Kristoffer Robins vei 80

Prisantydning

2 990 000 kr

Fellesgjeld: 228 000 krOmkostninger: 8 857 krTotalpris: 3 226 857 kr
Etasje
1
Byggeår
1969
Soverom
3
Areal (P-ROM)
86 m²
Tomteareal
25387 m²
Fasiliteter
Veranda
Fellesutgifter
4 957 kr

Gjennomgående 4-roms |Meget attraktiv og barnevennlig område| Varmt vann & fyring inkludert | P-plass|

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Arsalan Syed v/Krogsveen presenterer Kristoffer Robins vei 80 i hjerte av Smedstua.

En flott og gjennomgående 4-roms leilighet. Leiligheten ligger i et stille og meget barnevennlig boligområde på Smedstua. Nærhet til flere barnehager, skole, idrettsplass, marka, tilbud av offentlig transport samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud, gjør dette til et attraktivt sted!

Verdt å merke seg:
- 3 romslige soverom 
- Godt vedlikeholdet
- Gode kollektiv transport muligheter 
- Barnevennlig
- Varmtvann og fyring inkl i felleskostnadene (a-konto) .
- P-plass.
- Gode Servicetilbud

Velkommen til en hyggelig visning!

Eiendommen

Kristoffer Robins vei 80, 0978 OSLO 
Gårdsnummer 100, bruksnummer 40, seksjonsnummer 0, kommunenummer 301

Områdebeskrivelse

Leiligheten har en meget fin intern beliggenhet i borettslaget og har blant det de lokale kaller; den beste beliggenheten i borettslaget! Med både kort vei til skoler og barnehager i bilfritt miljø, er dette et meget barnevennlig område som passer perfekt for barnefamilier. Det er forøvrig kort vei til offentlig transport som tog og buss med videre forbindelse til T-bane på Stovner eller Furuset, gjør hverdagen enklere for enhver som ønsker å bo utenfor sentrum.

Kort vei til Haugenstua nærsenter hvor den daglige handelen finner sted; tilgang til Rema 1000, Kiwi, Europris og frukt og grønt grossister. Du finner også legesenter, tannlegesenter, apotek, Fitness24Seven. Et par minutters kjøretur finner du også nyåpnede Coop OBS. Umiddelbar nærhet til bussholdeplass fra Haugenstua til Stovner senter med alle sine fasiliteter. Her er det blant annet bank, bibliotek, kiropraktor, Meny, Coop Xtra, vinmonopol, tannlege m.m. Nye Stovner Senter ble utvidet med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker. Det blir også satset stort på spisesteder, som tenkes å bli en møteplass og et nytt møtepunkt for bydel Stovners innbyggere. Blant annet har Espressohouse, restaurant Amore og sportsbaren O'Learys åpnet. Utenfor senteret åpnet nylig Linjeparken, hvor det er opparbeidet sitteplasser, vannspeil, basketballbane, sandvolleyballbane, scene etc. Linjeparken er en av de fire bydelsparkene i Groruddalssatsingen. Stovnertårnet ble nylig åpnet og er et av Oslos nyeste attraksjon, og er en 260 meter lang gangbane som slynger seg 15 meter opp mellom trærne. Fra tårnet er det fantastisk utsikt over Oslo, på kveldstid er tårnet pyntet med vakker belysning. Hit er det verdt et besøk! 

Boligen sokner til Haugenstua skole (1-10.trinn) med tilknytning til Stovnerbanen og Haugenstua hallen. Smedstua gård barnehage ligger i samme retning som Haugenstua skole, begge ligger i et bilfritt miljø. Ellers er det flere barnehager på Haugenstua.

Umiddelbar nærhet til bussholdeplass på Haugenstua og Smedstua; nærmeste T-banestasjon finner du på Stovner med linje 4 og 5 (Bergkrystallen via Storo / Ringen via Tøyen til Sognsvann) tar deg videre inn til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på under en halvtime. I tillegg til T-banen er det gode bussforbindelser fra Smedstue/Haugenstua, med flybussen, linje 64 og 65 til Furuset (med bussforbindelser til f.eks Holmlia og T-bane linje 2) samt 67 til Galgeberg. I tillegg er det noen få minutters gange til Haugenstua togstasjon med ca. 13 minutter reise inn til Oslo S og ca. 20 minutter til Lillestrøm. Med egen bil tar du deg enkelt ut på både riksvei 4 og Østre Aker vei til E6. For øvrig er det ca. 12 km til Oslo sentrum, og kjøreturen tar rundt 13 minutter med bil.

Boligen ligger i nærhet til marka med utallige rekreasjonsmuligheter, sommer som vinter. I vinterperioden er det opplyste skiløyper til Liastua, Lillomarka og Østmarka. Diverse aktivitetstilbud som golfbane, kunstgressbane, idrettshall, slalåmbakke, ridesenter i området. For øvrig er det kort vei til marka, som med sine mange skogsveier og lysløyper åpner for gode turmuligheter sommer som vinter.

Veibeskrivelse

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager og skoler

Boligen sokner til Haugenstua skole. For ytterligere oversikt over skoler og barnehager se vedlagte nabolagsprofil.

Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 93 kvm
Totalt bruksareal: 86 kvm
Totalt primærrom: 86 kvm

Bruksareal: 86 kvm.

Primærrom:
Entré/gang, bad, stue, kjøkken, wc, 3 soverom: 86 kvm

I tillegg disponerer boligen 2 antall boder i kjeller. 

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.01.2020 utført av Håkon Hosle. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. 

