SJELDEN MULIGHET PÅ LIERSKOGEN

Heiaveien 24

Prisantydning

6 850 000 kr

Omkostninger: 172 472 krTotalpris: 7 022 472 kr
Etasje
3
Byggeår
1962
Soverom
5
Areal (P-ROM/BRA)
220 m² / 249 m²
Tomteareal
1065.6 m²
Fasiliteter
Garasje, Veranda

STOR ENEBOLIG MED FLOTT, SKJERMET TOMT BELIGGENDE INNERST I BLINDVEI - KORT VEI TIL ASKER OG DRAMMEN - UMIDDELBAR NÆRHET TIL SKOLE OG MARKA

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Heiaveien 24 er en pen og innholdsrik enebolig over tre plan. Boligen ligger rolig til innerst i blindvei, og grenser til jordbruksareal med oppkjørte skiløyper om vinteren. Det er gangavstand til skole og to barnehager. Sommerdager kan tilbringes i en stor hage, eller på en sydvendt terrasse med utepeis. Tomten på drøyt 1 mål har i tillegg utebod og en tilbygget garasje.

Boligen er godt vedlikeholdt med flere oppgraderinger i senere tid. Den fine planløsningen med mange soverom og flere oppholdsrom gir plass til storfamilien og gjestebesøk. I tillegg er det kjølerom og hobbyrom for hobbyvirksomhet som byr på ytterligere muligheter. Boligen består av et hyggelig kjøkken, stue med ildsted og kjellerstue. Videre er det to bad, wc-rom, vaskerom, fire soverom og et kontor/soverom.

Eiendommen

Heiaveien 24, 3420 LIERSKOGEN 
Gårdsnummer 159, bruksnummer 54, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3049

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger i et etablert boligstrøk på Lierskogen i Lier kommune. Dette er et attraktivt, sentralt og meget barnevennlig boligområde med umiddelbar nærhet til skoler og barnehager. Det er også gangavstand til kollektivtransport og daglige servicetilbud. For barna og den aktivitetslystne er det umiddelbar nærhet til Heiahallen, lekeplass, skiløyper rett utenfor døren. Det er også hesteridning og treningssenter i nærheten. Alt dette er med på gjøre Lierskogen til et attraktivt sted å bosette seg. 

Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til Vestmarka, samt kort vei til flotte tur- og friluftsområder i Kjekstadmarka med turstier, oppkjørte skiløyper og lysløype, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter sommer og vinter. Ellers er det en kort kjøretur til Lier stadion med flerbrukshall, flere fotballbaner, tennisbaner, sandvolleyballbaner og bane for frisbeegolf.

Fra Lierskogen er det ca. 15 minutter til Gilhusodden med fin badestrand i naturskjønne omgivelser. Idylliske Skapertjern ligger også godt innen rekkevidde. Man når Damtjern med flere badeplasser via sykkelsti.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi. Italiensk Bakeri og La Trattoria restaurant ligger en kort spasertur unna eiendommen. Helsebygg med bl.a. legesenter, tannlege og andre behandlingstilbud finnes i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Liertoppen kjøpesenter et rikt og variert utvalg. Det er kort vei til Asker, Drammen,  Sandvika og Oslo sentrum med innholdsrike kjøpesentre, samt alt av bymessige fasiliteter. 

Fra boligen er det gangavstand til bussforbindelser mot Asker, Drammen og Oslo. Fra Lierskogen går ekspressbuss nr. 169 direkte til Oslo, via Sandvika. Ved regnbuebroen finner du en stor pendlerparkering. Det er ellers enkel adkomst til Asker, Bærum, Drammen og Oslo via påkjøringsrampe til E-18. Ved å benytte bil fra Lierskogen tar det ca. 4 min til Liertoppen, 7 min til Asker, 12 min til Drammen, 11 min til Sandvika, samt 53 min til Oslo lufthavn.

