Komplett salgsoppgave

Haugeråsen 47

8 790 000 kr
205 m²
5 soverom
Elisabeth Hanssen
Presenteres av
Elisabeth Hanssen
Stor enebolig med 3-roms hybel med egen inngang og leieinntekter på kr 11.800/mnd. Barnevennlig beliggenhet nær marka.
 • Prisantydning
  8 790 000 kr
 • Omkostninger
  221 092 kr
 • Totalpris
  9 011 092 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2013
 • Soverom
  5 soverom
 • Primærrom
  205 m²
 • Bruksareal
  209 m²
 • Tomteareal
  675 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig med utleiedel
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Årlig velavgift
  1 000 kr
 • Energimerke
  Oransje B

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Haugeråsen 47 er en meget pen enebolig i et barnevennlig og rolig nabolag ved marka. Nært til lekeplasser og kunstgressbane på feltet.
Det er ellers busstopp like ved, fin gangvei til barneskole og kort vei til Oslo. Boligen har en velstelt og solrik tomt, flere gode terrasser og en garasje fra 2014.
I underetasjen er det en 3-roms hybel med egen inngang, som genererer inntekter på 11.800 kr/mnd.
Hoveddelen er innredet med et velutstyrt og flott kjøkken, en luftig stue med varmepumpe og peisovn, eget vaskerom og to flislagte bad (ett med dusjkabinett/boblebad).
Videre er det tre soverom (2 med skyvedørsgarderobe) og et kontor med skyvedørsgarderobe (brukes i dag som soverom).

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Haugeråsen 47, 1480 SLATTUM
Gårdsnummer 9, bruksnummer 94, kommunenummer 3031

Innhold

U. etasje hybel: Gang, stue/kjøkken, bad, 2 soverom og bod.
U. etasje hoveddel: 2 soverom, teknisk rom og bad.
1. etasje: Entré/gang, stue, kjøkken, bad, vaskerom, kontor og 1 soverom.

