Komplett salgsoppgave

Ringveien 27

9 890 000 kr
111 m²
2 soverom
Velkommen til Ringveien 27, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen.
Velkommen til Ringveien 27, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen.
Alexander Fossum
Presenteres av
Alexander Fossum
MODERNE LEILIGHET PÅ GULLHELLA I ASKER
Eksklusiv leilighet med flott utsikt og kveldssol *2(3) soverom *Stor privat terrasse *2 garasjeplasser *Heis *Nær marka

Selges med verdibevis

4 års garanti på deler av boligen.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  9 890 000 kr
 • Omkostninger
  248 592 kr
 • Totalpris
  10 138 592 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2019
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  111 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 362 kr
 • Energimerke
  Grønn B

Visning

Ta kontakt med megler på 930 40 668 for avtale om privatvisning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Alt på en flate med stor og god terrasse. 2 store garasjeplasser. Leiligheten ligger sentralt med buss og togforbindelse. Fin utsikt mot slalåmbakken og ingen innsikt fra naboer. Ligger i eneboligstrøk, stille og rolig. 2 bad. Store og gode rom gjennomgående i hele leiligheten. Vannbåren varme. Gasspeis. Tre store markiser på terrasse. Gode solforhold. Utekran og strøm på egen terrasse. Tre utganger til terrasse via skyvedør. 2,60 takhøyde i hele leiligheten. Stor bod rett over gangen. Felles takterrasse. Felles smøre og skibod. Felles sykkelbod med el-lader. Heis i bygget.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Ringveien 27, presentert av Alexander Fossum i Krogsveen Her får du en stor leilighet med kveldssol og fin beliggenhet på Gullhellapynten. Det er kort vei til togstasjonen og flotte naturopplevelser. Kort fortalt
 • Boligbygg fra 2019
 • 2 bad og 2 (3) soverom
 • Fantastisk terrasse på 74 kvm
 • Naturskjønt utsyn mot Vardåsen
 • Ingen innsyn fra naboer
 • Meget god standard med kun TG0 og 1
 • 1-stavs laminat i hele leiligheten
 • Sosial stue med gasspeis og skyvedører til terrasse
 • Lekkert kjøkken med øy og integrerte hvitevarer
 • Vannbåren varme og balansert ventilasjon
 • Innvendig bod, samt stor bod rett over gangen
 • Felles takterrasse
 • Felles smøre- og skibod og felles sykkelbod m/lading
 • 2 garasjeplasser, herav 1 m/ elbil-lader

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Ringveien 27, 1386 ASKER
Kommunenummer 3025, gårdsnummer 61, bruksnummer 113, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 114 kvm
Totalt primærrom: 111 kvm
Bruksareal:
Leilighet 114 kvm
Primærrom:
3. underetasje 111 kvm: Entré, stue/kjøkken, to bad og to soverom.
Sekundærrom:
3. underetasje 3 kvm: Bod.
I tillegg disponerer boligen 1 bod oppmålt til ca 8 kvm i samme etasje som leiligheten. Det er lagt strøm til boden og den er merket med nr. 2. Boden er leilighetens tinglyste tilleggsareal iht. seksjoneringsbegjæringen.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 05.05.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Leilighet beliggende i byggets 3. underetasje. Boligbygget består av 4 etasjer, herav 1. etasje og 3. underetasje. Byggeår er 2019. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stål. Utvendige fasader kledd med liggende kledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har dører og vinduer fra byggeår. Slett entrédør fra Swedoor med brannklasse B30, lydklasse 35dB og kikkehull. Balkongskyvedører og vinduer med karmer/rammer av tre utvendig beslått med metall og tre-lags glass.
Teknisk anlegg/VVS
Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Fordelerskap for rør-i-rør, stoppekraner, lekkasjestoppere og vannmålere plassert i bod. Fordelerskap for vannbåren gulvvarme plassert i bod. Enhet for balansert ventilasjon plassert i bod. Gasspeis i stue. Vannrør av type rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast.
Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer plassert i bod. Hovedsikring er på 63A. Måler er plassert i felles tavle (ikke besiktiget). Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.
Brann
Leiligheten har røykvarslere og brannslukningsapparat samt sprinkleranlegg.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Det er ikke gitt noen TG2 eller TG3 i rapporten. Hele boligen har fått TG 0 og 1 som er beste karakter.
TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt):
- Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om overnevnte bygningsdeler. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
***
VERDIBEVIS
Anticimex har gitt våtromsbevis for begge badene. Verdibeviset bekrefter at våtrommet er i orden og kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.
***
Se vedlagt dokument til salgsoppgaven med selgers egenerklæring for tilleggsinformasjon til tilstandsrapporten.

