Tiedemannsjordet/Hasle

Bertrand Narvesens Vei 3

Prisantydning

7 800 000 kr

Omkostninger: 196 997 krTotalpris: 7 996 997 kr
Etasje
4
Byggeår
2008
Soverom
3
Areal (P-ROM)
98 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon
Fasiliteter
Garasje, Heis, Veranda
Fellesutgifter
5 395 kr

Unik og romslig 4-R hjørneleil. med fantastisk terrasse på ca. 29 kvm.|Garasjepl. m/lademulighet|Heis og to boder

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Sjelden sjanse! Vi har gleden av å presentere en lys og pen 4-roms leilighet på hele 98 kvm. med mange gode kvaliteter. Den har en  "X-faktor", med sin store terrasse på ca. 29 kvm. med plass til flere sofa-/sittegrupper og fine solforhold. Her kan virkelig varme sommerdager nytes! 

Leiligheten har store, gode rom og gode lysforhold (store vindusflater). 

Det er lagt til rette for en enkel hverdag med heis og garasjeplass i lukket garasjeanlegg. Garasjeplassen har opplegg for strøm med tanke på el-bil/hybrid (Schuko-kontakt).

Kort vei til T-bane, buss og flere dagligvarebutikker.

Eiendommen

Bertrand Narvesens Vei 3, 0661 OSLO 
Gårdsnummer 128, bruksnummer 5, seksjonsnummer 0, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Sentral og attraktiv beliggenhet i et av de nyere boligprosjektene på spennende Hasle, nærmere bestemt mellom Lille Tøyen Hageby, Hovin og Ensjø. Idylliske og ærverdige Lille Tøyen Hageby er nærmeste nabo. Nærområdet er betydelig oppgradert de senere år, både med hensyn til uterom og moderne bebyggelse. Barnevennlig og stille område med flotte grøntarealer. Området er i stadig utvikling med utbygging av boliger, servicefunksjoner, friarealer og infrastruktur. På den gamle Teglverkstomta ved Hasle Torg er det oppført ny skole med flerbrukshall. Tomten har fått flotte grøntområder med vannanlegg, gang- og sykkelvei, kunstgressbane samt broer med belysning.

Umiddelbar nærhet til Hasle t-bane (linje 5), Ensjø T-bane (linje 1-4), buss i Grenseveien (rute 21, 28 og flybuss) med kort vei til knutepunktene Carl Berner, Helsfyr og gangavstand til Tøyen t-bane (linje 1-4). Tur- og sykkelvei mot sentrum fra Groruddalen, Grefsenkollen og Østmarka passerer rett utenfor med svært gode turmuligheter. Store flotte grøntområder og rekreasjonsmuligheter med bl.a. Tiedemannsparken, Valle Hovin med andedammen, Hasleparken ved Hasle kirke, Tøyenparken, Kampen Park, Tøyenbadet, Munch-museet og Botanisk hage. Gangavstand til sentrum samt kort avstand med sykkel, bil eller offentlig kommunikasjon til Oslos parker, kafeer, restauranter, forretninger m.m.

Kort vei til Hasle Torg og Ensjø med treningssentre, butikker, vinmonopol, matforretninger, kaféer og annet nyttig. Rema 1000 og Kiwi butikk i umiddelbar nærhet. Det er også kort avstand til flere idretts-/fritidstilbud som fotballbane, svømmehall, skøytebane m.m. 

Her finner du et inkluderende og engasjert lokalmiljø som gjør områdets kafeer og spisesteder til trivelige møteplasser. I området ved eiendommen er Petersborgkvartalet nylig oppført med bl.a. kafé og bakeri med pizzaservering på kveldstid, samt søndagsåpen Joker-butikk. Kortreiste og økologiske produkter kan fåes hos Lille Tøyen Kolonial.

I nærheten av Hasle ligger også Økern. Økern skal bli et viktig knutepunkt med bl.a. kino, kjøpesenter, samt et nytt badeland.

Veibeskrivelse

Enkel adkomst fra Bertrand Narvesens Vei. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se for øvrig kart for nærmere veibeskrivelse.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 114 kvm
Totalt bruksareal: 98 kvm
Totalt primærrom: 98 kvm

Primærrom:
Gang, kjøkken, stue, bad og 3 soverom: 98 kvm

I tillegg disponerer boligen to boder. Den ene er i kjelleren og er på ca. 5 kvm. og den andre er i oppgangen, like utenfor inngangsdøren til leiligheten, og er på ca. 3 kvm.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 09.01.2020 utført av Erik Øyum. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk.

