Komplett salgsoppgave

Tribunen Moss, Trinn 2 - Leilighet E0101

3 900 000 kr
65 m²
2 soverom
Resalg av kontraktsposisjon for leilighet E-0101 i Tribunen Moss formidles av Krogsveen.
Resalg av kontraktsposisjon for leilighet E-0101 i Tribunen Moss formidles av Krogsveen.
Joachim Kolderup
Presenteres av
Joachim Kolderup
Tribunen Moss, Melløs
Resalg av kontraktsposisjon for 3-roms i 1. etg. av høyhus E, med garasjeplass. Kort vei til byen, sjøen og marka.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Omkostninger
  51 617 kr
 • Totalpris
  3 951 617 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2022
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  65 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass, Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 816 kr

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Leiligheten får moderne standard og en svært effektiv romløsning der stuen og kjøkkenet samles i åpen løsning.
For best mulig arealdisponering monteres kjøkkeninnredningen på én side av stuen, slik at rommets øvrige gulvflate fritt kan disponeres til møblering etter egne preferanser. Rommets nesten 29 kvm. vil gi god plass til både sofagruppe og spisebord.
Med ca. 10,2 og 7,2 kvm. blir soverommene av gode størrelser som henholdsvis et hovedsoverom og et barne-/gjesterom. Sistnevnte kan om ønskelig fjernes, til fordel for større stue. Hovedsoverommet får i tillegg en tilknyttet walk-in closet på ca. 5 kvm. som kan utnyttes med en tilpasset garderobeinnredning.
Badet får en tilbaketrukket plassering ved entreen og nesten 5 kvm. gulvflate som i likhet med veggene utføres med fliser. Badets utstyr omfatter moderne møbler og et dusjhjørne med dusjvegger av glass samt både hånd- og regndusj. Tilkoblingsmulighet for vaskemaskin og tørketrommel finnes i leilighetens innvendige bod vegg i vegg med kjøkkenet.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Tribunen Moss, Trinn 2 - Leilighet E0101, 1524 MOSS
Kommunenummer 3002, gårdsnummer 2, bruksnummer 1729, seksjonsnummer 123, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 69 kvm
Totalt primærrom: 65 kvm
Følgende rom inngår i primærromsdelen:
1. etasje: Entrè, bad, 2 soverom, walk-in-closet, vaskerom og stue/kjøkken.
I tillegg disponerer boligen 1 bod.
Se vedlagte plantegning i salgsoppgaven. Plantegningen er ikke målbar.

Byggemåte

Prosjektets byggetrinn 2 består av 1 høyhus (Bygg E) og 1 langhus (Bygg D) bygd ovenpå en felles parkeringskjeller. Bygget oppføres med bærekonstruksjoner av stål og betong.
Etasjeskillene er i betongelementer.
Fasadene bygges opp som isolerte bindingsverksvegger, hovedsakelig kledd med pussede fiberplater og tegl. På mindre deler benyttes kledning av tre og/eller plater.
Terrasse og balkonggulv er å anse som utvendig konstruksjon. Mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne forekomme på gulvflaten etter regnvær og snøsmelting. Drypp fra overliggende balkong og rekkverk
må påregnes ved regnvær.
Balkonger får tremmergulv som standard, og utvendige rekkverk på balkonger f.o.m. 2 etg. blir utført i glass/stolper. Terrasser på bakkeplan får tremmergulv som standard, det vil ikke bli levert rekkverk ut på friområde.
Innvendige vegger bygges med tre- eller stålstendere som kles med gipsplater. Vegger mellom leiligheter, mot fellesarealer og mot heissjakt oppføres hovedsakelig i betong eller lydisolerte og brannsikre gipsvegger.
Det leveres mørkegrå trevinduer i høyhusene og langhusene. Balkongdører leveres med utvendig aluminiumskledning og energiglass.
Leilighetene leveres med klassisk hvite kompaktdører med dempelist, karmer og glatte gerikter i hvit utførelse og synlige spikerhull. Dørvridere leveres i blank eller børstet utførelse. Valg av andre innerdører
gjøres som tilvalg.
I rom med parkett monteres gulvlist i eik med samme uttrykk som gulv. Belistning mot betongvegg monteres med skruer. Innvendige dørkarmer og vindusposter belistes med glatte gerikter i hvitmalt utførelse og med
synlige spikerhull. Overgang mellom vegg og tak leveres uten lister. I høyhusene og langblokkene leveres det geriktløse vinduer.

