Komplett salgsoppgave

Haugerudbråtan 50

6 200 000 kr
158 m²
5 soverom
Velkommen til Haugerudbråtan 50!
Velkommen til Haugerudbråtan 50!
Fredrik Engebråten
Presenteres av
Fredrik Engebråten
Tranby
Pen enebolig beliggende i blindvei. Attraktiv og barnevennlig beliggenhet. 5(6) sov. 2 bad. Garasje og gårdsplass.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  6 200 000 kr
 • Omkostninger
  156 170 kr
 • Totalpris
  6 356 170 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1980
 • Soverom
  5 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  158 m²
 • Bruksareal
  164 m²
 • Tomteareal
  550,1 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen enebolig med 2 etasjer.
 • Romslig vinkelstue med peisovn og varmepumpe
 • Kjøkken med delvis integrerte hvitevarer
 • Flislagt bad i 1. etg fra 2010 med boblebadekar
 • Flislagt bad 2 i loftetg. fra 2004 med dusjnisje
 • Hyggelig og stor loftstue med varmepumpe
 • Godt med lagringsplass i flere boder
 • Sydvestvendt terrasse fra 2020 på ca. 37 kvm
 • Pent opparbeidet hageområde rundt boligen
 • Parkering i garasje og på egen gårdsplass
 • Montert lader for el-bil på husvegg
 • Eiendommen er beliggende i en blindvei og grenser til kommunalt grøntareal
 • Veletablert og barnevennlig boligområde i rolige omgivelser
 • Kort gangavstand til matbutikk, barnehage, skoler og bussholdeplass
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Haugerudbråtan 50, 3408 TRANBY
Kommunenummer 3049, gårdsnummer 147, bruksnummer 57, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal (BRA): 164 kvm
Totalt primærrom (P-rom): 158 kvm
Totalt sekundærrom (S-rom): 6 kvm
Primærrom
1. etasje:
98 kvm: Stue, kjøkken, bad, 2 soverom, gang og entré.
Loftetasje:
60 kvm: Loftstue, 3 soverom og bad.
Sekundærrom
1. etasje:
6 kvm: Boder.
Deler av loftetasjen er av ikke måleverdig areal pga. lav takhøyde under skråtak.
Garasje og boder
Bruksareal/s-rom: 34 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport utført av Sindre Anholt Andersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført på grunnmurer i mur/betongkonstruksjoner samt lettklinkeblokker. Yttervegger og etasjeskiller i trekonstruksjoner. Utvendige fasader med liggende trekledning. Saltak belagt med takstein (2004). Vinduer i 2-lags glass fra 1980, 2006, 2015 og ukjent årstall. Takvinduer fra ukjent årstall. Skyvedør i 2-lags glass fra 2016. Ytterdør med glassfelt vurderes til å være fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Selger opplyser om at to vinduer i 2. etasje bør skiftes.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Moderniseringer og påkostninger

Påbygg av boligen (2. etasje) i 2002.

