Komplett salgsoppgave

Sandvikslia 13

9 500 000 kr
90 m²
3 soverom
Sandvikslia 13 presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Sandvikslia 13 presenteres av Kenneth Graarud Olsen i Krogsveen.
Kart
Del
Kenneth Graarud Olsen
Presenteres av
Kenneth Graarud Olsen
Høysand
Høytliggende fritidsbolig fra 2017 med høy standard. Vidstrakt utsikt. Solrike, påkostede utearealer. Nær sjø og strand.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  9 500 000 kr
 • Omkostninger
  238 670 kr
 • Totalpris
  9 738 670 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2017
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  90 m²
 • Bruksareal
  90 m²
 • Tomteareal
  537 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom ved sjøen
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Rød B

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Høytliggende fritidsbolig fra 2017 med unik egenart og høy standard
 • Vidstrakt utsikt over omgivelsene, Skjebergkilen inkludert
 • Påkostede og innbydende utearealer med gode solforhold dagen gjennom
 • Stor innvendig høyde og luftig romfølelse i første etasje
 • Moderne og velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer
 • Minimalistisk og elegant bad med design-innredning
 • Tilbaketrukket innerst i gaten - bilvei helt frem
 • Under 400 meters gangavstand til vannkanten i familievennlige Høysand bad
 • Umiddelbar tilgang til turmuligheter i skog og mark
 • Flere småbåthavner i området
 • Nærhet til E6 - kun like over 1 time fra hovedstadsområdet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sandvikslia 13, 1747 SKJEBERG
Kommunenummer 3003, gårdsnummer 1108, bruksnummer 103, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 90 kvm
Totalt primærrom: 90 kvm
Bruksareal:
1.etasje: 46 kvm
2.etasje: 47 kvm
Primærrom:
1. etasje 43 kvm: Allrom, bad og 2 soverom.
2. etasje 47 kvm: Entré, wc, soverom og stue/kjøkken.
Sekundærrom:
1. etasje 3 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 11.10.2022 utført av Mester Takst 1 v/Eliassen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.
Se punkt ferdigattest.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i tre. 1.Etasje er oppført med Thermomur i bak kant og dels ut på sidene. Resterende bolig er oppført med bindingsverk. Etasjeskille i trekonstruksjon (i-Bjelke). Pulttak av trekonstruksjon med båndtekking.. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Alle vurderte bygningsdeler har iht. tilstandsrapporten fått Tilstandsgrad 1.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
- Det er manglende rekkverk på utvendige støttemurer mot veien.
- Sov 2.etg har ikke godkjent rømningsvindu.
- Sentralstøvsuger med uttak i begge etg.
- Varmekabler som automatisk går på om gulvene blir kaldere enn 5 grader.
- Jacuzzi fra 2018.

Standard

Boligen har høy standard for fritidsbruk og en sterk egenart med hensyn til både arkitektur, utstyr og overflater. Blant annet er gulvene i samtlige rom utført med fliser av 60x60 cm. format, himlingene med innfelte spotter som lyser både jevnt og dekorativt - og naturligvis kan dimmes.
At boligen er tegnet spesifikt for denne tomten kommer til syne blant annet gjennom romløsningen. Begge etasjer inneholder sosiale soner; kjøkkenet og spisestuen er sømløst forbundet og utgjør til sammen mye av arealet i første etasje. Her som i etasjens øvrige rom er himlingen skrånende og ca. 2,8 meter på det høyeste, hvilket fremkaller en ekstra voluminøs romfølelse. Høyden fremheves av flere nær tilsvarende høye vinduer som både ivaretar utsikt og gir hele rommet svært gode lysforhold.
Kjøkkenets innredning har en stilren fremtoning med glatte hvite fronter som rent visuelt opptar lite plass i rommet. Innredningen er praktisk utformet, utstyrt med integrerte hvitevarer og har meget gode oppbevaringsmuligheter for utstyr til bruk under feriedagene. Platetopp og ovner inngår i kjøkkenets frittstående øy og er orientert mot vinduene, hvilket gjør det mulig å sanse den fine utsikten selv mens maten tilberedes. For øvrig inkluderer kjøkkenøyen også et eget kjøleskap til vinflaskene.
Sokkeletasjens sosiale sone utgjøres av en stue som oppleves langt mer intim, men likevel har utsikt til sjøen og vel så gode lysforhold som etasjen over. Denne stuen er ypperlig som både en TV-stue og en lounge, og har i tillegg utgang til den omfangsrike plattingen foran boligen.
Badet inngår også i sokkeletasjen og er minimalistisk innredet med elegante design-møbler og en stor dusjnisje med rammefrie skyvedører i glass. På badet er både gulv og vegger utført med fliser i grå nyanser, det samme er toalettrommet som er tilgjengelig fra entreen i første etasje.
Boligens tre soverom er av relativt like størrelser, fra ca. 7,5 til ca. 6,5 kvm. Ett inngår i første etasje og har i likhet med den sosiale sonen både høy himling og store vinduer som positivt påvirker romfølelse og lysforhold. Soverommet er tilgjengelig rett fra entreen som kan stenges av mot den sosiale sonen ved hjelp av innbygget skyvedør.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser.
Innervegger: Fliser på bad og toalettrom, skiferfliser i stuer, for øvrig glatte malte flater.
Himlinger: Glatte malte flater. Innfelte spotter i de fleste rom.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte hvite benkeplater. Nedfelt oppvaskkum i hvit kompositt med ett-greps blandebatteri. Integrert platetopp, ovner, vinkjøleskap og kombiskap. Overmontert ventilator.
Bad: Søyleservant med blandebatteri. Innfelt veggspeil. Sideskap med glatt front. Dusjnisje med skyvedører i glass og to-greps blandebatteri med hånd- og regndusj. Veggmontert håndkletørker. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin.
Toalettrom: Søyleservant med sensor-styrt blandebatteri. Innfelt veggspeil. Toalett montert på innbygget sisterne.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke ved salg.