Tomten

Eiet tomt på 11.316 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med internveier, sittegrupper og beplantning.

Parkering

Garasjeplass nr. 75 medfølger i lukket garasjeanlegg. Enkel adkomst til/fra leiligheten med heis. Det er lagt opp strøm (stikkontakt) med tanke på lading av el-bil/hybrid. 

Eiere av garasjeplass betaler driftskostnader for garasjeplassen til sameiet (p.t. kr. 150,- pr garasje). 

Sameiet har 8 gjesteplasser i garasjekjelleren, og det er mulighet for gjesteparkering også i Bertrand Narvesens vei, hvor gjester av beboere i sameiet kan parkere med synlig parkeringsbevis/gjestekort i vinduet. 

Tidvis mulighet for kjøp/leie av ekstra garasjeplass i garasjeanlegget. Hver seksjon kan maksimalt eie to garasjeplasser.

Det påløper administrasjonskostnader på kr. 715,- til forretningsfører ved separat salg av garasjeplass. Ved omsetning av garasjeplass må kjøper/selger selv bære omkostninger knyttet til dette, herunder kostnader til reseksjonering og tinglysning.

For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført i bærende betong-/murkonstruksjoner og teglforblendet.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. Det opplyses om brukslitasje på overflater, dog er boligen pent brukt (kun hatt en eier). Noen sprekker i skjøter/fugen overgang vegg og himling. 

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 15.09.2009. Denne kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Standard

Leiligheten holder normalt god standard med vanlig bruksslitasje, dog har denne leiligheten kun hatt en eier og er pent brukt. Nærmere innhold:

Stue: Meget romslig og lys stue med god plass til sofagruppe og spisebord. Store vindusflater gir godt med naturlig lysinnslipp. Utgang til stor terrasse. 

Terrasse: Denne måler hele 29 kvm. og er en forholdsvis sjelden vare i området. Her er det god plass til flere sittegrupper som sofa, spisebord, kafèsett og evt. solseng. Den vender mot sydøst med fine solforhold og det er fint utsyn mot bl.a. Tiedemannsparken, Hovin og Ensjø. Utvendig markise med elektrisk betjening på terrassen ved stuen.

Kjøkken: Kjøkkenet er delvis tilbaketrukket fra stuen, slik at dette oppleves som en egen sone. Innredningen er stilren med hvite fronter og laminat benkeplate. Integrert oppvaskmaskin, komfyr, kjøleskap og platetopp. Kjøkkeninnredning med glatte fronter og rustfrie håndtak. Benkeplate i laminat. Oppvaskkum med ett greps uttrekkbart blandebatteri.

Bad: Moderne flislagt bad med innfellbare dusjdører, varme i gulv og opplegg til vaskemaskin. Vegghengt toalett og baderomsinnredning fra Sigdal. 

Soverom: Leiligheten har tre gode soverom hvor spesielt soverom 1 og 2 holder god størrelse. Begge rommene har god plass til dobbeltseng. Godt med oppbevaringsplass i garderobeskaprekke. Soverom 3 brukes i dag som kontor og egner seg også godt som gjesterom/barnerom. 

Entré/hall: Romslig entré med god plass til klesavheng og oppbevaringsmøbler som skoskap, kommode e.l. 

Annet:

- I tillegg disponerer leiligheten en bod med adkomst fra yttergangen samt en bod i kjeller
- Garasjeplass med opplegg til strøm

Oppvarming

Boligen varmes opp via radiatorer tilkoblet fjernvarme. Det er varmekabler i baderomsgulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket F1

Informasjon om sameiet

- Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Eierseksjonssameiet Tiedemannsjordet.
- Sameiet består av 187 boligseksjoner.
- Eierseksjonssameiet er registrert med organisasjonsnummer 992208015.
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS, tlf. 22 98 14 64
- Forsikringsselskap Gjensidige Forsikring - polisenummer 81385585.
- Dugnad må påregnes.
- Dyrehold er tillatt. Hunder skal gå i bånd i sameiets fellesarealer og skal holdes unna blomsterbed, sandkasser m.m.
- Det er det siste året arrangert en rekke sosiale tiltak i sameiet. Julegrantenning første søndag i advent, korpsmusikk og flaggheising på 17.mai, samt sommerfest for både store og små.
- Sameiet har egen hjemmeside: www.tiedemannsjordet.no

