Komplett salgsoppgave

Bjørneskrenten 16

5 800 000 kr
126 m²
2 soverom
Bjørneskrenten 16!
Bjørneskrenten 16!
Nina Bøe
Presenteres av
Nina Bøe
Bjørnemyr/Alværn
Lys og romslig terrasseleilighet med alt på en flate og stor vestvendt terrasse og fantastisk fjordutsikt!

Boliglånskalkulator

 • Prisantydning
  5 800 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  137 000 kr
 • Omkostninger
  146 342 kr
 • Totalpris
  6 083 342 kr
 • Etasje
  -1
 • Byggeår
  1987
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  126 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  4 720 kr
 • Energimerke
  Rød F

Visning

Lurer du på noe?

Dette liker selger best ved boligen

Utsik, sol og naboer som tar vare på hverandre.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Stor leilighet på Nesoddens vestside med vidstrakt utsikt over Oslofjorden og innseilingen. Leiligheten har en god planløsning med mulighet for 3 soverom. Romslig stue (del av stue var opprinnelig soverom), separat kjøkken, 2 soverom, 2 bad, vaskerom og godt med bodplass. Utgang fra kjøkken og stue til en stor overbygd terrasse med flott fjordutsikt. Her er det muligheter for flere sittegrupper og rikelig med beplantning i plassbygde plantekasser. Medfølgende biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. Leiligheten ligger i en stille og rolig blindvei med gangavstand til buss, butikk, skoler og barnehager. Kort vei til fine turområder i marka og kort vei til populær badestrand på Alværn.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Bjørneskrenten 16, 1453 BJØRNEMYR
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 30, bruksnummer 338, seksjonsnummer 40, ideell andel 1/1
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 30, bruksnummer 336, ideell andel 1/81
Kommunenummer 3023, gårdsnummer 30, bruksnummer 402, ideell andel 1/81

Innhold

Totalt bruksareal: 129 kvm
Totalt primærrom: 126 kvm
Primærrom:
-1. etasje 126 kvm: Entré/gang, vaskerom, to bad, kjøkken, stue og to soverom (opprinnelig 3)
Sekundærrom:
-1. etasje 3 kvm: Bod
Tilliggende bod på 3 m2 i felles gang og utvendig bod på ca. 4 m2 på terrasse er ikke medregnet i leilighetens bruksareal.
I tillegg disponerer leiligheten en utvendig bod på ca. 4 m2 på bakkeplan samt en garasjeplass i felles garasjeanlegg.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert , utført av . Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført med støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader av trekonstruksjoner utvendig kledd med liggende trekledning. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Balkongdør og vinduer med tre-lags glass fra byggeår. Balkongdør/skyvedør med to-lags glass fra 2020. Terrassegulv av betong belagt med epoxy eller lignende materiale. Rekkverk av treverk og blomsterkasse av betong og metall.
Markiser montert i himling.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres oppmerksom på:
TG3 er ikke gitt denne boligen.
TG2 er gitt:
- Vann- og avløpsrør grunnet alder.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk på begge bad pga. alder.
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking på bad 2, grunnet våtsonens plassering. TG 2 er satt for å belyse risiko. Det ble med fuktindikasjonsinstrument utført overflatemålinger stedvis på vegger og gulv og det ble ikke målt forhøyede verdier.
- Vaskerom etter helhetsvurdering, grunnet rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner.
Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking grunnet våtsonens plassering. Basert på våtrommets slitasjegrad og registrerte avvik er TG 2 valgt for å belyse at konstruksjonen har fuktrisiko.
- Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.
- Elektrisk anlegg. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.
- Dører og vinduer
- Terrasser/inntrukket balkong over innvendige rom: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Vestvendt terrasseleilighet på ett plan med stor solrik og usjenert terrasse. Leiligheten har standard stort sett fra byggeår og fremstår med noe oppussings- og moderniseringsbehov.
Entré
Romslig entrè og gang med tilliggende bod og garderobedel.
Stue
Lys og pen vinkelstue med peis og god plass til flere sittegrupper. Stuen har lyse vegger, parkettgulv og vindusrekke mot fjorden. Utgang fra stue til delvis overbygget vestvendt terrasse på ca 32 m2 med terrassemarkis.
Kjøkken
Romslig kjøkken med spiseplass og utgang til terrasse. Kjøkkeninnredning fra byggeår med lyse profilerte fronter, benkeplater av laminat med nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål. Fliser på vegg og benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenker. Stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og ventilator med mekanisk avtrekk medfølger.
Hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge alder og normal bruk.
Soverom
Boligen har to soverom, opprinnelig 3 da del av stue var soverom.
Bad 1
Bad med flislagte vegger og gulv samt gulvvarme. Lys baderomsinnredning med nedfelt servant. Sideskap, hyller og speil med overlys og stikkontakt. Badekar med dusjforheng og veggmontert hånddusj og kran. Gulvmontert toalett. Mekanisk ventilasjon. Badet er fra byggeår
Bad 2
Bad med fliser på vegger og gulv samt gulvvarme. Baderomsinnredning med nedfelt servant. Sideskap, hyller og speil med overlys og stikkontakt. Dusjhjørne med innsvingbare dører i plast og veggmontert hånddusj. Gulvmontert toalett. Mekanisk ventilasjon. Badet ligger i tilknytning til opprinnelig hovedsoverom. Badet er fra byggeår.
Vaskerom
Praktisk vaskerom med utslagsvask av rustfritt stål, samt opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, Oso varmtvannsbereder fra 1992 på c.a. 200 liter. Stikkontakter og varmelampe montert på vegg.
Vaskerommet er fra byggeår.
Vegger: Malt strietapet, tapet og fliser
Gulv: Parkett, laminat, våtromsbelegg og fliser
Himling: Lysmalt mur/betong
Annet fast inventar
- Røykvarsler
- Brannslukningsapparat
- Garderobeskap på soverom
- Markiser
- Utebelysning på terrasse
- Utestikk
- Felles calling anlegg

