Komplett salgsoppgave

Gløttevollen 37

9 700 000 kr
233 m²
4 soverom
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Gløttevollen 37!
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Gløttevollen 37!
Ola Skarra Arnesen
Presenteres av
Ola Skarra Arnesen
Konnerud
Stor og delikat familiebolig med 3 innholdsrike etasjer. Oppgradert store deler av boligen i 2017. Solrike uteplasser.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  9 700 000 kr
 • Omkostninger
  243 670 kr
 • Totalpris
  9 943 670 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  233 m²
 • Bruksareal
  251 m²
 • Tomteareal
  1 114,5 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor og delikat familiebolig med 3 innholdsrike etasjer.
 • Store deler av boligen ble oppgradert/modernisert i 2017
 • Boligen har gjennomgående store og romslige rom
 • Romslig stue med god takhøyde, loftstue og kjellerstue
 • Stilren og takhøy Epoq kjøkkeninnredning fra 2017
 • Kjøkkenet er velutstyrt og har helintegrerte hvitevarer
 • 2 flislagte bad fra 2017 med regnfallsdusj og varmekabler
 • 2 wc-rom og praktisk vaskerom som ble oppgradert i 2017
 • Sydvestvendt uteplass på 50 kvm fra 2017
 • Syd-, øst- og nordvendt terrasse på 65 kvm
 • Parkering på asfaltert gårdsplass og gruset gårdsplass
 • Beliggende i blindvei uten gjennomgangstrafikk
 • Kort vei til skoler, bussholdeplass, idrettsanlegg og senter
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gløttevollen 37, 3031 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 80, bruksnummer 433, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 251 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 233 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 18 kvm
Primærrom
Underetasje:
98 kvm: Entré, kjellerstue, gang, wc-rom, bad og 2 soverom.
1. etasje:
109 kvm: Stue, kjøkken, vaskerom, bad og soverom.
Loftetasje:
26 kvm: Loftstue, soverom og wc-rom (ikke av måleverdig areal).
Sekundærrom
Underetasje:
18 kvm: Bod og vinrom.
Deler av loftetasjen er ikke av måleverdig areal pga. lav takhøyde under skråtak. Det er krypkjeller under deler av boligen, arealet er ikke måleverdig.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.08.2022 utført av Jon Simonsen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på støpt gulv mot grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Etasjeskillere i trebjelkelag. Vinduer i 2 og 3-lags glass fra 2016 samt 2017. Terrassedører i 2-lags glass fra 2017. Yttervegger er oppført i trekonstruksjon med utvendig stående trekledning. Yttertaket har saltaksform og tekket med betongtakstein. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

