Komplett salgsoppgave

Sigurd A. Danielsens vei 8D

4 700 000 kr
62 m²
2 soverom
Solrik og romslig balkong.
Solrik og romslig balkong.
Eirik Norheim
Presenteres av
Eirik Norheim
Nordseter/Nordstrand
Pen 3-roms endeleilighet/seniorbolig(55+) - Solrik balkong - Meget god intern beliggenhet - Nærhet til buss og matbutikk

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  4 700 000 kr
 • Totalpris
  4 700 000 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1983
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  62 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 599 kr
 • Energimerke
  Oransje G

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Sigurd A. Danielsens vei 8 D - en velholdt og pen 3-roms seniorleilighet (+55) i andre etasje. Beliggenheten er stille og fredelig og meget attraktiv, med nærhet til busstopp og matbutikk, samt kort vei til trikkestopp, badesteder og turområder. Videre kan eiendommen en egen, vestvendt og overbygd balkong på ca. 7,5 kvm med gode solforhold. Inne fremstår leiligheten med stilrene farge- og materialvalg, og flere rom er fornyet i senere år. Her er det en luftig stue med møbleringsfrihet og delvis åpen kjøkkenløsning og koselig peis. Videre har leiligheten en pen entré, et romslig og godt bad/wc/vaskerom og to gode soverom. Leiligheten har lagringsplass i en utebod og i en disponibel bod i nabobygget. Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sigurd A. Danielsens vei 8D, 1160 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 157, bruksnummer 729, ideell andel 1/1
Andelsnummer 100, Nordseter Seniorboliger Borettslag, organisasjonsnummer 970 928 324

Innhold

Totalt bruksareal: 65 kvm
Totalt primærrom: 62 kvm
Primærrom:
2. etasje 62 kvm:
Entre/gang, bad, to soverom, stue med åpen kjøkkenløsning.
Sekundærrom:
2. etasje 3 kvm:
Innvendig bod.
I tillegg disponerer boligen en bod i nærliggende bygning på ca. 3,3 kvm. Rettighet til boden er ikke vedtektsfestet.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 05.05.2022, utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligbygg fra 1983 over to etasjer samt kaldtloft. Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskillere av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader med liggende trekledning. Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med shingel. Leiligheten har slett entrédør med glassfelt fra 2007. Vinduer og balkongdør med tre-lags glass fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at gulvet og balkongdør bærer preg at slitasje og det er fuktmerker i taket/undertaket som mest sannsynlig har sin årsak i taklekkasje. Stoppekran er ikke lokalisert, og det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Rekkverkshøyden på balkong er under 1 meter og avviker fra gjeldende forskrift. Ovennevnte har fått tilstandsgrad 2. Det er gitt tilstandsgrad 3 på defekt stoppeanordning på loftsluke med stige, og stigen må utbedres. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje, med en enkel trapp opp, noe som gjør boligen praktisk og brukervennlig for aldersgruppen. Flott beliggenhet med sydvestvendt solrik veranda. Gjennomgående leilighet som gir godt med naturlig lys og en meget praktisk planløsning.
Hall:
I hallen er garderobe med speilfronter. Lyse og dempede farger på overflater i kombinasjon med enstavs laminat på gulv. Takpunkt i glatt hvitmalt himling. Loftsluke med stige til stort lagringsloft.
I tilstandsrapporten er det gitt TG 3 grunnet defekt stoppanordning på loftsluken med stige.
Kjøkken:
Tidløst kjøkken med profilerte fronter. Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning til spisestue og stue. Benkeplater i heltre i kombinasjon med steinplate. Heldekkende beslag i porselen. Fliser mellom benk og overskap. Integrerte hvitevarer bestående av koketopp og komfyr. Kjøleskap og oppvaskmaskin.
Barløsningen fungerer godt som skille mellom planets soner og er et hyggelig sted å innta frokosten. Lyse og dempede farger på overflater i kombinasjon med enstavs laminat på gulv. Takpunkt i glatt hvitmalt himling.
I tilstandsrapporten er det gitt TG 2. Kjøkkenets tilstandsgrad er gitt grunnet vannrør i kobber. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Stue:
Leiligheten har en stor, lekker stueløsning med god plass for sittegrupper og spisestuemøbler. Stuen er delt inn i to soner, en med spisebord i tilknytning til kjøkkenet og sittegruppe i motsatt ende.
Herfra er det utgang til den solrikt balkongen. Store vindusflater gir mye naturlig lys og en flott atmosfære. Lyse og dempede farger på overflater i kombinasjon med enstavs laminat på gulv. Takpunkt i glatt hvitmalt himling. Lekker peis - perfekt for kalde høst- og vinterkvelder.
Bad 1:
Delikat bad med varme i gulvet, innfelte downlights. Badet er holdt i en varm og tidløs stil. Innredning med heldekkende servant. Rommet har veggmontert toalett og nedsenket dusjhjørne med dusjdører i herdet glass. Egen nisje for vaskemaskin og tørketrommel.
I tilstandsrapporten er det gitt TG 2. Dusjbadets tilstandsgrad er vurdert ut i fra konstruksjon/oppbygging og alder. Se supplerende tekst i tilstandsrapporten.
Soverom og garderobe:
Leiligheten har to gode soverom. Hovedsoverommet har stor garderobe.
Bad:
Flislagt gulv med gulvvarme. Veggflater med baderomsplater. Malt himlingsflate. Servantskap med skuffer i høyglans og nedsenket dobbel servant i porselen med ett-greps armaturer. Speilskap med integrert belysning på vegg over servant. Stikkontakter på vegg. Dusjkabinett med skyvedører og ett-greps armatur. Frittstående toalett. Opplegg for vaskemaskin.
Bod:
Praktisk bod med god lagringsplass på balkongen samt samt bod i kjelleren i nabobygget.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med elektriske panelovner, vedfyrt peis med innsats i stue og gulvvarme på bad. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 04.12.1985. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det er avvik mellom godkjente byggetegninger og dagens planløsning. Kjøkkenet er flyttet inn mot stuen og opprinnelig kjøkken er omgjort til soverom. Endringene av planløsningen er ikke omsøkt hos kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.»
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 64127, tinglyst 12.12.1984: Festekontrakt.
Dagboknr. 59957, tinglyst 21.10.1994: Obligasjon tilknyttet feste.
Dagboknr. 51675, tinglyst 26.08.1997: Fellesobligasjon for borettsinskudd.
Dagboknr. 29041, tinglyst 12.01.2016: Pantedokument tilknyttet festekontrakt.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier og at leietaker oppfyller kravene til aldersklausulen. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Diverse