Veibeskrivelse

Fra Gamle Drammensvei: Ta inn Ovenstadveien (ikke Heiaveien) og følg denne til du får Heiaveien på høyere hånd. Ta så til venstre og så ligger nr 24 i enden av veien på venstre hånd. Se kartskisse. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Barnehager - Flere barnehager i nærområdet som bl.a. Heia barnehage, Regnbuen barnehage og Nedre Stabæk barnehage (gårdsbarnehage). 
Skoler - Heia barneskole ligger i gangavstand fra boligen. For de eldre barna blir det Tranby ungdomsskole.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 274 kvm
Totalt bruksareal: 249 kvm
Totalt primærrom: 220 kvm

Bruksareal:
Enebolig 249 kvm

Primærrom:
Underetasje: 83 kvm: Entrè/gang, omkledningsrom, soverom, kjellerstue, bad og hobbyrom.
1. etasje 77 kvm: Entrè/gang, WC, vaskerom, kontor/soverom, kjøkken og stue/spisestue.
2. etasje 60 kvm: Gang, bad og 3 soverom.

Sekundærrom:
Kjeller: 5 kvm: Kjølerom.
1. etasje 20 kvm: Garasje.
2. etasje 4 kvm: Bod.

Rommet under garasjen er betegnet som "hobbyrom" ut ifra sin størrelse, innredning og bruk på befaringsdagen.
Takhøyden i U. etasjen ligger mellom 2,00 - 2,17 meter. Enkelte rom egner seg derfor ikke til rom for varig opphold pr. dags dato.

Utebod: 
Bruksareal 11 kvm: Vedbod og sportsbod.

Lekestue: 
Bruksareal 4 kvm: Lekestue/bod. Arealene til lekestuen er hentet fra tidligere takstrapport.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.01.2020 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1 065,6 kvm. 

Eiendommen har en rolig beliggenhet i enden av blindvei, grensende til jordbruksareal. Om vinteren blir det kjørt opp skiløyper på jordet som fører inn i Vestmarka, så her kan både små og store få fine turopplevelser rett utenfor stuedøren. 

Tomten på rett over ett mål er lett skrånende og omkranses av hekk. Den er opparbeidet med asfaltert gårdsplass og en stor hage som byr på mye boltreplass. Hagen er ellers beplantet med plen, prydbusker, trær og bærbusker. På tomten er det også en lekestue på 4 kvm og en utebod på 11 kvm. Uteboden er delt i to; én vedbod og én sportsbod.

Fra stuen er det utgang til en sydvendt markterrasse med terrassebord. Den er delvis inngjerdet med hvitmalt rekkverk og i hjørnet er det en oppmurt utepeis til grillkos og lun varme på kjølige sommerkvelder.

Parkering

Det er parkering i tilbygget garasje og på asfaltert gårdsplass. Garasjen er tekket med stålplater fra 2014 og har elektrisk leddport av tre. For øvrig godt med plass på egen gårdsplass. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Enebolig over 3 plan, oppført i 1962 og tilbygget (kontor) i 2008. Hovedbygningen er bygget etter byggeforskrift 1949. Boligen holder generelt en normalt god standard, men har et fremtidig utbedringsbehov på enkelte områder. Imidlertid fremstår boligen å være godt vedlikeholdt og det er foretatt en rekke oppgraderinger i nåværende eiers botid.

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur av betong og yttervegger av bindingsverk kledd med stående tømmermannskledning. Sørveggen opplyses er oppgradert med ny vindtetting, tilleggsisolering og ny kledning i 2010. Saltak-konstruksjon av tre tekket med taksteinsemitterte stålplater fra 2010. Takrenner og nedløp av plastbelagt stål fra 2010. Eldre takrenner på garasjen. Ukjent grunnforhold med sannsynlig bestående av fjell og løsmasser. Støpt betongfundament/gulv i kjelleren. Det er synlig grunnmursplast med topplist over terreng på vest-, øst- og nordlige sider. Ukjent beskaffenhet på dreneringen på sørlige side. Det opplyses at dreneringen er skiftet en gang på 2000-tallet. Vinduer og terrassedør/skyvedør av tre i hvit utførelse med 2-lags glass datert 1985, 2003, 2007 og 2010. Opprinnelig vindu med enkelt glass i hobbyrom. Ytterdør av tre i hvit utførelse av nyere dato. Provisorisk dør i kjeller mot terreng. Etasjeskiller av betong mellom 1. etasje og kjeller. Etasjeskiller av trebjelkelag mellom 1.- og 2. etasje. Furutrapp mellom 1.- og. 2. etasje med tette trinn og rekkverk/håndløper på èn side. Furutrapp ned til kjeller med barnesikring under trinn og håndløpere på vegg.

