Komplett salgsoppgave

Nedre Holen 12A

3 300 000 kr
81 m²
2 soverom
Velkommen til Nedre Holen 12 A, en flott tiltalende eierleilighet presentert av Daglig leder/Eiendomsmegler Preben Willmann
Velkommen til Nedre Holen 12 A, en flott tiltalende eierleilighet presentert av Daglig leder/Eiendomsmegler Preben Willmann
Kart
Preben Willmann
Presenteres av
Preben Willmann
Spjelkavik
Tiltalende og moderne 3-roms eierleilighet med stor markterrasse | Garasje m/sportsbod

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 300 000 kr
 • Omkostninger
  83 670 kr
 • Totalpris
  3 383 670 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2002
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  81 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  1 100 kr
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Krogsveen Sunnmøre v/Daglig leder/Eiendomsmegler Preben Willmann har gleden av å presentere en flott tiltalende og moderne 3-roms eierleilighet med stor markterrasse beliggende i et attraktivt boligområde like øst for Spjelkavik sentrum. Leiligheten er beliggende i 1. etasje og inneholder: Gang, bad, vaskerom, stue, kjøkken og 2 soverom. I tillegg garasje med sportsbod.
Populært boligområde med godt bomiljø for barn. Det er gangavstand og trygg veg til skoler, barnehage, idrettsanlegg. Mange og svært flotte turmuligheter i nærområdet, blant annet nevnes turstien rundt Lillevannet, Tufteparken (utendørs trimpark), trimløypa på Vasstranda og Emblemsfjellet. Ca 1 km til Moa og 13 km til Ålesund sentrum.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Nedre Holen 12A, 6011 ÅLESUND
Kommunenummer 1507, gårdsnummer 32, bruksnummer 459, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 96 kvm
Totalt primærrom: 81 kvm
Bruksareal:
Garasje 15 kvm
Leilighet 81 kvm
Primærrom:
Leilighet:
1. etasje 81 kvm: Gang, bad, vaskerom, stue, kjøkken og to soverom
Sekundærrom:
Garasje :
1. etasje 15 kvm: Garasjerom
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 17.10.2022, utført av Kim Ruben Andreassen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i 2002. Grunnmur og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Fundamentert på ukjent byggegrunn. Bygget er oppført med
støpt gulv mot grunn. Yttervegger av trekonstruksjoner. Fasaden er kledd med liggende trekledning. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Yttertak er utvendig tekket med takstein. Boligen har entrédør med glassfelter og sikkerhetslås. Vinduer og balkongdør med karmer av tre, og to-lags glass. Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Ventilasjon med naturlig tilluft kombinert med stedvis mekanisk avtrekk.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at følgende bygningsdeler har fått tg2:
Bad: Sanitærutstyr/innredning, membran, tettesjikt og overgang til sluk, fallforhold (gulv), annet
Vaskerom: Ventilasjon, membran, tettesjikt og overgang til sluk
Kjøkken: Avløpsrør
Ildsteder/skorsteiner
Radon
Elektrisk anlegg
yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Yttertak - tekking, skorsteiner
Frittstående byggverk
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om rommet/badet/bygningsdelen/skjevheten/sluket/fuktigheten/taket/det elektriske etc. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har gitt følgende opplysninger i sitt egenerklæringsskjema:
På spørsmål: Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? svarer selger ja, både av faglært og ufaglært. Wangberg Larsen, Zenzorama, Bademiljø.
Etablert vaskerom på det som var bod. Lektet og isolert, støpt ny plante med varmekabler, montert våtromsplater og lagt fliser på gulv. Alt av rørleggerarbeid ble utført av faglært i 2014. Mikrosement på badet ble lagt av Zenzorama, Installasjon av dusj, toalett, servantskap og servantbatteri ble gjort av Bademiljø. Det elektriske arbeidet ble utført av Storm Elektro. Høyskap, spileplater og speil ble installert gjennom egeninnsats.
På spørsmål: Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? svarer selger ja. Wangberg Larsen. Ble lagt membranduk og membran på vaskerommet.
Usikker på om det foreligger dokumentasjon. selger opplyser: ikke som jeg har mottatt iallefall, men burde ikke være vanskelig å få tak i etter jeg har faktura og mail korrepsondanse.
På spørsmål: Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? svarer selger ja, kun av ufaglært/egeninnsats. Bygningen og garasjer ble malt av beboere sommeren 2019. Tak ble samtidig rengjort for mose. Platting på fellesareal beiset sommer 2021.
På spørsmål: Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? svarer selger ja, kun faglært. EL24. I forbindelse med oppgradering av kjøkken etablerte EL24 ny 20 amp kurs til kjøkken i 2015. Det ble montert dimmer i stue samtidig. I 2019: Montert lader til elbil med egen kurs og overspenningsvern. Ladekontakt, Type 2.
På spørsmål: Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? svarer selger ja. Med unntak av 20 ampere kurs montert under modernisering av kjøkken i 2015. Arbeidet ble utført av EL24, som også utførte test på elanlegg i 2018.
På spørsmål: Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? svare selger ja. EL24 i 2018.
På spørsmål: Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? svarer selger ja. Tesla ladeboks med type 2 kontakt montert av EL24 i 2019. Tilgjengelig ved parkering utenfor inn
gang. Arbeid betalt av seksjonseier, ikke sameiet.
På spørsmål: Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? svarer selger ja. Bod er omgjort til vaskerom i 2013.
På spørsmål: Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? svarer selger ja. Bruksendring søkt kommunen og mottatt aksept/ferdigattest januar 2019.
På spørsmål: Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? svarer selger ja. Fellesareal mot vest har seksjon A og B bruksrett og ansvar for. Dette er vedtatt på styremøte i juni 2020.
Selger har i tillegg gitt følgende tilleggskommentar:
Omfattende oppussing i 2019. Nye gulv på to soverom og på stue. Omfattende overflatebehandling av vegger på alle soverom, i gang og stue. Nye lister tak, gulv og rundt vindu og dører i alle rom utenom på badet. Alle tak ble også malt. Gjerde mot syd ble malt i 2020 og platting er behandlet med beis i 2021. Garasje er også malt. Dyrehold tillatt.