Standard

Nyere leilighet med meget god standard beliggende på bakkeplan. Du har adkomst via felles trappegang med heis fra garasjen. Leiligheten består av entré. stue med åpen løsning til kjøkken, bad, to(tre) soverom og en innvendig bod. Det er vannbåren varme og balansert ventilasjon i hele bygget. Fra stuen er det utgang til en fantastisk terrasse på ca 74 kvm med fint utsyn.
Entré
Innbydende entré med 1-stavs laminat på gulv og vegger malt i en lun farge. Innenfor inngangsdøren er det skyvedørsgarderobe fra gulv til tak. Det er montert downlights i himling.
Stue
Videre adkomst til stuen via skyvedør fra entré. Sosialt rom med åpen løsning til kjøkkenet. Gulvet er belagt med lik 1-stavs laminat som i entré og resten av leiligheten, noe som skaper et helhetlig uttrykk. Veggflatene er malt i lyse og mørke toner, som skaper en fin kontrast. God plass til en større sofagruppe med lenestoler. Ved enden av rommet er det store vindusflater og skyvedører ut mot terrassen og den naturskjønne utsikten. Mot kjøkkenet foran gasspeisen er det egent plass for spisebord.
Kjøkken
Meget pent kjøkken med kjøkkenøy som vender mot stuen. Innredning fra Epoq med slette mørke fronter og benkeplate av granittstein. Pen utførelse med benkeplate benyttet som dekkside ned til gulvet på kjøkkenøyen. Underlimt oppvaskkum i kompositt med ett-greps armatur. På veggen bak vasken er det montert lik plate i granittstein som benkeplaten, samt stikkontakter. Under overskapene er det belysning. Godt med oppbevaringsplass og arbeidsflate. Integrert kjøleskap, fryser, oppvaskmaskin, stekeovn, kaffemaskin og induksjonstopp. Ventilator tilkoblet avtrekk plassert i overskap. Kjøkkenet har montert lekkasjestoppere og komfyrvakt.
De integrerte hvitevarene (oppvaskmaskin, stekeovn, kaffemaskin og induksjonstopp) medfølger ved salget. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt i 2019, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk.
Bad ved entré
Stilig baderom fra byggeår i 2019. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger med store kvadratiske fliser i mørk grå. Pen overgang mellom gulv og vegg. Himling med downlights. Vegghengt servantskap med skuffer og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med belysning og stikkontakt på vegg over servant. Dusjsone med innfellbare dører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett. Mekanisk avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel bak skyvedører av speil og metall.
Bad ved soverom
Pent baderom fra byggeår i 2019 i lik utførelse som leilighetens andre bad. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Kontrastvegg bak servant med mørkere fliser. Mindre dekorfliser i dusjsonen. Himling med downlights. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med belysning og stikkontakt på vegg over servant. Vegghengt høyskap ved siden av servant for ytterligere oppbevaring. Dusjsone med innfellbare dører av glass. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett. Mekanisk avtrekksventil i himling.
Soverom
Leiligheten har i dag to store soverom. Opprinnelig var leiligheten godkjent med tre soverom, da soverom 2 kan deles ved å sette opp en lettvegg. Det er i dag to skyvedører satt opp med adkomst i hver ende. I den ene delen av soverom 2 er det en større skyvedørsgarderobe fra gulv til tak med god plass til oppbevaring. Det er og plass til en stor dobbeltseng, samt kontorpult. Hovedsoverommet blir som et Master Bedroom da det har egen innvendig bod og adkomst direkte til det ene badet. Det er og utgang til den flotte terrassen her.
Overflater
Gulv: Fliser, 1-stavs laminat
Vegger: Fliser, malte flater
Himling: Malte flater
Det gjøres oppmerksom på at laminatgulvet i leiligheten er lagt feil. Selger mottok kompensasjon fra utbygger på mangelen. Saken er avsluttet. Kjøper overtar den som den fremstår på visning. Kontakt megler for mer informasjon.
Anticimex har gitt våtromsbevis for begge badene. Verdibeviset bekrefter at våtrommet er i orden og kvalifisert for en utvidet forsikringsdekning som kjøper kan få ved å tegne kjøperforsikringspakke via. IF. Se vedlegg i salgsoppgaven og vilkår. Kjøper vil da få dekket reparasjon av selve våtrommet ved en plutselig skade, som følge av utett våtrom, i tillegg til tilstøtende rom som er forringet av skaden.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Følgende medfølger ikke ved salg
- Løse garderobeskap
- Kjøl og frys i boden
Følger med:
- Screen (vind) på terrasse

