Skjold

Hjortevegen 3

Prisantydning

5 575 000 - 6 775 000 kr

Areal (P-ROM)
83 - 98 m²
Type / Eierform
Leilighet / Eierseksjon

Skjold - Nytt moderne boligprosjekt sentralt på Skjold, like ved butikk og Bybane. 5 solgt. Kontakt megler for visning.

kartmarkørVis på kart
kartmarkørDel annonsen

Komplett salgsoppgave

Kort om prosjektet

Attraktivt  nytt boligprosjekt med gjennomtenkte løsninger og tidsriktige materialvalg i attraktivt boligområde med kort vei til offentlig kommunikasjon og alle servicetilbud.
Prosjektet består av 11 boligseksjoner, garasje/parkering og fellesarealer.
Utbygger for prosjektet er Bergen Prosjektutvikling org.nr.: 997 604 547.
Prosjektbeskrivelsen redegjør for hvilke materialer, arbeider og tjenester som inngår i leveransen, samt planlagt organisering av boliger, fellesarealer og garasje/ parkering.

Eiendommen

Hjortevegen 3, 5236 RÅDAL 
Gårdsnummer 40, bruksnummer 378, seksjonsnummer 0, kommunenummer 1201

Områdebeskrivelse

Å bo på Skjold er optimalt for de fleste som er opptatt av god logistikk og nærhet til alt. Passer perfekt for store og små, yngre og eldre med nærhet til "alt" man trenger i en travel hverdag! Flere skoler og barnehager i nærområdet. Flotte oppvekstvilkår med mange gode frilufts- og aktivitetstilbud i nærområdet, lekeplasser og mange familier i husene rundt. Det er i tillegg kort vei til Bybanen på Skjold, som betyr enkel reisevei både sydover eller mot sentrum. 
Eiendommen har en usjenert og fin beliggenhet. Meget gode solforhold og flott utsikt mot nærområdet. Fellesområdene vil bli pent opparbeidet og alle leilighetene vil ha store utearealer / terrasser hvor man kan nyte sommerdagene fullt ut. Gressplen og diverse beplanting samt avsatt plass til lekeplass.
Det er kort vei til de aller fleste aktivitetstilbud. Mange idrettslag og aktivitetsmuligheter i nærheten, kan bl.a nevne Fana IL, Fana Fotball, Bjarg, Smørås IL, Gneist,  Bergen Roklubb og Fana golfklubb. Her finner man et rikelig og bredt tilbud til store og små. Innendørs treningssentre av forskjellig karakter finner man også i nabolaget.
Skjold er også ett godt utgangspunkt for fine lørdags- og søndagsturer med familien. Det er flotte tur og sykkelstier i umiddelbar nærhet, Smøråsfjellet er heller ikke langt unna.
Smøråsfjellet er et fint tilrettelagt område for barnefamilier. Det er flere veier og stier, badevann og mange utskårne dyr og troll langs veiene. En ivrig dugnadsgjeng, Smøråsfjellets Venner, møtes med jevne mellomrom og utarbeider veier og stier, og legger til rette for turgåere. Blant annet er det laget bål- og grillplasser, rasteplasser og satt opp uværsbuer i grindkonstruksjon. Eventyrskogen er et populært område for barn pga. de mange trefigurene som er skåret ut av trærne.
Dagligvarebutikker finner man kun få minutters gange unna - Spar i Sætervegen og Coop Prix i Apeltunvegen. Større- og spesialbutikker finner man i mangfold på Laguneparken som kun er få minutters kjøring unna. Kilden Senter og Nesttun er også kun få minutter unna. I tillegg er det bensinstasjoner, møbelbutikker, elektriske butikker osv. innenfor korte avstander. 
Skal man beskrive beliggenheten til eiendommen med navnet " Sameiet Skjoldstølen "med få ord, så kan det ikke passe bedre enn begrepet: "Midt i smørøyet".

