Komplett salgsoppgave

Kroken 43A

4 290 000 kr
110 m²
3 soverom
Velkommen til Kroken 43A - Eiet tomt på ca. 495 kvm pent opparbeidet med steinbelagt gårdsplass, terrasse og hage
Velkommen til Kroken 43A - Eiet tomt på ca. 495 kvm pent opparbeidet med steinbelagt gårdsplass, terrasse og hage
André Ellefsen
Presenteres av
André Ellefsen
Råholt
Pen halvpart av tomannsbolig over to plan med sentral beliggenhet | Solrike uteplasser, garasje og nærhet til kollektivt

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 290 000 kr
 • Omkostninger
  108 592 kr
 • Totalpris
  4 398 592 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1995
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  110 m²
 • Bruksareal
  110 m²
 • Tomteareal
  495,2 m² (eiet)
 • Type
  Halvpart vertikaldelt bolig
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Oransje D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Det er kort avstand til butikken, sentrum, busstopp og togstasjon. Veldig bra turområde. Kort avstand til barnehage/skole. Hagen er meget fin, og det er veldig rolig i området. Solrikt.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Kroken 43A er en familievennlig 1/2 av tomannsbolig beliggende sentralt på Råholt. Boligen strekker seg over to plan med en god planløsning. Det er parkering i frittstående garasje på ca. 34 kvm og biloppstillingsplasser på steinbelagt gårdsplass. Eiet tomt på ca. 495 kvm med solrik terrasse og hage som byr på god boltreplass for familien.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Kroken 43A, 2070 RÅHOLT
Kommunenummer 3035, gårdsnummer 95, bruksnummer 591, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 110 kvm
Totalt primærrom: 110 kvm
Bruksareal:
Halvpart av tomannsbolig 110 kvm
Primærrom:
1. etasje 79 kvm: Entré, gang/trapperom, spisestue/stue, kjøkken, bad, vaskerom og soverom
2. etasje 31 kvm: Trapperom/gang, toalett-rom, garderoberom og 2 soverom
Bruksareal:
Frittstående garasjebygning på ca. 34,1 kvm.
Utvendig (intilliggende) bod på ca. 4,9 kvm.
Frittstående utvendig bod på ca. 9,9 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 03.06.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. Boligen ble oppført i 1995 (GAB-register). Gulvflater i 1.etasje av støpt plate på mark og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med beiset trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltak og pulttaks form utvendig tekket med betongtakstein.
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Overflater gulv samt fallforhold og ventilasjon på vaskerommet. Det ble observert stedvis "bom" i gulvfliser, noe som innebærer manglende vedheft til underlaget. Høydeforskjell fra topp slukrist til topp gulvoverflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjellen ble målt til 9 mm fra gulv ved dør til gulv ved sluk. Kun naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk.
- Overflater på gulv, samt fallforhold på bad. Observert stedvis "bom" i gulvfliser, spesielt foran innredning, og er noe som kan innebære at fliser har manglende vedheft til underlaget. Høydeforskjell fra topp slukrist til topp gulvoverflate ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Høydeforskjell ble målt til 12 mm fra gulv ved dør til gulv ved sluk.
- Innvendige trapper. Rekkverk/håndløper oppfyller ikke dagens sikkerhetsforskrift. Mellomrom mellom spiler i rekkverk har for stor avstand og håndrekke skal monteres på begge sidder av trappeløp.
- Varmtvannsbereder. TG grunnet alder.
Takstmann opplyser at det ikke er utført hulltaking/fuktmåling på bad og vaskerom grunnet våtrommets plassering mot nabo.
Følgende har fått TGIU:
Innvendige pipeløp er ikke vurdert.
Fundamenter har ingen sikre opplysninger.
Byggegrun er ukjent.
Øvrig opplysning fra selger:
Selger har bygget inn inngangsparti, vaskerom, enkelte konstruksjoner på bad, bygget toalett og innredet i loftsetasjen, samt garasjen. Fliser på bad og arbeid på toalettrom er utført som vennetjeneste som er fagmann
Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.