Boligens selges ved verge. Vergen har ikke selv bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand utover det som fremkommer i salgsoppgave og tilstandsrapport. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selgers verge ikke har mulighet å vite. Kjøper overtar derfor all risiko for denne type feil og mangler.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger meget fredelig til i et etablert boligområde ved Kastellet/Nordseter, med store grøntarealer rett utenfor døra. Godt tilbaketrukket og skjermet fra Lambertseterveien. Gjennomgående leilighet med solrik beliggenhet.
På andre siden av Lambertseterveien ligger nærbutikken (Spar), samt kort vei til servicetilbud på Holtet og Sæter. På Holtet finner man bl.a. den populære delikatessebutikken Jacobs, mens Sæter Torg har bl.a. stor Meny og Rema 1000 butikk, Samson Bakeri, Egon, Norlaks Sushi, cafeer, apotek og blomsterbutikk. Nærhet også til Lambertseter Senter som kan by på et rikelig utvalg av butikker og spisesteder, samt Vinmonopolet, bibliotek og Symra Kino.
Et rikt fritidstilbud i området, med bl.a. flere grøntarealer i området. Kort vei til flere badeplasser langs fjorden og flotte turmuligheter m.m. i Østmarka og på Ekeberg. Området rundt Ekebergsletta kan tilby lysløype, idrettsanlegg, husdyrpark, store friområder, skulpturpark og Ekebergrestauranten m.m.
BestHelse på holtet tilbyr både medisinsk senter og treningssenter, og ligger en kort trikketur unna.
Umiddelbar nærhet til Kastellet trikkeholdeplass med rute 13 og 18 til hhv. Majorstuen og Bekkestua - begge via Oslo sentrum.
Umiddelbar nærhet også til matebuss i Lambertseterveien som går til Lambertseter senter.
(Vennligst se www.ruter.no for rutetider).

