Komplett salgsoppgave

Trosvikvegen 37B

1 200 000 kr
62 m²
2 soverom
Toppleilighet med usjenert balkong og gode solforhold.
Toppleilighet med usjenert balkong og gode solforhold.
Kart
Del
Brevik - Trosvik
3-roms andelsleilighet i 4. etasje med overbygget veranda - gode solforhold og utsikt

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  1 200 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  100 277 kr
 • Omkostninger
  1 660 kr
 • Totalpris
  1 301 937 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 993 kr
 • Energimerke
  Grønn G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Rolig bomiljø og trivelige fellesarealer, nærhet til Brevik sentrum og Stathelle kjøpesenter. Lettstelt og koselig leilighet.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

 • Sentralt i Brevik
 • Lettstelt leilighet
 • Sentralfyring og varmtvann inkludert i felleskostnader
 • 2 soverom
 • Romslig og solrik veranda med utsikt og gode solforhold.
 • Moderne bad fra 2009
 • Biloppstillingsplass
 • Barnevennlig område
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Trosvikvegen 37B, 3950 BREVIK
  Kommunenummer 3806, gårdsnummer 83, bruksnummer 103, ideell andel 1/1
  Andelsnummer 1343, Myra Borettslag, organisasjonsnummer 952 616 293

  Innhold

  Totalt bruksareal: 62 kvm
  Totalt primærrom: 62 kvm
  Primærrom:
  4. etasje - 62 kvm: Entré, bad, stue, kjøkken og to soverom.
  Leiligheten disponerer i tillegg bod på 4 kvm. og låsbart hyllesystem på 1 kvm i kjelleren.
  Bodrom i kjeller har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 27.10.2022, utført av Anticimex v/ Bjørn Christian Pedersen . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur, yttervegger og etasjeskiller i betongkonstruksjoner. Fasader med pusset mur. Flatt tak.
  Vinduer med to-lags isolerglass. Ytterdør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  Det er ikke foretatt hulltaking på bad ettersom veggene er av mur/betong. Det påpekes at det ikke er registrert drenering fra innebygget sisterne til toalett. Kjøkken får TG2 pga. alder og at man bør påregne en oppgradering. Det samme gjelder generelt for innvendige overflater med unntak av bad. Det elektriske anlegget er i all hovedsak fra byggeåret og det bør påregnes en utvidet el-kontroll av elektrofaglig person.
  Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om ovennevnte og generelt om leiligheten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

  Standard

  Leiligheten har enkel standard med belegg på gulv og malte vegger og himlinger. Kjøkkenet har malt retro-innredning fra byggeår. Innredningen har malte fronter, overskap som går opp til himlingen og heldekkende stålvask med kum og avrenningsrist. Det er også spiseplass ved vinduet på kjøkkenet. Komfyr og oppvaskmaskin medfølger. Kjøleskap og micro blir medfølger ikke. Badet ble renovert og utvidet av borettslaget i 2009. Det fremstår som moderne med grå flis på gulvet og hvite veggflis og inneholder baderomsinnredning og servant med speil, wc med innebygget sisterne, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

  Oppvarming

  Vannbåren radiatorvarme via felles varmepumper i regi av borettslaget. Varmekabler på bad. Felles varmtvann. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Eiendommen har vært brukt til boligformål siden den ble bygget.
  Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen.
  Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
  I forbindelse med riving og bygging av nye balkonger i 1999 ble det utført ferdigattest for dette tiltaket som er datert 26.08.1999. Det ble foretatt rehabilitering av våtrom i 2008. Ferdigattest for dette tiltaket ble utstedt 26.05.2009. Det foreligger også ferdigattest for 10 stk. garasjer datert 28.10.1966 på eiendommen.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Leiligheten ligger i Myra borettslag som ligger i et rolig område i Brevik, med god tilgang på ettermiddag og kveldssol. Brevik består av vakker trehusbebyggelse og koselige smågater. I Brevik har du blant annet flere isbarer, sportsbutikk, restauranter og frisører. Den populære restauranten Sjøloftet ligger ved havnebassenget. Ved havnebassenget er det yrende liv om sommeren. Fra Langbrygga går det ferge ut til flere av øyene i skjærgården. Det er fine turmuligheter i nærheten med stier i skogen opp til Utsikten, Dammane og videre til Kjørholt. Ytterst på Øya i Brevik er det en fin sandstrand. Nærmeste dagligvarebutikk er Joker Brevik. Det er gangavstand over til Stathelle med Brotorvet kjøpesenter og alle sentrumsfasiliteter. Like ved boligblokken er det bussholdeplass med gode bussforbindelser til både Porsgrunn og Langesund.

  Adkomst

  Fra Porsgrunn: Ta til høyre rett før Breviksbrua og inn på Torskebergvegen. Følg veien nedover og ta første avkjøring inn i Strømtangvegen. Ta første avkjøring til høyre inn i Bjørkegata og hold til høyre der hvor veien deler seg. Boligblokken ligger på høyre side av veien. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Det er ca. 650 meter til Brevik oppvekstsenter. Bygget er nytt fra 2019 og består av barnehage, barneskole og SFO. Ved oppvekstsenteret er det idrettsplass som det siste året er utvidet med padelbane, basket, sandvolleyball, petanquebane, tuftepark og stor ballbinge. I tillegg er det gymsal med flere idrettsaktiviteter og kunstgressbane. Heistad ungdomsskole ligger ca. 5 kilometer fra leiligheten, og det går skolebuss fra Brevik. Det er ca. 4 kilometer til Bamble videregående skole. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Tomten er opparbeidet med stor gressplen og asfaltert parkeringsplass, gangveier og innkjørsel. På tomten er det satt opp et frittstående garasjeanlegg, billadere, samt en felles grillhytte som fritt kan benyttes. Fra egen balkong har du gode solforhold og utsikt.
  Festet tomt på ca. 2.983 kvm som tilhører Porsgrunn kommune. Festerett til Myra borettslag.