VVS:
- Røranlegg av plast, kobber og rør-i-rør. Rør-i-rør anlegget er tilkoblet kobberrør i luken hvor vannmåleren er plassert. Dette "rommet" er påsmurt membran, men har ingen drenspalte (for å synligjøre lekkasjer) gjennom veggen. Det er for øvrig ingen tettmuffe på denne tilkoblingen, som medfører at eventuell lekkasjevann i røret ikke havner i rørskap og videre til avløp gjennom vegg og inn i dusjen. Forholdet har ingen stor betydning, men tettmuffe bør monteres for å sikre at lekkasjer synliggjøres raskt.
- Varmtvannsbereder fra 2012 på 300 liter, nyere vannmåler plassert i plassbygget luke på bad i kjeller, rørskap i hobbyrom og waterguard (automatisk avstegningsventil).
- Badet i kjeller har nytt røropplegg av rør-i-rør fra 2012 ifb. oppgradering av badet. Det er fremlagt faktura for arbeidene som er utført. 
- For øvrig eldre røropplegg av kobber.
- Videre kunne det ikke avdekkes spesielle problemer med røranlegget som var synlig og alle kraner hadde normalt godt trykk.

Elektrisk anlegg:
- Skjult og åpent el-anlegg av varierende alder. 
- Nytt sikringskap med jordfeilautomater i 2015 og oppgradert anleggets kapasitet til 3-fas. 
- I 2012 ble det lagt inn nytt elanlegg på bad i kjeller. Samsvarserklæring på arbeidene er fremvist ved befaring.
- Det ble i 2008 lagt gulvvarme og nytt el-anlegg på soverom i underetasjen. Det foreligger ingen samsvarserklæring på disse arbeidene.

Garasje:
- Garasje oppført i bindingsverk som er utvendig kledd med ståedne tømmermannskledning. Veggene er bygget direkte på betongsålen uten betongoppkant, noe som medfører økt risiko for fuktopptrekk i trevirke, spesielt vinterhalvåret.
- Innvendig platekledd av sementpaserte plater, trolig av Eternitt. Innvendig plateledning kan være asbestholdige og bør hensyntas ved eventuell utskiftning/riving. Fjerning av asbestholdige materialer er søknadspliktig og må behandles som spesialavfall.
- Takkonstruksjonen er av tre utformet som saltak (skrå takvinkel på 2 sider). 
- Tekket med taksteinsemitterte stålplater i 2014. Elektrisk leddport av tre. 
- Støpt betongdekket som er forsøkt reparert/avrettet med betongmasse. Gulvet er ujevnt og har ingen nevneverdig tetteskikt. Dette har medført fuktgjennomslag til underliggende rom (hobbyrom).
- Totalinntrykket er at bygningen preges for det meste av normale aldringsmessige avvik, men med enkelte detaljer/oppbygninger som bør vies spesielt hensyn til for utbedring.

Utebod:
- Bygningen er adskilt med 2 boder og har integrert plass til søppelkasser. 
- Bygningen er oppført i 2004 med enkelt bindingsverk som er utvendig kledd med liggende trekledning. 
- Saltak-konstruksjon tekket med taksteinsemitterte stålplater.
- Ingen avviksdekkende forhold av nevneverdig grad er registrert ved befaring.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. For en mer helhetlig oversikt over tilstanden til hver enkelt bygningsdel, henvises det til rapportens oppstilling. 