Kjøkkenleveranse

Det er medregnet kjøkkeninnredning fra Sigdal i typen Uno eller tilsvarende. Her kan det kostnadsfritt velges mellom fem ulike forhåndsbestemte farger/paletter på standarsleveransen.
Overskap på kjøkken levers i standard høyde. Takhøye skap kan bestilles i forbindelse med tilvalgsprosessen, under forutsetning av at det er plass til dette. Benkeplate i laminat 30 millimeter tykk i type lys
skimmer eller lignende. Her kan det kostnadsfritt velges mellom flere ulike uttrykk og farger. Det leveres dobbeloppvaskkum med ettgreps blandebatteri med stengeventil for oppvaskmaskin. Her kan det velges mellom
to ulike forhåndsbestemte typer blandebatteri fra Tapwell kostnadsfritt. Det leveres integrerte hvitevarer fra anerkjent produsent med oppvaskmaskin, komfyr og induksjons koketopp. Det leveres skap til integrert kjøl/
fryseskap. Kjøl/frys leveres ikke som standard, men kan bestilles i forbindelse med tilvalgsprosessen.
Avtrekkshette over koketopp leveres tilkoblet ventilasjonsanlegget. Det er ikke anledning til å flytte på ventilasjon eller avløp og vanntilførsel. Det vil ikke bli anledning til å bytte til omluftsvifte.

Baderomsleveranse

Det leveres en standard baderomsmodul (maks 80 cm og mindre der badet ikke tillater det i forhold til universell utforming) fra Viking Bad. Denne består av et servantskap, servant med ettgreps servantbatteri,
speil med lyslist samt stikkontakt. Bredden varierer mellom baderommene. I tillegg monteres dusjbatteri og dusjvegger av glass. Det leveres veggmontert klosett i hvitt porselen. Det kan forekomme terskel/
nivåforskjell mellom bad og tilliggende rom.

Andre oppholdsrom

Himlinger leveres hovedsakelig som sparklet og malte gipsplater eller betong. Mulig letthimling i boder. Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger, som helt eller delvis nedforede platehimlinger, fortrinnsvis
i entré, bad og over kjøkkenskap. Det vil også kunne forekomme nedforing/innkassing i rom det er nødvendig av hensyn til isolasjonskrav, konstruksjon eller tekniske føringer. Innkassinger vil ha den samme overflatebehandling som øvrige overflater.
Gulv på bad, wc og vaskerom med storformat 60x60 fliser. Mosaikkfliser på gulv i dusj sone. Sluk på bad med lokal nedsenket dusj sone, og aquastop i boder med vaskemulighet. Øvrige rom leveres gulv som
1-stavs hvitpigmentert eikeparkett.
På bad leveres vegger med storformat lyse 30x60 fliser. Innvendige vegger sparkles og males. Det kan velges mellom fire utvalgte standardfarger, begrenset til én farge per rom. For ønsker om avvikende farger og materialvalg henvises det til tilvalgskatalog. Malte gipsvegger kan vise synlige skjøter ved ulik lyssetting.
Det leveres ikke garderobeskap som standard, men dette kan bestilles i forbindelse med tilvalgsprosessen. Mulig plassering er antydet på tegning. Det tas forbehold om at plassering av garderobeskap må tilpasses
detaljprosjekterte løsninger.