Oppvarming

Leiligheten varmes opp ved bruk av elektrisk gulvvarme i begge bad og vannbåren gulvvarme i resterende rom. Det er gasspeis i stuen.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.12.2019. Denne følger vedlagt til salgsoppgaven.
Dagens soverom 2 var opprinnelig godkjent delt inn som to soverom. Man vil derfor kunne sette opp en vegg mellom soverommene slik at leiligheten får tre soverom. Det er og etablert en vegg fra soverom 1 og ut i gangen, slik at den innvendige boden og det ene badet har adkomst fra dette soverommet. Dette blir som et master bedroom.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 5988, tinglyst 14.07.1955, type heftelse: Bestemmelse om veg, gjerde, bebyggelse, benyttelse, vann/kloakkledning med flere bestemmelser - Eldre skjøte og kjøpekontrakt fra 1955. Bestemmelser rundt ferdigstillelse av vei og innkjørsel på den tiden. Må bygges villamessig og ikke drives virksomhet ved støy, lukt forstyrrer naboene. Heller ikke lov å drive industriell bedrift, serveringssted mm.
Dagboknr 4268, tinglyst 26.02.1980, type heftelse: Erklæring/avtale ang ansvar ved skader som følge av snøbrøyting og vedlikehold av veg/garasje er eiers ansvar - Kartverket opplyser at de ikke finner dokumentet i sitt arkiv.
Dagboknr 22617, tinglyst 14.07.1988, type heftelse: Erklæring/avtale. Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. - Asker kommune har vederlagsfri tillatelse til å anlegge og ha liggende kloakkledning over eiendommen. Kommunen får fri atkomst til traseen både for personer og materiell til ettersyn, vedlikehold, reparasjoner og ombygging mm.
Alle servituttene er overført fra gnr. 61, bnr. 113 da eiendommen ble slikt ut.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.
Det følger av sameiets vedtekter §2-1 (2) at sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et populært og attraktivt område på Gullhella i Asker med nærhet til marka, skoler, barnehager, fjorden, slalåmbakke, lysløyper og offentlig kommunikasjon. Eiendommen ligger sentralt til i forhold til offentlig kommunikasjon, og det er kort vei til Asker sentrum.
Fra boligen er det kort vei til fine opplevelser på sjøen og i marka. Det finnes flere fine badeplasser i nærheten - Hvalstrand, Spirabukta og Blakstadbukta, samt Asker seilforening ved Børsholmen. Den populære kyststien går langs fjorden, nydelige turområder i skogsterreng ut mot Konglungen, Aaby gård med store jordbæråkere like i nærheten, samt Vollen Handelssted som er kjent for Askers sørlandsidyll med blant annet marina, restauranter, små nisjebutikker og båt inn til Aker Brygge morgen og ettermiddag. Det er for øvrig også flere båthavner i området, deriblant Leangbukta båtforening, Asker seilforening, Holmenskjæret båthavn, Vollen Marina m.m. Nærmeste badestrand er populære Hvalstrand - her har du med andre ord en rekke rekreasjons- og fritidsaktiviteter i nærområdet til både store og små. Fra boligen er det heller ikke langt til Askerhallen og Risenga hvor du finner blant annet fotballbane, ny ishockeyhall, tennishall og svømmehall. Dersom du ønsker å komme deg ut i skog og mark grenser området til Vardåsen i bakkant av boligfeltet. Her har du noen av Askers beste tur og skimuligheter rett utenfor døren. Vardåsen skisenter ligger i gangavstand fra leiligheten. Ellers ligger leiligheten sentralt med kort vei til Blakstad skole og Risenga ungdomsskole. Espira Gullhella barnehage ligger i umiddelbar nærhet og Barnas hus Gullhella ligger kun 5 min unna.
Dagligvarehandelen kan gjøres på Rema1000 Gullhella eller Kiwi Bondi - begge i gang/sykkelavstand fra boligen. På Vettre finner du også et koselig Nærsenter som har alt man trenger, ca. 7 min. unna med bil, med blant annet blomster/cafe, Kiwi, apotek, lege og veterinær. Ønsker du deg et bredt utvalg av butikker, restauranter og kulturopplevelser er det ca. 8 min. med bil til Asker sentrum.
Det er ca 9 min gange til tog (Gullhella stasjon) og 10 min til buss buss (Gullhella sykehjem). Fra togstasjonen går det lokaltog hver halvtime i retning Oslo. I Asker finner du et knutepunkt for kollektivtransport med tog mot Oslo hvert 10. minutt.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på nederst i annonsen på Krogsveen.no. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Espira Gullhella
Bondi barnehage
Østenstad Menighets barnehage
Nedre Bleiker barnehus
Åby barnehage
Skoler:
Blakstad barneskole
Hovedgården ungdomsskole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Felles eiet tomt for sameiet på ca 4 191,3 kvm. Tomten er pent opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, parkeringsplasser, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Det er etablert lekeomeråde og sittegrupper.
Fra stuen er det adkomst til en stor og flott markterrasse på 74 kvm. Uteplassen vender mot vest og er belagt med terrassebord. På deler av terrassen er det pergola. Det er montert kran til utevann, belysning, stikkontakter og markiser. Du har god plass til både spisebord, sofagruppe, solsenger og grill. Det er satt opp uttrekkbare levegger som skjermer for innsyn når man skulle ønske det.
Terrassen, samt en stripe utenfor ved hekken på til sammen ca 80 kvm er en del av leilighetens areal iht. seksjoneringsbegjæringen.
Uteplassen har gode solforhold med sol fra rundt kl 12.00 til 22.00 midtsommers i følge selger.
I tilknytning til garasjekjelleren er det felles smøre- og skibod, samt felles sykkelbod med mulighet for lading av el-sykkel som beboerne kan benytte seg av. Det er i tillegg en flott felles takterrasse.