I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder:
- I hobbyrom (under garasjen) er det registrert saltutslag og fuktvandring i ytterkant av betongdekket (etasjeskille) som følge av sviktende/mangelfull drenering - TG: 3. 
Tiltak: Dreneringen bør videreføres forbi garasjedelen for å hindre kapillær fuktvandring i betongdekke.
- Rim og svertesopp registreres i undertaket som skyldes utett/ikke fungerende dampsperre - TG: 3. 
Tiltak: Dampsperren må skiftes og innebærer at himlingen (innvendig tak) i 2. etasje må skiftes. Luftingen må utbedres og er naturlig å utføre samtidig som dampsperren skiftes. I denne forbindelse kan det være energibesparende å tilleggssisolere loftet. 
- Manglede snøfangere på tak - TG: 2. 
Tiltak: Det bør monteres snøfangere på taket.
- Det er registrert mindre betongavskallinger i hobbyrom som følge av sviktende/manglende tetteskikt på garasjedekke. Forholdet anses ikke å ha stor betydning pr dags dato, men utbedring må hensyntas for å hindre forverring av skader.
Tiltak: Garasjedekke må påføres et egnet tetteskikt slik at betongdekke ikke pådrar seg unormale store fuktbelastninger med tilhørende fuktgjennomslag.
- Manglende avgrensning i kjellertrapp er vurdert ut fra sikkerhetsmessige hensyn - Tg: 3. 
Tiltak: Ingen påkrevde tiltak, men det bør, av sikkerhetsmessige hensyn, etableres rekkverkspiler eller annen form for avgrensning ned mot kjellerstuen.
- Innredet underetasje. I nedre del av grunnmurer fra denne dato er det normalt med noe fuktopptrekk (kapillært oppsug) fra grunnen. Dette bør ikke bygges inn da eventuelle skader ikke blir synliggjort. Det er bla. utforede vegger i tilnærmet samtlige rom, noe som anses som risikokonstruksjon ifb. kondensrelaterte skader. Enkelte vegger fremstår som isolerte, noe som gir en større risiko for skader. Videre er det ingen synlige tegn til problemer, såvel ingen sjenerende lukt. Basert på dette fremstår underetasjen som i normalt- og forventet stand med hensyn til alder.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1962. Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. De opplyser om at boligen er byggeanmeldt. 

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Det gjøres i tillegg oppmerksom på følgende: 
- Kontor/soverom i 1. etasje (tilbygg) tilfredstiller ikke pre-akseptert løsning mht. dagslysforhold. Innredning av rommene til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. 
- Takhøyden i U. etasjen ligger mellom 2,00 - 2,17 meter. Enkelte rom egner seg derfor ikke til rom for varig opphold pr. dags dato.
Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Entré:
Inngangspartiet ligger godt skjermet under tak og fører inn til en hyggelig entré. Entreen har lysmalte panelvegger, parkettgulv og et veggmontert skoskap. Et vindu tilfører behagelig dagslys og det er trapp opp til andre etasje. Innerst i entreen er det peisovn foran en pipevegg kledd i vakker naturstein.

Boligen har også egen inngang til kjelleretasjen. Her har entreen pent gulv og hvitmalte vegger. Det er plass til et garderobeskap og to vinduer tilfører dagslys. Fra entreen er det adkomst til verksted og omkledningsrom.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i eget rom med spiseplass og hyggelig utsyn via et vindu. Kjøkkeninnredningen har god oppbevaringsplass i takhøye skap, mørke fronter i eikefinèr og eik benkeplate med nedfelt oppvaskkum. 

Det er også montert benkebelysning og mosaikkfliser på veggene i bakkant. Over kokesone er det ventilator og det er opplegg for oppvaskmaskin. Ut mot dagens spisestue er det en hendig serveringsluke. Boligen har også et kjølerom med mye hylleplass i kjelleren.

Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen. 

Stue:
Stuen er naturlig oppdelt i to soner hvor både sofagruppe og spisebord finner sin plass. Hele rommet har parkettgulv og sandfargede vegger over hvitmalt brystningspanel. Flere vinduer gir gjennomgående lys og en tofløyet glassdør fører ut til sydvendt terrasse. Stuen har også varmepumpe som suppleres med kombinert peis-/parafinovn.

Kjellerstue
I tillegg til stuen har boligen også en hyggelig kjellerstue, noe som gir økt fleksibilitet for en familie. Kjellerstuen har hvitmalte panelvegger og mørke gulvfliser med behagelig gulvvarme. To høytsittende vinduer tilfører naturlig lys, og en peisovn sørger for det lille ekstra. Rommet har god plass til det man måtte ønske av møblement, og i en integrert vegghylle er det glasskap og oppbevaringsplass for ved.

Bad 2. etasje: 
Boligen har to bad, et toalettrom og eget vaskerom. Det ene badet ligger i andre etasje med hvite vegger, delvis flislagt, gråsjatterte gulvfliser, downlights og gulvvarme. Det har også delvis skråhimling, vindu og mekanisk avtrekk.

