Komplett salgsoppgave

Selma Ellefsens vei 3J

5 050 000 kr
129 m²
3 soverom
Velkommen til Selma Ellefsens vei 3J - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Velkommen til Selma Ellefsens vei 3J - Presentert av Emir Resulbegovic i Krogsveen
Kart
Del
Ulven
Svært påkostet 4R familieleilighet - 4 års avdragsfrihet og IN-ordning - Garasjeplass m/EL – Heis

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  5 050 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  5 425 000 kr
 • Omkostninger
  9 104 kr
 • Totalpris
  10 484 104 kr
 • Etasje
  6
 • Byggeår
  2021
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  129 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 647 kr
 • Energimerke
  Grønn C

Visning

Dersom ingen av de oppsatte tidspunktene passer, kan du kontakte megler for privatvisning. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Flott leilighet med en unik og gjennomgående planløsning samt gjengs høy standard. Svært attraktiv og frodig beliggenhet i byggets sjette etasje, i nye og urbane Ulven Park borettslag Informasjon vedr. boligens felleskostnader: • Fellesutgifter kr. 3 693,- • Garasje kr. 200,- • A-konto oppvarming kr. 754,- • Rentekostnader på fellesgjeld kr. 17.631,- Det er ca. 3.5 års avdragsfrihet på fellesgjelden – borettslaget har IN-ordning. Dette gir andelseier mulighet til å betale ned hele eller deler av sin andel av fellesgjelden.
 • Svært god intern beliggenhet
 • Garasjeplass med elbillader
 • Romslige og nydelige fellesområder samt takterrasse
 • Nytt, felles treningsrom i kjeller!
 • Innhold og byggemåte

  Eiendommen

  Selma Ellefsens vei 3J, 0581 OSLO
  Kommunenummer 301, gårdsnummer 122, bruksnummer 501, ideell andel 1/1
  Andelsnummer undefined, Ulven Park Borettslag, organisasjonsnummer 923254625

  Innhold

  Totalt bruksareal: 129 kvm
  Totalt primærrom: 129 kvm
  Primærrom:
  6. etasje - 129 kvm: Entré, stue, kjøkken, 3 soverom, 2 baderom, gang og 2 omkledningsrom.
  I tillegg disponerer boligen en kjellerbod på ca. 5 kvm.
  Boligens balkong er på ca. 9 kvm.
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 22.09.2022, utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
  I denne leiligheten blir byggemeldt innvendig bod benyttet som omkledningsrom, og er ifølge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens primærareal.

  Byggemåte

  Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
  Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein samt panel. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget). Glatt entrédør med kikkhull i brannklasse B30 og lydklasse 43dB. Balkongdører og vinduer med karmer av tre i 3-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
  Det gjøres spesielt oppmerksom på:
  TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt)
  - Hulltaking (for å sjekke fukt) er ikke foretatt da dette er en prefabrikkerte baderomskabiner og kan unnlates i henhold til §2-2, i Forskrift til avhendingslova (tryggere bolighandel).
  Øvrige kontrollpunkter er vurdert til TG0 (tilstandsgrad 0 - ingen avvik) og TG1 (tilstandsgrad 1 - i orden).
  Ovennevnte er kun ment som et utdrag fra vedlagt tilstandsrapport. For fullstendige beskrivelser og forklaringer på tilstandsgradene samt kommentarer ellers utover dette henvises til rapporten.

  Sammendrag av selgers egenerklæring

  Selgerne har bodd ca. 1 år og 6 måneder i boligen, som ble overtatt i 2021 (nybygg).
  Utdrag fra selgers egenerklæring:
  Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
  - Nei, nybygg.
  Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
  - Ja. Installert av utbygger.
  Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
  - Ja. Det bygges nye boliger i nabotomten.
  Egenerklæringen følger vedlagt i sin helhet i salgsoppgaven.

