Komplett salgsoppgave

Helgerødgata 12

5 700 000 kr
90 m²
3 soverom
Knut Dahl
Presenteres av
Knut Dahl
Glassverket, Jeløy
4-roms topp- og endeleilighet med flott utsikt og solrik balkong. 2 bad. Heis i bygget. Garasjeplass. Nær strand og sjø.
 • Prisantydning
  5 700 000 kr
 • Omkostninger
  151 342 kr
 • Totalpris
  5 851 342 kr
 • Etasje
  4
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  3 soverom
 • Primærrom
  90 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Heis
 • Fellesutgifter
  3 182 kr

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

4-roms topp- og endeleilighet på Glassverket, Jeløy:
 • Attraktiv plassering på enden av fjerde og øverste etasje
 • Vidstrakt utsikt, inkludert gløtt av sjøen i Værlebukta
 • Sydvent og solrik balkong på ca. 11 kvm.
 • God, velholdt standard fra byggeåret 2008
 • Effektiv og praktisk romløsning med 3 soverom og 2 bad
 • Mulighet for enkel adkomst via heis i bygget
 • Parkeringsplass og bod på ca. 5 kvm. i felles garasjeanlegg i nærliggende bygg
 • Flotte, parkmessig opparbeidede utearealer
 • Gangavstand til sentrum, togstasjon og bussterminal
 • Svært god beliggenhet på Jeløy med by, sjø og strand i umiddelbar nærhet

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Helgerødgata 12, 1515 MOSS
Gårdsnummer 1, bruksnummer 3760, seksjonsnummer 19, kommunenummer 3002

Innhold

Totalt bruttoareal: 102 kvm.
Totalt bruksareal: 93 kvm.
Totalt primærrom: 90 kvm.
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
4. etasje: Entré, tre soverom, to bad, gang og stue med åpen kjøkkenløsning.
Følgende rom inngår som sekundærrom:
4. etasje: Bod.
I tillegg disponerer boligen 1 sportsbod beliggende i felles garasjeanlegg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.01.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Byggemåte iht. boligsalgsrapport:
Boligbygg over fire etasjer. Grunnmur, etasjeskillere og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Utvendig fasade forblendet med teglstein, fasadeplater og liggende malt trepanel. Tilnærmet flat takkonstruksjon, utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har hvit slett entrédør. Balkongdør og vinduer med trekarmer og to-og tre-lags glass fra byggeår.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik.
I rapportens sammendrag fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
Bad: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. TG:2.
Enkelte utdrag fra selgers egenerklæring:
9. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Svar: Ja - Lekkasje ved balkongdør. Utført arbeid av Moss Bygg januar 2020. Nå er det tett.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Leiligheten har gjennomgående god standard og er velholdt med hensyn til overflater og faste innredninger. I avholdt boligsalgsrapport er leiligheten gitt tilstandsgradene 0 og 1 på nær samtlige punkter.
Romløsningen er moderne og praktisk utformet, blant annet med stuen og kjøkkenet samlet i en åpen sosial sone oppmålt til over 30 kvadratmeter. Her er leilighetens attraktive passering ved etasjens ende spesielt merkbar i form av meget gode lysforhold og vidstrakt utsikt, sjøen i Værlebukta inkludert. Ute på balkongen, som er tilgjengelig fra stuen og oppmålt til cirka 11 kvadratmeter, titter solen ned store deler av dagen når været tillater.
For best mulig arealutnyttelse er kjøkkenet montert i stuens indre hjørne, slik at den åpne gulvflaten i stuen for øvrig fritt kan disponeres for møblering etter eget ønske. Kjøkkeninnredningen har i sin helhet et velholdt preg og gode oppbevaringsmuligheter. Av kjøkkenets hvitevarer er oppvaskmaskin og kombiskap integrert. Varmtvannsbereder som er fra byggeåret og rommer 120 liter er montert i hjørneskap.
Leilighetens tre soverom er samlet på rekke langs nordsiden og distansert fra romløsningens sosiale sone, hvorav de som utgjør naturlige barne- eller gjesterom er trukket lengst unna og tilgjengelig fra entreen. Sistnevnte to måler henholdsvis cirka 12 og 7 kvadratmeter, hvorav det største også har tilgang til leilighetens innvendige bod på cirka 3 kvadratmeter. Hovedsoverommet er av en generøs størrelse på over 15 kvadratmeter, utstyrt med en rekke garderobeskap og er i tillegg direkte tilknyttet det største av leilighetens to bad.
Badene er stilmessig likt utført, blant annet med hvite veggfliser og sandfargede gulvfliser samt baderomsmøbler fra samme serie. Begge er også utstyrt med klosett samt dusjhjørne med dører som kan svinges inn utenom bruk for å maksimere den tilgjengelige gulvflaten. Badet som er tilgjengelig fra gangen er i tillegg utstyrt med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel. Boligsalgsrapport bemerker at bomlyd er registrert under enkelte av hovedbadets gulvfliser.
Overflater og innredninger:
Gulv: Fliser på bad, for øvrig 3-stavs eikeparkett.
Innervegger: Fliser på bad, for øvrig malte flater.
Himlinger: Malte plater og malte betongelementer.
Kjøkken: Skapinnredning med glatte hvite fronter og laminerte mørke benkeplater. Nedfelt dobbel stålservant med avrenningsbrett og Grohe ett-greps blandebatteri. Integrert Siemens oppvaskmaskin og Whirlpool kjøle-/fryseskap. Glassplate på vegg over komfyr. Flexit ventilator. Høiax varmtvannsbereder på 120 liter i hjørneskap.
Bad v/soverom: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende porselensservant med Oras ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med svingbare dører i tonet glass og veggmontert Damixa to-greps blandebatteri med hånddusj. Veggmontert Porsgrund klosett.
Bad v/gang: Servantskap med glatte hvite fronter og heldekkende porselensservant med Oras ett-greps blandebatteri. Veggspeil med overbelysning. Dusjhjørne med svingbare, dels frostede glassdører og veggmontert Oras to-greps blandebatteri med hånddusj. Veggmontert Porsgrund klosett. Rør-opplegg til vaskemaskin.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 20.03.2012. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom.
Dagboknr 1150070, tinglyst 18.10.2017, type heftelse: Bestemmelse om vannledning.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.
Eiendommen har tinglyst følgende rettighet som hefter i gnr.1, bnr.3783:
Dagboknr 300321, tinglyst 18.04.2012 - Erklæring/avtale.
I tillegg er det tinglyst:
Dagboknr 458847, tinglyst 06.06.2008 - Seksjonering.
Opprettet seksjoner: Snr: 19.
Formål: Bolig. Sameiebrøk: 90/105.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Utleie skal meddeles styret til registrering.

