Komplett salgsoppgave

Såvegen 13

3 290 000 kr
51 m²
1 soverom
Korgsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Hjørneleilighet med god beliggenhet i ytterkant av Såvegen.
Korgsveen v/ Emilio de Paoli Dunne | Hjørneleilighet med god beliggenhet i ytterkant av Såvegen.
Kart
Emilio de Paoli Dunne
Presenteres av
Emilio de Paoli Dunne
Jessheim
Attraktiv, lys og romslig 2-R hjørneleilighet i 2. et. | Solrik balkong | Garasjeplass | Heis | Sentrumsnært |

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  3 290 000 kr
 • Omkostninger
  83 420 kr
 • Totalpris
  3 373 420 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  51 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 390 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Det vil ikke ble avholdt visninger uten visningspåmelding - påmelding på skje innen 24 timer før visning. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Eiendommen har en sentral beliggenhet på Jessheim i Ullensaker kommune. Ønsker du å bo rolig og tilbaketrukket, men samtidig ha kort vei til sentrum - kan denne leiligheten være noe for deg.
Tiltalende og gjennomgående 2-roms leilighet i andre etasje med god standard. Leiligheten har en god intern beliggenhet på feltet med skjermet balkong og luftig utsyn. Meget god og fornuftig planløsning som utnytter arealet godt. Store vindusflater i stuen som slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Kjøkken i åpen løsning mot stuen gjennomført på en god måte med plass til spisebord mellom stue og kjøkken. Fra stuen er det direkte utgang til en skjermet balkong på ca. 8 kvm. med plass til grill og sittegruppe - et ypperlig sted å tilbringe late sommerdager.
Velkommen!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Såvegen 13, 2050 JESSHEIM
Kommunenummer 3033, gårdsnummer 132, bruksnummer 264, seksjonsnummer 69, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 51 kvm
Totalt primærrom: 51 kvm
Bruksareal:
Eierleilighet 51 kvm
Primærrom:
2. etasje 51 kvm: Entré, bad, stue/kjøkken og soverom
I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 5 kvm, merket nr. 69.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 11.10.2022, utført av Anticimex AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i betong. Boligbygg over fire etasjer samt kjeller. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong med utfyllende bindingsverk av trekonstruksjoner. Fasader utført i teglstein samt panel. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med shingel (taket er ikke besiktiget).
Følgende har fått tilstandsgrad 2 (TG2):
- Badet har i helhet fått TG1, men det er gitt TG2 på et par punkter. Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Fornying av slukmansjett og tettesjikt bør påregnes. Fallforhold: Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales.
- Overflater gulv i øvrige rom. Gulvflater bærer stedvis preg av slitasje. Gulvflate ved balkongdør har stedvis svelleskader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Overflater gulv på balkong. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Takstmann kommentere i tillegg følgende:
- Stedvis noe misfarging på flisfuger på bad.
- Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.
- Kjøkkeninnredningen har noe bruksslitasje.
- Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres..
- Enkelte innerdører/karmer bærer preg av slitasje.
- Det er mindre målbare skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 4 mm i entré og 2 mm i stue/kjøkken.
- Selger opplyser om at installasjonen (for gasspeis) er kontrollert 30.08.22.
- Vinduer/karmer bærer stedvis noe preg av slitasje. Det er ikke observert synlige skader av større betydning.
- Balkongdør subber noe. Justering av dør/karm anbefales.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser i egenerklæringsskjema:
- Byttet varmtvannsbereder og installert WaterGuard sommeren 2022. Firmanavn: Borgen Rørleggerbedrift AS.
- Service av gassanlegget, ingen avvik. August 2022.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)? Svar: Ja. Det skal ha vært tilfeller i sameiet tidligere.
- Byttet baderomsinnredning høst 2022.
Det er påvist forekomst av skjeggkre i sameiet. Skjeggkre kan ifølge skadedyrfirmaene bekjempes ved sanering av skadedyrfirmaer, bruk av limfeller samt regelmessig støvsuging/rengjøring. Kjøper overtar risikoen for dette forholdet. Konferer med megler for ytterligere informasjon.