  Standard

  Særdeles flott og romslig 4-roms andelsleilighet i blokkens sjette etasje med nordvestvendt balkong og gjennomgående god planløsning. Leiligheten var ny i 2021, er pent brukt, påkostet, og holder følgelig en høy standard. Boligen inneholder stue, kjøkken, 3 soverom, entré, gang, 2 baderom, 2 omkledningsrom og en balkong.
  Nærmere innhold:
  Entré:
  Lysmalt og romslig entré med god plass til oppbevaringsmøbel etter eget ønske og behov. Fra entréen er det direkte tilgang til leilighetens øvrige rom, dette understøtter leilighetens meget gode planløsning. Lys og moderne enstavs eikeparkett på gulv. Dørcalling er montert ved inngangsparti.
  Stue:
  Tiltalende og moderne stue med en lys og luftig romfølelse. Her er det god plass til sofa med tilhørende salongbord og tv-seksjon. Store vindusflater som gjør rommet lyst og luftig, det komplementerer den lune fargepalletten i stuen som skaper en rolig atmosfære. Rommet er romslig og har en rektangulær form hvor man med enkelthet kan innrede etter eget ønske og personlige stil. Fra stuen er det utgang til en flott balkong som strekker seg langs hele stuen. Klassisk enstavs eikeparkett på gulv og malte vegg- og himlingsflater.
  Balkong:
  Romslig balkong på hele 9 kvm med direkte adkomst fra stuen og det det ene soverommet. Balkongen vender mot nordvest og byr på deilig ettermiddag- og kveldssol. God plass til større sittegruppe, grill, m.m. Dobbel stikkontakt for terrassevarmer, grill, etc. montert samt belysning. På årets varme dager fungerer balkongen naturligvis godt som en forlengelse av stuen. Et herlig uterom hvor en kan nyte fine dager vel som flotte kvelder.
  Kjøkken:
  Pent og romslig kjøkken - her er det svært god benk- og skapplass. Den åpne kjøkkenløsningen oppleves skjermet, men har samtidig en god kommunikasjon med resten av boligen. Innredning med mørke, glatte skapfronter, laminat benkeplater, underlimt rustfri oppvaskkum og ett-greps armatur. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, induksjon koketopp med ventilator over og kjøleskap - water-guard og komfyrvakt er montert. Innredningen er tilpasset rommets utforming for en god bruk av kjøkkenområdet. Stikkontakt og belysning mellom benk og overskap. Kjøkkenøy med elstikk under slik at det er mulighet for å montere uttak på øya. En slik type kjøkkenløsning tilfredsstiller mange behov, for deg som ønsker mye benk- og skapplass og for deg som ønsker en åpent og sosialt rom med pass til en romslig og sosial spisestue.
  Soverom I:
  Hovedsoverommet er av god størrelse og er delikat innredet med stor dobbeltseng og nattbord på hver side. Direkte tilgang til privat baderom og romslig omkledningsrom - her får du en skikkelig hotellfølelse hver dag! Den lekre, enstavs eikeparketten fortsetter her inne og veggene er malt i en mørk blåfarge som gir en deilig atmosfære å sove i. To store vinduer gjør rommet lyst og luftig.
  I denne leiligheten blir byggemeldt innvendig bod benyttet som omkledningsrom, og er ifølge gjeldende måleregler derfor medregnet i leilighetens primærareal.
  Baderom I:
  Delikat baderom med gråmelerte fliser på vegger og gulv med vannbåren varme i gulv samt downlights i himling. Utstyrt med vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare dører og rainshower, servant med skapinnredning og speil over.
  Soverom III:
  Boligens andre soverom er av god størrelse og er i dag innredet som et romslig gjesterom med kontorløsning og direkte adkomst til balkongen. Grønnmalte veggflater og lekker, enstavs eikeparkett på gulv. Direkte adkomst til boligens andre og største omkledningsrom.
  Soverom III:
  Boligens tredje soverom er også av god størrelse og er i dag innredet som barnerom. Veggflatene er malt i en lun grønnfarge og på gulvet er det lekker eikeparkett. Godt med lysinnslipp fra stort vindu.
  Baderom II:
  Boligens andre baderom er også delikat flislagt med vannbåren varme i gulv. Badet er utstyrt med vegghengt toalett og dusjhjørne med innfellbare dører og rainshower. Videre er badet utstyrt med servant med skuffeinnredning og speil over - opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel under benkeplate.
  Diverse:
  - Gjennomgående god standard
  - Gjennomgående enstavs eikeparkett i alle rom
  - 2 romslige baderom
  - 3 lyse og luftige soverom
  - Garasjeplass med el-bil lader i lukket og kameraovervåket garasjeanlegg
  - Godt med lagringsplass i 2 omkledningsrom samt en romslig kjellerbod
  - Felles takterrasse med flott utsikt og tilgang til toalett
  - Mulighet for leie av fellesrom mot bakgård med kjøkken og grill