Parkering

Tinglyst rett til en dobbel garasjeplass i felles garasjeanlegg, iht. seksjoneringsbegjæringen. Plassen er merket med nr. 2 og det er installert én elbil-lader her med 16A.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-konsentrert småhusbebyggelse (4 191 kvm), vilkår for bruk av arealer, bygninger og anlegg (449 kvm) og bevaring naturmiljø vegetasjon (958 kvm) i henhold til reguleringsplan Ringveien 27 datert 31.01.2017 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger i område for nåværende boligbebyggelse, boligområder med utfyllende bestemmelser - Type B, iht. kommuneplan for Asker kommune 2018-2030.
Det er planlagt bygging av 30 nye leiligheter på andre siden av Gullhellaveien. Prosjektet har fått navnet Gullhellinga og skal oppføres i regi av ABBL. Se mer informasjon her: https://www.abbl.no/Kjoepe-bolig/Nye-boligprosjekter/Gullhellinga-Asker
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 4 362,- pr. mnd. og inkluderer: Kommunale avgifter (vann, avløp og renovasjon), forretningsførsel, bygningsforsikring drift og vedlikehold, strøm til fellesareal, brøyting, a-konto vann/varmtvann, a-konto gulvvarme, grunnpakke for TV og internett, oppsparing bufferkonto mm.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader: kr 2 377,-
Oppsparing felles konto: kr 400,-
Felleskostnader strøm (Vannbåren varme): kr 980,- (Egen måler)
TV/Fiber 120/120: kr 605,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Det er installert felles vannmåler for sameiet, men fra 1. juli 2021 startet sameiet med halvårige avlesninger av vannmålere. Det foretas avregning for faktisk bruk av varmt- og kaldtvann hvert halvår.
Det er installert energimåler for gulvvarme til hver leilighet. Man betaler de reelle kostnadene basert på eget forbruk. Slik som ved vannet, gjøres dette opp a-konto hvert halvår.
Varmtvann og gulvvarme regnes inntil nå fordelt etter sameiebrøk, men den videre fordeling vil bli etter forbruk.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14 274 kwh. pr. år. Dette er forbruket for 2021.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og fibernett. Grunnpakke er inkludert i fellesutgiftene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 551 844,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 5 586 638,40.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20 116,- pr. 31.12.2021
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 20.04.2022
Forretningsfører USBL bekrefter på mail at det ikke er lån i Ringveien 27 pr. 05.05.2022.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 10 138 592,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Lene Karine Hippe Alam

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Ringveien 27, med sameiebrøk 121/1729.
Sameiet består av 11 boligseksjoner.
Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Planlagte påkostninger:
Det fremkommer ikke at det er planlagt noen større påkostninger i nærmeste periode i sameiets dokumenter fra 2021.
USBL opplyser i mail 05.05.2022 at dato for årsmøte er satt til 1. juni 2022, og at innkallingen ikke er klar.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til provisjon av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 15.500,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 15-0104/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Asker
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR15.21104

Dato

Sist oppdatert: 27. september 2022 kl. 15:19

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Ta kontakt med megler på 930 40 668 for avtale om privatvisning. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.