Standard

Tiltalende og gjennomgående 2-roms leilighet i andre etasje med god standard. Leiligheten har en god intern beliggenhet på feltet med skjermet balkong og luftig utsyn. Meget god og fornuftig planløsning som utnytter arealet godt. Store vindusflater i stuen som slipper inn rikelig med naturlig lys og bidrar til en god romfølelse. Kjøkken i åpen løsning mot stuen gjennomført på en god måte med plass til spisebord mellom stue og kjøkken. Fra stuen er det direkte utgang til en skjermet balkong på ca. 8 kvm. med plass til grill og sittegruppe - et ypperlig sted å tilbringe late sommerdager.
Kjøkken:
Kjøkken i åpen løsning mot stuen gjennomført på en god måte - leilighetens samlingspunkt er en kombinert stue- og kjøkkenløsning. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, benkeplater av laminat og nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Laminert plate mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin og komfyr med platetopp. Ventilator tilkoblet avtrekkskanal.
Bad:
Bad med god plassering i boligen. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Vegghengt servantskap med skuffer, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, skap og overbelysning med stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånddusj. Vegghengt toalett. Avtrekksventil plassert i himling. Opplegg for vaskemaskin. Downlights.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Elektrisk fyring og gasspeis. Varmekabler i gulv på bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 03.09.2008. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr 10029, tinglyst 27.08.2001, type heftelse: Utbyggingsavtale. Utbyggingsavtale for del av Jessheim vest Romsaas mellom Ullensaker kommune.
Dagboknr 190898, tinglyst 12.02.2007, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om parkering. Bestemmelse om benyttelse. Med flere bestemmelser.
Dagboknr 433140, tinglyst 30.05.2007, type heftelse: Bestemmelse om parkering.
Dagboknr 240265 og 240898, tinglyst 02.04.2009, type heftelse: Erklæring/avtale. Bestemmelse om parkering.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen har en meget sentral beliggenhet på Jessheim i Ullensaker kommune. Ønsker du å bo rolig og tilbaketrukket, men samtidig ha kort vei til sentrum - kan denne leiligheten være noe for deg.
Gangavstand til Jessheim med alt av bymessige fasiliteter - Jessheim har et rikt og godt utvalg av ulike servicetilbud. Her er det mange spennende spisesteder, utesteder, kaféer, kulturhus med blant annet forestillinger og tre kinosaler og et godt utvalg av shopping- og handlemuligheter. Videre er det meget god offentlig kommunikasjon fra Jessheim stasjon til Oslo og Oslo Lufthavn Gardermoen. Togavgang til Oslo hver halvtime med en reisetid inn til hovedstaden på ca. 37 min. Parkering prioritert for pendlere.
I umiddelbar nærhet finner du Langelandsfjellet, som ofte er omtalt som Jessheimmarka og består av område fra Langelandsfjellet i vest og Randbydalsveien i øst, Skogmo/Fladbyseter i nord og mot dyrka mark i sør. Området har en lang rekke stier og kan by på variert terreng, samt lysløype. Det benyttes av både terrengsyklister og mosjonister i alle aldre. På vinteren kjøres det opp flotte skiløyper. For mer informasjon besøk http://www.jessheimmarka.no.
Nordbytjernet en oase i byen vår! Nordbytjernet er et av de flotteste friluftsområdene i Ullensaker med beliggenhet med kort vei fra Jessheim sentrum. Rundt tjernet er det godt tilrettelagt med flotte turveier. Nordbytjernet har flotte badeplasser med strender, volleyballbaner, bade- og fiskebrygger.
Ca. 15-20 min. til Romeriksåsen som byr på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Romeriksåsen som er et av Romerikes mest varierte friluftsområder; som byr på alt fra tur- og sykkelstier, oppkjørte skiløyper, badeplasser, skiannlegg og mange gode fiskevann!
Avstander med bil:
Ca. 10 min til Oslo lufthavn
Ca. 20 min til Lillestrøm
Ca. 25 min til Strømmen
Ca. 30 min til Oslo.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 8 754 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, lekeapparater og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasje samt gangveier.

Parkering

Leiligheten disponerer én parkeringsplass, merket nr. 125, i felles garasjeanlegg. Opplegg for lader i garasje, men lader er ikke installert. Felles gjesteparkering, parkeringsbevis til
gjesteparkering følger med leilighet. Øvrig parkering etter sameiets bestemmelser og gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan for «Romsaas Allè» med tilhørende reguleringsbestemmelser vedtatt 05.12.2005.
Det er sendt ut varsel om oppstart av detaljregulering og forhandlinger om utbyggingsavtale for Gartnerløkka, Jessheim. Det gjelder for bygging sørøst for eiendommen. Det må påregnes utbygging av dette område.
Avsatt i kommuneplanen vedtatt 23.03.2021 til boligbebyggelse - nåværende.
Eiendommen grenser inntil reguleringsplan for «Jessheim Vest - Romsaas» vedtatt 26.10.1998.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr 6 674,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp og renovasjon.
Fellesutgiftene er kr 2 390,- pr. mnd. og inkluderer: Bygningsforsikring, forretningsførsel, kabel-tv/bredbånd fra Telia, kontroll av gassanlegg og nettleie gass, garasje, generell drift og vedlikehold av sameiet m.m.
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.
Felleskostnadene vil økes med 5% gjeldende fra og med 01.01.2023.
Forbruk av gass faktureres den enkelte dirkete fra leverandøren som pt. er Norsk Gassnett.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 13 800,- pr. år. / 6 382 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia Fiber som leverandør av kabel-tv og bredbånd. Avgiften er inkludert i de månedlige kostnadene.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 723 210,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 2 603 556,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 24 901,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr 2 017,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er iflg. forretningsfører leverandørgjeld og det er ikke felles lån i sameiet.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 3.373.420,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sondre Aksnes

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet sameiet Jessheim Hageby II, med sameiebrøk 51/7314.
Sameiet består av 107 eierseksjoner.
Forretningsfører er Enqvist Boligforvaltning AS, tlf. 22 80 95 97
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er kun tillatt om det søkes styret om dette. Reptiler er ikke tillatt.
Foretatt påkostninger de senere år: Bygningsmassen ble malt utvendig (ikke vinduene) i 2015/16.
Planlagte påkostninger: Generelt vedlikehold.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: kr. 30.000,- av salgssummen.
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 1.875,- pr. visning (2 stk. inkl.)
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 63-0213/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Jessheim
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR63.22213

Dato

Sist oppdatert: 29. november 2022 kl. 08:45

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det vil ikke ble avholdt visninger uten visningspåmelding - påmelding på skje innen 24 timer før visning. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Ser du etter lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.