Tilvalgsmuligheter denne enhet

Iht. bustadoppføringsloven § 9 har kjøper mulighet til å gjøre enkelte tilvalg og endringer avhengig av hvor langt man ha kommet i byggeprosessen. Det er en forutsetning at tilvalget/endringen står i sammenheng
med den avtalte leveransen og at den ikke skiller seg vesentlig fra det som opprinnelig er avtalt. Kjøper kan ikke kreve tilvalg og/eller endringer som medfører større ulempe for selger enn den interessen kjøper har av å
kreve tilvalget/endringen.
Tilvalg- og endringsbestillinger vil kunne gi selger rett til tilleggsfrist i forbindelse med avtalt overtakelse. I slike tilfeller vil ikke kjøper ha rett til dagmulkt fra opprinnelig avtalt overtakelsetidspunkt.
Det må påregnes ekstra kostnad for tilvalg- og endringsbestillinger.
Selger utarbeider tilvalgs- og endringsliste hvor valgmulighetene for tilvalgsbestillinger og endringer fremkommer. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger mv.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger gjøres gjennom skriftlig avtale med selger og må være selger i hende senest innen de tidsfrister som fastsettes av selger.
Det kan maksimalt gjøres tilvalg- og endringsbestillinger for 15 % av kjøpesummen.
Alle tilvalgs- og endringsbestillinger skal gjøres opp til meglers klientkonto i forbindelse med sluttoppgjøret.

Oppvarming

For effektiv og kostnadsbesparende oppvarming tilknyttes alle leilighetene et sentralt fjernvarmeanlegg basert på vann til vann. Alle leilighetene vil få vannbåren gulvvarme med egen termostat til hvert rom.
Boder får ikke gulvvarme.
Varmtvann til husholdning oppvarmes med fjernvarme og levers fra egen energisentral. Det installeres energimåler med manuell avlesning for hver leilighet.
Fellesarealer leveres med en radiator i bunnen av trapp. Ellers ingen oppvarming i felles areal.

Ferdigattest/brukstillatelse

Ved overtagelse skal det foreligge ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. I tilfeller hvor det overleveres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse, vil ferdigattest bli rekvirert av selger når alle arbeider er
fullført. Kjøper vil være berettiget til å holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen som sikkerhet for selgers oppfyllelse av gjenstående arbeider, herunder utstedelse av ferdigattest. Ved enhver overtagelse opphører et eventuelt dagmulktkrav.
Det er flere felles funksjoner for hele prosjektet så det vil bli laget midlertidige løsninger for felles funksjoner frem til hele prosjektet er ferdig, herunder renovasjon, parkering, adkomst, etc.
Overtagelse og oppgjør gjennomføres på bakgrunn av midlertidig brukstillatelse. Kjøper aksepterer at ikke alt av felles areal er ferdig før alle trinn i prosjektet ferdigstilles som vil ta flere år.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Dagboknr 7608, tinglyst 31.12.1971- Erklæring/avtale.
Bestemmelse om gjerde. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Dagboknr 3145, tinglyst 14.04.1989 - Best. om vann/kloakkledn.
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Dagboknr 5209, tinglyst 18.07.1991- Erklæring/avtale.
Bestemmelse om vann/kloakkledning. Bestemmelser om elektr. ledninger.
Dagboknr 11236, tinglyst 30.11.2001 - Bestemmelse om bebyggelse.
Dagboknr 664149, tinglyst 04.06.2021 - Bestemmelse om nettstasjon.
Rettighetshaver: Elvia AS Org.nr: 980 579 883.
Stedsevarig rett til bygging, drift, vedlikehold og fornyelse. Bestemmelse transport og ferdsel. Bestemmelse byggeforbud og beplantning.
I tillegg er det tinglyst følgende:
Dagboknr 1412939, tinglyst 09.11.2021 - Seksjonering.
Opprettet seksjoner: Snr: 123.
Formål: Bolig.
Tilleggsdel: Bygning.
Sameiebrøk: 70/12968.
Det gjøres oppmerksom på at det kan bli tinglyst nødvendige erklæringer/avtaler knyttet til gjennomføringen av prosjektet. Kjøper kan ikke motsette seg eller kreve prisavslag/erstatning for dette. Kjøper aksepterer videre at eiendommen kan påheftes nye private og offentlige rådighetsinnskrenkninger dersom offentlig myndighet krever det.
For mer informasjon, ta kontakt med meglerforetakets representant.

