Prosjekt

Sæterhagen Sameie

5 575 000 – 6 775 000 kr
83 – 89 m²
3 rom
Velkommen til Sameiet Sæterhagen!
Velkommen til Sameiet Sæterhagen!
Stig-Håkon Nøkling
Presenteres av
Stig-Håkon Nøkling
Skjold
Sæterhagen Sameie - Nytt og moderne boligprosjekt sentralt på Skjold, like ved butikk og Bybane. Kun 4 ledige! Ferdigstillelse 3.kvartal 2022.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

Sjekk selv i vår boliglånskalkulator
 • Prisantydning
  5 575 000 – 6 775 000 kr
 • Omkostninger
  16 222 kr
 • Totalpris
  5 591 222 – 6 791 222 kr
 • Rom
  3 rom
 • Primærrom
  83 – 89 m²
 • Type
  Nybygg leilighet
 • Eierform
  Eierseksjon

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Boliger

Etasje
Type
Rom
P-Rom
Pris
3 rom83 m²1.etg5,58 MNOK
3 rom89 m²1.etg5,97 MNOK
3 rom83 m²3.etg6,15 MNOK
3 rom89 m²2.etg6,78 MNOK

Beskrivelse

Kort om prosjektet

Attraktivt nytt boligprosjekt med gjennomtenkte løsninger og tidsriktige materialvalg i attraktivt boligområde med kort vei til offentlig kommunikasjon og alle servicetilbud.
Prosjektet består av 11 boligseksjoner, garasje/parkering og fellesarealer.
Utbygger for prosjektet er Bergen Prosjektutvikling org.nr.: 997 604 547.
Prosjektbeskrivelsen redegjør for hvilke materialer, arbeider og tjenester som inngår i leveransen, samt planlagt organisering av boliger, fellesarealer og garasje/ parkering.
De 4 leilighetene som er ledig pr. 28.04.2022 er:
1.etasje
Leilighet 1.2 - 3-roms leilighet på 89/92 kvm. Pris kr. 5.975.000,- + omk.
Leilighet 1.3 - 3 roms leilighet på 83/83 kvm. Pris kr. 5.575.000,- + omk.
2.etasje
Leilighet 2.2 - 3-roms leilighet på 89/92 kvm. Pris kr. 6.775.000,- + omk.
3.etasje
Leilighet 3.2 - 3-roms leilighet på 83/83 kvm. Pris kr. 6.150.000,- + omk.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Sætervegen 12 A, 5236 RÅDAL
Kommunenummer 4601, gårdsnummer 40, bruksnummer 378

Fellesareal i bygg

Garasjeanlegget får overflater i betong. Innkjørsel til, og gulv i garasje skal asfalteres. Det blir varmekabler i nedkjøringsrampe til garasje. På innvendig trapp og på gulv i fellesganger blir det lagt keramiske fliser. Det leveres 1 stk. port åpner pr. garasjeplass for automatisk åpning av garasjeport.
Tildelingen av parkeringsplasser skjer i forbindelse med seksjoneringen og disse vil bli tinglyst som tilleggsdel til den enkelte leilighet. Det gjøres særskilt oppmerksom på at det ved organisering av parkeringsanlegg kan, på grunn av organisasjonsform og/eller byggeløsning, gis rett for styret eller sameiemøte til å kunne omfordele plasser dersom dette er nødvendig pga. funksjonshemning eller andre særlige grunner.
Utvendige trapper og nødvendig støttemurer blir utført i betong. Generelt skal utvendige overflater av hagemessig karakter, utføres med lett beplantning og topplag av jord tilsådd med gress.
Gangsoner og felles uteplasser utføres i plasstøpt betong med kostet overflate eller gruset.

Konstruksjon

Bygget vil bli utført med bærekonstruksjon i stål og betong

Fasader

Fasadevegger vil bli utført som isolert bindingsverk med utvendig kledning av trevirke og fasadeplater påført utvendig gjennomfarget tynnpuss.
Illustrerte baldakiner leveres ikke.

