Råholt

Granhaugsvingen 25 B

Prisantydning

3 590 000 kr

Omkostninger: 90 597 krTotalpris: 3 680 597 kr
Etasje
3
Byggeår
2008
Soverom
3
Areal (P-ROM)
137 m²
Tomteareal
902 m²
Type / Eierform
Tomannsbolig / Eierseksjon
Fasiliteter
Veranda

Tiltalende 1/2 part tomannsbolig med 3 soverom og 2 stuer - Fin intern beliggenhet - Endetomt

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Velkommen til Granhaugsvingen 25 B!

Tiltalende og lys halvpart tomannsbolig beliggende i et barnevennlig og veletablert boområde på Råholt i Eidsvoll kommune. Eiendommen har en tilbaketrukket beliggenhet, men samtidig kort vei til Råholt sentrum. 

Boligen går over 3 plan med en familievennlig og god planløsning. Man kommer inn i en innbydende og lys entré som fører til romslig stue og kjøkken i åpen løsning samt et pent bad. Det er trapp opp til 2. etasje som rommer 3 lyse soverom og ytterligere et bad. Boligens underetasje er innredet med en kjellerstue som byr på ekstra spillrom for hele familien.

Eiendommen

Granhaugsvingen 25 B, 2070 RÅHOLT 
Gårdsnummer 96, bruksnummer 579, seksjonsnummer 2, kommunenummer 3035

Områdebeskrivelse

Eiendommen har en god beliggenhet på feltet i et rolig, populært og barnevennlig boområde. Boligen ligger høyt i terrenget i enden av boligfeltet med utsikt over Råholt- tilbaketrukket beliggenhet, men samtidig kort vei inn til Råholt sentrum.  Kort vei til Eidsvoll Verk-stasjon med avgang til Oslo S og Gardermoen hver 30. min. - med en reisetid på henholdsvis 30. min og 5. min. Perfekt for pendlere!

Råholt er et hyggelig og familievennlig boområde med nærhet til skoler, barnehager, kollektivtransport, marka og daglige servicetilbud. Amfi-senteret åpnet våren 2014 og er et moderne senter med et rikt og godt utvalg handlemuligheter og serveringsteder.Kort vei til Jessheim som med alt av bymessige fasiliteter!

Umiddelbar nærhet til friområde hvor det blant annet er oppmerkede turløyper og gapahuk samt skiløyper og akebakke på vinterstid. 
For barna og den aktive er det kort vei til fotballbane, lekeplass, idrettshall, svømmehall, badevann, skiløyper ol. som gjør område til et attraktivt sted å bosette seg. Boligen ligger også i nærhet til flotte tur- og friluftsområder som blant annet Hurdalssjøen, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter.

Mistberget 
Mistberget, som ligger 663 moh, er den nest høyeste toppen i Eidsvoll kommune. Misteberget er synlig fra de fleste steder på Romerike. Nær toppen finnes et branntårn fra 1938 og en TV-sendermast for fjernsyn, radiokringkasting, DABradio, digitalt bakkenett og basestasjon for helseradio. Fra brannvakttårnet på toppen er det en fantastisk utsikt over Romerikssletta. Fra Rauknerten vest for toppen finnes en mer naturlig utsikt mot Hadelandsåsen og Hurdal.

Råholt Bad
Nyere svømmehall med 25 meters basseng med 6 baner, terapibasseng, kafeteria, stupetårn med høyde 5 meter, vannsklie med tidtakning, kaldkulp, plaskebasseng for barn, boblebad, badstue og steambad. Morgen- og kveldsåpent. 

Tidsavstander med bil
Hurdalssjøen ca. 10 min.
Jessheim ca. 15. min.
Gardermoen ca. 15 min.
Lillestrøm ca. 40 min.
Oslo ca. 45 min.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 164 kvm
Totalt bruksareal: 145 kvm
Totalt primærrom: 137 kvm

Bruksareal:
Halvpart tomannsbolig 145 kvm

Primærrom:
U. etg.: Trapp/gang og kjellerstue: 45 kvm
1. etg.: Entré/trapp, stue, kjøkken og bad: 56 kvm
2. etg.: Trapp/gang, bad og 3 soverom: 36 kvm

Sekundærrom:
U. etg.: Bod: 8 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 26.11.2019 utført av Agenda Taksering. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 902 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fordelt med et fellesareal og bruksrett på oppdelt tomt på hver av seksjonene.

Parkering

Parkering på biloppstillingsplasser på gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. 
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i tre.

Bygningen antas oppført med støpt plate på komprimerte masser. Grunnmur av Leca-blokker. Yttervegger er oppført i isolert trebindingsverk og utvendig kledd med liggende bordkledning/trepanel. Tak-konstruksjon er av sadlet form og takstoler i tre. Taktekking av betongtakstein. Etasjeskillere er bjelkelag i tre. 