Eventuell adgang til utleie

Boligene har bare en boenhet og ingen separat utleiedel. Med unntak av de begrensninger som føler av sameiets vedtekter og av eierseksjonsloven, har seksjonseierne full rettslig råderett over sine seksjoner. Seksjonseierne kan fritt pantsette, selge og leie ut sine seksjoner. Ethvert salg eller bortleie av seksjoner skal meldes skriftlig til sameiets forretningsfører med opplysning om hvem som er ny eier/leietaker.

Diverse

Byggestart i prosjektet er besluttet, overtagelse er satt til 3.kvartal 2023.
Dette er et salg av kontraktsposisjon hvor opprinnelig kjøpesum var kr 3.650.000,-. Det er ikke foretatt noe tilvalg til leiligheten.
Standardkontrakt vil bli benyttet på resalget, denne utleveres ved henvendelse til megler. Kontraktsposisjonen som er til salgs følger vedlagt.
Boligen(e) selges på prosjekteringsstadiet og selger forbeholder seg derfor retten til uten forutgående varsel å gjøre mindre endringer som er hensiktsmessige og nødvendige for gjennomføringen av prosjektet.
Vindusplasseringen i den enkelte bolig kan avvike noe fra tegninger og skisser i salgsmateriellet.
Det gjøres oppmerksom på at sjakter og føringsveier for VVS installasjoner, ventilasjon og elektro ikke er inntegnet. Påforing/innkassing på vegger/ himlinger må påregnes og rommenes utforming kan bli
noe endret som følge av dette. I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.
Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse hva gjelder eksklusiv bruksrett til fellesarealer eller seksjonens tilleggsareal.
Ovennevnte endringer/avvik gir ikke kjøper rett til prisavslag/erstatning.
Det gjøres oppmerksom på at tegninger, planer, skisser og bilder i salgsoppgaven kun er av illustrativ karakter og kan inneholde innredning og tilbehør mv. som ikke inngår i avtalen. Opplysninger gitt i leveransebeskrivelsen er gjeldende.
Leilighetens areal fremgår av salgdokumentasjonen som er vedlagt i denne avtale. Arealene er oppgitt som bruksareal og primærrom (BRA og P-ROM) i henhold til NS 3940. Det endelige arealet kan erfaringsmessig
avvike noe fra det omtrentlige areal som er angitt under salgsgrunnlaget. Slike mindre justeringer i arealene skal ikke gi noen av partene rett til å kreve hhv tilleggsvederlag eller avslag i prisen. Med mindre justeringer
menes endringer inntil +/-5 %.
Det kan forekomme avvik fra oppgitt areal på boliger, rom og terrasser. Arealer på de enkelte rom kan ikke summeres til boligenes totalareal. Det gjøres oppmerksom på at skisser, perspektiver, utomhusplan, plantegninger og bilder i prospektet kun er av illustrativ karakter, og inneholder detaljer som farger, innredninger, møblering, beplantning og arkitektoniske detaljer mv. som ikke inngår
i leveransen. Plantegninger og illustrasjoner som viser ulike innredningsløsninger er ment som illustrasjoner for mulige løsninger. Disse løsningene inngår ikke i leveransen.
Tegningene i prospektet bør ikke benyttes som grunnlag for nøyaktig møbelstilling.
Det kan være forskjeller mellom leveransebeskrivelsen og plantegninger. I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelsen som gjelder. Tilsvarende gjelder ved forskjeller mellom leveransebeskrivelse og prospekt/
internettside.
Alle opplysninger er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig. Kjøper aksepterer, uten prisjustering, at utbygger
har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av tekniske anlegg, andre endringer av boligens areal, uteareal, bæresystem, søyler eller liknende.
Det tas forbehold om endringer i utførelse og materialvalg, tekniske installasjoner, herunder sjakter og føringsveier for VVS-installasjoner. Tekniske rørføringer vil i hovedsak bli skjult bak innkassinger. Det tas
forbehold om endelig plassering og størrelse av sjakter, da dette kan måtte endres gjennom detaljprosjekteringen.