Balkonger/terrasser/uteplasser

Balkonger får rekkverk med brystning av glass, type SG Railing med håndlister og rekkverksstøtter i
rustfritt stål. Balkongdekke med keramiske fliser.

Trapper

På innvendig trapp og på gulv i fellesganger blir det lagt keramiske fliser.

Heiser

Heis fra garasjeanlegg til de respektive etasjer.
Hydraulisk heisanlegg med heisstol tilpasset båretransport.

Ventilasjon

Nibe balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinning.
Det vil bli levert en Villavent varmepumpebereder med en varmesentral. Varmesentralen tilkobles en viftekonvektorovn som gir en god oppvarming. Varmesentralen vil bli plassert enten i bod eller gjestebad. Det vil bli tilluft i alle oppholdsrom og avtrekk fra våtrommene og kjøkken.
Elektriske varmekabler i gulv på alle bad.
Stue og øvrige oppholdsrom varmes opp av konvektorovn. Komfyrvakt på kjøkken.

Brannsikring

Hele bygget med fellesarealer, leiligheter og garasje blir fullsprinklet. Sprinklerhoder kan bli plassertbåde i tak og i vegg oppunder tak, samt på balkong/terrasser. Det kan i noen tilfeller være nødvendig å bygge rørføringer i synlige delhimlinger, innkassinger og/eller nedkassinger.

Dører og vinduer

Vinduer leveres som fabrikkmalte trevinduer med utvendig lakkert aluminiumsbekledning av type Nordan. Det leveres energiglass iht. TEK 17.
Innvendige dører leveres som hvite glatte dører type Swedoor, med hvite karmer og dørhåndtak i børstet eller blank stålutførelse.
Entrédørene til leilighetene er av type Bering Swedoor.
Terrassedører/skyvedører er av type Nordan. Mellom stue og gang leveres dør med glassfelt med brystning ca. 20 – 30 cm. Dørene leveres med
flat terskel for luftespalte for ventilasjon. Listverk og utforinger rundt dører leveres fabrikkmalt hvit NCS S 0502-Y med synlig stift. Vinduer og terrassedører leveres med listfrie smyg i veggfarge (sparklede og malte gipssmyg uten vindusbrett/tilsetning og gerikter).

Overflater og kledning

GULV
1-stavs parkett type Tarkett, Cotton White eller tilsvarende i stue/kjøkken, soverom og entré. Lakkerte gulvlister i eik. I bod blir det lagt keramiske fliser og varmekabler. Sokkelflis av samme flistype som gulvet.
Mot et tillegg i pris (tilvalg) kan et utvalg av parkett typer og gulvlistprofiler velges.
I leiligheter der varmtvannsbeholder er plassert i bod, vil det bli lagt keramiske fliser og varmekabler på gulv, sokkelflis av samme flistype som gulvet og sluk i gulv.
VEGGER
Vegger får overflater av malte gipsplater/malt betong. Veggene oppfyller forskriftskrav med hensyn til lydreduksjon og brannspredning. Vegger i baderom er isolerte. Keramiske fliser på bad av typen Vitra 30x60. Sementbasert fuge i farge tilpasset flisvalg. Andre flistyper er mulig som tilvalg.
Standard settemåte er rettsatt liggende format. Andre settemåter som tilvalg.
HIMLING
Sparklet og malt betong i stue/kjøkken. Der himling av tekniske årsaker må nedfores helt eller delvisi oppholdsrom, blir gipsplatehimling sparklet og malt. Nedsenket heldekkende sparklet og malt gipshimling i bad, gang/entré og bod med netto takhøyde ca. 2,3 m. Alle leiligheter leveres med downlights i nedforet gipshimling på bad. Overgang tak/vegg leveres listløse, sparklet, fuget og malt.
Takets hvitfarge males ca. 2 cm ned på vegg. Himlingshøyden i stue/kjøkken, soverom er ca. 2,50 – 2,60 m.

