Komplett salgsoppgave

Fjørtofts gate 7

4 900 000 kr
56 m²
1 soverom
Velkommen til Fjørtofts gate 7 - Presentert av Tom Martinsen i Krogsveen
Velkommen til Fjørtofts gate 7 - Presentert av Tom Martinsen i Krogsveen
Kart
Del
Tom Martinsen
Presenteres av
Tom Martinsen
Sagene
Lys og luftig 2-roms i vakker og ettertraktet bygård- Arkitekttegnede løsninger- Felles idyllisk hage- Rolig - Peisovn

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  4 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  159 440 kr
 • Omkostninger
  1 260 kr
 • Totalpris
  5 060 700 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1920
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  56 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fellesutgifter
  3 999 kr
 • Energimerke
  Rød G

Visning

Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Fjørtofts gate 7 - En pen og innholdsrik 2-roms med attraktiv beliggenhet på sjarmerende Sagene!
Originale tregulv, store vindusflater, plassbygde løsninger og peisovn. Leiligheten har god intern beliggenhet i populære Vøyenvollen Borettslag, kjent for sin frodige bakgård og flotte fasade. Bygården ligger i idylliske omgivelser, skjermet på Sagene med umiddelbar nærhet til Vøienvolden gård og Akerselva.
Beliggenhet anses som sjeldent god med alt av byens fasiliteter rett utenfor døren! En leilighet for deg som ønsker å kombinere den urbane livsstilen med flotte grøntområder og gode turmuligheter, og ha alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
Gjennomgående og svært romslig planløsning
Originale tregulv
Peis
Moderne, adskilt kjøkken
Fatastisk hage med flere sittegrupper

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Fjørtofts gate 7, 0461 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 221, bruksnummer 211, ideell andel 1/1
Andelsnummer 81, Vøyenvollen Borettslag, organisasjonsnummer 952922173

Innhold

Totalt bruksareal: 56 kvm
Totalt primærrom: 56 kvm
Primærrom:
2. etasje - 56 kvm: Entré, stue, kjøkken, soverom, baderom og toalettrom.
I tillegg disponerer boligen 2 boder.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 29.05.2023 utført av Takstmann Jan Berby. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.  
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i mur og betong.
Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på:
Følgende punkter i rapporten er vurdert til TG2 (tilstandsgrad 2 - alder, slitasje, skader m.v.):
Ytterdør:
- Anbefalt brukstid for ytterdører er på ca. 30-40 år. Døren er nå ca 40 år gammel og anbefalt brukstid er snart overskredet. Tilstandsgrad er gitt med bakgrunn i alder.
Etasjeskille/gulv:
- Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.
Innerdør:
- Anbefalt brukstid for innerdører er ca 30-50 år. Bygningsdelen fungerer fortsatt med dagens tilstand. Tilstandsgrad er gitt med bakgrunn i alder.
Baderom:
- Smøremembran på vegg som er over 15 år blir vurdert til TG2 i rapporten. Tilstandsgrad er gitt fordi mer enn halvparten av anbefalt brukstid er overskredet.
- Banemembran som er over 20 år, blir vurdert til TG-2 i rapporten. Dette badet er nå ca. 22 år gammelt. Tilstandsgraden gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er overskredet.
- Det er påvist riss/sprekker i servant. Servant fungerer slik den er nå, men det anbefales å skifte den. Kostnadsestimat ihht. takstmann er under kr. 10.000,-.
Toalettrom:
- Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Ventilasjon:
- Kun naturlig ventilasjon i boligen, også på baderom og kjøkken. Naturlig ventilasjon gis automatisk TG2.
TGIU (ikke undersøkt / ikke tilgjengelig for undersøkelse)
- Hulltaking for å sjekke fukt på baderom er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner.
Øvrige kontrollpunkter i rapporten er vurdert til Tilstandsgrad 0 (TG0 - ingen avvik) og Tilstandsgrad 1 (TG1 - i orden).
Ovennevnte er kun ment som et utdrag fra vedlagt tilstandsrapport. For fullstendige beskrivelser og forklaringer på tilstandsgradene samt kommentarer ellers utover dette henvises til rapporten.