Standard

Fra gårdsplassen er det trappeadkomst (nyere trapp) til boligens overbygde inngangsparti i 1. etasje. Hyggelig uteplass og hageområde like ved inngangspartiet.
1. etasje
Stue: Romslig vinkelstue med sofaområde, spiseplass og sittegruppe. Frittstående Scan vedovn med fliser på gulv og malt murvegg. Downlights i tak. Parkett på gulv, tapet samt malte vegger og panel i himling. Deler av stuen er opprinnelig byggemeldt som soverom. Utgang til delvis overbygget sydvestvendt terrasse fra 2020 på ca. 37 kvm med markise og utelys. Videre tilgang til hageområde.
Kjøkken: Kjøkken med delvis integrerte hvitevarer. Over- og underskap samt vitrineskap i profilert utførelse. Flislagt felt over laminert benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrert oppvaskmaskin, oppvaskkum, ventilator, integrert platetopp, integrert mikrobølgeovn og integrert stekeovn. Opplegg for frittstående kjøleskap i nisje. Mulighet for spiseplass. Parkett på gulv, tapet på vegger og panel i himling.
Bad 1: Badet er fra 2010. Heldekkende servant over servantskap i svart og glatt utførelse. Speil med integrert lysarmatur over servant. Videre er kjøkkenet utstyrt med vegghengt toalett og boblebadekar i hjørne med hånddusj samt massasjedyser. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Downlights i tak og varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og malt himling.
Soverom 1: Laminat på gulv, panelplater på vegger og panel i himling.
Soverom 2: Garderobeskap i hvit og profilert utførelse. Laminat på gulv, panelplater på vegger og panel i himling.
Gang: Trappegang til loftetasjen. Laminat på gulv, tapet på vegger og panel i himling. Tilgang til krypkjeller via luke under trapp.
Entré: Laminat på gulv, tapet på vegger og malt himling.
Loftetasje
Loftstue: Romslig loftstue med sofaområde. Parkett på gulv, tapet på vegger og panel i himling.
Soverom 3: Parkett på gulv, tapet på vegger og panel i himling.
Soverom 4: Parkett på gulv, tapet på vegger og panel i himling.
Soverom 5: Parkett på gulv, tapet på vegger og panel i himling.
Bad 2: Badet er fra 2004. Heldekkende servant over servantskap i mørk og glatt utførelse. Speil over servant. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjnisje. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og panel i himling.
Generelt om boligen: Montert Mitsubishi varmepumper i stue og loftstue. Oso S200 varmtvannsbereder fra 2016, montert i krypkjeller. Sikringsskap med automat- og skrusikringer.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Loft (uinnredet/råloft), drenering og frittstående byggverk (garasje). Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad (loftetg.): Redusert luftutskiftning, isolert sluk i dusjsone, misfarging/svertesopp på flisfuger (gulv), stedvis manglende vedheft på elastisk flisfuge (gulv), stedvis riss/sprekker i gulvfliser, bomlyd i enkelte gulvfliser og for lite nivåforskjell på gulv.
- Bad (1. etg): Manglende drenering fra sisterne, manglende vedheft på elastisk fuge (v/badekar), sprukket flisfuger i ytterhjørne (v/toalett), sprekk/riss i gulvflis (v/toalett), stedvis fugeglippe mellom gulv samt vegg, uoversiktlig brukt av slukmansjett samt membran, ikke mulig å måle lokalfall og for lite nivåforskjell på gulv.
- Kjøkken: Stedvis manglende vedheft til underlag på veggtapet.
- Øvrige rom (1. etg): Stedvis knirk i gulv.
- Krypkjeller: Terreng har stedvis fall mot grunnmur og krypkjeller har tilsig av fukt (montert avfukter og utført andre tiltak for å tørke krypkjeller).
- Loft (innredet): Usikker konstruksjonsoppbygging og dørblad til enkelte innerdører (v/sov) har kontakt med terskel/karm.
- Innvendige trapper: Kun rekkverk/håndløper på en side og knirk i trapp.
- Etasjeskiller: Skjevhetsmåling - forskjell på 16 mm i gang.
- Elektrisk anlegg: Ikke fremlagt samsvarserklæring på anlegg/arbeid (montert etter år 1999).
- Yttertak: Stedvis mosegrodd.
Øvrige TG2-punkter i rapporten har blitt tildelt tilstandsgraden ut i fra aldringsskader og slitasje.
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
- Ildsteder/skorsteiner innvendig: Ikke mulig å lukke feieluke i krypkjeller.
- Dører og vinduer: Vinduer bærer preg av råte og høy slitasje (loftetg. på vegg mot sydøst).
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder oppvaskmaskin, platetopp, mikrobølgeovn og stekeovn.
Fastmontert hyller og knaggrekker medfølger.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Peisovn og varmepumpe i stue. Varmepumpe i loftstue. Varmekabler i gulv på begge bad. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Det har blitt foretatt en kontroll av pipe og ildsted i 2016, utført av Drammenregionens brannvesen IKS og alt er funnet i orden.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Lier kommune opplyser om at det ikke foreligger ferdigattest på opprinnelig bygning, men midlertidig brukstillatelse ble gitt for oppføring av enebolig datert 19.08.1981. Det har blitt utstedt ferdigattest for påbygg til bolig (2. etasje) datert 05.10.2010.