Bodløsninger

I tillegg til evt. innvendig bod og/eller skapplass i leiligheten får samtlige leiligheter sportsbod plassert i felles innvendig bodanlegg som blir tildelt av utbygger i forbindelse med seksjonering.
Innvendig bod og/eller avsatt plass til garderobeskap vil fremgå av salgstegningen for hver leilighet.
Sportsbodene leveres med himling og gulv av støvbundet betong, systemvegger av lakkerte stålrammer med netting og dør inn til hver bod. Skillevegger mellom sportsbodene vil bli utført av hele nettingvegger eller tette vegger med øverste del med netting for gjennomgående branndetektering, belysning, kabelføring, sprinkling og avfukting/ventilasjon. Felles bodbelysning, sprinkling og branndetektering fra tak i bod korridor.

Postkasser

På innsiden av hovedinngangsdør.

Porttelefon og adgangskontroll

Det leveres porttelefon med kamera ved utvendig hovedinngangsdør.
I hver leilighet leveres det porttelefon uten monitor. Monitor som tilvalg.
Det monteres i tillegg ordinær ringeknapp utenfor entrédøren til hver leilighet.

KabelTV/Bredbånd/Telefoni

Utbygger har fremforhandlet avtale med Telenor for leveranse av fiberbasert bredbånd med internett, TV/radio og IP-telefoni. Avtalen sikrer fremlagt fiber til hver leilighet med utstyr for og leveranse av signaler til TV og bredbånd klart ved overlevering. Fremforhandlet avtale vil bli overført til sameiet. Den enkelte leilighetskjøper vil bli kontaktet av leverandør før overlevering for avklaring av tilvalg ut over avtalt grunnpakke (bredbåndshastighet og tv-innhold). Det legges frem ett vegguttak i stue for internett, TV og IP-telefoni.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning fra Huseby. Det leveres kjøkkenfronter av typen Huseby Agil Sirius. Frontene kan leveres i 10 farger. Det er også mulighet for tilvalg til heltre eller finerte fronter. Det er utarbeidet kjøkkentegninger som viser hva som inngår i leveransen til hver leilighet.
Det blir montert vannstopper Waterguard.
Integrerte hvitevarer fra Siemens. Hvitevarepakke inneholder; stekeovn, induksjon koketopp, oppvaskmaskin og kjøleskap, ferdig montert og tilpasset kjøkkenet ditt.

Bad

På bad leveres baderomsinnredning type Linn Bad, Ingrid hvit med brede skuffer og heldekkende vask i bredde 60, 80 eller 120cm. Hvilke bad som har de forskjellige breddene på servantskapene fremgår av tegningene. 120cm bredt servantskap har to vasker. I gjestebadet i leilighet 3.2 blir det levert et servantskap med dybde 36,5 cm.
Det leveres speil med integrert lys på alle badene.
Vegghengt toalett med innebygget skjult sisterne. Type Ifø Sign toalett for vegg med Ifø Sign hardplastsete.
Duofix innbyggingssisterne med hvit Bolero betjeningsplate med hel og halvspyling.
Ifø Space dusjhjørne/vegg.
Dusjarmatur og garnityr Gustavsberg G1
Oras Safira servantbatteri.
Det er avsatt plass til og leveres vann- og avløpsopplegg for vaskemaskin og kondenstørketrommel.
Som tilvalg er det mulig å velge blant andre toalett veggskåler, dusjvegger, dusjbatterier/ -garnityr,servantbatterier og fronter på servantmøbler.

Andre Oppholdsrom

Prosjektet bygges etter krav som sikrer deg gode tekniske løsninger, miljømessige og økonomiske løsninger du vil ha glede av så lenge du bor i leiligheten. Med strenge krav til isolasjon og oppvarmingskilder vil du oppleve at leiligheten din gir deg et lunt og varmt inneklima. Entreprenøren vil sikre deg en god håndtering av tilvalgsprosessen og gleder seg til å skreddersy din nye leilighet i tråd med dine ønsker.
Alle leilighetene blir levert med en-stavs eikeparkett i entre/ hall, stue, kjøkken og soverom.
Det blir levert downlights i gang/hall og på bad.
Takhøyde i leilighetene er 2.40 til 2.60 noe som gjør dem ekstra luftig. Store vindusflater i alle leilighetene!
JC Interiør /kjøkkenleverandøren, kan også tilby kompetanse med tanke på å lage helhetlige innredninger.
JC interiør fører også skyvedørsgarderober, møbler, senger, belysning, tapet, tekstil, solavskjerming samt andre interiørprodukter.
Flere detaljer finner du i leveringsbeskrivelsen i prospektet.