Baderomsinnredningen har to toppmonterte servanter på skuffeseksjon med grå høyglansfronter. Over servantene er det montert et stort speil. Videre er det dusjnisje med skillevegg av glassbyggerstein, gulvmontert toalett og et badekar som gir litt ekstra luksus i hverdagen. 

Det er ukjent alder på badet, men fremstår som fra 2000-tallet. Utett sluktilslutning mellom membran og slukkpotte som følge av sprukket klemring. Dette har medført fuktskader i underliggende himling på vaskerom. Klemringen er skiftet etter avholdt befaring utført av Rørlegger Jørn Olsen. 

Hovedinntrykket til rommet er at det fremstår som noe ufagmessig.

Bad i kjeller:
Det andre badet ligger i kjelleren og ble modernisert i 2012. Arbeidene er utført av RYS Interiør og rørlegger Jørn Olsen. Det er fremlagt enkelte fakturaer og kvittering av materialer, men ingen dokumentasjon på membranutførelsen eller hvilke materialer som er benyttet. Det har kalkfargede fliser på vegger og gulv, diskré belysning montert på veggene og lun gulvvarme. Videre er det vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og mekanisk avtrekk. Baderomsinnredningen består av skuffeseksjon med hvite høyglansfronter, heldekkende servant og speil med integrert belysning.

Tetteskikt i sluk fremstår uten tilstrekkelig tilslutning under klemringen til sluket. Noe tynn membran på vegg i overgang dusjsone og plassbygget luke for vannmåler/hovedstoppekran. Fallforhold mellom membran ved dør og sluk er tilstrekkelig (25 mm), men gulvet utenfor dusjen er avrettet tilnærmet flatt, noe som bidrar til en økt risiko for at lekkasjevann havner i naborom. Rommet har manglende tilluft, noe som bidrar til dårlig ventilering av rommet ved lukket dør. Totalvurdringen av rommet er at det fremstår som noe ufagmessig utført og fungerer tilsynelatende med dagens bruk.

Vaskerom:
Vaskerommet og toalettrommet ligger i tilknytning til entreen noe som kan være kjekt for barnefamilier og dyrehold. På vaskerommet er det malte veggflater, vinylbelegg på gulvet, sluk og vaskemaskinopplegg. Videre er det skapinnredning med hvite, glatte fronter, benkeplate med nedfelt stålkum, og benkebelysning. Stråleovn på vegg og mekanisk avtrekk (vifte ført ut gjennom pipehatt på garasjetak) uten tilluft.

Utett forbindelse mellom vinylbelegg og sluk som følge av at vinylbelegget ikke har klemt forbindelse til sluket (avsluttet rundt slukpotten). Det er fuktskader i himlingsplater (innvendig tak) som følge av utett sluk i overliggende bad. Rommet har manglende tilluft, noe som bidrar til dårlig ventilering av rommet ved lukket dør. Totalinntrykket til rommet er at det inneholder noe ufagmessigheter og det må påregnes noe utbedringer, men at det til tross for dette har fungert slik det har vært benyttet.

Soverom og garderobe:
Eneboligen har fem soverom hvorav det ene fungerer som kontor/soverom også er det et innredet kjellerrom som benyttes som verksted/hobbyrom. Tre av soverommene ligger i andre etasje, og har koselig utforming med skråhimling. To har også plassbygde skap. Kontoret/soverommet ligger i første etasje, mens det fjerde soverommet ligger i underetasjen. På soverommet i underetasjen ble det lagt gulvvarme og nytt elektrisk anlegg i 2008. Soverommet er også tilknyttet et romslig omkledningsrom som er innredet med skuffer, hyller og oppheng. Mer oppbevaringsplass finnes i innvendig bod og en utebod på 11 kvm.

Oppvarming - Teknisk:
Boligen er elektrisk oppvarmet med varmepumpe fra 2009, panelovner, samt gulvvarme i kjellerstue, et soverom og på begge badene. I tillegg er det peisovn i kjellerstuen og i gangen i første etasje, mens det i stuen er kombinert peis-/parafinovn. Det er mekanisk avtrekk på kjøkken, begge bad og vaskerom, øvrig ventilasjon er naturlig. 