  Løsøre og tilbehør

  Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
  Taklampe i stuen følger ikke med.

  Oppvarming

  Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovn i stue.
  Vannbåren gulvvarme på begge bad.
  Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Ferdigattest/brukstillatelse

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 11.03.2022.
  Gjenstående arbeider:
  - Programmering av brann på lokalene N2 og N3, deler av lokalene har deteksjon
  Iht. brukstillatelsen skulle gjenstående arbeider være ferdig innen 18.02.2022.
  Pr. 09.05.2022 ble det opplyst om at ferdigattest skulle søkes om over sommeren, ytterligere informasjon foreligger ikke p.t 21/09. Erfaringsvis tar det noe tid før nye bygg får ferdigattest.
  Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
  Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
  Det er tinglyst 23 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet en erklæring/avtale tinglyst i 1967 med vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom, en erklæring/avtale tinglyst i 1970 med rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m, skjønn tinglyst i 1974, flere bestemmelser om adkomstrett tinglyst i 1980, 1986, 1987 og 1989, rettigheter iflg. skjøte tinglyst 1988 med Oslo kommune som rettighetshaver, en erklæring/avtale med midlertidig dispensasjon fra Bygningslovens paragraf 67 ang. veg tinglyst i 1996, en erklæring/avtale tinglyst i 2000 vedr. Nettstasjon nr. 1948 med Viken Energinett AS som rettighetshaver, en bestemmelse om vann/kloakkledning tinglyst i 2012 med bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. og Statens Vegvesen som rettighetshaver, flere erklæringer/avtaler med allmennheten som rettighetshaver tinglyst i 2015, 2018 og 2021 omhandlende bl.a. rett til ferdsel innenfor regulert samferdselsanlegg og park og bestemmelser om vannledning og kloakkledning tinglyst i 2018 med bestemmelser om bebyggelse i nærheten av anlegg/ledninger/kabler m.m. med Oslo kommune som rettighetshaver.
  Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Beliggenhet og tomteforhold

  Beliggenhet

  Ulven er en del av Hovinbyen som er et prioritert utbyggingsområde i Oslo frem til 2030. Bydelen vil vokse frem mellom Økern og Ulvensplitten med koselige gatetun, grøntområder og torg. De enkelte bolig - og næringsbygg vil også få egne uteområder og store felles takterrasser. Her skal det bli godt å bo- og godt å jobbe.
  Økern T-banestasjon ligger ca. 5 minutter gange unna og det tar kun 10 minutter med T-banen til sentrum. Det er også kort vei til nærmeste bussholdeplass. Her har du svært god tilgang til offentlig kommunikasjon. Det planlegges sykkeldelingsordninger, slik at du kan ha tilgang til alt uten å måtte eie alt.
  Bildeling er allerede tilgjengelig i parkeringskjelleren med Otto.
  Ulven vil ikke bare kjennetegnes av grønne uteområder, men også av en grønn tankegang. Blant annet vil avfallet fra husstander og næring i nye Ulven fraktes til et sentralt mottak via søppelavsug- anlegg i bakken. Dermed unngås store avfallsbiler rundt husveggene.
  Fornying av Ulvenveien er ferdig med den nye miljøgaten som går gjennom området med busstrasé i midten der fine trær og busker vil pryde sykkelvei/fortau og kjørebaner.
  Det er gang- og sykkelvei under jernbanen mellom Ulven og Kabelgaten i øst. Dermed blir det kun fem minutter å gå til blant annet Kuben videregående skole og Hotell 33 fra Ulven Torg.
  Det har kommet og kommer nye barnehager, butikker, spisesteder og fritidsaktiviteter for store og små. Dagligvarebutikk, café og sushirestaurant er på plass. I tillegg til de etablerte skolene i nærheten er det også avsatt tomt til en ny skole i området. I Prismet i Ulvenparken borettslag er det også åpnet en barnehage.