Veibeskrivelse

Fra Bergen kjører man sydover mot Skjold. Kommer man via Fanaveien fra Skjoldskiftet følger man veien mot Lagunen og tar av til venstre i lyskrysset ved Skjold skole og Skjold Bybanestopp. Følg da Sætervegen til veidele og hold til venstre forbi Spar butikk. Eiendommen ligger på høyre hånd etter ca 50 meter.
Skiltet på vegg på boligen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt på visningsdagen.

Barnehager og skoler

Det er et rikelig utvalg av barnehager og skoler i nærhet av eiendommen.

De nærmeste barnehagene er:
Skjoldtun barnehage (3-6år) 0.3 km
Skjold menighetsbarnehage 0.8 km
Skjold barnehage (0-6 år) 0.9 km

Skoler: 
Apeltun skole (1-7 kl.) 0.7 km
Smørås skole (1-7 kl.) 0.8 km
Skjold skole (1-7 kl.) 0.9 km
Steinerskolen på Skjold (1-10 kl.) 1.2 km
Rå skole (8-10 kl.) 1.8 km
Rådalslien skole (8-10 kl.) 2 km
Slåtthaug skole (8-10 kl.) 2.1 km
Nordahl Grieg videregående skole 1.6 km
Slåtthaug videregående skole 1.9 km

Areal og innholdsbeskrivelse

Prosjektets arelaer:
Bruksareal fra-til: 83-135 kvm
P-rom fra-til: 83-131 kvm

Følgende rom vil inngå i prosjektets primærrom: Alle innvendige rom eksklusiv innvendige boder.
Følgende rom vil inngå i prosjektets sekundærrom: Innvendig bod i leilighet.

Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BTA-arealet angir leilighetens gulvareal med utvendige vegger og halvparten av veggen mot naboleiligheten/gang.  BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal. 

EVENTUELT : 
Boligens balkong og utvendige bodarealer kommer i tillegg for alle arealangivelser.

Se prisliste for nærmere opplysninger om de enkelte boligenes arealer. 
 
 

Tomten

Felles eiet tomt på 1525 kvm.

Parkering

Alle leilighetene blir levert med 1.stk p-plass i felles parkeringsanlegg.
Selger forbeholder seg retten til å organisere garasjeplassene og boder på den måten som finnes mest hensiktsmessig før overtakelse. 

Garasjeplassene planlegges seksjonert som tilleggsareal til boligen.

Det vil være handicap-plasser tilgjengelig i boligsameiet. Disse tildeles beboere som har behov for dem. De andre beboere som eventuelt får tildelt HC-plass forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en vanlig parkeringsplass dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele HC-plassen til annen beboer med dokumentert behov for HC-plass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for sameiets regning. For private fellesledninger er der normalt
tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Offentlig vei.

Ferdigattest

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtagelse kan finne sted. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest på eiendommen.
Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse anbefaler megler at kjøper holder tilbake et beløp, til
sikkerhet for at ferdigattest blir utstedt.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge
sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier. Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges etter TEK10 som innebærer at nødvendige radontiltak gjennomføres.

Standard

Prosjektet bygges etter krav som sikrer deg gode tekniske løsninger, miljømessige og økonomiske løsninger du vil ha glede av så lenge du bor i leiligheten. Med strenge krav til isolasjon og oppvarmingskilder vil du oppleve at leiligheten din gir deg et lunt og varmt inneklima. Felles luft til luft varmepumper med varmekonvektorovner blir standard i alle leilighetene.
Entrepenøren vil sikre deg en god håndtering av tilvalgsprosessen og gleder seg til å skreddersy din nye leilighet i tråd med dine ønsker.
Alle leilighetene blir levert med en-stavs eikeparkett i entre/ hall, stue, kjøkken og soverom.
Det blir levert downlights i gang/hall og på bad.
Kjøkkenet leveres i moderne kjøkken fra Huseby, med slette fronter og innfreste grep, type Agil, benkeplate i laminat og integrerte hvitevarer fra Siemens.
Hvitevarepakke inneholder; stekeovn, induksjon koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap, ferdig montert og tilpasset kjøkkenet ditt.
Takhøyde i leilighetene er 2.50 til 2.60 noe som gjør dem ekstra luftig, store vindusflater!
Baderomsinnredning av type Ingrid fra Lind bad med brede skuffer og heldekkende vask i bredde 60,80 eller120 cm uten overskap. Det leveres speil med integrert lys og stikkontakt tilpasset baderomsinnredningsens bredde. Downlights i tak med dimmer.