Oppvarming

Varmekabler i alle rom, elektrisk peis og varmepumpe i begge etasjer.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 07.07.2017. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid.
Trapp opp til andre etasje fører inn i entré og ikke til stue/kjøkken slik som byggetegningene viser. Det gjøres oppmerksom på at soverom i 2.etasje ikke har godkjent rømningsvindu. Kjøper overtar alt ansvar, kostnad og risiko for dette videre.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst 37 servitutter på eiendommen i perioden 1990 til 2022. Disse omhandler blant annet bestemmelser om vegg, vann og avløp vedrørende utbyggingen av hyttefeltet.
Det er tinglyst følgende servitutter fra den seneste tiden på eiendommen.
- Dagboknr 1224163, tinglyst 26.08.2019, type heftelse: oversikt over vann- og avløpsledninger.
- Dagboknr 1265536, tinglyst 13.09.2018, type heftelse: sletting av festekontrakt.
- Dagboknr. 708513, tinglyst 21.06.2019, type heftelse: Rettigheter og plikter ved oppføring av, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon.
- Dagboknr. 808411, tinglyst 11.07.2019, type heftelse: Jordskifte ifbm. endring av grensefastsettelse og bruksrett.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst veirett på gnr. 1108, bnr. 1. Rettigheten er tinglyst på Ingedalveien 164, gnr. 1108, bnr. 1 , dagboknr 1224163, tinglyst 16.10.2019.

Eventuell adgang til utleie

Fritidseiendommen har ikke separat utleiedel. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er høytliggende i solfylte omgivelser over Skjebergkilen på Høysand, med en flott utsikt som omfatter blant annet sjøen og Ullerøya i vest. Omgivelsene er svært fredelige; adkomstveien stopper ved tilstøtende sidenabo i vest og bidrar til et generelt rolig miljø.
Til det store friområdet rundt badeplassen Høysand er det ikke mer enn 200 meters gange, og til stranden knappe 400 meter. Sistnevnte er barnevennlig og et herlig sted å hoppe i havet sommerstid. Ved stranden finnes også kiosk som i seg selv er turen verdt, det samme er ikke minst også isbaren ved marinaen litt lenger nord.
Får du båtplass i nærområdet, får du også et ypperlig utgangspunkt for utflukter på sjøen sommerstid. Rett utenfor Skjebergkilen ligger blant annet Hvalers omfangsrike skjærgård, kort vei er det også til svenskekysten og Koster-øyene.
Selv om sjøen gjerne står i fokus, finnes det også et variert og flott turterreng å utforske på land, blant annet på stier som er velegnet for fotturer og terrengsykling. Kyststien passerer i området og leder videre langs begge sider av Skjebergkilen.
Innkjøp av dagligvarer kan enkelt utføres i Stasjonsbyen, kun en kort kjøretur unna Høysand. Sentrumsområdene av Fredrikstad og Sarpsborg er begge om lag 20 minutter unna, det samme er handelsområdene Nordby og Svinesund på svenske-siden.

Adkomst

Veibeskrivelse
Se google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 534,1 kvm. Skrående tomt, flott opparbeidet med støttemurer i granitt og forblendet thermomur. Heller på uteområdet og gressplen på baksiden. Flott utsikt og gode solforhold.

Parkering

Det er parkering på tomten. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i henhold til reguleringsplan Høysand Sør datert 15.10.1987 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen ligger innenfor kommunedelplan for kystsonen. Se plananalysen for mer informasjon. Eiendommen ligger innenfor strandsonegrensen – rikspolitiske retningslinjer for Oslofjordregionen. Kystsoneplanen er under rullering. Rulleringen kan resultere i endringer av både kart og bestemmelser.
Eiendommen ligger innenfor et område med mulighet for marin leire, herunder kvikkleire.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 17 749,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendomsskatten er kr 13 457 pr år. Dette er inkludert i de kommunale avgiftene.
Selger opplyser at det er opprettet et vannlag under navnet: Høysand vann og avløpslag. Her er det en årlig kostnad på kr.1.875,-.
Selger opplyser også at det er et veilag under etablering. Kostnadene rundt dette er pr. nå ikke avklart.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 7.890 kwh pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 4.664,-.
Boligen er tilknyttet Monsternett som leverandør av internett og har avgift på ca. kr 4.000 pr. år.
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap som koster ca. kr 4.000 pr. år. Abonnement medfølger ikke, men kan videreføres til ny eier.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi sekundær for 2019 var kr 575.000,- ifølge selger.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr. 13 457,- pr år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.738.670,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring. For hytter er prisen på If Hyttepakke kr 9.900,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kai Otto Johannesen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring og eventuelle reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven i tillegg til tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 67-0208/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Fredrikstad og Sarpsborg
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR67.22208

Dato

Sist oppdatert: 21. mars 2023 kl. 13:52

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende fritidsboliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.