1. etasje
Stue: Romslig stue med god takhøyde (opptil 3,59 m) og store vindusflater som gir godt med naturlig lys. Stue med sofaområde og spiseplass. Åpen løsning mot deler av kjøkkenet. Lekker kakkelovn med flislagt gulv. Trappegang til loftetasjen og underetasjen (2017). Downlights i tak. Parkett på gulv (2017), malte vegger og malt himling. Utgang til terrasser.
Kjøkken: Stilren og takhøy Epoq kjøkkeninnredning fra 2017 i seksjoner. Kjøkkenet er velutstyrt og har helintegrerte hvitevarer. Over- og underskap samt høyskap i hvit og glatt utførelse. Godt med plass på arbeidsbenk av stein og svært god oppbevaringsplass i skap samt skuffer. Videre er kjøkkenet utstyrt med takhengt ventilator, platetopp med induksjon, komfyrvakt, vinskap, kaffemaskin, stekeovn, oppvaskmaskin, waterguard og oppvaskkum av kompositt. Lysarmatur under overskap. Opplegg for side-by-side kjøleskap i nisje. Downlights i tak. Parkett på gulv (2017), malte vegger og malt himling.
Vaskerom: Vaskerommet ble oppgradert i 2017. Benkeskap i hvit og glatt utførelse. Nedfelt utslagsvask i benkeplate av laminat. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling. Rommet har også utvendig adkomst.
Bad 1: Badet var nytt i 2017. Toppmontert bolleservant i benkeplate over servantskap i mørk og glatt utførelse. Tilsvarende utførelse på speil med lysarmatur over servant og vegghengte skap. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med foldedører av glass samt regnfallsdusj. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling. Tilgang til soverom 1.
Soverom 1: Plassbygget skyvedørsgarderobe med én speilfront. Downlights i tak. Parkett på gulv (2017), malte vegger og malt himling. Utgang til terrasse.
Loftetasje
Loftstue: Rommet er innredet med kontorplass. Nisje i vegg med sengeplass. Trappegang til 1. etasje (2017). Parkett på gulv (2017), malte vegger og malt himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som soverom og allrom.
Soverom 2: Parkett på gulv (2017), malte vegger og malt himling.
Wc-rom: Rommet ble oppgradert i 2017. Heldekkende servant over servantskap i lys og glatt utførelse. Gulvstående toalett. Belegg på gulv, malte panelplater på vegger og malt panel i himling.
Underetasje
Entré: Plassbygget skyvedørsgarderobe med én speilfront. Trappegang til 1. etasje (2017). Varmekabler i gulv. Fliser (2017) samt parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Kjellerstue: Kjellerstue med sofaområde. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til bod. Utgang til hellelagt uteplass.
Gang: Parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Rommet er opprinnelig byggemeldt som bod iht. byggetegninger fra 1978.
Wc-rom: Rommet ble oppgradert i 2017. Servant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil over servant. Gulvstående toalett. Fliser på gulv, malte vegger og malt himling. Tilgang til krypkjeller.
Bad 2: Badet var nytt i 2017. Heldekkende dobbelservant over servantskap i hvit og glatt utførelse. Speil med lysarmaturer over servanter. Romslig dusjhjørne med regnfallsdusj. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling. Deler av rommet er iht. byggetegninger fra 1978, byggemeldt som et område som ikke er utgravd.
Vinrom: Flott vinrom med dør og vegg av glass ut mot gang. Stedvis synlig fjell i rommet. Downlights i tak. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Soverom 3: Skyvedørsgarderobe med én speilfront. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Soverom 4: Skyvedørsgarderobe med én speilfront. Parkett på gulv, malte vegger og malt himling.
Terrasse (v/stue): Sydvestvendt uteplass på 50 kvm fra 2017 med flislagt dekke. Deler av uteplassen har en overbygd del (ca. 8 kvm) med levegger og rekkverk. Plassbygd blomsterkasse og montert lysstolper på gulv. Videre er det direkte adkomst til hageområde og hellelagt sti til vei.
Terrasse (v/stue og soverom 1): Syd-, øst- og nordvendt terrasse på 65 kvm. Gulvbord av impregnerte trematerialer og rekkverk av tre med liggende rekkverksspiler. Videre er det trappeadkomst til hageområde.
Generelt om boligen: Montert luft-til-luft varmepumpe i stue (1. etg). 287 liters varmtvannsbereder fra 2001, plassert i krypkjeller. Sikringsskap med automatsikringer, rehabilitert i 2016/2017 iflg. selger.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Bad (u. etg): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, uoversiktlig bruk av slukmansjett samt membran og ikke skiftet sluk.
- Bad (1. etg): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, manglende drenering fra sisterne, innredning er dårlig festet til vegg (synlige skjevheter og glippe mot vegg), for lite nivåforskjell på gulv og fot lite lokalfall i dusjsone.
- Vaskerom: Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel, redusert luftutskiftning, stedvis fuktskader på servantskap (dør), usikkert om det er benyttet membran på gulv samt vegger, usikkert om slukmansjett samt klemring er benyttet, usikker tettedetaljer ved rørgjennomføring (vannrør), ikke mulig å måle lokalfall rundt sluk samt høydeforskjell på gulv, gulv utenfor innredning er tilnærmet flatt og manglende tilkomst til sluk.
- Kjøkken: Kun kullfilter (ikke separat avtrekk fra rom).
- Wc-rom (loftetg.): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel.
- Wc-rom (u. etg): Manglende ventilasjonsspalte ved dør/terskel og bomlyd i enkelte gulvfliser.
- Øvrige rom (1. etg): Ikke tilfredsstillende ventilasjon.
- Rom under terreng (u. etg): Ikke tilfredsstillende ventilasjon, kjellerlukt i vinrom, mindre riss/sprekker på vegg i bod og utlektet vegger fra grunnmur (ansees som en risikokonstruksjon mtp. fukt).
- Krypkjeller: Deler er ikke tilgjengelig for inspeksjon, symptomter på tilsig av fukt langs vegg og ikke etablert fuktsperre mot grunn.
- Loft (innredet/2. etg): Ikke tilfredsstillende ventilasjon, ingen tilkomst bak knevegger og ukjent konstruksjonsoppbygging.
- Innvendige trapper (til loftetg.): Manglende håndløper på en side og stedvis for lav fri ganghøyde.
- Etasjeskiller (1. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 22 mm i stue.
- Etasjeskiller (loftetg.): Skjevhetsmåling - forskjell på 21 mm i loftstue og 26 mm på soverom.
- Tekniske anlegg, VVS anlegg: Fordelerstamme for rør-i-rør-systemet er plassert i himling uten mulighet for sikker avrenning til sluk.
- Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid/anlegg (montert etter år 1999) og stedvis berøringsfare i sikringsskap (løs bryter).
- Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Ikke montert lufting på panel.
- Yttertak: Mosegrodd taktekke (mot nord), stedvis knekt stein i gradrenner og stedvis råte i utstikkende drager i gavl (mot syd).