Foretatt påkostninger de senere år: 

- 2018: Innstallert moderne fibernettverk i alle leilighetene.
- 2018: Opprette lufting i fasadene og sikre overdekninger over vinduer og inngangspartier. I følge sameiets hjemmeside ble arbeidet i første omgang gjort de to første ukene av august. Videre informasjon blir fortløpende publisert på hjemmesiden.
- 2017: Rehabilitering av fasade over garasjeport og langs Bertrand Narvesens vei i byggetrinn 1. Det ble avdekket flere feil og mangler, som blant annet manglende lufting av konstruksjon bak teglfasaden. Styret har engasjert en Multiconsult for total gjennomgang av alle tak og fasader i sameiet. 
- 2016/2017: Enkelte utbedringer knyttet til vann og varme-problematikk på noen leiligheter.
- 2014: Oppussing av byggetrinn 1
- 2014: Sikring og skifte av låser i fellesdører iht vedtak fra sameiermøtet i 2014
- 2014: Arbeid med å innstallere belysning på lekeplassen, samt utskiftning av ødelagte lamper langs gangvei

Styret har etter flere skader og utbedringer av bygningsmessige forhold de siste årene, startet en grundig kartlegging av bygningsmassen. Med utgangspunkt i rapport fra murmester Knut Johannesen har styret valgt å engasjere ytterligere spesialistkompetanse fra Multiconsult for en helhetlig gjennomgang av bygningsmassen. Dette har resultert i fire rapporter knyttet til mur, betong, bygningsfysikk og VVS. Rapportene inneholder en tilstandsbeskrivelse i tillegg til forslag til tiltak og vurderinger av hvorvidt manglene er å anse som brudd på god håndverksmessig skikk, tekniske forskrifter e.l. Rapportene har kommet svært godt med i forhandlinger med både utbygger og entreprenør, som har pågått siden april 2018. Sameiet har lyktes med å komme til en overenskomst med utbygger, som gir sameiet et ikke utbetydelig beløp, som sameiet kan disponere til sameiets beste.

Videre er det kartlagt en del problemer knyttet til innsetting av vinduer og balkongdører i leilighetene, der beboere har opplevd at de har vært vanskelig å åpne og lukke, eller at vinduene i de verste tilfellene har råtnet. Styret har dialog med produsent Norgesvinduet om saken, og utbedrer skadene så fort økonomien tillater det.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. 

Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp). 

Det er tinglyst 13 servitutter på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet erklæring/avtale som gir kommunen rett til å vedlikeholde og anlegge ledninger m.m., bestemmelser om vann og kloakk, bestemmelser om adkomstrett, bestemmelse om veg etc.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4157 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 22.06.2005. Området er fortsatt i stor utvikling og vil i løpet av de kommende årene omdannes til en helt ny bydel. Mer informasjon rundt planene ligger på www.ensjobyen.no. Syd for eiendommen er utbyggingen av Tiedemannsfabrikken godt igang. For mer informasjon se https://www.selvaagbolig.no/oslo/tiedemann/.

Sydøst for Bertrand Narvesens Vei 3 skal Selvaag føre opp Tiedemannsparken. Tiedemannsparken skal bli 322 nye boliger fordelt på 4 hus. Se https://www.selvaagbolig.no/oslo/tiedemannsparken/

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Leiebeløp inkluderer

Kabel-tv, internett, fjernvarme, felleskostnader, driftskostnader for garasjeplass, dugnad, vedlikeholdsfond, drift, forretningsførsel, bygningsforsikring, m.m.

Oppdragets KR-kode

KR37.1941

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kabel-tv, internett, fjernvarme, felleskostnader, driftskostnader for garasjeplass, dugnad, vedlikeholdsfond, drift, forretningsførsel, bygningsforsikring, m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 1.758.982,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
  
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 6.332.335,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017.  

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Ingen fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.
- Eierskiftegeby garasjeplass kr. 715,-

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 7.996.997,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr  9.900,-. Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 7.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt.  Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsiking Pluss gjenom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Forsikringene har ingen egenandel.  Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: 0,7 %  av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Grunnhonorar: kr 12.500,-
Oppgjørshonorar: kr 4.550,-
SmartAnnonsepakke: kr 13.750,-
Visningshonorar: kr 1.875,- 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Dan-Christian Jensen
Daglig Leder/Eiendomsmegler

Dan-Christian Jensen

Telefon
Mobil 97193210

Lurer du på noe

Dan-Christian svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.