Det elektriske anlegget er noe oppgradert og sikringsskapet har jordfeilautomater fra 2015. Videre er det Røranlegg av plast, kobber og rør-i-rør. Varmtvannsbereder fra 2012 på 300 liter, nyere vannmåler plassert i plassbygget luke på bad i kjeller, rørskap i hobbyrom og waterguard (automatisk avstegningsventil). Boligen er ellers tilknyttet fiberbredbånd og har boligalarm med tyveri og brannsikring tilknyttet Verisure.

Overflater: 
Vegger - Malte overflater og malt panel.
Gulv - Parkett, fliser, laminat, furugulv og betong.
Himlinger - Malte overflater, malt panel og ruteplater (Tak-Ess).

Overflatene holder en normalt god standard med normal bruks- og alderslitasje. Det generelle inntrykket er at innvendig flater har blitt godt vedlikeholdt. Kontoret ved vaskerom har veggflater av malt OSB (trefiberplater), som bidrar til et grovere inntrykk av overflaten.

Oppvarming

Elektrisk: 
- Varmepumpe.
- Vegghengte panelovner.
- Gulvvarme i kjellerstue, soverom u.etasje og begge badene.

Ildsted: 
- Teglsteinspipe tilkoblet peisovn i kjeller og gang i 1 etasje, samt en parafinovn i stuen i 1. etasje.
- Sotluke på soverom i kjeller.
- Nedgravet glassfibertank fra 2004 på vestsiden av eiendommen, i følge eier. 
- Himlingsplater (innvendig tak) ligger inntil pipestokken flere steder, noe som normalt ikke er tillatt ved teglsteinspiper. Pipen har ikke innvendig rør, noe som bør etableres med årene. Videre bør stedlig feiervesen kontaktes for kontroll av fyringsanlegget.

Det er innført forbud mot oppvarming av boliger med fossil olje eller parafin fra 2020. Vi gjør derfor oppmerksom på at det kan komme pålegg for eiendommer med oljetank/parafintank om at tanken må fjernes og erstattes med miljøvennlige alternativ, alternativt tømmes/spyles/plomberes. Kjøper overtar ansvaret og evt. økonomiske følger av dette. For utfyllende informasjon, se www.oljefri.no.»

Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F3

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen: 
Dagboknr 403681, tinglyst 02.11.1962, type heftelse: Bestemmelse om bebyggelse - Bestemmelse om gjerde som sier at eier skal holde helt gjerde mot tilgrensende eiendom som eies av kommunen. Bestemmelse om vann/kloakkledning med rett og plikt til vedlikehold med mer. Bestemmelser om at det også kan legges elektriske ledninger, telefonkabler o.l. over eiendommen. Ledninger må ikke overbygges. Rettighetshaver: Televerket. 

Servituttene vil følge eiendommen og kan fås ved henvendelse til megler. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan: 504-908-04-03: Lierskogen sentrum - Reguleringsendring, datert 17.12.2001 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Kommuneplanen gjelder foran reguleringsplanen ved motstrid. Kommuneplanen 2019-2028 ligger ute på kommunens hjemmesider (www.lier.kommune.no), eller følg denne linken: http://kart2.nois.no/lier/Content/Main.asp?layout=lier&time=1395052195&vwr=asv , endre fra Standard kart til Arealplaner og huk av for gjeldende kommuneplan. Spørsmål angående ny kommuneplan rettes til Stedsutvikling og Plan.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR15.19147

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 9.725,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon. I tillegg gebyr for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen. Eiendommen er tilknyttet vannmåler og kostnadene vil derfor avhenge av faktisk forbruk. Avregning foretas en gang pr. år.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 16.000,- pr. år. / 16.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 6.528,-.
Brøyting av vei koster ca. kr 2.100,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viasat som leverandør av parabol, men dette abonnementet er sagt opp. Man kan også tilknyttes via fiber. Kontakt Viken Fiber for mer info. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Boligen er tilknyttet Viken Fiber som leverandør av internett og har avgift på kr 668,- pr. mnd. 
Boligen er tilknyttet Verisure alarmselskap, men abonnement medfølger ikke. Dette må i så fall tegnes av ny eier. Kostnaden var ca. 5.800,- per år.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 1 299 299,- ifølge selger/skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr.  4 677 476,40. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.022.472,-

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,9% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.150,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning  (3 stk inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Ukens bolig: kr 2.900,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Alexander Fossum
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig

Alexander Fossum

Telefon
Mobil 93040668

Lurer du på noe

Alexander svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.