- Terrasse (v/stue og soverom): For lav rekkverkshøyde, for stor lysåpning mellom rekkverkspiler, usikkert om det er etablert ventilasjon mellom sjiktene og stedvis skjevheter.
- Terrasse (v/stue): For lav rekkverkshøyde og for stor lysåpning mellom rekkverkspiler.
- Drenering: Takvann har kun utkast, høyst usikkert om hele grunnmuren er fuktsikret og grunnmursplast (mot vest) er dårlig/mangelfullt klemt mot grunnmur.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Wc-rom (loftetg.): Manglende ventilasjon.
- Ildsteder/skorsteiner innvendig: Stedvis innkledd teglsteinspipe.
- Etasjeskiller (u. etg): Skjevhetsmåling - forskjell på 95 mm i kjellerstue.
- Terrasse (v/stue og soverom): Manglende rekkverk i trapp ned til terreng.
- Forstøtningsmurer: Manglende rekkverk på deler av støttemuren.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, vinskap, kaffemaskin, stekeovn og oppvaskmaskin.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Varmepumpe og kakkelovn i stue (1. etg). Varmekabler i gulv på begge bad og i entré. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Drammen kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for opprinnelig bygning i deres arkiv. I henhold til matrikkelen for eiendommen, er bygningen først registrert tatt i bruk i år 1959.
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for boligen datert 20.06.1958 og ombygging av eneboligen datert 06.07.1978.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Det er gitt tillatelse til bruksendring, fasadeendring og oppføring av garasje med dispensasjon datert 03.11.2021. Videre er det utstedt midlertidig brukstillatelse datert 12.09.2022 for deler av tiltaket (bruksendring, fasadeendring og levegg). Arbeid som gjenstår er oppføring av garasje (er ikke gjennomført og vil ikke bli utført av selger), frist for utføring av gjenstående arbeider er satt til 01.09.2023. Ferdigattest utstedes mot dokumentasjon på at arbeidet er ferdigstilt. Iht. tillatelsen er det stilt betingelser om midlertidig brukstillatelse/ferdigattest ved utført tiltak, se vedlegg i salgsoppgave.
Det foreligger ingen prosjektering av dobbelgarasjen, annet enn det som fremgår av søknadstegningene/tillatelsen. Kjøper må selv påregne videre prosjektering og kostnader i tilknytning til oppføring av garasjen iht. tillatelsen, i tillegg til øvrige kostnader ved innhenting av ferdigattest på tiltakene innen fristens utløp. Kjøper har ansvar for å søke om ferdigattest for tiltaket når de har oppført garasje. Dersom garasjen ikke oppføres innen fristen som er satt i tiltaket må kjøper søke om endring av tiltaket hvor garasjen fjernes, slik at ferdigattest kan søkes. Konsekvensene av videre bruk av de ikke omsøkte tiltakene vil kunne medføre at kommunen starter ulovlighetsoppfølging. Dette kan innebære pålegg om opphør av bruk og retting, tvangsmulkt og/eller overtredelsesgebyr.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Dagboknummer: 201011
Tinglysningsdato: 10.05.1958
Servitutten omhandler: Veirett over denne eiendommen til øvrige eiendommer. Rettighetshaver gnr. 80/bnr. 443/snr. 1-3.
Dagboknummer: 302882
Tinglysningsdato: 29.10.1968
Servitutten omhandler: Anlagt i felles vann- og avløpsledninger til eiendommene samt felles septiktank på denne eiendommen. Felles vedlikehold av felles ledninger og septiktank. Gnr. 80/bnr. 431 har rett til anleggelse samt vedlikehold av vann- og avløpsledninger på denne eiendommen.
Dagboknummer: 301231
Tinglysningsdato: 09.05.1969
Servitutten omhandler: Rett til anleggelse av felles vann- og avløpsledninger over gnr. 80/bnr. 434.
Dagboknummer: 3861
Tinglysningsdato: 28.06.1971
Servitutten omhandler: Gnr. 80/bnr. 440 rett til å koble seg på felles vann- og avløpsledninger på denne eiendommen. Felles vedlikehold av felles ledninger.
Dagboknummer: 3862
Tinglysningsdato: 28.06.1971
Servitutten omhandler: Gnr. 80/bnr. 440 har rett til å koble seg på felles vann- og avløpsledning på denne eiendommen. Felles vedlikehold av felles ledninger.
Dagboknummer: 7260
Tinglysningsdato: 27.10.1971
Servitutten omhandler: Gnr. 80/bnr. 191 har rett til å koble seg på felles vann- og avløpsledning på denne eiendommen. Felles vedlikehold av felles ledninger.
Dagboknummer: 4972
Tinglysningsdato: 06.07.1979
Servitutten omhandler: Gnr. 80/bnr. 190 har rett il å koble seg på felles avløpsledninger på denne eiendommen. Felles vedlikehold av felles ledninger.
Dagboknummer: 9709
Tinglysningsdato: 25.06.1996
Servitutten omhandler: Felles ledninger for eiendommen med solidarisk ansvar for vedlikehold. Gnr. 80/bnr. 108 har rett til reparasjon, vedlikehold og ettersyn av vann- og avløpsledninger på denne eiendommen.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på veletablerte Konnerud, med gangavstand til barnehager og skoler. Beliggende i en blindvei, som medfører ingen gjennomgangstrafikk. Nærhet til Konnerud senteret, som er bydelens naturlige samlingssted for handel. Eiendommen ligger godt plassert i forhold til et godt utvalg av servicetilbud. I Drammen sentrum kan gågatene friste med et stort utvalg av sentrumsfasiliteter som caféer, kjøpesentre, restauranter, nisjébutikker m.m., i tillegg er det kino, minigolf, skøytebane (vinterstid) og teater.
Konnerud har en rekke fritids- og sportstilbud, med blant annet idrettsanlegg og flotte turterreng innover marka. Kort vei til Drammens største kunstgressanlegg for fotball, lysløype fra Konnerud stadion, Stordammen med fine bademuligheter og Skoger golfbane er noe av det Konnerud har å tilby. Konnerud IL er et av Norges største idrettslag og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg. Flott langrennsarena hvor det har vært World Cup arrangement med tilhørende standard, med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper.
Nærhet til bussholdeplass langs Konnerudgata med gode bussforbindelser og hyppige avganger til Drammen sentrum, se www.brakar.no for rutetider. Det er ca. 10 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon. Generelt god offentlig kommunikasjon mot Kongsberg, Oslo og Tønsberg fra Drammen sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Konnerud barnehage, Blåbærtoppen barnehage, Amicus barnehage.
Skoler: Konnerud barneskole og Svensedammen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 114,5 kvm. Tomten er svært delikat oparbeidet med gressplen, barkebed, prydbusker, trær og diverse beplantninger. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass ved boligen. Gruset gårdsplass med nedsiden av eiendommen. Områder belagt med belegningsstein. Eiendommen har sol fra ca. kl. 08.00 til 22.00 (midtsommerstid) iflg. selger.
Naturtomtareal langs eiendommen mot øst (Konnerudgata/opparbeidet sti) eies av Drammen kommune.