Standard

Kroken 43A er en familievennlig 1/2 av tomannsbolig beliggende sentralt på Råholt. Boligen strekker seg over to plan med en familievennlig planløsning. Det er parkering i frittstående garasje på ca. 34 kvm og biloppstillingsplasser på steinbelagt gårdsplass. Eiet tomt på ca. 495 kvm med solrik terrasse og hage som byr på god boltreplass for familien.
Steinbelagt gårdsplass med adkomst til boligens 1. etasje. Ytterdøren med glassfelt og kodelås fører inn til entré med god plass for å henge fra seg yttertøy. Det er montert skyvedørsgarderobe i entreen som byr på god oppbevaringsplass.
Lys og luftig stue i åpen løsning med kjøkkenet. Det er store vindusflater som byr på rikelig med naturlig lys som gir en luftig romfølelse. God plass for sofa-løsning, spisegruppe og øvrig møblement. Det er montert Mitsubishi luft-til-luft varmepumpe fra 2017 som kan benyttes for både kjøling og varme. Utgang til flott terrasse på ca. 29 kvm og hage som blir en naturlig forlengelse av stuen på sommertid.
Pent kjøkken med Ikea-innredning fra 2020 i profilerte fronter og laminert benkeplate med oppvaskkum og ettgreps armatur. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Fliser over benkeplate og 4 doble stikkontakter under overskap. Det er integrerte hvitevarer bestående av induksjonskoketopp, innebygget stekeovn og oppvaskmaskin samt integrert kjøleskap med fryser. Komfyrvakt under overskap.
Pent flislagt bad med gulvvarme. Overflater er fra 2019 og sluk fra byggeår. Badet er innredet med vegghengt toalett og dusjhjørne med ettgreps armatur med hånddusj. Høyskap og innredning med servant med ettgreps armatur. Avtrekksventil med vifte i himling.
Det er i tillegg et praktisk toalett-rom i 2. etasje med flislagte vegger og gulv. Rommet er innredet med vegghengt toalett og innredning med servant med ett-greps armatur. Speilskap med belysning på vegg. Elektrisk panelovn samt dobbel stikkontakt på vegg.
Tidligere bod i tilknytning til entreen er omgjort til vaskerom med overflater fra 2020. Det er flislagte gulv og tapetserte/malte overflater på vegger. Rommet har opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil på vegg.
Boligen har tre gode soverom, hvorav ett er plassert i 1. etasje og to i 2. etasje. Praktisk garderoberom som byr på ekstra lagringsplass i 2. etasje. For øvrig innvendig bod i 2. etasje og to utvendige boder på ca. 5 og 10 kvm.