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet og vedfyring. Stedvise panelovner og gulvvarme på begge bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.
Sikringsskap plassert i entré.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 06.01.1987. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr 413, tinglyst 14.01.1987, type heftelse: Pantsettelseserklæring til sameiet
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
14.01.1987 - Dokumentnr: 413 - Erklæring/avtale
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Beskrivelse: Nesodden kommune, energiselskap o.l. forbeholder seg rett til oppsetting og vedlikehold av ledninger o.l. på sameiets eiendom.
14.01.1987 Dokumentnr. 413 - Pantsettelseserklæring
Beløp: NOK 5 000
Kreditor : Boligsameiet med flere bestemmelser uten fortrinnsrett
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Boligen ligger i et område med høy aksomhet mot radon.

Diverse

Eiendommen inngår i et dødsbo hvor arvingene er selgere. Arvingene har ikke bebodd eiendommen og har derfor ikke kunnskap om eiendommens tilstand. Kjøper må derfor kunne påregne at det kan være flere feil og mangler som normalt oppdages ved bruk av boligen, men som selger av dødsbo ikke har mulighet å vite.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og etablert boligområde på Bjørnemyr - Nesoddens vestside. Boligen ligger høyt og solrikt til med fantastisk utsikt mot Askerlandet og Oslofjorden.
Eiendommen har gangavstand til butikk, barne- og ungdomsskole., samt flere kommunale og private barnehager i nærområdet.
Kort vei til populær badestrand på Alværn med sandstrand, svaberg og gressletter. Gangavstand til fine turområder i Nesoddmarka med turstier, lysløype og skiløyper ved snø vintertid.
Det finnes gode muligheter for sportslige aktiviteter i området med bl.a. friidrettsbane, fotballbaner og liten slalåmbakke. Bjørnemyrhallen er Nesoddens største flerbrukshall og ligger ved Bjørnemyr skole. I tillegg ligger Berger Idrettsanlegg en kort sykkeltur gjennom skogen/kjøretur unna.
Nærmeste holdeplass er To Vest som ligger ca. 600 meter fra boligen. Fra Nesoddtangen brygge tar båten deg til Lysaker på ca. 9 min og til Aker brygge på ca. 23 minutter. Ved å benytte bil tar det ca. 10 min til Nesoddtangen, 24 min til Vinterbro Senter, 30 min til Drøbak, 40 min til Ski og 50 min til Oslo S.

