Hallset

Waldemar Aunes veg 9C

Prisantydning

2 090 000 kr

Fellesgjeld: 152 519 krOmkostninger: 8 220 krTotalpris: 2 250 739 kr
Etasje
2
Byggeår
1966
Soverom
2
Areal (P-ROM)
77 m²
Type / Eierform
Leilighet / Andel
Fellesutgifter
3 835 kr

Innholdsrik 3-roms med behov for oppussing - Sentral plassering - Balkong - God planløsning

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Waldemar Aunes veg 9 C og denne romslige 3- roms andelsleiligheten i andre etasje, med gode lysforhold.

Her har du muligheten til å sikre deg en bolig med en god planløsning og mange muligheter. Leiligheten inneholder 2 soverom, stue, kjøkken, vaskerom, toalett og bad. Her bor du sentralt i et populært veletablert boligområde med kort vei til Migo senteret, 3T og andre dagligvarebutikker. Boligen har gunstige løsninger, og det må påregnes noe oppussing. Alt ligger til rette for å tilpasse leiligheten etter eget ønske. 

Kort om opppsummerig av eiendommen:
- Sentral plassering
- Balkong
- Romslig leilighet
- 2 soverom 
- Behov for noe oppussing 
- Veletablert borettslag 
- Separat bad og vaskerom 
- Romslig kjøkken skjermet fra stuen 

Velkommen til en hyggelig visning!

Eiendommen

Waldemar Aunes veg 9C, 7027 TRONDHEIM 
Gårdsnummer 100, bruksnummer 158, seksjonsnummer 0, kommunenummer 5001

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en fin plassering i feltet, nydelige solforhold, og kort vei til "alt" man trenger i hverdagen. Et stenkast fra boligen ligger Migo senteret med Coop Extra, Restaurant, Apotek og Nille. Videre finner du også Rema 1000 like over veien. Det er gangavstand til 3t Byåsen. Området har et godt kollektiv tilbud med hyppige avganger med buss, og man kan også benytte trikken. 

Her bor du i grunnkretsen Hallset søndre og det er kort vei til skole, barnehage og Byåsen videregående

Veibeskrivelse

Fra sentrum følg Byåsveien sørover. Ta til venstre i rundkjøringen ved Dalgård kunstgress. Følg veien rett fram og ta så til høyre i neste rundkjøring. Det vil bli godt skiltet av eiendomsmegler Krogsveen på visningsdagen.

Barnehager og skoler

Skoler: 
Hallset skole (1-7 kl.) 0.7 km
Byåsen skole (1-7 kl.) 1.2 km
Dalgård skole (1-7 kl.) 2.5 km
Selsbakk skole (8-10 kl.) 0.6 km
Ugla skole (8-10 kl.) 2.9 km
Byåsen videregående skole 0.8 km
Heimdal videregående skole 7.4 km

Barnehager: 
Hallset barnehager 0.3 km
Byåsen kirkes barnehage (1-6 år) 0.6 km
Hallsetreina barnehage 0.7 km

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 84 kvm
Totalt bruksareal: 77 kvm
Totalt primærrom: 77 kvm

2.etg: Gang, vaskerom, bad, stue, kjøkken, 2 soverom,wc

I tillegg disponerer boligen 1 bod. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 10.12.2019 utført av Takst-Forum Trøndelag AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Eiet tomt på 88842 kvm som tilhører borettslaget.