Moderniseringer og påkostninger

Etablert vaskerom på det som var bod. Lektet og isolert, støpt ny plante med varmekabler, montert våtromsplater og lagt fliser på gulv. Alt av rørleggerarbeid ble utført av faglært i 2014.
Mikrosement på badet ble lagt av Zenzorama. Installasjon av dusj, toalett, servantskap og servantbatteri ble gjort av Bademiljø. Dusj, servantskap og servantbatteri er fra Vikingbad. Det elektriske arbeidet ble utført av Storm Elektro. Høyskap, spileplater og speil ble installert gjennom egeninnsats.

Standard

Leiligheten er beliggende i 1. etasje og har følgende standard på innvendige overflater:
Gulvflater belagt med laminat og fliser.
Gulvvarme i gang.
Vegg- og himlingsflater i malte flater og takplater.
Profilerte innerdører.
Gang med flislagt gulv med varmekabler, malte vegger og takplater i himling. Skyvedørsgarderoe med speilfronter for god oppbevaring av yttertøy.
Stue og kjøkken i åpen løsning. Gode lysforhold fra vinduer. Peisovn med glassdører i stue som gir en hyggelig atmosfære. På ene veggen i stuen (bak tv) er det montert spiler. Det er utgang fra stuen til vestvendt markterrasse på ca. 35 kvm. Terrassen har utebelysning, utvendig stikkontakt og markiser.
Kjøkkeninnredning med malte profilerte fronter og benkeplate av laminat. Nedfelt oppvaskkum med ett-greps kjøkkenarmatur. Benkeskapsbelysning og stikkokntakter over kjøkkenbenk. Integrert stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap med fryser. Ventilator i overskap. Fliser mellom kjøkkebenk og overskap. Kun integrerte hvitevarer medfølger.
Bad med en del oppgraderinger utført i 2021. Badet har flislagte vegg- og gulvflater som er behandlet med microcement med gulvvarme. Himling med downlights. malte takplater i himling. Baderomsinnredning med skuffer og to ovenpåliggende servanter med ett-greps armatur. Servantskap og servantbatteri fra Vikingbad. Speil med sidelys. Vegghengt baderomsmøbel med dører. Dusjhjørne med glassvegg og vegghengt dusjarmatur (hånddusj og regndusj) fra Vikingbad. Vegghengt toalett. Av oppgradering i 2021, så ble mikrosement på badet ble lagt av Zenzorama. Installasjon av dusj, toalett, servantskap og servantbatteri ble gjort av Bademiljø.
Vaskerom med enkelte oppgraderinger utført ca. 2014 med flislagt gulv med gulvvarme. Baderomsplater på vegger. Vegghengt servantinnredning med dører. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Stikkontakt over servant. Opplegg for vaskemaskin. Varmtvannsbereder plassert i hjørne.
Begge soverommene har stor skyvedørsgarderobe med 3 dører. Plissegardin i vindu på begge rom.
Tekniske anlegg:
Vannrør med rør-i-rør system.
Vanninntaksrør i plast.
Hovedstoppekran er plassert på vanninntaksrør.
Synlige avløpsrør i plast.
Fordelerskap for rør-i-rør system er plassert på vaskerom.
Varmtvannsbereder på 198L fra 2002 plassert på vaskerom.
Mekanisk avtrekk på bad med avtrekksvifte.
Sikringsskap med automatsikringer plassert i gang.
Boligen har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Taklamper på stue og kjøkken medfølger ikke.