Byggemåte

Enebolig med utleieenhet (2013)
Støpt plate fundamentert på faste masser.
Grunnmur oppført i 25 cm Leca isoblokk.
Drenering antas å være fra byggeår.
Yttervegger oppført i bindingsverk.
Saltak tekket med takstein.
W-takstoler med Zutak undertak.
Etasjeskiller i trebjelkelag.
Terrassedører i 2-lags isolerglass med malte karmer.
Innvendige dører i malt profilert utførelse, samt begge ytterdører i malt utførelse.
Vinduer i 2-lags isolerglass med malte karmer på innvendig og utvendig side.
Enkelgarasje (2014)
To sidevegger i betong.
Pulttak tekket med takstein.
Yttervegger oppført i bindingsverk panel.
Støpt plate fundamentert på faste masser.
Elektrisk leddport og ytterdør.
Hems for lagring.
TG1 gitt på alle bygningsdeler.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Kort fortalt
- Velholdt, familievennlig enebolig.
- Hybel i underetasje.
- Parkering i garasje og på tomt.
- Terrasser med gode solforhold.
- Pent oppusset entré med skap.
- Stort, flott kjøkken med hvitevarer.
- Kjøkken m/hvitevarer i utleiedelen.
- Stuen m/peisovn og varmepumpe.
- To bad, det ene med kabinett/kar.
- Separat vaskerom i første etasje.
- Bad med dusjkabinett i utleiedel.
- Tre gode soverom og et kontor i hoveddel.
- Utleiedel med to soverom.
Entré
Inngangspartiet ligger i forbindelse med terrassen, hvor en overbygd ytterdør med glassfelt viser vei inn til entré. Entreen er pent innredet med laminat på gulv, downlights i tak og vegger som ble malt opp i en tidsmessig blåtone i 2020. Det er garderobeskap i ytre del av rommet, oppheng og skuffer til tilbehør lenger inn, samt plass til eksempelvis hjemmekontor.
Stue
Stuen ligger mellom gangen og kjøkkenet som et naturlig knutepunkt og er et hyggelig samlingssted for familien. Rommet har store vinduer som sender dagslyset inn fra to sider og passende områder til sofa- og spisebordsmøblement. Det skapes ekstra hygge med peisovn, ellers er det varmepumpe som sørger for en jevnt behagelig temperatur året rundt.
Kjøkken
Kjøkkenet er plassert innenfor stuen og har en barløsning med sitteplass til to som skiller bruksområdene. Det er utgang til terrasse - ypperlig om man vil nyte måltidene ute i det fri. Rommet har laminat på gulv og vegger som ble malt opp i 2020, noe som strekker seg videre inn i stuen.
Kjøkkeninnredningen er i flott, landlig stil med hvite profilfronter og dels sprosset glass, og det er innebygd belysning i de fleste overskapene. Innredningen strekker seg opp til taket, her er det rikelig med lagringsplass, og arbeidsflatene følger rommets form. Det er smale vinduer i bakkant av kjøkkenbenken og hvite fliser i mursteinsmønster på veggen i fin grueløsning. Videre er det integrerte hvitevarer og nisje til side-by-side kjøleskap.
Bad/wc/vaskerom
Boligen har et pent bad i hver etasje. Badet i underetasjen har stilige fliser med betongpreg på veggene, samt varme i gulv og downlights i tak. Rommet har servantseksjon, speilskap, vegghengt toalett og et dusjhjørne med rette glassdører.
Badet i første etasje har sorte gulvfliser med gulvvarme og fliser med naturpreg på veggene, kombinert med hvitt. Rommet har hylle over vegghengt toalett, servantinnredning og et stort dusjkabinett med boblekar, hvor man kan unne seg litt ekstra velvære i hverdagen.
Vaskerommet ligger i første etasje og har sorte gulvfliser med gulvvarme, hvitmalte panelvegger og tørkesnorer i tak. Det er arbeidsbenk med vaskekum i flukt med vindu og godt med skap, derav to høyskap. Rommet har ellers opplegg for vaskemaskin.
Soverom og garderobe
Eneboligen har tre fine soverom, hvor ett ligger i første etasje og to ligger i underetasjen. I første etasje er det i tillegg et kontor. Det er skyvedørsgarderobe på alle soverom unntatt ett, skap i entré og lagringsplass med hems og utebod.
Hybel
Hybelen ligger i underetasjen med egen inngang og består av to soverom, bad, bod og stue/kjøkken.
Det er tilgang fra hoveddel og inn til utleiedelen via teknisk rom/bod.
Stuen har blanke, grå gulvfliser og hvitmalte panelvegger, og det er plass til både sofamøbler og spisebord.
Kjøkkeninnredningen er plassert i åpen løsning og består av over- og benkeskap med glatte, vaniljefargede fronter og benkeplate i laminat. Det er vaskekum i benk, benkebelysning og integrerte hvitevarer.
Badet har mørke gulvfliser med gulvvarme og hvite vegger. Rommet har speil over servantseksjon, frittstående toalett og dusjkabinett. Det er også opplegg for vaskemaskin.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med gulvvarme på alle bad, vaskerom og i hele underetasjen, supplert med peisovn og varmepumpe i stue og panelovner.
Det er balansert ventilasjonsanlegg, sentralstøvsuger, 200 liters varmtvannsbereder til hoveddel og 120 liters varmtvannsbereder til utleiedel. Hver boenhet har elskap med automatsikringer. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på enebolig og garasje datert 18.09.2015. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
3031/9/94:
21.07.2006 - Dokumentnr: 348848 - Utbyggingsavtale
Rettighetshaver: Nittedal Kommune
Org.nr: 971 643 870
Overført fra: Knr: 3031 Gnr: 9 Bnr: 74
Gjelder denne registerenheten med flere

Eventuell adgang til utleie

Utleieenheten er ikke godkjent som separat boenhet. Det har opprinnelig vært tilgang fra hovedboligens tekniske rom og inn i utleiedelens bod, men her er det satt opp smartpanel som med letthet kan fjernes igjen om ønskelig slik at man får en godkjent hybel.
Det gjøres oppmerksom på at det er krav til forsvarlige radonnivåer ved utleie. Det er ikke gjennomført radonmåling på denne boligen.