Diverse

Det gjøres oppmerksom på liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen har energiattest. Det foreligger imidlertid ikke energiattesten for denne boligen.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Glassverket er et godt planlagt område hvor det er lagt vekt på å skape et hyggelig bomiljø og uteområder. Fellesarealene på tomten er pent opparbeidet og preges av en fin infrastruktur mellom bebyggelsen med små stier, lekeplasser og små grønne lunger. Få utbyggere legger så mye vekt på fellesarealene som utbyggeren Selvaag. Det er absolutt å anbefale å ta en liten tur rundt på tomten for å få et inntrykk av hele området.
Glassverket har en svært sentral plassering på den mest sentrumsnære delen av Jeløy, men oppleves likevel litt tilbaketrukket og distansert fra sentrumskjernen. Dette boligområdet har en helt egen og fredfylt atmosfære, som blant annet preges av nærheten til sjøen.
I de nærmeste omgivelsene møter du intime smågater og gammel trehusbebyggelse som var nært tilknyttet den tidligere glassfabrikken. En kort rusletur gjennom disse gatene tar deg ned mot Kanalen, et idyllisk parkområde med turstier og sittebenker der du kan følge med på det maritime livet sommerstid. Rett på andre siden av Kanalen har Peppes Pizza og Fiskebasaren store uteområder langs kaikanten som summer av liv sommerstid.
Byens store sandstrand Sjøbadet er også en del av nabolaget og et perfekt sted for en morgendukkert såvel som solbading på gode sommerdager. Stranden er lett tilgjengelig bare 300 meter unna Glassverket, og følger du veien videre utover mot Jeløys sydspiss venter enda flere og mer intime, små sandstrender og badeplasser. Det frodige og unike naturvernlandskapet omkring Alby er også et herlig friluftsområde verdt gjentatte utflukter og egner seg like godt til hverdagslige treningsturer.
De mer urbane sentrumsgatene starter like over Kanalen og inneholder en rekke forretninger og spisesteder. Langs gågaten finner du blant annet et godt utvalg klesforretninger, samt byens store kjøpesenter med flere titalls forretninger og tilknyttet bussterminal.
Fra Glassverket går du til togstasjonen på kun få strakser, og reisetiden til Oslo er i dag fra 41 minutter. Etter den pågående utbyggingen av jernbanen og ny stasjon forventes reisetiden redusert til kun en halvtime.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 1 038,9 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal.

Parkering

Leiligheten disponerer en garasjeplass (A19) med tilhørende bod, oppmålt til ca. 5 kvm, beliggende i felles garasjeanlegg i nærliggende bygg. Øvrig parkering i gate.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 20.01.2021 omfattes eiendommen av reguleringsplan Glassverket med formål anlegg for lek, gangvei og boliger, vedtatt 29.04.2003 med plannr. 294. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplanen KP0104 med formål friområde nåværende og bebyggelse og anlegg nåværende, vedtatt 20.06.2011. Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Fellesutgiftene inkluderer bla.: felles bygningsforsikring, kommunale avgifter (unntatt eiendomsskatt), abonnement tv-anlegg, garasjeleie, vaktmester, renhold, vedlikehold bygg og utvendig anlegg, styrehonorar, forretningsførsel, revisjon og andre driftskostnader.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Kommunale avgifter er kr 7 787,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 800 285,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2018 bli kr 2 881 026,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomskatten utgjør kr. 7 787,- pr år.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 5 743,- pr. 31.12.2020.
Andel fellesgjeld er kr 0,- pr. 31.12.2020.
Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.843.842,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Eva Irene Bjerketvedt Galle

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Helgerød Boligsameie, med sameiebrøk 90/1051.
Sameiet består av 19 boligseksjoner.
Forretningsfører er BDT Viken Regnskap AS.
Dugnad må påregnes.
Styret må søkes ved et eventuelt husdyrhold.
Det kreves ingen styregodkjennelse for ny seksjonseier, men salg skal meddeles styret til registrering.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Seksjonsbegjæringen og dokumenter fra sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 1,6% av salgssum
Tilrettelegging: kr. 9.900,-
Markedspakke: kr 8.500,-
Oppgjørshonorar: kr. 5.550,-
Foto/plantegning/stylingrådgivning: kr. 6.000,-
Offentlige opplysninger: kr. 3.500,-
Visninger: kr 1.850,- pr. stk.
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0019/21
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.2119

Dato

Sist oppdatert: 13. april 2021 kl. 09:32

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Smittevern tas på alvor, og det inviteres kun til individuelle visninger etter gitte forhåndsregler. Trykk på linken VISNINGSPÅMELDING her for avtale om tid. Les salgsoppgaven digitalt, da papirform utgår pga smitterisiko. Dersom ingen melder seg til visning, vil ikke visning bli avholdt.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.