Adkomst

Ta av ved Nesset og følg FV156 mot Nesoddtangen. Ta til venstre i rundkjøringen ved Nesodden kirke og følg veien over til Fjellstrand. Ta til høyre i Fjellstrandkrysset og følg FV157 nordover. Ta inn Bjørnelia på venstre side og følg denne over i Bjørneskrenten. Ta inn Bjørnestien på venstre hånd. Eiendommen ligger på høyre hånd.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se også google maps - det er enkelt å finne frem i kartet.

Barnehager, skoler og fritid

Gangavstand til barnehager, barneskole på Bjørnemyr og ungdomsskole på Alværn. Det er Steinerskole ved Skoklefall og videregående ved Hellvik/Berger. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 12.879,8 kvm som tilhører sameiet. Den velstelte fellestomten er pent opparbeidet med asfalterte internveier, biloppstillingsplasser, garasjeanlegg, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning.

Parkering

En biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg. For øvrig parkering langs gate/vei etter stedets bestemmelser med av- og pålessing ved adkomst. Utvendig gjesteparkering på toppen av frittliggende garasjeanlegg. Garasjeplass har mulighet for tilkobling/montering av el-bil lader.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boliger, fellesområde, kjørevei, gang-/sykkelvei og felles gangareal i henhold til reguleringsplan Bjørneskrenten datert 13.01.1984 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse og Landbruk-, natur- og friluftsformål samt reindrift (LNFR) i kommuneplan for 2018-2042.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 13.586,68 for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn. Vann og avløp faktureres etter forbruk.
Fellesutgiftene er kr 4.720,- pr. mnd. og inkluderer: inkluderer: Felles byggforsikring, kabel-tv og internett "basic" pakke (Tv-tuner/dekoder medfølger ikke), utvendig vedlikehold, drift/forretningsførsel og betjening av fellesgjeld.
Velavgift er kr 6.000,- pr. År for kostnader til fellesområder og garasjeanlegg. Det forventes ett engangsbeløp på grunn av vedlikehold av garasjeanlegg i nær fremtid.
Det vil trolig komme forslag om utbedring av terrasser (generelt forslag) på generalforsamling 2022. Forslag foreløpig ikke fremlagt, men det kan medføre endringer i husleie.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 15.000-/år. Nettleie kr 5.500,-.
I selgers husstand har det bodd ett menneske og det opplyses om at strømforbruket har vært ca. 12.500 kwh/år.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 265 638,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 556 296,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 28.596,- pr. 31.12.21.
Andel fellesgjeld er kr 137.000,- (avrundet opp til nærmeste tusen) pr. 01.05.22.
Total fellesgjeld for sameiet er kr. 7.287.000,- pr. 24.08.2015 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 12131606328, DNB BANK ASA
Restsaldo kr 5.712.838,- pr. 24.05.22
Annuitetslån, 4 terminer per år
Rentesats: 3.60% pa. pr. 24.05.22
Nedbetalingstid: 20 år
Lånets restløpetid: 14 år og 8 måneder
Innfrielse: 30.12.2036

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 5.946.342,-.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 6.083.342,-.
Av dette beløpet utgjør 137.000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hanne Sofie Røer og Knut Arne Røer

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Bjørneskrenten Terrassesameie.
Sameiet består av 42 leiligheter og ingen næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er tillatt så lenge dette ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Se også husordensregler.
Sameiet har utarbeidet en 10-årig vedlikeholdsplan. Det er pt ikke planlagt økning i felleskostnader, men dette kan forandre seg. Vedlikeholdsplanen er rullerende.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
I tillegg følger det av sameiets vedtekter at juridiske personer (selskaper) ikke kan eie seksjoner i sameiet.
Alle fellesarealer på Bjørneskrenten, gnr. 30, bnr. 336 i Nesodden eies av Bjørneskrenten Velforening. Hver seksjonseier i terrassesameiet har rett og plikt til å være medlem av velforeningen. Sameiets representanter velges på årsmøtet. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i sameiets/vellets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader, trappevask o.l.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Informasjon om forkjøpsrett

Det er ikke forkjøpsrett i sameiet.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,80% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.000,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 51-0076/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nesodden
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR51.2276

Dato

Sist oppdatert: 29. juni 2022 kl. 10:07

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.