Sammendrag av selgers egenerklæring

Selger har bodd ca. 3 år i boligen, som ble kjøpt i 2020.
Utdrag fra selgers kommentarer i egenerklæringen:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Ja. Varmekabler røk og ble dermed skiftet ut av faglærte. Fra tidligere eierforhold var det benyttet feil maling i himling som førte til kondens- malt om med våtromsmaling på egeninnsats.
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. ELEKTRO Gierszewski installerte varmekabler og Nova bygg la fliser.
Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Nei. Noe skjevheter i gulvet (100 år gammelt originalt tregulv).
Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja. Totalrehabilitering av hele borettslagets fasade.
Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, kun faglært. Malercompagniet (i regi av borettslaget).
Egenerklæringen med ytterligere kommentarer fra selger følger vedlagt i sin helhet i salgsoppgaven.

Standard

Velkommen til Fjørtofts gate 7 - En pen og innholdsrik 2-roms med sentral og attraktiv beliggenhet på sjarmerende Sagene!
Originale tregulv, store vindusflater, plassbygde løsninger og varmende peisovn. Leiligheten ligger i populære Vøyenvollen Borettslag, særlig kjent for den hyggelige bakgården og sin flotte fasade. Bygården ligger i idylliske omgivelser, skjermet på Sagene med umiddelbar nærhet til historiske Vøienvolden gård og Akerselva.
Dette anses som en sjeldent god beliggenhet med alt av byens fasiliteter rett utenfor døren! Dette er en leilighet for deg som ønsker å kombinere den urbane livsstilen med flotte grøntområder og gode turmuligheter, og ha alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet.
Nærmere innhold:
Entré:
Lys og romslig entré/gang med direkte adgang til leilighetens kjøkken, toalettrom og soverom - noe som understøtter boligens gode planløsning. Entreen er malt i to innbydende farger på veggene, har downlights i himling og klassisk tregulv. Dette skaper et meget godt førsteinntrykk i en ellers strøken leilighet. Plassbygd garderobeløsning ved inngangsdøren.
Stue:
Leiligheten har en stor og romslig stue med god plass til større sofagruppe, stuebord og naturlig plass for tv-seksjon. Stuen har et stort vindu som sørger for at det kommer mye naturlig lys inn i rommet. Fantastiske solforhold på solfylte dager med morgensol mot soverom og stue samt ettermiddag til solnedgang på kjøkken. Flott peis fungerer som et fint møbel i seg selv og gir rommet er herlig og hjemmekoselig preg i tillegg til at den genererer god varme. Stuen er malt i en behagelig beige farge på vegg og flotte, originale tregulv. Downlights i himling gir et stemningsfult lys.
Kjøkken:
Videre fra stuen er det tilgang til en delvis åpen kjøkkenløsning. Flott kjøkkeninnredning med svært god benk- og skapplass. Kjøkkenet er meget romslig. Innredning med benkeplate i betong, nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur. Integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, stekeovn, mikroovn, koketopp med kullfilterventilator over og kjøl-/fryseskap og vaskemaskin. Utsikt mot borettslagets idylliske bakgård som skaper en meget god romfølelse mens man kokkelerer. I og med at kjøkkenet er adskilt, tilfredsstilles de aller fleste behov hva gjelder størrelse og oppbevaring samt god plass til et romslig kjøkkenbord.
Soverom:
Soverommet har en lun og appellerende farge, er av god størrelse og har plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Svært romslig, plassbygd skyvedørsgarderobe med speildører er montert. Soverommet har store vindusflater som bidrar til rikelig med naturlig lys inn i rommet - stillheten i Fjørtofts Gate muliggjør for å sove med vinduet åpent hele året. Også her er det downlights i tak og klassisk tregulv.
Baderom:
Pent flislagt baderom med varme i gulv. Nye varmekabler og nytt flislagt gulv i 2023. Innredet med dusjhjørne med innfellbare dører med rainshower og servant med skapinnredning og speilskap med belysning over. Vindu på veggen gir godt med lysinnslipp, men helt fritt for innsyn.
Toalettrom:
Med adkomst fra entré er boligens adskilte toalettrom. Flislagt med hvite fliser og beige kalkmaling på vegg som gir et delikat og innbydende uttrykk. Vegghengt toalett, vegghengt servant og speil over.
Diverse:
- Klassiske vindusflater og god takhøyde
- Meget rolig og god intern beliggenhet
- Oppgradert bad og toalettrom
- Gjennomgående
- Originale tregulv
- Peis
- Flotte, felles uteområder

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
- Hvitevarer inkl. vaskemaskin på kjøkken medfølger.
- Tv-benk, bokhylle og sittebenk på kjøkken medfølger

Oppvarming

Boligen er elektrisk oppvarmet samt varmekabler på baderom og vedovn i stue.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med. 