Energimerking

Leilighetene vil få minst energiklasse C. Endelig energiattest vil foreligger før overlevering.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Moss er en by kjent for sitt rike kulturliv, hvor kulturhuset har tett program med konserter, revyer, musikaler og teater. Galleri F15 på Jeløya er et av landets eldste og mest kjente gallerier for samtidskunst i Norge. Her ligger det også en trivelig Café, og fine turområder i nærheten. På Jeløya finner du også Refsnes Gods, oppført i 1767. Menyen her er vel verdt et besøk.
Moss har også svært mye å by på når det gjelder sport og friluftsliv. På den ene siden ligger Oslofjorden, på den andre siden ligger Vansjø og skogsområdet Mossemarka. Dette gir et sant eldorado av trenings-, sports- og aktivitetstilbud. Seiling, padling, sykling, løping, ski, fotball, fiske og jakt – blir du sittende uten noe å finne på i Moss, er det ikke byens skyld. Og ønsker du å strekke litt på vingene, er Oslo en kort togreise unna. I 2024 vil det være dobbeltspor langs hele strekningen, da er du på Jernbanetorget på 27 minutter. For å sette avstander litt i perspektiv, er det omtrent samme tid det tar med T-banen fra Kolsås til Oslo sentrum.
Bor du i Tribunen, kan mye av dagens gjøremål tas til fots. Du har to dagligvarebutikker noen hundre meter hjemmefra. Det samme gjelder apotek. På Rygge storsenter finner du bortimot alt du trenger. Butikker, legekontor, café og vinmonopol. Du har også flere treningssentre like ved. Det ligger flere barnehager i nærheten, det samme gjelder skoler i alle trinn fra første til videregående. Og skal du ta toget, er stasjonen få minutters sykkeltur unna.

Beskrivelse av tomt

Eiendommen skal seksjoneres, og hver kjøper eier en ideell del av tomten, med tilhørende vei.
Tomten blir ca. 14.302 kvm for hele sameiet. Tomten er under oppmåling. Endelig areal og endelige grenser fastsettes av kommunen ved endelig kartforretning. Ingen av partene har rett til å gjøre misligholdsbeføyelser gjeldende eller kreve høyere kjøpesum dersom endelig areal og endelige grenser fraviker det som er angitt.
Tomten blir ferdig opparbeidet iht. utomhusplan.
På salgstidspunkt er ikke alle forhold relatert til utomhusarealer avklart, og det kan forekomme endringer av støttemurer, beplantning, veier, etc. Landskapsplanen er foreløpig. Utomhusarealer blir ferdigstilt
så fort årstid og fremdrift tillater det. Det vil således kunne være utomhusarbeider som gjenstår etter at boligene er innflyttet. Det beplantes med ungtrær og -busker, som ved overtakelse ikke vil tilsvare illustrasjonene i
prospektet med fullvoksne trær og planter. Beplantning og eksisterende vegetasjon kan påvirke utsikt fra boligene.
Det utearealet, herunder deler av grøntdrag, som hører til de respektive byggetrinn vil bli ferdigstilt i sammenheng med det enkelte byggetrinn. Gjennomføring av et stort byggeprosjekt i flere trinn vil blant annet på
grunn av løpende byggevirksomhet kunne medføre ulemper for beboerne inntil ferdigstillelse av samtlige byggetrinn.