Oppvarming

Peisovn i stue. Øvrig oppvarming med elektrisitet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.12.2011. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er oppført 2 frittliggende doble garasjer på eiendommen, men en garasjeplass til hver leilighet. Det ene garasjebygget har ferdigatttest dat. 13.11.2003 og det andre godkjent med melding om tiltak dat. 25.07.2005.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.
Utvendig bod er omgjort til vaskerom i 2013 - bruksendringen er søkt om hos kommunen og tiltaket er gitt ferdigattest i brev datert 07.01.2019.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
1507/32/459/2:
08.04.2002 - Dokumentnr: 4269 - Erklæring/avtale
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere
08.04.2002 - Dokumentnr: 4269 - Seksjonering
Opprettet seksjoner:
Snr: 2 Formål: Bolig
Sameiebrøk: 1/4
Bestemmelser om tilleggsdel, se under servitutter.
Gjelder seksjon nr. 1 - 4
08.12.2010 - Dokumentnr: 969137 - Resek/endring formål/brøk/tilleggsdel
Endret seksjon:
Snr: 2 Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning
Sameiebrøk: 1/4
Garasje
29.04.2002 - Dokumentnr: 5281 - Bestemmelse om bebyggelse
Rettighet hefter i: Knr:1507 Gnr:32 Bnr:168 Med flere bestemmelser

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten er beliggende på Nedre Holen, like øst for Spjelkavik sentrum. Nærområdet består i hovedsak av frittliggende eneboliger og noe konsentrerte boliger. Populært boligområde med godt bomiljø for barn. Det er gangavstand og trygg veg til skoler, barnehage, idrettsanlegg. Mange og svært flotte turmuligheter i nærområdet, blant annet nevnes turstien rundt Lillevannet, Tufteparken (utendørs trimpark), trimløypa på Vasstranda og Emblemsfjellet. Ca 1 km til Moa og 13 km til Ålesund sentrum.

Adkomst

Fra Moa kjører du Brusdalsvegen østover mot Fremmerholen. Når du kommer til Yrkesskolevegen tar du av til høyre rett før Borgund videregårnde skole. Følg vegen nedover og ta av andre veg til høyre. Du får boligen på din venstre hånd. Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Skoler:
Spjelkavik barneskole (1-7 kl.) 15 min. gange - 1.2 km
Spjelkavik ungdomsskole (8-10 kl.) 12 min. gange - 1 km
Borgund vidaregåande skole 3 min. gange - 0.3 km
Spjelkavik videregående skole 8 min. gange - 0.6 km
Barnehager:
Fremmerholen barnehage (3-5 år) 3 min. gange - 0.2 km
Tommeliten barnehage (0-5 år) 8 min. gange - 0.6 km
Gnist Høgvoll (0-6 år) 9 min. gange - 0.7 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 141,8 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og disponeres iht. oppdelingsbegjærinen. Tomt opparbeidet med asfalt, diverse beplantninger, plenareal, terrasse på terreng og biloppstillingsplass. Frittstående garasje.

Parkering

Leiligheten disponerer 1 garasjeplass i frittliggende garasje i tillegg til felles parkeringsplasser på sameiets tomt.
Tesla ladeboks med type 2 kontakt montert av EL24 i 2019. Tilgjengelig ved parkering utenfor inngang. Arbeid betalt av seksjonseier, ikke sameiet.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for Ytterholen - Fremmerholen, reg. plan for en del av gnr. 32, m/best. datert 25.03.1972 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene er kr 1 100,- pr. mnd. og inkluderer: Vedlikehold av bygning, felles bygningsforsikring og kommunale avgifter.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 5.000,- pr. år. / 12-14.000 kwh. pr. år. Årlig nettleie kr 7-8.000,-.
I selgers husstand har det bodd 2 personer.
Boligen er pr. i dag tilknyttet Tafjord som leverandør av tv og internett og har avgift på kr 799,- pr. mnd. Tv-tuner/dekoder kan medfølge etter avtale.
TV og Internett er ikke låst til boligen, kan velge hva eier selv ønsker såfremt leverandører kan levere.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 692 028,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 491 301,-/2 491 300,80.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 3 874,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.383.670,.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jon Helge Ødegård

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Nedre Holen 12, med sameiebrøk 1/4.
Sameiet består av 4 leiligheter.
Formann er Anna Erdal.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Ikke oppgitt.
Planlagte påkostninger: Det kan kommen en økning i fellesutgiftene med hensyn til innleid hjelp til snørydding etc. men ikke noe vedtatt ennå.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.900,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 76-0234/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Ålesund
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR76.22234

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2022 kl. 11:53

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.