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden 1917.
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 26.01.1917. Dette dokumentet kan være attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse (som her). Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp.
Det er uvisst hvilke endringer som er gjort etter at ekspedisjonsdokumentet ble gitt, men selger opplyser at det ikke er gjort endringer i selgers eiertid. 
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven § 21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan- og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser med unntak av:
Dagboknr. 303071-32/105, tinglyst 07.11.1951, type heftelse:  Festekontrakt.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst 3 servitutter på borettslagets eiendom. Disse omhandler blant annet bestemmelse om gjerde, bestemmelse om brannvegg/-dør og bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m..
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fjørtofts gate 7 har en sentral og attraktiv beliggenhet i et veletablert og hyggelig boligområde på Sagene, med alt av servicetilbud, og ikke minst Akerselva, i umiddelbar nærhet. Her kan den urbane livsstilen kombineres med de flotte grøntområdene og gode turmulighetene som området har å by på. Sagene har en svært god plassering i Oslo; høyt og luftig mellom øst og vest, med korte avstander til naboområdene St. Hanshaugen, Torshov, Nydalen, Storo, Grünerløkka og Ullevål.
I området finnes et rikt utvalg av kaféer og spisesteder, som asiatiske Bamboo, Kaffebrenneriet, pizzarestauranten Jungel Pizza, hamburgerrestauranten The Greasy House, hyggelige Sagene Lunsjbar, japanske Helt Rått, familiedrevne Nazar Café-Bar og pakistanske Tandoori Hut.
Du finner også et godt utvalg av matbutikker, som Rema 1000, Extra Sagene, Sagene Torg og døgnåpen Joker, i området. Sagene tilbyr også klesbutikker, hudpleiesalonger, frisører og apotek.
Kun noen minutter unna leiligheten finner du dessuten Storo Storsenter, et av Norges største kjøpesentre, med 140 butikker, kaféer, spisesteder og helsetjenester.
For deg som er glad i å trene finner du SATS Sagene 4 minutter fra leiligheten og det er heller ikke langt til Myrens sportssenter. Videre er det også gode uteaktivitetsområder på Vøyevollen og Arkitekt Rivertz plass balløkker. Ikke langt unna ligger dessuten Sagene Squash senter.
Utdanningsinstitusjoner som Universitetet på Blindern, Handelshøyskolen BI i Nydalen, Lovisenberg diakonale høgskole, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen og Arkitektur- og designhøgskolen er alle innen kort rekkevidde.
Bydelen Sagene byr også på flere fantastiske grøntområder som Myraløkka, Bjølsenparken og Voldsløkka. På Voldsløkka finner du et stort gressområde, med et høyt antall idrettsbaner for blant annet fotball, volleyball og tennis, samt en innendørs skatehall og turstier. Dette gjør plassen perfekt for å utøve alle mulige varianter av ballsport og andre fritidsaktiviteter. Like ved Bjølsenparken, som er en grønn oase med parsellhager og lekeområde, ligger også idylliske Hjemmets Kolonihager med Portveien 2.
Fra leiligheten er det umiddelbar nærhet til Arkitekt Rivertz plass busstopp der linje 28, 34 og 54 går. Kort vei til 20 og 37 bussen. Bare 10 minutters gange unna ligger Biermanns gate trikkestopp med linjene 11 og 12 som tar deg via Grünerløkka og Jernbanetorget til Majorstuen. Linje 12 kjører også forbi Aker brygge. Linje 18 Rikshospitalet går også her.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Eiendommen sogner til Sagene skole. Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Borettslagets tomt er på totalt 9.311,3 kvm.
Tomten er parkmessig opparbeidet med grønne forhager og en hyggelig bakgård med stor gressplen, busker, beplantning, sittegrupper, tørkestativ og fast dekke m.m.