  Adkomst

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager, skoler og fritid

  Eiendommen sogner til Løren skole. Se vedlagt nabolagsprofil for oversikt over skoler og barnehager i området. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

  Beskrivelse av tomt

  Eiet tomt på 9.537,2 kvm som tilhører borettslaget. Fellesområder opparbeidet med asfalterte og hellebelagte internveier, sittebenker, lekeapparater, sykkelparkering, plenarealer, prydbusker og diverse beplantning. Areal er hentet fra Statens Kartverk sin hjemmeside seeiendom.no.

  Parkering

  Bruksrett til garasjeplass med elbillader følger boligen. Eierskap registreres i vedtektene og tinglyses ikke. Det betales egne fellesutgifter for garasjeplassen. Bruksretten kan selges og leies ut internt i borettslaget.
  Gateparkering etter områdets bestemmelser. Det er innført beboerparkering i området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr 5.400,- pr. år for fossile biler. Har du el-bil så betaler du kr 1.620,- pr år. Motorsykkel og moped kr 2.700,-, hydrogenbil og el-varebil er gratis, El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år. Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private stikkveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
  Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Regulerings-og arealplaner

  Eiendommen er regulert til sentrumsformål i henhold til reguleringsplan S-4832 datert 20.05.2015 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
  Området er under omfattende utvikling og byggearbeider må påregnes. Utdrag fra pågående planer iht. saksinnsyn på Plan- og bygningsetatens hjemmeside:
  - Saksnummer 201915138: Selma Ellefsens vei 9 - Oppføring av to boligblokker med felles kjelleretasje pågår. Det er gitt flere igangsettingstillatelser, den siste ble gitt 04.11.2021. Like på motsatt side av gatetunet sydvest for eiendommen.
  - Saksnummer 201916403: Selma Ellefsens vei 2 - 6 - Det ble bestilt oppstartsmøte for oppføring av boliger og næring 08.10.2019. Maksimalt antall etasjer over terreng er 10 etasjer. Planforslag skal iht. saksgang være klart innen 16.09.2022 og lagt ut til offentlig ettersyn/høring innen 16.12.2022. Like vest for ovennevnte.
  - Saksnummer 201618936: Selma Ellefsens vei 15 med flere - Planforslag til offentlig ettersyn - Utvikling av Økern S. Videre vest/sydvest for eiendommen.
  - Saksnummer 201814597: Selma Ellefsens vei 1 - Etablering av sikkerhetsgjerde rundt eiendom. Det er gitt flere igangsettingstillatelser, den siste ble gitt 27.08.2021.
  - Saksnummer 201904054: Ulven - Opparbeidelse av gang- og sykkelvei. Igangsettingstillatelse ble gitt 08.08.2019, det er ikke søkt om ferdigattest pr. 12.08.2022.
  - Saksnummer 201906192: Økernveien 119 - 121 - Eikenga 31 - 33 - Bestilling av oppstartsmøte - Næringsutbygging. Vest for eiendommen på motsatt side av Hjalmar Brantings vei.
  - Saksnummer 201707919: Østre Aker vei 29 - Planforslag til offentlig ettersyn - Næring og boliger. Nord for eiendommen.
  - Saksnummer 201908559: Økernveien 145 med flere (Økern sentrum) - Flerfunksjonelt bysentrum med høy andel bolig.
  Det må påregnes at byggeprosjekter i området vil påvirke leilighetens utsyn.
  Økern Sentrum er planlagt som den nye "hovedstaden" øst i Oslo og er under spennende utvikling, se bl.a. https://www.okernsentrum.no/om-prosjektet for mer informasjon.
  Området er også en del av Oslos største byutviklingsområde, Hovinbyen. For mer informasjon, se bl.a. https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/hovinbyen/#gref.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Økonomi