Adkomst

Adkomst fra Lambertseterveien inn Sigurd A. Danielsens vei, som er en liten stikkvei vis-a-vis Spar-butikken på Kastellet. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Festet tomt på 6.497 kvm. Fellesarealer er opparbeidet med busker, trær, diverse beplantning, plenområder, sittegrupper, belysning og asfalterte internveier.
Tomten er festet av Oslo kommune i 80 år fra 01.09.1983, og festeavgiften er kr 277.174,- pr. år som betales gjennom fellesutgiftene.
Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen, og ble sist regulert 01.01.2018.
Kopi av lov om tomtefeste kan fåes ved henvendelse til megler.

Parkering

Borettslaget har flere biloppstillingsplasser, samt garasjeplasser som driftes av et internt garasjelag. Garasjeplass følger ikke leiligheten ved salg, og kan kun kjøper av beboerne i borettslaget. Ny beboer må sette seg på venteliste dersom man ønsker å kjøpe garasjeplass. For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan 10484 datert 15.03.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 599,- pr. mnd. og inkluderer: Vaktmestertjeneste, kabel-tv/internett (grunnpakke), nedbetaling av andel fellesgjeld, festeavgift, kommunale avgifter, bygningsforsikring og forretningsførsel.
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter,
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5 - 7.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/internett, og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster kr 5.388,- pr. år.
Selger har ikke bebodd eiendommen og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for eiendommen. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 286 855,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 632 678,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 44 599,- pr. 31.12.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er 2.526.922,- pr. 20.04.2022 fordelt på 2 lån og lånevilkårene er:
Lån 1:
Restsaldo: kr. 583.589,-
Rentebetingelser: 0.89% og 2,869% (2 dellån)
Lånets restløpetid: Siste termin 01.09.2023.
Lån 2:
Restsaldo: kr. 1.943.333,-
Rentebetingelser: 2.95%
Lånets restløpetid: Siste termin 01.02.2031.
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld, og denne andelen har betalt ned sin del.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.644,- (OBOS)
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 4.708.7796,-. Av dette beløpet utgjør kr 0,- andel fellesgjeld.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Anne-Lise Halvorsen

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Nordseter Seniorboliger Borettslag.
Borettslaget består av 121 andelsboliger, fordelt på 16 bygninger.
Forretningsfører er BORI, tlf. 63 89 02 00.
Dyrehold er tillat, så fremt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020:
- Kontroll av takene, Multiconsult. Vedlikehold av takpapp på alle hus.
- Laget 4 (2x2) nye parkeringsplasser.
2019:
-Ny maling og erstatning av råttent treverk på de siste 8 hus
-Tre-pleie og fjerning av 3 trærne rund garasjeanlegg.
-Montering og utbedring av snøfangere på flere tak.
-Montering av tak/takrenne over frittstående postkasser
-Bytte av alle tre-vannbrett til blikkbeslag.
-Bytte av råtne vindskier.
2018:
-Ny maling og erstatning av råttent treverk av 8 hus.
-Erstatning av alle 120 takhatter.
2017:
-Delvis asfaltering av Ivar Knutsons vei.
-Rensing av a mose/mm av alle tak, takrenner og nedløp.
2015:
-Oppretting av veien, installering av drenskum samt asfaltering mellom i en gangvei.
2014:
-Bytte av råttent treverk (maling) av alle bodenes yttersiden.
2013/14:
-Rehabilitering og etterisolering (20 og 30cm) av alle 32 gavlvegger samt oppgradering til nyeste standard isolerglassvinduer.
Planlagte påkostninger:
I følge styreleder er det ikke vedtatt større planer i borettslaget, men om 5-7 år vil det være nødvendig å vurdere utskifting av takbelegg på bygningene.
Det har tidligere vært tatt opp om man skal etterisolere langveggene og etterisolere takene, men dette er ikke aktuelt på nåværende tidspunkt.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere og den som skal erverve en andel må være fylt 55 år.
Øvrige andelseiere i borettslaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
Ved erverv av andel skal erververen ha gjennomgått borettslagets vedtekter og husordensregler og akseptere disse som bindende for seg.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: XXX av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 18.400,-/kr 20.000,-
Visninger: kr 2.500,-/2.900,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr
Ukens bolig: kr
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0098/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.2298

Dato

Sist oppdatert: 16. mai 2022 kl. 22:44

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.