Regulering av feste

Vøyenvollen borettslag betaler en årlig festeavgift på kr. 154.274,-
Festeavgiften betales etterskuddsvis med en halvpart henholdsvis 1. januar og 1. juli.
Festeavgiften ble sist regulert den 1. november 2021.
Neste regulering vil bli 1. november 2031.
Konsumprisindeksen vil bli lagt til grunn ved beregning av festeavgiften.
Samtykke til overdragelse fra grunneier kreves ikke.
Kopi av lov om tomtefeste kan fås ved henvendelse til megler.

Parkering

Borettslaget har noen få parkeringsplasser. Disse leies ut etter regler fastsatt av generalforsamlingen og styret. Det foretas en årlig trekning blant alle interesserte beboere i mai.
Det er innført beboerparkering i dette området. Dette betyr at du kan parkere fritt døgnet rundt på parkeringsplassene regulert til beboerparkering i området rundt din bolig for kun kr. 5.400,- pr. år for fossile biler.
Har du el-bil så betaler du kr. 1.620,- pr år, hydrogenbil og el-varebil er gratis.
Motorsykkel og moped kr 2.700,-.
El-motorsykkel og el-moped kr 810,- pr år.
Se Oslo kommune sine nettsider for mer informasjon.
Gateparkering etter områdets bestemmelser. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei (Fjørtofts gate) og via privat vei (gangvei inne i Borettslaget) med felles vedlikeholdsansvar for Borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-2255 datert 28.07.1977, endret til S-2937 datert 01.10.1987, med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Kommunedelplan: KDP-17, KDP-4.
Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015 sak 262 gjennom ny "Kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn." Området blir berørt av endringer i reguleringsplan for Oslo Sentrum og indre sone i Oslo kommune som følge av dette. Denne nye planen får betydning for en rekke vedtatte reguleringsplaner i Oslo. Henviser til kommunens nettsider for ytterligere informasjon: https://www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/politikk/kommuneplan/.
Eiendommen står oppført på Byantikvarens Gule Liste. Dette kan medføre at større endringer av bygningen må godkjennes av kommunen eller fylket før igangsetting.
Saksnummer: 201711927 - Lovisenberggata 15 med flere - Dialogfase etter offentlig ettersyn - Tjenesteyting - Helse, pleie, omsorg med mer.
Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg (SDL) foreslår å omregulere Lovisenberg gt. 15 m.fl. fra allmennyttige formål, institusjon, sykehus, administrasjon, bolig og friområde til sykehus- og omsorgsformål, undervisning og administrasjon, boliger og bevaring av kultur- og naturmiljø m.m. Hensikten er å sikre funksjonelle utbyggingsvolumer for Lovisenberg i et lengre tidsperspektiv. Planforslagets størrelse og utnyttelse har utløst krav til planprogram med konsekvensutredning og Hovedtyngden av ny bebyggelse legges i nord med forbindelser til tilliggende gater og strøk. Plan- og bygningsetaten kan ikke anbefale planforslaget og fremmer alternativ 2 med reduserte høyder, større grad av bevaring og lavere andel boliger.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 3 999,- pr. mnd. og inkluderer blant annet: Kabel-tv og internett (grunnpakke), forretningsførsel, kommunale avgifter, vaktmestertjenester, renhold, byggningsforsikring, generell drift og vedlikehold av borettslaget, m.m.
Felleskostnadene justeres etter borettslagets faktiske utgifter, normalt en til to ganger årlig, de ble sist justert 01.01.2023. Det tas forbehold om at felleskostnadene kan justeres fortløpende pga renteøkninger.
Felleskostnadene fordeles slik:
Renter og avdrag kr 880,-
Dugnasbidrag - refunderes ved oppmøte kr 50,-
Felleskostnader kr 2 545,-
Kabel-TV kr 290,-
Trappevask kr 93,-
Tillegg bredbånd kr 141,-
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. kr 10 706,- pr. år. / 4 801 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og bredbånd og det er en grunnpakke som er inkludert i fellesutgiftene.
Dekoder medfølger ikke.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2021 var kr 1 263 110,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2021 bli kr 4 547 195,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 67.059,- pr. 22.05.2023
Andel fellesgjeld er kr 159.440,-pr. 31.12.2022
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 27.742.561,- pr. 22.05.2023 og lånevilkårene er:
Lån I:
*83987196427, Handelsbanken
Saldo per 22.05.2023: kr. 6.901.304,-
Andel av saldo: kr. 39.663,-
Rentesats per 22.05.2023: 4.4%
Første termin/første avdrag: 30.12.2020 (siste termin 30.03.2035)
Lån II:
*83987196435, Handelsbanken
Saldo per 22.05.2023: kr. 1.546.079,-
Andel av saldo: kr. 8.886,-
Rentesats per 22.05.2023: 4.4%
Første termin/første avdrag: 30.12.2020 (siste termin 30.12.2028)
Lån III:
*83987221367, Handelsbanken
Saldo per 22.05.2023: kr. 19.295.178,-
Rentesats per 22.05.2023: 4.4%
Andel av saldo: kr. 110.892,-
Første termin/første avdrag: 30.04.2023 (.siste termin 31.03.2053)