  Regulering av feste

  Festeavgiften er kr 2.460,- pr. år. Fordeles på alle andelene og inngår i månedlige felleskostnader.
  Regulering av festeavgift: hvert 10. år iht. konsumprisindeks.
  Festeavtalen er evigvarende.
  Neste regulering er i 2032.
  Grunneier, Porsgrunn kommune, har forkjøpsrett. Frist for å benytte forkjøpsretten er senest 2 måneder etter at grunneier har mottatt skriftlig beskjed om at eiendommen er solgt. Melding vil bli sendt til grunneier straks etter salget.
  Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
  Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.

  Parkering

  Felles parkeringsplasser. Plassene i garasjerekkene fordeles av PBBL etter ansiennitet mot ekstra månedlig kostnad. 4 el-billadere til disposisjon. Det installeres app for enklere drift.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til bolig, kjørevei og offentlig friområde i henhold til reguleringsplan for "Del av Strømtangvegen og Trosvikvegen med tilliggende areal" datert 13.10.1969.
  I kommuneplan ligger eiendommen i et område som er avsatt til nåværende boligbebyggelse og byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav.
  Utsnitt av plan kan fås ved henvendelse til megler.
  Vi gjør oppmerksom på at Trosvik Næringspark ønsker å utvikle Strømtangen til bolig- og næringsformål. Planforslaget legger til rette for omtrent 100 nye boenheter (blokkbebyggelse og rekkehus), og ca. 6.900 kvadratmeter næringsarealer (kontor og tjenesteyting), privat småbåthavn, interne forbindelser og torg/nærlekeplass. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr. 4.993,- pr. mnd. og inkluderer renter og avdrag på borettslagets lån, sentralfyring, varmt vann, bygningsforsikring, kommunale avgifter, festeavgift, vaktmestertjenester, forretningsførerhonorarer, styrehonorarer, sikringsfond, kabel-TV, internett og andre driftskostnader.
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. Det er vedtatt en økning i felleskostnader fra 01.01.23. Felleskostnader øker da til kr. 5 688,- pr.mnd.
  Borettslaget har god økonomi og ca. 1.2 millioner på konto for vedlikehold.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Felleskostnader kr. 4.003,-.
  Internett kr. 166,-.
  Renteutgifter kr. 241,- (basert på 3,35 %)
  Avdrag kr. 583,-.
  Nåværende eier har hatt et strømforbruk fra 11/8-21 til 30/9-22 på Kr 9 901,-. I tillegg kommer nettleie på omtrent det samme.
  I selgers husstand har det bodd en person og det opplyses om at strømforbruket i snitt de siste tre år har vært 3 261 kwh pr år.
  Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger. Grunnabonnement inngår i felleskostnadene.
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2020 var kr 472 818,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 1 702 143,-.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 57 664,- pr. 20.10.2022
  Andel fellesgjeld er kr 100 277,- pr. 20.10.2022
  Total fellesgjeld for borettslaget er kr 2 567 300,- pr. 20.10.2022 og lånevilkårene er:
  Rentebetingelser: 3.35%
  Lånets løpetid: siste termin 30.09.2034

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Innmeldingsgebyr og årsavgift til boligbyggelaget på kr 500,- + 200,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 1.301.937,-.
  Av dette beløpet utgjør kr 100 277,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.644,-.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Egil Nicolaisen

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Myra Borettslag.
  Borettslaget består av 24 leiligheter.
  Forretningsfører er Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbyggelag, tlf. 35 57 31 00.
  Styreleder er Egil Nicolaisen, tlf. 915 81 943.
  De viktigste sakene styret har arbeidet med den siste tiden er renovering av nordre garasje, sentralvarmeanlegget, brannvern og rømningsveier og luke på balkonger.
  Planlagte påkostninger: Ettersyn og kontroll av el-anlegget i garasjene ønskes prioritert i 2022. Nytt nøkkelsystem for postlevering etableres i starten av året. Dette for at postmannen får et system som er likt andre borettslag. Plenen er svært ujevn og det vurderes løsninger for å få den jevnere i tillegg til å undersøke og eventuelt iverksette tiltak for å få drenert vannet lettere bort ved mye nedbør.
  I kjelleretasjen er det møterom/storstue som kan benyttes av beboerne.
  Dugnad samt trappevask må påregnes.
  Det er ikke tillatt å holde hund eller katt uten skriftlig tillatelse fra styret i borettslaget. Styret kan samtykke i at brukeren av leiligheten kan ha husdyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslaget er sikret i Skadeselskapet Borettslagenes Sikringsfond A/S. Borettslaget er sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra kommende årsskifte.
  Borettslaget har vedtekter og husordensregler som må følges. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Informasjon om forkjøpsrett

  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. I henhold til burettslagslova tar dette 20 dager å avklare fra melding om salget er gitt borettslaget. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  Borettslaget har vedtekter og husordensregler som må følges. Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Konsesjon

  Eiendommen er ikke konsesjonspliktig, men det er boplikt i deler av Porsgrunn kommune, herunder Brevik. For at eiendommen skal kunne overskjøtes må kjøper derfor signere på egenerklæring om konsesjonsfrihet.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
  Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 45.000,-
  Tilrettelegging kr 12.500,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 18.400,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 28-0069/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bamble
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR28.2269

  Dato

  Sist oppdatert: 04. november 2022 kl. 09:17

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
  Lurer du på noe?

  Lignende boliger

  ████

  ██ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██
  ████

  █ █████ █

  ████ ██

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.