Parkering

Det bygges garasje under byggene og det medfølger 1 stk. parkering til hver leilighet i Tribunen Trinn 2. Utbygger forbeholder seg retten til å organisere parkering og boder på den måten som anses mest hensiktsmessig.
Parkeringsanlegget er tenkt anlagt som en del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende ikke tinglyste bruksretter. Sameiets styre og/eller forretningsfører vil ha ansvaret for å føre liste og ha kontroll
over hvilke leiligheter som til enhver tid eier og disponerer hvilke plasser. Det påløper felleskostnader for hver garasjeplass som er estimert til kr 200,- pr. plass av forretningsfører. Det er tilrettelagt for lading av el-bil på
hver parkeringsplass, som kan monteres for kjøpers regning/tilvalg.
En seksjonseier med nedsatt funksjonsevne kan kreve at styret pålegger en seksjonseier uten behov for en tilrettelagt plass å bytte parkeringsplass. Bytteretten gjelder bare dersom seksjonseieren med nedsatt funksjonsevne allerede disponerer en parkeringsplass i sameiet.
Retten til å bruke en tilrettelagt plass varer så lenge et dokumentert behov er til stede.
Utbygger vil organisere parkering på den måten som anses mest hensiktsmessig, for eksempel som del av sameiets fellesareal med dertil tilhørende bruksretter, seksjonert som tilleggsareal til den enkelte bolig eller
som et garasjeandelslag/-sameie.
Det medfølger sportsboder til alle leiligheter. Sykkelparkering ivaretas utvendig. Sportsbod kan kun overdras sammen med seksjonen.

Vei, vann og avløp

Offentlig vei, vann og kloakk. Det blir private stikkledninger ut til offentlig nett. Utbygger dekker kostnadene ved tilknytning.

Regulerings-og arealplaner

I henhold til informasjon fra Moss kommune datert 02.02.2022 omfattes eiendommen av reguleringsplan under arbeid "Rabekkgata 9-23" med status planlegging igangsatt. Reguleringsplan "Ryggeveien 33" med formål boligbebyggelse, gang-/sykkelvei, vegetasjonsskjerm, annen veigrunn, kombinert bebyggelse og anleggsformål, vedtatt 09.11.2015 med plannr. 364. Reguleringsplan "Rabekkgata" med formål kjørevei, vedtatt 01.12.2008 med plannr. 321. Kommunedelplan "Høyden-Varnaveien Melløs" med formål kombinert bebyggelse og anleggsformål framtidig, vedtatt 20.04.2009 med plannr. K002. Eiendommen omfattes i tillegg av kommuneplan "Kommuneplanens arealdel 2021-2032" med formål boligbebyggelse nåværende, vedtatt 24.03.2021 med plannr. KP3002.
Eiendommen ligger i gul og rød støysone iht. T-1442.
Totalt vil prosjektet inneholde ca. 175 leiligheter og kjøper må regne med byggearbeid i denne forbindelse frem til prosjektet er ferdig.
Det må i perioden frem til prosjektet er ferdigstilt i sin helhet måtte påberegnes at vil kunne være perioder med midlertidige løsninger for parkering, avfallshåndtering, adkomst med mer.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Størrelsen på fellesutgiftene er ikke fastsatt, men stipulerte fellesutgifter skal dekke eierseksjonssameiets ordinære driftsutgifter og avhenger av ytelsene sameiet rekvirerer.
Utbygger anslår - ut fra erfaringstall i tilsvarende utbygginger - at felleskostnadene for de enkelte seksjonseiere vil ligge på ca. kr. 30,- pr. kvm BRA pr. måned.
For kabel-tv og internett vil det påløpe kr. 429,- pr mnd. Beløpet inkluderer ikke abonnement til telefoni. I tillegg tilkommer fastbeløp for revisjon og forretningsførsel kr. 117,- pr mnd.
Forbruk av varme til oppvarming og varmt vann i leilighetene kommer i tillegg til stipulerte felleskostnader. Erfaringstall fra tidligere prosjekter viser at disse kostnadene ligger på ca 8 kroner pr kvm pr mnd. Det blir individuelle målere, slik at man betaler etter forbruk.
Det må påregnes månedlige felleskostnader til parkeringsplass. Kostnaden er stipulert til ca. kr. 200,- pr plass parkeringsplass pr. måned. Beløpet inkluderer ikke kostnad til lading av elbil.
Det forutsettes at kjøper betaler en oppstartskapital på kr. 5.000,- til sameiet. Oppstartskapital blir overført til forretningsfører når sameiet er etablert og oppgjørsmegler har fått utbetalingsanvisning av sameiets styre.
Beløpet er å anse som innskuddskapital til sameiet som ikke tilbakebetales.
Kjøper er likevel innforstått med at de ovenfor stipulerte felleskostnadsnivåer kun er anslag og det er de kostnader som faktisk påløper til enhver tid som kommer til fordeling, uavhengig av om disse er lavere eller
høyere enn dette anslaget.
Det gjøres oppmerksom på at sameiet får legalpanterett i seksjonen tilsvarende folketrygdens grunnbeløp for felleskostnader, samt andre krav som skriver seg fra sameieforholdet.