Garderobe-fasilteter

Leiligheter som ikke har innvendig bod får 1 meter garderobeskap pr. sengeplass inkludert.

Boder

Alle enhetene vil få egen sportsbod i samme etasje som garasjeanlegget.

Viktig informasjon om enheten

Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon: Leveransebyggebeskrivelse, prisliste, standard kjøpekontrakt med alle vedlegg for prosjektet og salgsprospekt før avtale om kjøp inngås.

Oppvarming

Det vil bli levert en Nibe varmepumpebereder med en varmesentral. Varmesentralen tilkobles en viftekonvektorovn som gir en god oppvarming. Varmesentralen vil bli plassert enten i bod eller gjestebad. Det vil bli tilluft i alle oppholdsrom og avtrekk fra våtrommene og kjøkken. Elektriske varmekabler i gulv i alle bad og innvendig bod. Stue og øvrige oppholdsrom varmes opp av konvektorovnen. Komfyrvakt på kjøkken.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge før overtagelse kan finne sted. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Selger er ansvarlig for at det blir utstedt ferdigattest på eiendommen.
Dersom ferdigattest ikke foreligger ved overtakelse anbefaler megler at kjøper holder tilbake et beløp, til
sikkerhet for at ferdigattest blir utstedt.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Seksjonen overdras fri forpengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 25. Pantet er begrenset oppad til 1G,
(G = folketrygdens grunnbeløp).
-
Andre heftelser:
1952/307662-2/106 17.10.1952 BESTEMMELSE OM GJERDE
1953/302795-1/106 21.04.1953 BESTEMMELSE OM VEG
Med flere bestemmelser
-Seksjonering (vil bli tinglyst)
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst ytterligere servitutter/erklæringer på eiendommen. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve
prisavslag/erstatning for tinglysinger av øvrige nødvendige erklæringer/avtaler o.l. vedrørende sameiet, naboforhold eller forhold pålagt av myndighetene
knyttet til gjennomføringen av prosjektet innenfor reguleringbestemmelsene for prosjektet. Kjøpers bank vil få prioritet etter heftelsene som er og evt. blir tinglyst før
overtakelse.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele boligen eller enkeltrom (hybel) såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold. En evt. leietaker må følge
sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje med eier. Fra 1. januar 2014 er det krav til forsvarlige radonnivåer på utleieboliger. Prosjektet bygges etter TEK10 som innebærer at nødvendige radontiltak gjennomføres.

Diverse

Det vil bli avsatt areal til sykkelparkering i sykkelboder, tilknyttet felles bod avdelinger, første etasje i leilighetsbygget i parkeringskjelleren.
Avfallshåndtering
Det er avsatt plass ute til felles avfallsanlegg for restavfall og papp/papir. Forbehold om endelig valg av avfallsløsning etter avklaring med renovasjonsvesen.
Tekniske installasjoner
Tekniske anlegg, rør, føringsveier og sjakter blir ikke tegnet inn på tegninger som omfattes av kjøpekontrakten. Endelig plassering av disse bestemmes etter hva som er hensiktsmessig og nødvendig. Det vil være nedsenket heldekkende himling på bad, i gang/entré og i bod på grunn av tekniske føringer. Høyde fra gulv til nedsenket himling blir ca. 2,3 m. Nedforinger og innkassinger på grunn av tekniske fremføringer kan forekomme der det er hensiktsmessig og nødvendig i leiligheten og vil dermed lokalt kunne gjøre nettohøyde lavere enn oppholdsrommenes 2,5 – 2,6 m og de øvrige rommenes 2,3 m.