Det er godkjente byggetegninger for boligen datert 30.07.1980, for garasje datert 04.05.1983 og for påbygg av boligen (2. etasje) datert 09.04.2003.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Dagboknummer: 405980
Tinglysningsdato: 11.08.1980
Servitutten omhandler: Felles lek-/rekreasjonsområder skal opparbeides og vedlikeholds i fellesskap. Rett til anleggelse samt vedlikehold av offentlige ledninger over eiendommen.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Eiendommen er beliggende i et boligområde som er barnevennlig og veletablert i stille omgivelser. Rolig beliggenhet i blindvei hvor det er ingen gjennomgangstrafikk, noe som er med på å gjøre området meget barnevennlig. Det er kort gangavstand til barnehager, barneskole, ungdomsskole, dagligvarebutikk med postservice, frisør, bensinstasjon og Tranby idrettspark. Opparbeidet gangstier noe som gjør det trygt å ferdes for barn og voksne til skoler, barnehager, butikk, idrettsplassen osv.
Lier IL er aktive innen bl.a fotball, e-sport, ski og håndball. Egen idrettsplass og idrettshall på Tranby, som ligger rett ved boligen. Andre fritidsaktiviteter på Tranby er: Turn (tranbyturn.no), Badmintonklubb, Taekwondo, Innebandy, Skolekorps, Allidrett for barn og Røde Kors. For mer detaljert info om fritidsmuligheter se www.lier.kommune.no eller www.lieril.no Det er kort vei til marka, både i Vest- og Kjekstadmarka, med et flott turterreng hele året. Det er også kort vei til Liertoppen kjøpesenter og Bauhaus.
Kort gangavstand til bussholdeplassen langs Joseph Kellers vei med kommunikasjon til Oslo, Asker, Drammen og Lierbyen, se www.brakar.no for rutetider. Nærmeste togstasjon er Asker stasjon og Lier stasjon med regelmessige avganger, retning Kongsberg, Oslo og Tønsberg se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 50 minutter fra togstasjonen i Asker til Oslo Lufthavn (Gardermoen), se www.flytoget.no for mer informasjon. Enkel adkomst til E-18 mot Drammen, Asker og Oslo.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager: Tranby barnehage, Gunnersbråten barnehage, Hennummarka barnehage.
Skoler: Hallingstad barneskole og Tranby ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 550,1 kvm. Tilnærmet flat tomt som er pent opparbeidet med gressplen, hekk. prydbusker og diverse beplantninger. Gruset innkjørsel og gårdsplass.
Deler av opparbeidet tomt mot skogsområde/grøntareal eies av kommunen, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser.
Tomten er ikke oppmålt i nyere tid og har usikre grenser, se vedlagt kartutsnitt for tomtegrenser. Ved nøyaktig oppmåling kan avvik forekomme, og kjøper aksepterer dette.

Parkering

Parkering i frittstående garasje. Boder i tilknytning til garasjen. Montert lader for el-bil på husvegg.
Øvrig parkering på egen gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, i henhold til reguleringsplan for Tranby 3 Felt B datert 05.10.1979. Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplan for Lier Arealdelen 2019-2028 datert 18.06.2019. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Selger opplyser om mottatt nabovarsel vedrørende utbygging på Haugerudbråtan 46.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 17.570,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 3.748,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Standard renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 25.000 kWh, dette utgjør ca. kr 45.000,- pr. år og nettleie på ca. kr 5.000,- pr. år.
Boligen har en årlig forsikringspremie via Eika på kr 6.952,- pr. år.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av internett og har kostet ca. kr 999,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
Nåværende eier har installert alarm tilknyttet Sector alarmsentral og koster ca. kr 5.000,- pr. år. Denne blir sagt opp og kjøper kan selv velge om alarm er ønskelig.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 220 914,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 4 395 291,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 6.356.170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,- for eneboliger mindre enn 230 kvm.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Kjersti Heian Loos og Mads Frandsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 0,70% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0306/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22306

Dato

Sist oppdatert: 28. september 2022 kl. 10:26

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.