Inngangsparti/lobby, trapper og felles ganger innvendig etableres med representativ utførelse med
gulvfliser på 30x30 eller tilsvarende etter arkitektens valg med fargeavstemte fuger.
Sparklede og malte vegger i avstemte farger. Felles trapper leveres som plasstøpt trappeløp med
keramiske fliser i inntrinn og på repos. Trappeløpene har stål/aluminium system spilerekkverk med
håndlist av lakkert stål/aluminium, eller rustfritt stål etter arkitektens valg. Felles ganger leveres med keramiske gulvfliser og sparklede og malte fargeavstemte gipsplatevegger og betongvegger.
Inngangsparti/lobby, felles trapper og ganger har sokkelflis med samme flis som gulv/trappetrinn.
Låsbare postkasser plasseres i tilknytning til garasjeanlegg eller ved inngang til boligblokk i henhold til
postens regelverk.
Trapperom utstyres med lydabsorberende hvite himlingsplater under repos og/eller veggplater for
demping av etterklang og støy. Inngangsparti/lobby og felles ganger har hvit systemhimling med 60 x
60 cm himlingsplater i hvite t-profiler med A-kant.

Utvendige trapper og nødvendig støttemurer blir utført i betong. Generelt skal utvendige overflater av hagemessig karakter, utføres med lett beplantning og topplag av jord tilsådd med gress.
Gangsoner og felles uteplasser utføres i plasstøpt betong med kostet overflate.

Det opparbeides felles uteområde på eiendommen iht. gjeldende reguleringsplan for lek og
rekreasjon. Endelig utomhusplan er ikke ferdig behandlet. Selger forbeholder seg retten til å
bestemme endelig utforming og materialvalg.

JC Interiør / kjøkkenleverandøren, også kan tilby kompetanse innenfor interiør med tanke på å lage helhetlige innredninger og løsninger.
JC interiør fører også skyvedørsgarderober, møbler, senger, belysning, tapet, tekstil, solavskjerming samt andre interiørprodukter.
Flere detaljer finner du i leveringsbeskrivelsen i prospektet.
Byggebeskrivelsen/ leveransebeskrivelsen skal angi hvilken teknisk standard prosjektet leveres med, samt foreløpig angi hva komplett leveranse etter kjøpekontrakten innebærer.
Dersom det ikke er tatt inn spesifiserte bestemmelser i kjøpekontrakten, gjelder følgende krav:
De tekniske løsninger skal tilfredsstille plan- og bygningslovgivningen, herunder kravene i teknisk forskrift, TEK 17. Under detaljprosjektering kan det bli mindre endringer ved prosjektet. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer i materialvalg og konstruksjonsløsninger, samt foreta tilpasninger som er nødvendig etter hvert som tiltaket detaljprosjekteres, uten forhåndsvarsel til kjøperne.
Endringene skal ikke redusere byggets eller boligens kvalitet eller vesentlig endre innholdet i prosjektet som sådan.
Slike endringer gir ikke rett til prisjusteringer fra noen av partene. Om det blir nødvendig å gjennomføre vesentlige endringer ut over forannevnte bestemmelser, plikter selger å varsle kjøper om endringene uten ugrunnet opphold. Enkelte illustrasjoner i salgsmaterialet kan vise forhold som ikke er i samsvar med standardleveransen, som møblering, fargevalg, dør- og vindusform,bygningsmessige detaljer, for eksempel fasadedetaljer, fellesarealer,
materialvalg, blomsterkasser, beplantning, fargesetting etc. 3D-tegninger er kun av illustrativ art og det er leveringsbeskrivelsen som inngår i salgsoppgaven som er gjeldende. Kjøper bes gjøre seg kjent med innholdet i leveransebeskrivelsen, herunder at det kan endres underleverandører til prosjektet så som kjøkken, bad, parkett etc. Selger står fritt til å endre prisen på usolgte enheter.