Parkering

Borettslaget har 113 frittstående garasjer i rekke og ca 250 parkeringsplasser med motorvarmer. Ledige garasjer tildeles av TOBB etter oppsigelse og innlevering av garasjenøkler. Tildelingen skjer etter dato for mottak av søknad på garasje. Styret tildeler parkeringsplassene selv. Styret kan også leie ut p-plass for campingvogn. Det betales innskudd for garasjer i Selsbakkhøgda Borettslag. Ved tildeling av garasje og parkeringsplasser betales også omkostninger til TOBB. For tildeling av parkeringsplass må styret i borettslaget kontaktes.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Leilighet er oppført i én etasje. Grunnmur er oppført i støpt betong. Fasader er kledd med fasadeplater. Taket er et flatt tak og er tekket med papp. Etasjeskille er et betongdekke. Vindu med 2-lags isolerglass.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1966

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Kun midlertidig innflyttningstillatelse datert 16.aug.1966

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Konklusjon tilstand fra takstrapport: "Kjøkken og våtrom er av eldre dato, alder er ukjent. Med bakgrunn i alder og slitasje vil oppgraderinger av våtrom samt kjøkken være påregnelig. Det ble registrert forhold ved
våtromstapet på bad som det vies oppmerksomhet til. For videre omtale se respektive punkter i rapporten." 

TG2: 
- Bad 
- Vaskerom 
- Toalettrom
- Kjøkken
- VVS-installasjoner
- Luftbehandling

Alle punktene har fått TG2 på bakgrunn av alder. 

Bad: 
Badet har epxy på gulv og våtromstapet på vegger. Rommet er utstyrt med servant, dusj og
ventileres ved naturlig avtrekk uten tilluftspalte ved dør. Det gjøres oppmerksom på at badet er av eldre dato og fremstår aldringslitt. Med bakgrunn i dette vil en oppgradering være påregnelig. TG2 er satt med bakgrunn i alder.

Vaskerom: 
Rommet har epoxy på gulv og malt vegger. Vaskerommet er utstyrt med opplegg for vaskemaskin, servant, varmtvannsbereder og ventileres ved naturlig avtrekk uten tilluft ved dør. Vaskerommet er av eldre dato og en oppgradering vil være påregnelig for å oppnå dagens krav til våtrom. TG2 er satt med bakgrunn i alder.

Toalettrom:
Rommet har belegg på gulv og malte vegger. Rommet er utstyrt med toalett og ventileres ved naturlig avtrekk uten tilluft. TG2 er satt med bakgrunn usikker restlevetid.

Kjøkken: 
Kjøkkenet har laminat på gulv og malte vegger. Kjøkkenet er utstyrt med utslagsvask. Kjøkkenet vurderes å være i bruksmessig stand, men det må påregnes at det vil være behov for oppgradering/utskiftning for å tilfredsstille dagens forventning til standard og funksjonalitet. TG 2 er satt med bakgrunn i alder på innredning.

VVS-installasjoner: 
TG2 er satt med bakgrunn i alder og usikker restlevetid.

Luftbehandling: 
Våtrom ventileres ved naturlig avtrekk uten tilluft ved dør. Kjøkken har ikke etablert noen avtrekk over stekesonen, noe som anbefales etablert. TG2 er satt med bakgrunn i naturlig ventilering.Oppvarming

Elektrisk. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket E5

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Selsbakkhøgda Borettslag.
Borettslaget består av leiligheter.
Forretningsfører er Boligbyggelaget TOBB, tlf. 73 83 15 31
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er søknadspliktig. 
Foretatt påkostninger de senere år: Skiftet nøkkelsystem, sogt tomt til TOBB 
Planlagte påkostninger: Parkeringsanlegg, nedgravde avfalls containere 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 

Borettslaget er tilknyttet Borettslagenes Sikringsordning AS som dekker manglende innbetaling av felleskostnader fra øvrige andelseiere. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1 desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte. 

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan r0134h datert 25.08.1967 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 20.10.1970 og 02.10.1967.