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr. 300,- pr. ny andelseier.  
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 5.060.700,-. Av dette beløpet utgjør kr 159.440,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,- for andelsboliger med andelsnr. 

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Sophie Elisabeth Flinder

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Vøyenvollen Borettslag.
Borettslaget består av 192 andeler.
Forretningsfører er Oslo og Omegn Boligforvaltning AS, tlf. 400 76 845.
Dugnad må påregnes og borettslaget fakturerer 50kr for manglende oppmøte.
Dyrehold må søkes om til styret.
Borettslaget har egen hjemmeside med mye nyttig informasjon for nyinnflyttede: www.voyenvollen.no
Borettslaget er veldrevet og kan vise til en solid vedlikeholdshistorikk de senere år:
https://voyenvollen.lettstyrt.no/
2020/2021: Fasaderehabilitering Del 1 utført (Fjørtofts gate 1-23 og enden av Gustav Jensens g. 3).
Maling av vinduer og nye utelamper, Del 1
Etterkontroll av piper.
2019: Utbedring av bunnledningsnett fullført for nedre gård. Maling av ytterdører.
2018: Utbedring av bunnledningesnett fullført for øvre gård. Utarbeidelse av tilstandsrapport for fasader. Oppussing av felles bad.
2017: Videre planlegging av rørarbeid basert på kartleggingsrapporter. Vedlikeholds rens av ventilasjonskanaler.
2016: Fasade-rehabilitering og radontiltak fullført.
2015: Installert radonbrønner og gjennomført tettetiltak i kjellere. Rehabilitering av brannbalkonger.
2014: Oppgradering av trappeoppgangene. Oppgradert branntetting mellom kjeller og første etg. øvre gård. Rehab. deles av fasade i Stockfl. gt. 49.
2013: Oppgradert branntetting mellom kjeller og første etg. nedre gård. Utskifting av branndører til kjeller og loft.
2012: Rehabilitert pipeløp.
2011: reparasjon av 5 boder i Stockfleths gate 49
2010: Utskifting av vinduer i hele gården.
Planlagte påkostninger:
- Ihht. styret pr. 24.05.2023 har laget ingen store planer, men skal få fremlagt en ny vedlikeholdsplan - forhåpentligvis er det ingen store saker som "dukker opp" der.
- Fasaderehabilitering er enda ikke fullført, planlagt fullført i uke 26.
- Ellers må normalt vedlikehold forventes.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Borettslag har anledning til å være tilknyttet et sikringsfond som dekker eventuelt manglende innbetaling av felleskostnader. Dette borettslaget er ikke tilknyttet et slikt fond, noe som vil kunne medføre en risiko for økte felleskostnader dersom andre andelseiere ikke betaler sine felleskostnader. Borettslaget har imidlertid legalpant i andelen, og manglende betaling av felleskostnader kan dermed tvangsinndrives av borettslaget.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at styrets godkjennelse er avklart. 

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom If.  I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha overfor selger. 
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel renteforsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.
 

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver.
Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD-knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  
Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr SMS eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i SMS og e-post kan forekomme.
 
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp.
Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak overfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bl.a. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank. Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. 

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke.  Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er".  Selger kan ikke ta «som den er»- forbehold overfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3)

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: Fastpris
Tilrettelegging kr 15.000,-
Oppgjør: kr 6.000,-
Markedspakke: kr 25.000,-
Visninger: kr 3.500,-
Oppslag eiendomsregister: kr 2.500,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 37-0163/23
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Hasle
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR37.23163

Dato

Sist oppdatert: 29. mai 2023 kl. 20:35

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Lurer du på noe?

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.