Kvernevik

Hegreveien 8A

Prisantydning

2 850 000 kr

Fellesgjeld: 334 384 krOmkostninger: 8 720 krTotalpris: 3 193 104 kr
Byggeår
1970
Soverom
3
Areal (P-ROM)
89 m²
Tomteareal
13711 m²
Type / Eierform
Rekkehus / Andel
Fasiliteter
Garasje, Veranda
Fellesutgifter
4 100 kr

Innbydende enderekkehus med god planløsning. Flotte uteområder med stor hage og terrasse. Parkering i Garasje

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Hegreveien 8A ligger i et rolig og etablert boligområde på Kvernevik. Boligen har en svært god beliggenhet på feltet, og ligger kun et steinkast fra barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg, skatepark og svømmehall.
Dagligvarebutikk har du i det du svinger inn på Alkeveien . Det er kort vei til flotte turområder ved sjøen, samt flere rekreasjonsmuligheter, blant annet kyststien som strekker seg langs Hafrsfjord og idylliske Hålandsvatnet. For dem som ikke kjører bil så er det gode bussforbindelser like ved.

 • Enderekkehus
 • Parkering i garasje
 • Innbydende og fint oppusset bolig
 • Nylig renovert fasade
 • Eget vaskerom
 • Flislagt bad
 • Flere solrike uteplasser
 • Ekstra stor hage
 • Vannuttak på terrassen
 • Utvendig bod
 • Gode solforhold.

  Eiendommen

  Hegreveien 8A, 4049 HAFRSFJORD 
  Gårdsnummer 41, bruksnummer 603, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1103

  Områdebeskrivelse

  Hegreveien 8A ligger i et rolig og etablert boligområde på Kvernevik. Boligen har en svært god beliggenhet på feltet, og ligger kun et steinkast fra barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg, skatepark og svømmehall.
  Dagligvarebutikken har du i det du svinger inn Alkeveien. Det er kort vei til flotte turområder ved sjøen, samt flere rekreasjonsmuligheter, blant annet kyststien som strekker seg langs Hafrsfjord og idylliske Hålandsvatnet.
  For dem som ikke kjører bil så er det gode bussforbindelser like ved.

  Veibeskrivelse

  Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

  Barnehager og skoler

  Vår Barnehage 
  Havglimt Barnehage 
  NLM/Solheim Barnehage 
  Kvernevik Barneskole 
  Sunde Barneskole 
  Smiodden Ungdomsskole 
  The ISS 
  Randaberg Videregående 
  
  Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

  Areal og innholdsbeskrivelse

  Totalt bruttoareal: 100 kvm
  Totalt bruksareal: 90 kvm
  Totalt primærrom: 89 kvm
  
  Bruksareal:
  1. etasje: 45 kvm
  2. etasje: 45 kvm
  
  Primærrom:
  1. etasje: 44 kvm og inneholder: Entré, vaskerom, gang, bad og 3 soverom. Det gjøres oppmerksom på at soverommet med tilkomst fra entré er mindre enn krav til rom for varig opphold.
  
  2. etasje: 45 kvm og inneholder: Stue og kjøkken.
  
  Sekundærrom:
  Kott: 1 kvm
  
  I tillegg disponerer boligen en stor bod på utsiden i tillegg til sykkelparkering under tak. 
  
  Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 01.11.2019 utført av Rogaland Takstpartner AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

  Tomten

  Eiet tomt på 13 711 kvm som tilhører borettslaget.

  Parkering

  I garasje, ellers på oppmerkede plasser. 

  Vei, vann og avløp

  Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

  Bebyggelse

  Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i tre og betong. 
  
  Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

  Ferdigattest

  Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 21.05.1970. 
  Tillatelsen er gitt på følgende vilkår:
  - Luker til krypekjeller mangler.
  - Trapper til terrasse. Baldkin over gatedører. 
  - Nedløpsrenner for takvann er ikke tilknyttet kloakkrør. 
  - Terreng må planeres med fall fra huset. Gateopparbeidelse.
  - Sanitæranlegg, vann- og kloakkledninger må godkjennes av Stavanger ingeniørvesen. 
  
  Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette. 
  
  Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
  Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

  Eventuell adgang til utleie

  Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

  Standard

  Velkommen til et innbydende enderekkehus med fine fargevalg og god planløsning. Boligen har en fin beliggenhet på enden av rekken med gode solforhold og ekstra stort uteområde. Opparbeidet hage og stor terrasse gjør at de solfylte dagene bare kan nytes. Her har du lagring i stor utebod i tillegg til tak over sykkelen. Det er bygd terrasse på hver side av inngangspartiet. 
  Boligen ligger kun et steinkast unna barne- og ungdomsskole, skatepark, idrettsanlegg og svømmehall, er dette en bolig som ligger perfekt til for en travel familie med mye aktiviteter på ettermiddagene. 
  
  Innvendig holder boligen en nyere og gjennomført standard, og den oppleves som innflytningsklar uten behov for oppussing. I første etasjen har du soverommene, bad og vaskerom. 
  
  I gangen har du fliser på gulvet med varmekabler i. Her er det praktiske løsninger hvor du har på venstre hånd vaskerommet med gode garderobeløsninger og arbeidsbenk. Under trappen er det laget til skap med oppheng til ytterklær og til å sette fra seg sko. 
  
  Videre har du et romslig, helfliset bad som inneholder vegghengt toalett, vask i skuffeseksjon og dusj. Varmekabler i gulv og spotter i tak.
  