Parkering

Parkering på gårdsplass ved boligen, i tillegg er det biloppstillingsplasser på nedsiden av eiendommen.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat stikkvei med felles vedlikeholdsansvar. Deler av veien/innkjøringen til denne eiendommen eies av Gløttevollen 25 (gnr. 80/bnr. 459) og en mindre del av veien/innkjøringen er uten gnr. og bnr.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål og del av eiendommen (mot vei/innkjørsel) er regulert til felles avkjørsel, i henhold til reguleringsplan for området Kirkegrenda datert 10.07.1981. Videre er eiendommen hovedsakelig avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanens arealdel 2014-2036 datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 16.922,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.748,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Eiendommen betaler ca. kr 2.000,- pr. år for snøbrøyting.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 30 000 kWh pr. år, dette utgjør ca. kr 30 000,- pr. år og nettleie på ca. 10 000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie via Water Circle på kr 7.000,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Get (fiber) som leverandør av TV. Videre er boligen tilknyttet Telia som leverandør av internett og har kostet ca. kr 600,- pr. mnd.
Nåværende eier har installert alarm. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 332 419,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 4 796 708,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.943.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.14.650,- for eneboliger større enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Pål Gurrik og Mari Sandaker Høgmoen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,90% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning (3 visninger inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0304/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22304

Dato

Sist oppdatert: 21. september 2022 kl. 22:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.