Formuesverdi

Da boligen selges som bygg under oppføring er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2021 skal ikke overstige 25 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2021 ikke overstige 90% av dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.
Se http://www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Eiendomsskatt

Det er eiendomsskatt i Moss kommune. Eiendomsskatt baseres på markedsverdien minus bunnfradrag multiplisert med den promillesats som til enhver tid gjelder for den enkelte kommune. Spørsmål om eiendomsskatt rettes til kommunen.
Eiendomsskatt faktureres direkte til hver seksjonseier, sats 2,8 promille av kommunen sin takst som ikke er fastsatt for 2022.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 611.000,- pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 15.270,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) Oppstartskapital til sameiet kr 5.000,- pr. bolig.
5) Transportgebyr til utbygger kr 30.000,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesummen betales i 2 terminer :
1. 10 % av opprinnelig kjøpesummen innbetales til meglers klientkonto så snart garanti jf. Bustadoppføringslova § 12 er stilt og Kjøper har mottatt faktura. Delinnbetalingen må være fri egenkapital, dvs.
at det ikke kan tas pant i kjøpt eiendom for dette beløpet. Megler fakturerer Kjøper for beløpet.
2. Resterende del av kjøpesummen og betaling for kontraktsposisjonen samt omkostninger og evt. tilvalg-/endringsbestillinger betales uoppfordret og må være disponibel på meglers klientkonto senest 2 virkedager før overtagelse.
Innbetalt beløp sikres på klientkonto eller mot bankgaranti. Påløpte renter tilfaller Kjøper frem til skjøte er tinglyst på Kjøper, med mindre Selger får disposisjonsretten over beløpet som en følge av at det stilles garanti
medhold av buofl. § 47. Kjøper er ikke forpliktet til å betale noen del av kontraktssummen eller tilvalg-/endringsbestillinger før selgeren har stilt sikkerhet, jf. buofl. § 12.

Annen viktig informasjon

Eier

Anders Martinussen Pedersen og Vivian Borge

Informasjon om sameiet

Tribunen Moss Trinn 2 vil bli bestående av ca. 55 leiligheter og vil bli organisert som et boligsameie etter Eierseksjonsloven av 01. jan 2018 sammen med resten av utbyggingsområdet på ca. 175 leiligheter. Kjøper får tinglyst skjøte på sin seksjon. Som seksjonseier blir kjøper eier av ideell andel av tomtearealer og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes i henhold til boligens størrelse (BRA). Kjøper har eksklusiv bruks- og disposisjonsrett til egen bolig, og bruksrett til sameiets fellesarealer.
Sameiets formål er å ivareta alle saker av felles interesse for sameierne, herunder sørge for drift og vedlikehold av felles infrastruktur, som for eksempel veier, lys, brøyting, renovasjon, kommunale avgifter,
forretningsførsel, strøm til fellesrom osv.
Som del av fellesutgifter inngår også kostnader til drift og vedlikehold av arealer og anlegg som er felles for hele boligprosjektet Tribunen Moss. Kostnader i forbindelse med sameiet vil fordeles på bakgrunn av eierbrøk.
Se punktet ”Stipulerte felleskostnader”. Sameiet ledes av et styre valgt av seksjonseierne.
Selger vil på vegne av alle kjøpere/sameiet engasjere forretningsfører til å forestå driften av Sameiet for første driftsår. Forretningsfører har utarbeidet forslag til vedtekter og driftsbudsjett for eierseksjonssameiet.
Selger står fritt til å redusere/øke antall leiligheter/seksjoner i prosjektets byggetrinn.
Utkast til vedtekter for sameiet er utarbeidet. Det forutsettes at kjøper aksepterer vedtektene som grunnlag for avtalen. Utkast til vedtekter for sameiet følger vedlagt.
OBOS Eiendomsforvaltning AS er valgt til forretningsfører med en bindingstid på 5 år, deretter er det 3 måneders oppsigelse.