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på.

Følgende har fått TG2(tilstandsgrad 2):
- Vinduer og dører. TG pga begge terrassedører er skjeve og bør justeres/utbedres. Det er noe slitasje på terrassedør i stue.
- Balkong og innvendig trapp. TG pga slitasje.
- Bad i 2. etg. TG pga alder og normalt forventet levetid for vinyltapet.

Selger opplyser videre: 
- Det har for ca 2 år siden vært en lekkasje fra et avløpsrør fra kjøkken ned i kjeller. Dette ble utbedret av rørlegger B.O. Forberg. Vi hadde en lekkasje fra tak i kjeller under bad i 2017. Dette ble fikset gjennom forsikringen vi hadde da hos Eika.
- Det er satt inn nye baderomsinnredninger på begge bad i 2018.
- Det var mus her to vintere på rad for ca 5 år siden.
- Det har vært en og annen knust takstein, men disse har blitt skiftet fortløpende.
- Det har blitt bygget ny terrasse på husets forside i 2016. Terrassen ble beiset i 2017.
- Det er installert elektrisk anlegg i kjeller som det ikke finnes samsvarerklæring på. Dette er gjort av en faglært bekjent som en vennetjeneste.
- Innredning av stue og bod i kjeller er utført av eier.
- Vi har innredet kjeller og bygget terrasse på forsiden av huset.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i  salgsoppgaven.  Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.08.2008.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Standard

Velkommen til Granhaugsvingen 25 B!

Tiltalende og lys halvpart tomannsbolig beliggende i et barnevennlig og etablert boområde på Råholt i Eidsvoll kommune. Boligen går over 3 plan med en familievennlig planløsning.

Entré
Lys og innbydende entré med god plass til å henge fra seg yttertøy og sko. Moderne farger som gir en god velkomst.

Stue
Romslig stue med god plass til sofaløsning og spisebord med tilhørende stoler. Gode vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys som gir en luftig romtilværelse. Det er utgang til koselig balkong med plass til sittegruppe og hyggelige sammenkomster. Kjellerstuen byr på ekstra spillrom for hele familien, med god plass til sofaløsning og møblement.

Kjøkken
Pent kjøkken i åpen løsning med stuen, - både innbydende og praktisk! Innredning er i hvite fronter samt noen med IKEA glassfronter fra 2018, laminat benkeplate med nedfelt stålvask og ettgreps blandebatteri. Det er integrert induksjon koketopp og stekeovn, samt innebygget oppvaskmaskin. Kun integrerte hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.

Bad
Boligen har 2 bad. Badet i 1. etasje er flislagt med varmekabler i gulv. Det er innredet med dusjkabinett, toalett og innredning med helstøpt vask og skuff. Badet i 2. etasje har vinyltapet på vegger og vinyl banebelegg på gulv. Innredet med toalett, badekar og håndvask på vegg.

Soverom
Boligen har 3 lyse og pene soverom i god størrelse.

Oppvarming

Boligen blir oppvarmet med elektrisk fyring. Det er varmekabler i gulv på bad i 1. etasje. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket D5

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet et sameie bestående av 2 leiligheter, med sameiebrøk 1/2.
Sameiet har ikke forretningsfører eller styre, og det føres ikke regnskap eller budsjett. Dersom det mottas felles regninger til sameiet vil kostander bli fordelt etter nærmere regler angitt av sameiet, vanligvis etter sameiebrøk eller vedtekter.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.
Seksjonsbegjæringen følger vedlagt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 7455-1/10, tinglyst 20.09.1995, type heftelse: Erklæring/avtale. Utbyggingsavtale.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse i henhold til reguleringsplan med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 15.02.1993.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Det følger ikke med panelovn i 2 etg, lamper i stue og over kjøkkenbord i 2 etg. Det følger ikke med oppvaskmaskin, kjøleskap, fryser, vaskemaskin, tørketrommel. I kjeller følger ikke med taklampe i kjellerstue. Hyller i bod i kjeller følger ikke med.

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR63.18216

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale avgifter er kr 18.750,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Eiendommen er tilkoblet vannmåler, og vannavgift vil variere etter forbruk.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 24.000 kwh. pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.000,-.
Boligen er tilknyttet Telenor/Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Avgiften er på hhv. kr 489,- og kr 639,-.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 731 210,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2 632 356,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.680.972,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-,  med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.  Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,3% av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 15.150,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre
Trude Stensby
Eiendomsmegler

Trude Stensby

Telefon
Mobil 40204140

Lurer du på noe

Trude svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.