Energimerking

Selger er ansvarlig for å fremskaffe endelig energiattest før ferdigstillelse.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Å bo på Skjold er optimalt for de fleste som er opptatt av god logistikk og nærhet til alt. Passer perfekt for både yngre og eldre med nærhet til "alt" man trenger i hverdagen! Fra leilighetene er det kun et steinkast å gå for å komme til Spar butikken hvor de daglige innkjøpene kan foretas. Det er i tillegg kort vei til Bybanen på Skjold, som betyr enkel reisevei både sydover eller mot sentrum. På Bybanestoppet finner man også noen restauranter som kan anbefales. Det er videre 6-7 minutters gange til Lagunen Storsenter, eller ett stopp med Bybanen.
Eiendommen har en usjenert og fin beliggenhet. Meget gode solforhold og flott utsikt mot nærområdet. Fellesområdene vil bli pent opparbeidet og alle leilighetene vil ha store utearealer / terrasser hvor man kan nyte sommerdagene fullt ut. Gressplen og diverse beplanting samt avsatt plass til lekeareal.
Skjold er også ett godt utgangspunkt for fine lørdags- og søndagsturer med familien. Det er flotte tur og sykkelstier i umiddelbar nærhet, Smøråsfjellet er heller ikke langt unna. Smøråsfjellet er et fint tilrettelagt turområde. Det er flere veier og stier, badevann og mange utskårne dyr og troll langs veiene. En ivrig dugnadsgjeng, Smøråsfjellets Venner, møtes med jevne mellomrom og utarbeider veier og stier, og legger til rette for turgåere. Blant annet er det laget bål- og grillplasser, rasteplasser og satt opp uværsbuer i grindkonstruksjon.
Skal man beskrive beliggenheten til eiendommen med navnet " Sameiet Sæterhagen" med få ord, så kan det ikke passe bedre enn begrepet: "Midt i smørøyet".

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Felles eiet tomt på 1525 kvm.

Garasje/parkering

Hver leilighet vil få tilhørende parkeringsplass i felles garasjekjeller.
Parkeringsplassene tildeles i forbindelse med seksjonering.
Det vil i tillegg bli opparbeidet 2 stk gjesteparkeringer ved nedkjørselen til garasjen.

Parkering

Alle leilighetene blir levert med 1.stk p-plass i felles parkeringsanlegg.
Selger forbeholder seg retten til å organisere garasjeplassene og boder på den måten som finnes mest hensiktsmessig før overtakelse.
Garasjeplassene planlegges seksjonert som tilleggsareal til boligen.
Det vil være handicap-plasser tilgjengelig i boligsameiet. Disse tildeles beboere som har behov for dem. De andre beboere som eventuelt får tildelt HC-plass forplikter seg til å måtte avgi denne mot tildeling/bytte til en vanlig parkeringsplass dersom styret i sameiet finner grunn til å tildele HC-plassen til annen beboer med dokumentert behov for HC-plass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen er tilknyttet offentlig vann- og avløp via private stikk- og fellesledninger. Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for sameiets regning. For private fellesledninger er der normalt
tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.
Offentlig vei.

Regulerings-og arealplaner

Reguleringsplan Fana, Gnr. 40, bnr. 378, Stølsflaten, ReguleringsplanArealplan-ID 64910000 er ferdigbehandlet hos Bergen kommune og ble vedtatt på Bystyremøtet torsdag 20.06.2018.
Reguleringsformål er bolig. Planen kan leses hos megler.
Rammetillatelse for prosjektet er gitt fra Bergen kommune.
Igangsettingstillatelse ble gitt 24.02.21 og byggearbeidene ble igangsatt i mai mnd.

Økonomi

Stipulering av felleskostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke sameiets ordinære driftsutgifter, hvor store kostnadene blir vil avhenge av hvor mange ytelser sameiet rekvirerer. Erfaringsmessig vil dette beløpe seg til ca. kr. 20-25,- pr.kvm. BRA/mnd.
Avsetning til vedlikehold samt kommunale avgifter inkl eiendomsskatt vil da normalt ikke være inkludert.
Endelig fastsettelse av første års driftsbudsjett og fellesutgifter vedtas på sameiets første generalsforsamling.