Diverse

Det ene rommet i hovedetasjen brukes i dag som soverom, men er på godkjente byggetegninger benevnt som kontor. Det er ikke søkt om bruksendring.
Utebod i hagen er ikke godkjent hos kommunen.
Selger tar med seg blant annet følgende inventar:
Lampe i trapp og kjøkken, lysekrone, knivlist kjøkken, Tesla-lader, Pax-skap i utleiedel, hylle på hovedsoverom, vegghengt tørkestativ ute ved garasje, 2 vaskemaskiner, tørketrommel, TV/feste og lydplanke.
Det er pliktig medlemsskap i velforening, kr. 1.000,- pr. år.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et nyere, barnevennlig og meget attraktivt boligfelt på Haugeråsen mellom Slattum og Kjul i Nittedal kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til Slattum barneskole og Li ungdomsskole. Ved ungdomsskolen er det nyere idrettsanlegg med flere kunstgressbaner, svømmehall, skatepark, håndball- og sandvolleyballbane med mer. Det finnes også flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
I tillegg byr området på umiddelbar nærhet til lysløype, flotte turstier og idylliske badevann i Lillomarka, og den lokale lysløypa tar deg til et sentralt løypenett som strekker seg helt inn til Oslo. Skredderudtjern har fine bademuligheter og videre innover kan man gå til de populære destinasjonene Sørskogen, Sinober og Lilloseter.
En kort kjøretur unna ligger Varingskollen Alpinsenter. Anlegget har et utmerket familietilbud gjennom varierte bakker for alle ferdighetsnivåer, samt to serveringssteder med varmestue. Det er også kort vei til Hauger Golfbane som ligger vakkert til i sydhellingen mot Hellerudsletta, og eiendommen har også nærhet til flott lekeplass, svømmehall, ridesenter og nærbutikk.
Dagligvarehandelen kan gjøres på bl.a. Coop Prix Slattum. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til et lite forretningssenter med lege, tannlege, dyrlege, frisør, fysioterapaut, akupunktør og nærbutikk. I tillegg er det få minutters kjøring til Hagan senter, samt kort vei til Mosenteret i Nittedal og Stovner senter som har et rikt og variert utvalg.
Området har kollektivtilbud via buss og tog. Nærmeste bussholdeplass er Hauger som ligger ca 2 min i gåavstand fra boligen. Ekspressbussen bruker ca. 34 min til Oslo og 30 min til Lillestrøm. Fra Haugeråsen tar det ca. 10 min å kjøre til Nittedal stasjon, hvor toget bruker ca. 30 min til Oslo. Ved å benytte bil tar det ca. 16 min til Hakadal, 6 min til Hagan, 14 min til Skedsmokorset, 30 min til Oslo lufthavn, samt 25 min til Oslo sentrum.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager
Læringsverkstedet avd. Haugeråsen idrettsbarnehage
Læringsverkstedet barnehage avd. Slattum
Gnisten barnehage
Skoler
Slattum skole (1-7 kl.)
Li skole (8-10 kl.)
Bjertnes videregående skole
Stovner videregående skole
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Tomten er velstelt og opparbeidet med grusbelagt gårdsplass. Det er støttemurer, skråning med beplantning, samt gangsti av heller og noe plen. Trapper i terreng forbinder de ulike nivåene.
I hagen står det en utebod i samme stil som huset, hvor det kan legges inn strøm. Boden er ikke godkjent hos kommunen.
På eiendommen er det også flere, fine terrasser med gode solforhold, hvor én ble montert i fjor. Den ene terrassen er etablert inntil garasjen, hvor det er belysning i takutspring og skjermende levegg.
Det er også to terrasser på stuesiden, den ene med adkomst fra veranda. I tillegg er det en platting på baksiden av huset.

Parkering

Boligen har en enkelgarasje fra 2014. Det er parkeringsplass til to biler på oversiden, samt parkering på romslig gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan Haugeråsen datert 19.06.2006 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 11.934,- og fordeles slik:
Målerleie kr 231,-
Feie- og tilsynsgebyr kr 536,-
Mat/restavfall/papir kr 7.648,-
Abonnementsgebyr vann kr 1.275,-
Abonnementsgebyr avløp kr 2.244,-
Eiendommen er tilknyttet vannmåler, så forbruk av vann kommer i tillegg. Kostnadene til forbruk av vann og kloakk vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Det koster kr. 48,52 pr. kubikkmeter vann og kloakk som forbrukes. Normalt forbruk stipuleres fra Nittedal kommune til ca. 50 kubikkmeter pr år for pr person.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 2.155.277,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatten utgjør kr 11.944 ,- pr år

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 9.011.092,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr.12.650,-. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Jahn Petter Johnsgard og Mari Karoliussen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning).
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris kr 50.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 3.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 62-0023/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nittedal
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR62.2123

Dato

Sist oppdatert: 10. mai 2021 kl. 12:50

Dokumenter

Energiattest
PDF 679 KB
Takst
PDF 3 MB
If Boligkjøperpakken
PDF 262 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

0 kr/m²
↘︎ % ()

Visning

Kontakt megler via linken VISNINGSPÅMELDING for å avtale tidspunkt for din visning. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding, og vi må vite hvor mange du kommer i følge med. Husk å bruke munnbind, samt å lese salgsoppgaven digitalt før visning.
Lurer du på noe?

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.