Informasjon om forkjøpsrett

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Tribunen Moss Eierseksjonssameie, med sameiebrøk 76/12968.
Sameiet består av 174 boligseksjoner og 21 næringsseksjoner.
Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Iht. sameiets vedtekter må ikke kjøper godkjennes av styret som ny sameier, men sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle overdragelser. Ved eierskifter betales et eierskiftegebyr til forretningsfører for sameiet.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Ferdigstillelse er satt til 3. kvartal 2023. Ca. ti uker før overlevering vil kjøper bli kalt inn med endelig dato og klokkeslett for ferdigbefaring.
Eventuell forsinkelse i forhold til varslet tremåneders periode for overtagelse samt endelig overtagelsesdato vil kunne gi kjøper krav på dagmulkt iht. bustadoppføringslovens regler. Forsinkelse i forhold til
antatt overtagelse gir normalt ikke krav på dagmulkt.
Koronavirusutbruddet utgjør en hindring utenfor utbyggers kontroll. Det følger da av bustadoppføringslovens § 11.1.C, som omhandler force majeure, at utbygger har krav på fristforlengelse overfor boligkjøperne. Dette innebærer at en forsinkelse i prosjektet ikke kan sanksjoneres med dagmulkt.
Det gjøres oppmerksom på at boligene leveres i byggerengjort stand ved overtagelse.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er beskrevet i vårt budskjema som følger vedlagt i denne salgsoppgaven.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må budet være signert og legitimasjon må være fremlagt. Eventuelle forhøyelser eller endringer på budet kan skje pr. sms eller på e-post.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften
§ 6-3.
Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser bør derfor være gyldig i minimum 30 minutter. Vi gjør oppmerksom på at bud uansett ikke kan settes med kortere frist
enn kl. 12.00 etter siste annonserte visning.
Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.
Kjøper plikter å ha gjort seg kjent med komplett salgsinformasjon før bud inngis.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Boligene selges til forbrukere i henhold til bustadoppføringslova. Boligene selges til næringsdrivende/profesjonelle i henhold til avhendingslova. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter avhendingslova til både forbrukere og næringsdrivende/profesjonelle.
For kjøp som følger bustadoppføringsloven gjelder bl.a. følgende :
Som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser stiller selger en garanti på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes deretter til 5% og står i 5 år etter overtakelsen.
I tillegg plikter selger å stille bankgaranti for beløp kjøper innbetaler før overtagelse dersom disse skal stilles til selgers disposisjon før overskjøting.
Dersom det foreligger en mangel i henhold loven, kan kjøperen holde igjen vederlag, kreve mangelen rettet, kreve prisavslag, kreve erstatning eller heve avtalen.
Det gjøre spesielt oppmerksom på det ikke er anledning til å erverve mer enn to boligseksjoner i samme sameie jmf. eierseksjoneloven § 22. Bestemmelsen gjelder både fysiske og juridiske personer.
Lovene kan i sin helhet fås ved henvendelse til megler. Loven finner du også på www.lovdata.no

Meglers vederlag

Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Vederlag: fastpris kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 5.000,-
Markedsføringspakke kr 10.000,-
Oppgjør nybygg: kr 4 600,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 30-0297/22
Krogsveen avd. Moss AS
NO 992 616 733 MVA
Oppdragets KR-kode KR30.22297

Dato

Sist oppdatert: 10. september 2022 kl. 00:06
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.