Boligens kostnader

Da boligen(e) ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader.
Sameiet skal etter konstituering vedta endelige fellesutgifter basert på hvilke tjenester sameiet ønsker. I tillegg til fellesutgifter må sameierne dekke egne kostnader til strøm og nettleie, kommunale avgifter og eiendomsskatt, forsikring og kabel-tv/bredbånd etc. Tidligere erfaringer viser at dette vil beløpe seg til ca. kr. 20-25,- pr.kvm. BRA/mnd for tilsvarende bolig.
Avsetning til vedlikehold vil da normalt ikke være inkludert.
Iht. SSB er gjennomsnittlig strømforbruk for stor leilighet/ rekkehus ca. 15.000 kWh pr. år (for 2012).
Kostnadene til strøm vil variere avhengig av antall medlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler etc.
Kommunale avgifter utgjør normalt ca. kr. 10.000,- pr. år. for tilsvarende bolig (er). Eiendomsskatt kommer i tillegg.

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter og eiendomsskatt fastsettes når boligene er ferdig bygget og betales av den enkelte
seksjonseier direkte til kommunen.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formues verdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Eiendomsskatt vil bli beregnet etter at eiendommen er tatt i bruk. Formuesverdien på eiendommen vil være utgangspunktet for beregning av eiendomsskatt.

Omkostninger

1)Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad.
Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 600.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 15.000,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 724,- pr. stk.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i følgende terminer :
1) 10% av kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto så snart garanti jf. Bustadoppføringsloven § 12 er stilt og kjøper har mottatt faktura.
Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs. at det ikke kan tas pant i kjøpt bolig for dette beløpet.
Megler fakturerer kjøper for beløpet.
2) Resterende del av kjøpesummen samt omkostninger og evt. tilvalg-/ endringssbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på meglers klientkonto eller mot bankgaranti. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalgs-/endringssbestillinger før selger
har stilt sikkerhet, jf. Bustadoppføringsloven § 12.
Påløpte renter tilfaller kjøper frem til skjøtet er tinglyst på kjøper, med mindre selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti iht. Bustadoppføringsloven § 47.
Kjøper bærer risiko for eventuelle endringer i offentlige avgifter/gebyrer.

Annen viktig informasjon

Eier

Bergen Prosjektutvikling AS

Vedtekter/Husordensregler

Det er utarbeidet forslag til vedtekter for sameiet. Vedtektene fastsettes av sameiet på sameiermøtet. Det anbefales å delta på sameiemøtene.

Velforening

Pliktig medlemskap i sameiet / velforening.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Eiendommen antas å være klar for overtagelse 3.kvartal 2022, men dette tidspunktet er foreløpig og ikke bindende og utløser ikke dagmulkt.
Overnevnte ferdigstillelse forutsetter oppstart byggearbeider 1 kvartal 2021
Byggetid på prosjektet er estimert til 18 mnd.
Når selger har opphevet forbeholdene stilt i avtalen skal selger fastsette en overtakelsesperiode som ikke skal være lenger enn 3 måneder.
Selger skal samtidig med varsel om oppstart også varsle om en bindende tremåneders periode for overtagelse. Nærmere informasjon om endelig ferdigstillelsesdato vil bli opplyst med ca. 10 ukers skriftlig varsel.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.
Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfeller hvor det overleveres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, vil ferdigattest bli rekvirert av selger når alle arbeider er fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.