  Det er tre soverom i boligen. Hovedsoverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng og utstyrt med en stor skyvedørsgarderobe. Fra hovedsoverommet er det utgang til en solrik terrasse og hage.
  De to andre soverommene er det plass til enkeltseng, garderobeskap og pult. Det soverommet med tilkomst fra entré er mindre enn krav til rom for varig opphold. 
  
  Boligens andre etasje oppleves svært åpen og luftig, hvor den moderne planløsningen og store vindusflater gir en god romfølelse. Stuen er romslig og har utgang til en solrik balkong. Vedovnen varmer godt på kalde vinterdager. 
  Kjøkkenet er adskilt fra stuen, og er bra utnyttet med god benke- og skapplass. En god løsning er valgt ved å åpne opp og få til en egen spisebord avdeling. 
  
  Et flott enderekkehus med opparbeidet uteområde og perfekt beliggenhet!

  Oppvarming

  Vedovn. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

  Energimerke Energimerket F4

  Informasjon om borettslaget

  Leiligheten er tilknyttet Borettslaget Sletteberget.
  Forretningsfører er Bate AS,
  Dugnad må påregnes.
  Dyrehold er tillatt.  
  Foretatt påkostninger de senere år: Renovert fasade med ny kledning, ny terrasse, nye vinduer, nye dører og ny isolasjon. 
  
  I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
  
  Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 
  
  Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Finansieringsforetak AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 6 måneder. 
  
  Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

  Tinglyste heftelser og rettigheter

  På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver: 
  
  1965/301658-3/102 15.03.1965 Erklæring/avtale
  
  1969/12270-2/102 23.12.1969 Gjerdeplikt. Gjelder denne enheten med flere. 

  Reguleringsplan og rammetillatelse

  Eiendommen er regulert til Bolig (formål)i henhold til reguleringsplan 484 Kvernavikområdet Børeteigen med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 12.08.1966.
  Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra Eiendommen.
  Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

  Diverse

  Det gjøres oppmerksom på at soverommet med tilkomst fra entré er mindre enn krav til rom for varig opphold.

  Overtagelse

  Etter nærmere avtale med megler. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

  Radon

  Utleier er ansvarlig for at boligen har forsvarlige radonverdier. I normaltilfeller er det kun nødvendig å måle radon i leiligheter med bakkekontakt, samt etasjen over. 
  Leietaker kan kreve radonmåling hvis dette ikke foreligger. Det gjøres oppmerksom på at målinger kun kan gjøres i vinterhalvåret og vil ikke bli gjort før overtagelse.

  Oppdragets KR-kode

  KR33.19145

  Økonomiske forhold

  Eiendommens utgifter

  Felleskostnadene er kr 4.100,- pr. mnd. og inkluderer: Forsikring på bygget, kommunale avgifter, TV-grunnpakken fra Lyse, drift og vedlikehold. .
  Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter. 
  
  Oversikt over fordelingen av felleskostnadene foreligger ikke fra forretningsfører.
  
  Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 14.981 kwh. pr. år.
  Boligen er tilknyttet Lyse som leverandør av kabel-tv og har avgift på 
  kr 299,- pr. mnd. Internett har en avgift på kr 199,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
  
  Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

  Formuesverdi

  Formuesverdi for 2017 var kr 658 595,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
   
  Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 370 942,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 
  
  Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

  Opplysninger om fellesgjeld

  Andel formue er kr 26 506,- pr. 31.12.2018
  Andel fellesgjeld er kr 334 384,- pr. 29.10.2019
  
  Total fellesgjeld for boligselskapet er 68.746.945,- pr. 29.10.2019 og lånevilkårene er:
  Lånenummer: 12137673086, DNB Bank ASA
  Annuitetslån, 4 terminer per år.
  Rentesats per 29.10.2019: 2.6% pa.
  Antall terminer til innfrielse: 117.6
  Saldo per 29.10.2019: 49 488 954
  Andel av saldo: 334 385
  Første termin/første avdrag: 30.03.2019 ( siste termin 30.01.2049 )
  Rehabilitering gr II
  

  Omkostninger

  I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
  - Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
  - Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
  - Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,-
  - Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.
  Sum omkostninger: kr 8.720,-
  Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
  kr 3.192.604,-. Av dette beløpet utgjør kr 334 384,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
  
  I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
  Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.
  
  Dersom forkjøpsrett benyttes skal ny kjøper i tillegg betale et gebyr til boligbyggelaget på kr 7.188,- 
  
  

  Betalingsbetingelser

  Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
  minusVis mindre

  Plantegninger

  Se alle bilder i galleriet

  Viktig informasjon

  Budregler

  Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
  Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
  
  For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

  Hvitvaskingsreglene

  Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

  Personopplysningsloven

  I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

  Boligselgerforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
  
  Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

  Avhendingsloven

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

  Meglers vederlag

  Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
  Vederlag: Fastpris kr 45.000,- inkl. eventuell fellesgjeld.
  Tilrettelegging kr 12.000,-
  Oppgjør: kr 4.550,-
  Markedspakke: kr 14.000,-
  Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
  Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

  Lovverk

  Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 
  
  Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
  
  Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
  minusVis mindre
  Bjørg Turid Engeland
  Daglig leder/ Eiendomsmegler

  Bjørg Turid Engeland

  Telefon
  Mobil 97172072

  Lurer du på noe

  Bjørg svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.