holding AS, org. nr 912 099 857 en evigvarende, ekslusiv og vederlagsfri rett til å bygge på eiendommen gnr. 224, bnr 65 i høyden. Utbygger har rett, men ikke plikt, til å bygge på en eller flere etasjer på eksisterende blokker, og derved opprette nye seksjoner, tilleggsdeler og fellesarealer i sameiet. For mer informasjon, se sameiets vedtekter. Styreleder informerer pr. 15.11.2022 at han er ikke kjent med at dette er noe som er planlagt på nåværende tidspunkt.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 52-0080/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sagene
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR52.2280

Dato

Sist oppdatert: 13. januar 2023 kl. 09:58

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.