Tomten

Store friarealer mellom blokkene med et pent opparbeidet uteareal som er beplantet og med asfaltertegangarealer. Lekeplasser og muligheter for å sitte ute på fellesområder. Borettslaget er å regne som skjermet, trafikksikkert, barnevennlig innenfor området. Borettslaget har eget velferdshus, Smia, som kan leies av beboerne.

Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass i uteområdet. 

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Bebyggelse

Lavblokk på 4. etasjer og kjeller med bærende konstruksjon i betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med plater og utfyllende bindingsverk liggende beiset panel på balkonger. Klassisk valmet yttertak antatt tekket med papp/membran. Bygningen er iht. rapport fra takstmann oppført i betong. 
Rapport og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis. 

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 24.10.1973. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning. 

Det er uvisst om det er gjort endringer etter at ferdigattest ble gitt, men selger opplyser at det ikke er foretatt endringer i selgers eiertid. 

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Standard

Dette er en med gjennomtenkt planløsning som passer perfekt for barnefamilier. 

Stue: 
Romslig stue med plass til sofagruppe, tv-møblement og spiseplass. Stuen har store vindusflater som slipper inn lys. Fra stuen er det utgang til syd/- vestvendt balkong på ca. 9 kvm.

Kjøkken: 
God plass til spisebord. Eldre kjøkkeninnredning med ett-speils malte skapfronter, laminat benkeplate med fliser på bakvegg, 1 1/2 oppvaskkum med benkebeslag, ventilator og frittstående hvitevarer som komfyr,
kjøleskap, oppvaskmaskin.

Bad: 
Baderomsinnredningen er bestående av servant med underskap, speil med overlys, veggskap, badekar og opplegg for vaskemaskin i servantskap. Himling er belagt med malte slette flater. Flislagt gulv og vegger. 

Praktisk med seprat wc: 
I leiligheten er det separat wc noe som passer utmerket for barnefamilier. Innredningen er bestående av servant, speil og frittstående klosett.

Totalt 4 soverom:
Soverommene er av god størrelse og har god plass til både dobbeltseng, enkeltseng og garderobeløsning.  

Eier opplyser at.
- Byttett ut alle innvendige dører med karmer i 2003.
- Lagt laminatgulv ui alle rom foruten bad og wc i 2013.
- Satt inn ny benkeplate, oppvaskkum og blandebatteri på kjøkken i 2013.
- Malt opp alle tak/- veggflater i 2013.
- Malt opp skapfronter på kjøkkeninnredning i 2013.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med stråleovn på baderom og fjernvarme fra radiatorovner.

Energimerke Energimerket E2

Informasjon om borettslaget

Leiligheten er tilknyttet Smedstua Borettslag.
Borettslaget består av 328 leiligheter.
Forretningsfører er OBOS avd. Forkjøp, tlf. 22 86 55 00
Dugnad samt trappevask må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt. Dyreholdserklæring er satt inn i borettslagets 
Foretatt påkostninger de senere år: 

I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.

Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen. 
 
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.

Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler. 

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).

Det er tinglyst 11 servitutter på borettslagets eiendom, disse omfatter blant annet vannledninger tilhørende kommunen, bruk av tilfluktsrom og bestemmelse om turvei som skal benyttes av allmennheten m.m. Det antas at ingen av disse har betydning for bruk av den aktuelle leiligheten. Servituttene vil følge eiendommen

Servituttene vil følge eiendommen.Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-1352 datert 19.09.1966 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 19.09.1966.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Liste over hva som følger og ikke følger i handelen:
- Komfyr, ventilator og oppvaskmaskin følger med. 
- Parabol følger med men ikke tuner. Det må søkes hos styret for å kunne sette opp parabol, tror det gjelder alle nye andelseiere. 
- Lamellgardiner på alle rom følger med. 
- Alle lyskilder på tak og vegger men ikke nattbord lys. 
- Alarm fungerer ikke og er frakoblet helt,følger med. 
- Skoskap ved inngangsdør og i garderoben i entré følger med. 
- Speil i entré og soverom ved inngangen følger ikke med. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR43.1972

Økonomiske forhold

Formuesverdi

Formuesverdi for 2018 var kr 892 528,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr. 3 213 102,-. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2018. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 20.898,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesgjeld er kr 228.000,- pr. 01.12.2019.

Total fellesgjeld for borettslaget er kr 70.516.887,- pr. 02.01.2020 og lånevilkårene er:

Lån 1: HUS601-11408812
Restsaldo: 2.312.654,-
Restsaldo for denne andelen: 7.448,-
Kapitalkostnader pr mnd: 100,-
Restløpetid: 6 år 8 md.
Terminer pr år: 2
Type rente: Flyt 
Type lån: Annuitet 
Rente: 2,00%

Lån 2: OBOS02-98207620114
Restsaldo: 68.204.233,-
Restsaldo for denne andelen: 219.609,-
Kapitalkostnader pr mnd: 931,-
Restløpetid: 27 år 10 md.
Terminer pr år: 2
Type rente: Flyt 
Type lån: Annuitet 
Rente: 2,65%

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 430,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 602,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.325,- (OBOS)
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500 pr. ny andelseier.

Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er
kr 3 226 857,- Av dette beløpet utgjør kr 228 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen. 

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS, kr 6.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 4.100,-.


Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen 
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 2.000,- 
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,- 
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

Arsalan Syed
Eiendomsmegler

Arsalan Syed

Telefon
Mobil 46632727

Lurer du på noe

Arsalan svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.