Løsøre og tilbehør

Vaskemaskin og fryseskap medfølger ikke boligen ved salg.
Vi viser for øvrig til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisitet. Det er montert Mitsubishi luft-til-luft varmepumpe fra 2017 og gulvvarme.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 18.01.2006 Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Ferdigattesten omfatter ikke garasjen som er bygget etter at ferdigattesten er utstedt. Garasjen er byggemeldt kommunen.
Ferdigattesten omfatter ikke tilbygget inngangsparti, omgjort bod til vaskerom, og endring av planløsning i loftsetasje ifht opprinnelige byggetegninger.
Boligen fraviker noe fra godkjente byggetegninger datert 10.02.1993. Det er påbygd inngangsparti med entré og opprinnelig oppført bod ved inngangspartiet er omgjort til vaskerom. Vaskerommet er ikke bruksendret, og oppfyller heller ikke krav til våtrom. Rommet er ikke godkjent til varig opphold. Tilbygget og omgjøring av boden er ikke byggemeldt kommunen og er heller ikke godkjent av kommunen. Konsekvensen ved søknad kan være at rommet ikke godkjennes som varig opphold og at rommet da må brukes som bod/midlertidig oppbevaring. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Planløsningen i 2. etasje fraviker fra opprinnelige byggetegninger. Det er i byggetegningene tegnet inn to soverom, hems og bod. Dagens planløsning består av to større soverom enn opprinnelig inntegnet, et toalett-rom som er bygget på hemsdel og i tillegg i opprinnelig inntegnet bod, samt garderobe/bod i opprinnelig inntegnet hems.
Toalett-rom fraviker fra godkjente byggetegninger, og det er ikke bruksendret eller godkjent hos kommunen. Deler av toalett rommet som er opprinnelig inntegnet som bod er ikke godkjent til varig opphold.
Et soverom er forlenget inn i opprinnelig inntegnet bod. Del av soverom som går inn i opprinnelig inntegnet bod er ikke bruksendret eller godkjent til varig opphold. Dagens planløsning er ikke godkjent.
Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 8227, tinglyst 12.10.1995, type heftelse: Best. om vann/kloakkledning/Bestemmelse om veg:
Eierne av gnr. 95 bnr. 48 og gnr. 95 bnr. 588 gir veirett på eksisterende regulerte adkomstvei, frem til kommunal vei, Kroken. Eierne av gnr. 95 bnr. 591 forpliktes til å delta i vedlikehold av veien.
Eier av gnr. 95 bnr. 48 har gitt gnr 95 bnr 590, 591, 592 og 593 rett til uhindret adgang til å foreta nødvendig graving, reparasjon og ettersyn av vannledningen over eiendom gnr 95 bnr 48. Eier av gnr 95 bnr 588 har gitt de samme bruksnummer rett til uhindret adgang til å foreta nødvendig graving, reparasjon og ettersyn av vann og avløpsledninger.
Eier av gnr 95 bnr 590 gir gnr 95 bnr 591 og eier av gnr 95 bnr 592 gir gnr 95 bnr 593 de samme rettighetene angående vann - og avløpsledninger.
Skader og ulemper vedlikeholdet av ledningene fører med seg, skal søkes ordnet i minnelighet mellom grunneierne.
Eier av gnr 95 bnr 48 og eier av gnr 95 bnr 588,590,592 er pliktig til å ta hensyn slik at ledningene ikke utsettes for trykk, forskyvning eller endringer av grunnforholdene.
Dagboknr 8232, tinglyst 12.10.1995, type heftelse: Bestemmelse om vann/kloakkledning.
Eier av gnr. 92 bnr. 528 og gnr. 92 bnr. 601 har gitt gjensidig rett til uhindret adgang til å foreta nødvendig graving, reparasjon og ettersyn av vann - og avløpsledninger over eiendommene. Skader og ulemper som anlegget måtte føre med seg skal søkes ordnet i minnelighet. Eierne av gnr 92 bnr 528 og gnr 92 bnr 601 er pliktig til å ta hensyn slik at ledningene ikke utsettes for trykk, forskyvning eller endring i grunnforholdene.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Kroken 43A har en rolig og tilbaketrukket beliggenhet, men samtidig kort vei inn til Råholt sentrum. Kort vei til Eidsvoll Verk togstasjon med avgang hver halvtime, kun 30 minutter reisetid til Oslo S, og kun 7 minutter til Oslo Lufthavn.
Råholt er et hyggelig og familievennlig boområde med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og daglige servicetilbud. Amfi-senteret åpnet våren 2014 og er et moderne senter med et rikt og godt utvalg handlemuligheter og serveringssteder. Kort vei til Jessheim som med alt av bymessige fasiliteter.
For barna og den aktive er det kort vei til fotballbane, lekeplass, idrettshall, svømmehall, badevann, skiløyper ol. som gjør område til et attraktivt sted å bosette seg. Boligen ligger også i nærhet til flotte tur- og friluftsområder som blant annet Hurdalsjøen, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.
Mistberget
Mistberget, som ligger 663 moh, er den nest høyeste toppen i Eidsvoll kommune. Mistberget er synlig fra de fleste steder på Romerike. Nær toppen finnes et branntårn fra 1938 og en TV-sendermast for fjernsyn, radiokringkasting, DAB-radio, digitalt bakkenett og basestasjon for helseradio. Fra brannvakttårnet på toppen er det en fantastisk utsikt over Romerikssletta. Fra Rauknerten vest for toppen finnes en mer naturlig utsikt mot Hadelandsåsen og Hurdal.
Råholt Bad
Nyere svømmehall med 25 meters basseng med 6 baner, terapibasseng, kafeteria, stupetårn med høyde 5 meter, vannsklie med tidtaking, kaldkulp, plaskebasseng for barn, boblebad, badstue og steambad. Morgen- og kveldsåpent.
Tidsavstander med bil
Hurdalssjøen ca. 10 min.
Jessheim ca. 15. min.
Gardermoen ca. 20 min.
Lillestrøm ca. 40 min.
Oslo ca. 45 min.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 495,2 kvm. Tomten er pent opparbeidet med steinbelagt gårdsplass, terrasse på ca. 29 kvm, plenareal og diverse beplantning. God boltreplass for familien!

