Porsgrunn - Skjelsvik

Damfaret 51

Prisantydning

1 390 000 kr

Omkostninger: 38 472 krTotalpris: 1 428 472 kr
Byggeår
1941
Soverom
2
Areal (P-ROM/BRA)
37 m² / 37 m²
Tomteareal
914.4 m²
Type / Eierform
Hytte / Eiet

Enkel hytte på tomt i attraktivt område. Flott sjøutsikt! Umiddelbar nærhet til badeplass, båthavn og friområder.

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Enkel hytte med stor terrasse. Nyere sikringsskap. Hytta trenger noe rehabiltering/oppgradering.

Attraktiv og solrik beliggenhet på Skjelsvik. Eiendommen ligger på et høydedrag med flott utsikt mot Kotøya og Eidangerfjorden. Boligområdet for øvrig er i hovedsak bebygget med eneboligbebyggelse. En kort spasertur til badeplass og båthavn. Kort avstand til dagligvareforretninger, barnehage, skoler og idrettsanlegg. Gode bussforbindelser i nærområdet, også til Oslo og Sørlandet.

Damfaret 51:
 • Enkel hytte med flott sjøutsikt
 • Moderniseringsbehov og stort potensial
 • Flott utsikt mot Kotøya og Eidangerfjorden
 • Kort spasertur til badeplass

Eiendommen

Damfaret 51, 3943 PORSGRUNN 
Gårdsnummer 61, bruksnummer 21, seksjonsnummer 0, kommunenummer 805

Områdebeskrivelse

Attraktiv og solrik beliggenhet på Skjelsvik. Eiendommen ligger på et høydedrag med flott utsikt mot Kotøya og Eidangerfjorden. Boligområdet for øvrig er i hovedsak bebygget med eneboligbebyggelse. En kort spasertur til badeplass og båthavn. Kort avstand til dagligvareforretninger, barnehage, skoler og idrettsanlegg. Gode bussforbindelser i nærområdet, også til Oslo og Sørlandet.

Veibeskrivelse

Boligen er merket med Til salgs plakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 42 kvm
Totalt bruksareal: 37 kvm
Totalt primærrom: 37 kvm

Primærrom hytte 37 kvm: Stue, kjøkken gang og to soverom.

Uthus med utedo (forbrenningstoalett), bod og sovealkove med køyeseng.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 18.06.2018 utført av Murmester Hansen & Henriksen .

Tomten

Eiet tomt på 914,4 kvm. Tomten er høytliggende fra vei og dermed skjermet for innsyn fra Damfaret.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Det er ikke registrert adkomst til boligen. Det er ikke innlagt vann eller kloakk på eiendommen. Vann til hyttevegg fra naboeiendom. 

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til fritidsformål siden byggeår. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen og den formelle forutsetning for lovlig bruk av eiendommen er derfor ikke tilstede/oppfylt. Porsgrunn kommune har imidlertid i brev av 02.03.2008 opplyst at kommunen passivt har akseptert bruken. Kommunen har videre opplyst at dette regnes fullgodt som en ferdigattest så fremt bygningen har vært i bruk i.h.t. gitte tillatelser i over 10 år og kommunen dermed har vært klar over at bygger er tatt i bruk.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Standard

Enkel hytte med stor terrasse. Nyere sikringsskap. Hytta trenger noe rehabiltering/oppgradering.


Stue med laminat på gulv, malt panel på vegger og i himling. Utgang til hage. Overbygget utekjøkken.

Kjøkken med laminat på gulv, malt panel på vegger og i himling. Enkel kjøkkeninnredning.  

Gang med laminat på gulv, panel på vegger og takess i himling. Nyere sikringsskap.

Soverom 1 med laminat på gulv, malt panel på vegger og i himling.

Soverom 1 med laminat på gulv, malt panel på vegger og i himling. 

Anneks med utedo (forbrenningstoalett), bod og sovealkove med køyeseng.

Oppvarming

Elektrisk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.


Det er tinglyst følgende servitutt på eiendommen. Dagboknr 900504, tinglyst 24.11.1915, type heftelse: Bestemmelse om veg. 

Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eiendommen har følgende rettigheter:
Dagboknr. 900486, tinglyst 24.11.1915, type rettighet: Bestemmelse om veg. Rettigheten hefter i gnr. 60, bnr. 4 i Porsgrunn kommune. 

 Dagboknr. 900499, tinglyst 24.11.1915, type rettighet: Bestemmelse om veg. Rettigheten hefter i gnr. 61, bnr. 6 i Porsgrunn kommune.

De tinglyste heftelsene og rettighetene er gamle bestemmelser om vann- og veirett fra 1915, og må eventuelt ettergås. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Kommunen opplyser om at det ikke foreligger noen reguleringsplan for eiendommen. Kommuneplan viser eiendommen som nåværende boligformål. 

Diverse

Hytta selges med alt inventar/møbler, inkludert nyere forbrenningstoalett. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Oppdragets KR-kode

KR271859

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunen opplyser om at det for tiden ikke betales kommunale gebyrer på eiendommen. Det må påregnes at ny eier i fremtiden , må betale kommunale avgifter.

Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2016 var kr 39.912,- ifølge skatteetaten.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 724,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 1.425.999,-.


I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring hos HELP Forsikring AS kr 11.100,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Ved inngivelse av bud via Krogsveens bud-app eller med elektronisk bud fra krogsveen.no oppfylles samtlige vilkår. Vi anbefaler derfor å bruke en av disse to løsningene ved inngivelse av det første budet. Er dere flere som byr sammen, anbefaler vi Krogsveens bud-app. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet Boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Vedlagt denne salgsoppgave følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. 
 
Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 2,5 % av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsprovisjon: kr 45.000,-
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
Visningshonorar: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Markedspakke: kr 22.000,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Kurt Thingstad
Daglig leder/Eiendomsmegler MNEF

Kurt Thingstad

Telefon
Mobil 97001500

Lurer du på noe

Kurt svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.