  Boligens kostnader

  Felleskostnadene er kr 22 278,- pr. mnd. og inkluderer blant annet akonto oppvarming, grunnpakke internett (5/5 Mbit), renter på andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel m.m.
  Felleskostnadene fordeles slik:
  Garasje kr. 200,-
  Felleskostnader kr. 3.693,-
  Akto oppvarming kr. 754,-
  Kapitalkost. lån 1 OBOS01 kr. 17.631,-
  Ytterligere oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og utgiftspostene tar utgangspunkt i endringen som kommer nå 02/.05.2023. Man må følgelig også påregne økninger ifbm. evt. heving av renten, grunnet felleslånet.
  Det er IN-ordning på andel fellesgjeld, noe som gjør at andelene kan nedbetale/innfri sin andel av fellesgjelden individuelt. Ved innfrielse av andel fellesgjeld vil fellesutgiftene reduseres med tilhørende kapitalkostnader. Disse utgjør pr. 02.05.2023 kr 17.631,- ref. ovennevnte fordeling fra forretningsfører, noe som ville gitt fellesutgifter på kr 4.647,- ved full innfrielse. For informasjon om betingelser for ordningen henvises til avsnitt om fellesgjeld.
  Det er avdragsfrihet på andel fellesgjeld til og med 01.12.2026. Frem til det betales dermed kun renter. Etter avdragsfri periode er estimert økning av fellesutgiftene kr 6.066,- som pr. 02.05.2023 ville utgjort totale fellesutgifter på kr 28.364,-. Innfris andel fellesgjeld på IN-ordningen vil følgelig ikke andelen faktureres for avdrag på dette lånet.
  Nåværende selger har hatt et strømforbruk på ca. 5.000 kwh pr. år / Ca. kr 6.500,- pr. år pluss årlig nettleie.
  Boligen er tilknyttet Blixsolution som leverandør av internett gjennom Obos Opennet. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Ved hjelp av Skatteetatens kalkulator er formuesverdien for 2021 beregnet til kr 2 129 213,- når eier er fast bosatt på eiendommen.(primærbolig).
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 7 665 167,-
  Da eiendommen var nyoppført i 2021 får man ikke hentet formuesverdi fra Skatteetaten. Beløpene er derfor regnet ut med Skatteetatens kalkulator.
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 29 332,- pr. 31.12.2021
  Andel fellesgjeld er kr 5 425 000,- pr. 12.09.2022
  Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 1.015.008.100,- pr. 12.09.2022 og lånevilkårene per den datoen er:
  Lånenummer: OBOS01-98207987743
  Rentebetingelser: Flyt 3,9% pr. 02.05.2023
  Lånets løpetid: 38 år 8 md.
  Avdragsfrihet: Ja, til og med 01.12.2026, estimert økning av fellesutgifter etter dette er kr 6.066,-
  Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Hele andel av fellesgjelden kan innløses. Dette vil medføre en reduksjon i felleskostnadene med kr 17.631,- (renter, pt. avdragsfritt) pr. 02.05.2023. Ved henvendelse til Obos Eiendomsforvaltning vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 31. januar og 30. juli på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med Obos minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60.000,- pr. gang. For øvrige betingelser henvises til forretningsfører.

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr. 10.484.104,-. Av dette beløpet utgjør kr 5 425 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
  I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr.