Parkering

Parkering i garasje og biloppstillingsplasser på egen gårdsplass. Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet vannmåler, og gebyr varierer etter forbruk.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er på 495 kvm hvor 341 er regulert til frittstående småhusbebyggelse og 154 kvm er regulert til felles avkjørsel i henhold til reguleringsplan for "Kroken" med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 08.05.1979.
Eiendommen er i kommuneplanen vedtatt 13.04.2021 avsatt til boligbebyggelse - nåværende samt for grønn grense og krav vedrørende infrastruktur. §16. Bestemmelsesområde – grønn grense
Innenfor de to bestemmelsesområdene grønn grense skal det ved framtidig reguleringsplanlegging legges til rette for miljøvennlige utbyggingsprosjekter med vekt på god arealutnyttelse og høy bokvalitet. Ved behandling og utarbeidelse av fremtidige reguleringsplaner for ny boligbebyggelse innenfor bestemmelsesområdene, gjelder samme regler og retningslinjer for regulering som i resten av kommunen dersom ikke annet er bestemt i områdereguleringsplan.
Eiendommen ligger i hensynsone for infrastruktur. Det er angitt to konsesjonsområder for tilknytning til fjernvarmeanlegg, markert med hensynssoner hhv. for Råholt/Eidsvoll Verk og for Eidsvoll sentrum. Innenfor konsesjonsområdene skal nye byggverk tilknyttes fjernvarmeanlegg når oppvarmet bruksareal overstiger 300 m². Det samme gjelder ved hovedombygging der oppvarmet bruksareal overstiger 300 m².
I bolighus er det ikke tillatt med næringsvirksomhet. Bygningsrådet kan i særlige tilfeller tillate en begrenset næringsvirksomhet når dette etter rådets skjønn ikke er til sjenanse for naboer eller den offentlige ferdsel forøvrig.
Utdrag fra reguleringsplan: FRIOMRÅDE
Nye lekeplasser i eksisterende i boligområder skal av kommunen utstyres med lekeapparater i samråd med foreldrelag og velforeninger. Etter nærmere avtale kan kommunen overlate vedlikeholdet til beboerne i området.
§ 12 Etter at reguleringsbestemmelser er trådt i kraft, er det ikke tillatt ved private servitutter å etablere forhold som strider mot reguleringsplanen og/eller reguleringsbestemmelsene.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter, årsprognose er kr 12 885,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Kommunale avgifter for 2021 var kr. 16 260,80.
* Eiendommen er tilknyttet vannmåler, og gebyr varierer etter forbruk.
Eiendomsskatten er kr 2 951,- for inneværende år og er inkludert i de kommunale avgiftene.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 17 000 kwh. pr. år.
Eiendommen har privat brøyting og betaler ca. kr. 1 000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 5 000,-.
Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av Internett og har avgift på kr 900,- pr. mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 554 872,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 1 997 539,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.
Formuesverdi for 2020 var kr 554 872,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 0,-/1 997 539,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten er kr 2 951,- for inneværende år og er inkludert i de kommunale avgiftene.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.398.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Ragnar Andersen og Magdalena Andersen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 40.000,-
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0077/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.2277

Dato

Sist oppdatert: 21. juni 2022 kl. 16:23

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.