Relaterte planer: 
r20150004 Nordre Hallsetveg 99, 103 og 105 (14.3.2017)
r0134ab Alette Beyers vei 7, del av gnr. 100/159.
r0134 Reguleringsplan for Halset Nordre (4.9.1954)
r0064as Skjermvegen 45, 97/685 (17.12.2009)
r0134ac Skjermvegen 54, gnr 97 bnr 162, med turveg (23.5.2007)

Regulering under arbeid: 
r20160007 Selsbakkvegen 37

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Avtrekksvifte koblet til kanalsystemet eller ut gjennom yttervegg er ikke tillatt. Ventilator med kullfilter er lovlig.
Borettslaget har fiskevald i Nidelva. Borettslaget har ordnet med kart, fiskekort, instruks og oppsynsmann. Kontakt styret for mere informasjon.
Har kjøper/interessenter hund eller har tenkt å anskaffe seg hund, gjøres det oppmerksom på at det ikke er åpent for fritt hundehold i borettslaget, og at det følger et eget regelverk for søking av hundehold. Søknaden skal behandles før anskaffelse av hund. Ta kontakt med styret for nærmere informasjon. 

Selsbakkhøgda BL har solgt en tomt. Tomten skal brukes til å bygge leiligheter. Parallelt med utbygging av leilighetene som skal bygges i Alette Beyers vei, skal det også bygges parkeringshus. Styret fikk på ekstraord. gen.forsamling 11.05.2016 fullmakt til å forhandle frem og inngå bindende avtale med Tobb om salg og senere utvikling av deler av eiendommen ved Alette Beyers vei, til bygging av nye boliger. Samt bygging av parkeringshus på borettslagets eiendom. Oppstart bygging av parkeringsanlegget vil komme etter godkjenning av reguleringsplanen og byggesøknadene om rammetillatelse og igangsettingstillatelse. Dette vil høyst sannsynlig ikke skje før senhøstes 2018, eller vinter/vår 2019 

Styret er gitt fullmakt til å se på løsninger rundt nedgravde avfalls containere og evt. kostnader. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart. 

Leiebeløp inkluderer

Felleskostnadene er kr 3.835,- pr. mnd. og inkluderer: 
Felleskostnad driftsdel 1 862
Felleskostnad avdrag 589
Felleskostnad renter 753
Tilleggsytelser: Kabel-TV/Internett 432
Miljøgebyr for papirfaktura 39
Tillegg for vakthold 25
Renhold av fellesareal 135
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020.
Boligselskapet er tilknyttet sikringsordning. 

I tillegg vil det være avgift for strømkostnader, dette vil variere etter nye eiers bruk og strømabonnent. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Oppdragets KR-kode

KR68.19268

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Felleskostnadene er kr 3.835,- pr. mnd. og inkluderer: 
Felleskostnad driftsdel 1 862
Felleskostnad avdrag 589
Felleskostnad renter 753
Tilleggsytelser: Kabel-TV/Internett 432
Miljøgebyr for papirfaktura 39
Tillegg for vakthold 25
Renhold av fellesareal 135
Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter og ble sist justert 01.01.2020.
Boligselskapet er tilknyttet sikringsordning. 

I tillegg vil det være avgift for strømkostnader, dette vil variere etter nye eiers bruk og strømabonnent. 

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 831 788,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 2 994 436,80. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 6.575,- pr. 02.12.2019
Andel fellesgjeld er kr 152.519,- pr. 31.12.2018

Lånenummer: 00146188693, Den Norske Stats Husbank
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 02.12.2019: 1.67% pa.
Antall terminer til innfrielse: 13
Saldo per 02.12.2019: 1 931 169
Andel av saldo: 3 457
Første termin/første avdrag: 01.10.2007 ( siste termin 01.04.2026 )
Fastrente tom 01.03.2017

Lånenummer: 90517274223, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 02.12.2019: 2.52% pa.
Antall terminer til innfrielse: 114
Saldo per 02.12.2019: 83 262 794
Andel av saldo: 149 062
Første termin/første avdrag: 30.12.2013 ( siste termin 30.03.2048 )
1 års løpetid, 30 års nedbet.profil. Må refinansieres hvert år.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.188,- (TOBB)

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 2.550.739,- Av dette beløpet utgjør kr 152 519,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.


Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Rune Selven
Eiendomsmegler

Rune Selven

Telefon
Mobil 95737861

Lurer du på noe

Rune svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.