Oppvarming

Det vil bli levert en Villavent varmepumpebereder med en varmesentral. Varmesentralen tilkobles en viftekonvektorovn som gir en god oppvarming. Varmesentralen vil bli plassert enten i bod eller gjestebad. Det vil bli tilluft i alle oppholdsrom og avtrekk fra våtrommene og kjøkken. Elektriske varmekabler i gulv på alle bad.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonen overdras fri forpengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G,
(G = folketrygdens grunnbeløp).
-
Andre heftelser:
1952/307662-2/106 17.10.1952 BESTEMMELSE OM GJERDE
1953/302795-1/106 21.04.1953 BESTEMMELSE OM VEG
Med flere bestemmelser

-Seksjonering (vil bli tinglyst)

Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst ytterligere servitutter/erklæringer på eiendommen. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve
prisavslag/erstatning for tinglysinger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l. vedrørende sameiet, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene
knyttet til gjennomføringen av prosjektet innenfor reguleringbestemmelsene for prosjektet. Kjøpers bank vil få prioritet etter heftelsene som er og evt. blir tinglyst før
overtakelse.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Reguleringspla  Fana, Gnr. 40, bnr. 378, Stølsflaten, ReguleringsplanArealplan-ID 64910000 er ferdigbehandlet hos Bergen kommune og ble vedtatt på Bystyremøtet torsdag 20.06.2018.
Nå som saken er ferdig behandlet i Bystyret så vil utbygger straks søke om igangsetting.
Reguleringsformål er bolig. Planen kan leses hos megler.

Det gjøres særskilt oppmerksom på at det pr. 02.07.18. verken foreligger rammetillatelse eller igangsettelsestillatelse fra kommunen for prosjektet.
Prosjektet ble godkjent av Bystyret i Bergen 20.06.18. Selger har igangsatt prosess med å få rammetillatelse og igangsettelse av prosjektet.

Konsesjon

Nei

Diverse

Det vil bli avsatt areal til sykkelparkering i sykkelboder, tilknyttet felles bod avdelinger, første etasje i leilighetsbygget i parkeringskjelleren. 

Avfallshåndtering
Det er avsatt plass ute til felles avfallsanlegg for restavfall og papp/papir. Forbehold om endelig valg av avfallsløsning etter avklaring med renovasjonsvesen.

Tekniske installasjoner
Tekniske anlegg, rør, føringsveier og sjakter blir ikke tegnet inn på tegninger som omfattes av kjøpekontrakten. Endelig plassering av disse bestemmes etter hva som er hensiktsmessig og nødvendig. Det vil være nedsenket heldekkende himling på bad, i gang/entré og i bod på grunn av tekniske føringer. Høyde fra gulv til nedsenket himling blir ca. 2,3 m. Nedforinger og innkassinger på grunn av tekniske fremføringer kan forekomme der det er hensiktsmessig og nødvendig i leiligheten og vil dermed lokalt kunne gjøre nettohøyde lavere enn oppholdsrommenes 2,5 – 2,6 m og de øvrige rommenes 2,3 m.

Radon

Prosjektet bygges etter TEK10 som innebærer at nødvendige radontiltak gjennomføres.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Eiendommen antas å være klar for overtagelse 1.kvartal 2020, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt.
Overnevnte ferdigstillelse forutsetter oppstart byggearbeider 3 kvartal 2018.
Byggetid på prosjektet er estimert til 18 mnd.
Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder. 
Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.

Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt. 

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfeller hvor det overleveres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, vil ferdigattest bli rekvirert av selger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Forbehold fra utbygger

Selger tar følgende forbehold for gjennomføring av kontrakten:
- 60 % av boligene er solgt (salgsverdi)
- kommunen gir igangsettelsestillatelse og disse ikke blir påklaget.
- byggelånet er åpnet
- Det tas forbehold dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få boliglån og/ eller byggelån, uforutsette offentlige krav o.l.
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave.
Selger kan kansellere inngått Kjøpekontrakt uten kostnad dersom det inntreffer forhold, eller det er grunn til å anta at slike forhold vil inntreffe, som medfører at Selger ikke finner det forsvarlig å iverksette byggearbeidene. Eksempler på slike forhold er prisfall i boligmarkedet, reduserte muligheter til å få bolig- eller byggelån eller at selger ikke får åpnet byggelånet, uforutsette offentlige krav, at offentlige tillatelser, herunder rammetillatelse/igangsettelsestillatelse, ikke gis. Nevnte forhold er ikke uttømmende opplistet, men er eksempler på forhold som kan medføre at byggearbeidene ikke iverksettes.
Siste frist for Selger å kansellere Kjøpekontrakten er 31.10.2018. Selger skal senest denne dato gi Kjøper skriftlig begrunnelse for kanselleringen eller skriftlig beskjed om oppstart av byggearbeidene samt varsel om
bindende overtagelsesperiode. Dersom kanselleringsretten benyttes får Kjøper tilbakebetalt innbetalt kjøpesum inkludert opptjente renter.
For øvrig kan Kjøper ikke fremme krav mot Selger som følge av kanselleringen.
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.

Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal. Utbygger har også rett til å endre disponering av fellesarealer frem til overtagelse.
Det tas forbehold om at utbygger kan bestemme endelig utforming av felles- og utearealer.
Dette innebærer også at kjøper ikke kan endre utomhuskvaliteter som f.eks grus, gress, asfalt, gjerder osv. før overtakelse har funnet sted og utbyggers arbeider er avsluttet.
Fullstendig ferdigstillelse av alle felles- og utearealer kan ikke påregnes utført samtidig med innflytting av den enkelte seksjon. Utbygger forplikter seg til å starte opp disse arbeider så snart årstiden og
andre forhold tilsier det. Dette anses ikke som forsinkelse eller mangel og gir derfor ikke forbruker rett til å gjøre misligholdsforføyelser gjeldende.
Kjøper er kjent med og aksepterer at forsinkelser som skyldes force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold og lignende gir selger en rett til å forlenge fristen for overtagelse. Kjøper anmodes spesielt å tilpasse dette forhold ved evt. salg av nåværende bolig. Såfremt forsinkelse skulle skyldes f.eks. brann, vannskade, innbrudd e.l . gjøres det spesielt oppmerksom på at dette gir selger rett til en tilleggsfrist for levering uten kompensasjon overfor kjøper. Dette forhold må også hensyn tas ved eventuelt salg av nåværende bolig da bygg forsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse. Fristen for ferdigstillelse gir ikke kjøper rett til å utsette overtakelse, såfremt overtakelse og ferdigstillelse kan finne sted tidligereog kjøper blir varslet ihht avtalt frist i kjøpekontrakt.
Utbygger forbeholder seg retten til å tinglyse erklæring på enhetene i prosjektet vedrørende; solidarisk ansvar for drift og vedlikehold av vei, vann- og avløpsanlegg frem til kommunalt anlegg.
Pliktig medlemskap i huseierlag/ velforening.
Forpliktelse til å akseptere anleggelse av teknisk anlegg og bygg slik disse blir fremført av selger/utbygger. Kjøper gir øvrige brukere av anlegget fri rett til vedlikehold/utbedring av ledningsnett anlagt på kjøpers eiendom. Kostnader med dette fordeles likt mellom brukerne.
Beboerne bør påregne utgifter til bl.a. brøyting, avsetting til drift og fremtidig vedlikehold av vei og ledningsnett.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i
leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Tilvalg -og endringsbestillinger

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.

Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.

Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger. 

Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.

Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.

Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Oppdragets KR-kode

KR7918144

Økonomiske forhold

Stipulering av felleskostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter, hvor store kostnadene blir vil avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 20-25,- pr.kvm. BRA/mnd.
Avsetning til vedlikehold samt kommunale avgifter inkl eiendomsskatt vil da normalt ikke være inkludert.
Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets første generalsforsamling.

Eiendommens utgifter

Da boligen(e) ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.
Sameiet skal etter konstituering vedta endelige fellesutgifter basert på hvilke tjenester sameiet ønsker. I tillegg til fellesutgifter må sameierne dekke egne kostnader til strøm og nettleie, kommunale avgifter og eiendomsskatt, forsikring og kabel-tv/bredbånd etc. Tidligere erfaringer viser at dette vil beløpe seg til ca. kr. 20-25,- pr.kvm. BRA/mnd for tilsvarende bolig.
Avsetning til vedlikehold vil da normalt ikke være inkludert.
Iht. SSB er gjennomsnittlig strømforbruk for stor leilighet/ rekkehus ca. 15.000 kWh pr. år (for 2012).
Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Kommunale avgifter utgjør normalt ca. kr. 10.000,- pr. år. for tilsvarende bolig (er). Eiendomsskatt kommer i tillegg.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris fastsatt av SSB. Denne kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra markedsverdi i området. Boligens markedspris har dermed ikke direkte noe å si for formuesverdi fastsettelse. Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2017 skal ikke overstige 30 % av markedsverdien for primærbolig (der man bor fast) eller 80 % av markedsverdien for sekundærbolig (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt). Fornærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.
Det er varslet at formuesverdiene vil øke frem til 2017 pga. økte boligpriser som påvirker markedsverdiene.

Omkostninger

1)Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad.
Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 600.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 15.000,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 724,- pr. stk.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i følgende terminer :
1) 10% av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto så snart garanti jf. Bustadoppføringsloven § 12 er stilt og kjøper har mottatt faktura.
Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.
Megler fakturerer kjøper for beløpet.
2) Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg-/ endringssbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalgs-/endringssbestillinger før selger
har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven § 12.
Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.
minusVis mindre

Boliger

P-romEtgRomPris
92 m²1.35 975 000 kr
83 m²1.35 575 000 kr
102 m²2.36 775 000 kr
101 m²1.46 575 000 kr
83 m²2.35 850 000 kr
83 m²3.36 150 000 kr
Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Låneformidling

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver i Danske Bank dersom dette er ønskelig. Krogsveen mottar et honorar av Danske Bank for denne formidlingen.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Avhendingsloven

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende : 
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.  
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.

Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Kr. 60.000,- pr. enhet.
Grunnhonorar: kr 5.000,- pr. enhet
Oppgjørshonorar: kr 4.600,- pr. enhet
SmartAnnonsepakke: kr 14.500,- 
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg

Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Salgsdokumentasjon

Eiendommene selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse. 

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.

Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.

Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post. 

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.

Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.

Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.

Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Lovverk

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.

For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende : 
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.  
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.

Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.

Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen. 

Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Vedtekter

Det er utarbeidet forslag til vedtekter for sameiet og som følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedtektene fastsettes av sameiet på sameiermøtet. Det anbefales å delta på sameiemøtene.
minusVis mindre
Stian Bussesund
Eiendomsmegler MNEF

Stian Bussesund

Telefon
Mobil 97021277

Lurer du på noe

Stian svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.

Sjekk din boligverdi!