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

  Annen viktig informasjon

  Eier

  Philip Fleischer og Thanh Thi Fleischer

  Informasjon om forkjøpsrett

  Leiligheten er tilknyttet Ulven Park Borettslag.
  - Borettslaget utgjør seksjon 1 i Ulven Park Eierseksjonssameie, som i tillegg til borettslagets samleseksjon for 342 boliger, består av en barnehageseksjon og 8 andre næringsseksjoner.
  - Borettslaget er medforsikret i Selma Ellefsens vei Eierseksjonssameiets forsikring, Tryg forsikring AS, med polisenummer 7824665.
  - Forretningsfører er Obos avd. Forkjøp.
  - Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring. Søknad gjøres via Vibbo eller mail ulven.park@styrerommet.no. Ytterligere bestemmelser for dyreholdet følger av husordensrgelene.
  - Styrets mailadresse er ulvenpark@styrerommet.no.
  - Det er felles sykkelvaskerom i kjelleren, med muligheter for skiprep til vinteren.
  - Det er mulig å booke hobbyrom på kveldstid for beboere, inkludert grill.
  - Fellesrom i kjeller skal bli treningsrom, styret har kjøpt inn utstyr til en verdi av kr. 200.000,-
  Utdrag fra styrets arbeid i 2021:
  - Innkjøp av bålpanne, prosjektet sponset borettslaget med grill og pizzaovn.
  - Innkjøp av bord og benker til takterrassen og to bord til pergola gårdsrom.
  - Innkjøp av 2 søppelkasser til gårdsrom.
  - Installering av energibesparende vannbehandling og trygghet mot legionella.
  - Installering av kameraovervåkning.
  - Hagelaget har fått eget budsjett til innkjøp hagerom og pallekarmer.
  Utdrag av planlagt arbeid/vedlikehold i kommende periode/2022:
  - 1 års befaring i fellesarealer.
  - Avklare bruk av fellesrom i kjeller.
  - HMS-internkontroll og sikkerhetstiltak.
  - Arrangere flere treff for beboere (julegrantenning, dugnad og sommerfest).
  Driften i 2022 forutsetter verken nye låneopptak eller økning av felleskostnadene. Styret ønsker ikke å øke fellesutgiftene utover KPI (konsumprisindeksregulering), men vil etterstrebe at borettslaget har midler som vil dekke uforutsette kostnader. Styret sørger også for å påse at borettslaget har lav rente på felleslånet.
  Evt. reklamasjoner: For egen bolig må andelseier legge inn reklamasjoner i portalen InAttika. Reklamasjoner på fellesarealer skal rapporteres inn til beboerrepresentanter som legger disse inn i reklamasjonsportalen InAttika. Skader som er påført fellesareal etter overtagelse er ikke en berettiget reklamasjon. Selger av leiligheten er selv ansvarlig for å melde om eierskifte i portalen InAttika slik at ny eier får tilgang til FDV (Forvaltning, Drift og Vedlikehold) av sin bolig, samt til reklamasjonsportalen. Reklamasjonsfristen utgår juni - oktober 2026.
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
  For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

  Overtakelse

  Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

  Boligkjøperforsikring

  Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
  For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
  Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

  Budgivning

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
  Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
  Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
  Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
  Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
  Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Lovanvendelse

  Generelle bestemmelser
  Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
  En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mange
  Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.
  På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvarkan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
  Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring ombudgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.
  Forbrukerkjøp - definisjon
  Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
  Forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
  Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
  Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
  Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.
  Ikke-forbruker – avtalevilkår
  Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.
  Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  Rett til fritt å velge megler
  Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 15.000,-
  Oppgjør: kr 5.550,-
  Markedspakke: kr 19.900,-
  Visninger: kr 3.125,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

  Opplysninger om oppdraget

  Oppdragsnummer 37-0269/22
  Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
  NO 950 007 613 MVA
  Oppdragets KR-kode KR37.22269

  Dato

  Sist oppdatert: 23. mai 2023 kl. 21:04

  Dokumenter

  Utskriftsvennlig salgsoppgave

  Område

  Legg til steder som er viktige for deg

  Prisutvikling for området

  Kvadratmeterpris
  0 kr/m²
  Endring
  ↘︎ % ()

  Visning

  Dersom ingen av de oppsatte tidspunktene passer, kan du kontakte megler for privatvisning. Husk å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
  Lurer du på noe?

  Vil du varsles om lignende boliger?

  Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

  På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

  Skreddersydd flyttepakke

  Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

  Hjelp med både kjøp og salg

  Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

  Hjelp til finansiering

  Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.