Forbehold fra utbygger

Selger tar følgende forbehold for gjennomføring av kontrakten:
Selger forbeholder seg retten til å endre prisene for usolgte enheter uten forutgående varsel. Prislisten kan derfor bli erstattet av en senere utgave
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli noe endret som følge av dette.
I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal. Utbygger har også rett til å endre disponering av fellesarealer frem til overtagelse.
Det tas forbehold om at utbygger kan bestemme endelig utforming av felles- og utearealer.
Dette innebærer også at kjøper ikke kan endre utomhuskvaliteter som f.eks grus, gress, asfalt, gjerder osv. før overtakelse har funnet sted og utbyggers arbeider er avsluttet.
Fullstendig ferdigstillelse av alle felles- og utearealer kan ikke påregnes utført samtidig med innflytting av den enkelte seksjon. Utbygger forplikter seg til å starte opp disse arbeider så snart årstiden og
andre forhold tilsier det. Dette anses ikke som forsinkelse eller mangel og gir derfor ikke forbruker rett til å gjøre misligholdsforføyelser gjeldende.
Kjøper er kjent med og aksepterer at forsinkelser som skyldes force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold og lignende gir selger en rett til å forlenge fristen for overtagelse. Kjøper anmodes spesielt å tilpasse dette forhold ved evt. salg av nåværende bolig. Såfremt forsinkelse skulle skyldes f.eks. brann, vannskade, innbrudd e.l . gjøres det spesielt oppmerksom på at dette gir selger rett til en tilleggsfrist for levering uten kompensasjon overfor kjøper. Dette forhold må også hensyn tas ved eventuelt salg av nåværende bolig da bygg forsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse. Fristen for ferdigstillelse gir ikke kjøper rett til å utsette overtakelse, såfremt overtakelse og ferdigstillelse kan finne sted tidligereog kjøper blir varslet ihht avtalt frist i kjøpekontrakt.
Utbygger forbeholder seg retten til å tinglyse erklæring på enhetene i prosjektet vedrørende; solidarisk ansvar for drift og vedlikehold av vei, vann- og avløpsanlegg frem til kommunalt anlegg.
Pliktig medlemskap i huseierlag/ velforening.
Forpliktelse til å akseptere anleggelse av teknisk anlegg og bygg slik disse blir fremført av selger/utbygger. Kjøper gir øvrige brukere av anlegget fri rett til vedlikehold/utbedring av ledningsnett anlagt på kjøpers eiendom. Kostnader med dette fordeles likt mellom brukerne.
Beboerne bør påregne utgifter til bl.a. brøyting, avsetting til drift og fremtidig vedlikehold av vei og ledningsnett.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag, erstatning eller heving.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i
leveransebeskrivelsen er gjeldende.

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Eiendommene selges til fastpris og etter første-mann-til-mølla-prinsippet. Selger forbeholder seg likevel retten til fritt å akseptere eller forkaste ethvert bud uten nærmere begrunnelse.
Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.
Ved kjøp må det fremlegges finansieringsbekreftelse.

Salg av kontraktsposisjoner

Det gjøre spesielt oppmerksom på det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 23. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.

Organisasjonsform

Boligene vil bli solgt som eierseksjoner og organisert i et eierseksjonssameie bestående av 11 seksjoner.
Sameiet vil bli ledet av et styre som velges av sameierne. Styret skal ivareta saker av felles interesse for sameierne og forestå driften av sameiet innenfor de rammer sameiet vedtar.
Eieformen følger Lov om eierseksjoner. Loven kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no.

Tilvang og endringer

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å kreve tilvalget/endringen. Ulempen som tilvalg medfører for selger øker i samsvar med at prosjektet ferdigstilles.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbetillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Kjøper kan kansellere inngått kjøpekontrakt uten kostnad frem til selger har gitt skriftlig beskjed om oppstart. Etter at selger har varslet oppstart har kjøper rett til å avbestille hele eller deler av ytelsen frem til overtagelse, men da mot et vederlag og/eller erstatning til selger i henhold til lovens § 52 og 53.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Provisjon: Kr. 60.000,- pr. enhet.
Grunnhonorar: kr 5.000,- pr. enhet
Oppgjørshonorar: kr 4.600,- pr. enhet
SmartAnnonsepakke: kr 14.500,-
Oppslag eiendomsregister + kommunale opplysninger: kr 5.000,-
Faktureringsgebyr: kr 250,- pr utlegg
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Bergen Sentrum
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR7918144

Dato

Sist oppdatert: 05. august 2022 kl. 22:57

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Lignende prosjekter

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.