Komplett salgsoppgave

Haneholmveien 178

4 800 000 kr
177 m²
4 soverom
Haneholmveien 178
Haneholmveien 178
Jonas Madsen
Presenteres av
Jonas Madsen
Store Bergan
Pen og praktisk enebolig med stor og solrik tomt rett ved barneskolen

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  4 800 000 kr
 • Omkostninger
  121 170 kr
 • Totalpris
  4 921 170 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  1960
 • Soverom
  4 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  177 m²
 • Bruksareal
  188 m²
 • Tomteareal
  1 111,9 m² (eiet)
 • Type
  Enebolig - Frittliggende
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass
 • Energimerke
  Gul F

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Velkommen til Haneholmveien 178!
Her kan du nyte solen fra morgen til kveld på en av boligens mange uteplasser og terrasser. Tomten er meget romslig og svært usjenert med utsyn over omkringliggende områder.
Rett utenfor døren finner du populære og nydelige turområder i Marum med blant annet lysløype. Om vinteren blir det kjørt opp skiløyper. Store Bergan barneskole ligger et helt reelt steinkast unna!
Denne flotte familieboligen er godt vedlikeholdt og oppgradert de siste årene og gir et generelt godt inntrykk!
Velkommen til en hyggelig visning i Haneholmveien 178!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Haneholmveien 178, 3230 SANDEFJORD
Kommunenummer 3804, gårdsnummer 132, bruksnummer 150, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 188 kvm
Totalt primærrom: 177 kvm
Primærrom:
Kjeller: 51 kvm: Kjellerstue, gang, bad og 1 soverom.
1. etasje 74 kvm: Entre, gang, wc, trapperom, stue og kjøkken
2. etasje 52 kvm: Gang, bad og 3 soverom
Sekundærrom:
Kjeller: 7 kvm: Bod
1. etasje 4 kvm: Bod
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 06.09.2022 utført av Anticimex Sandefjord AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i murblokker. Etasjeskillere i trebjekelag. Yttervegger i murkonstruksjon med utvendige pussede og malte flater. Vinduer i 2 og 3-lags glass fra ulike årstall. Yttertaket har saltaksform og tekket med takstein. Oppvarming er via elektrisitet, vedfyring og luft til luft varmepumpe. Boligen har naturlig ventilasjon.
Det gjøres spesielt oppmerksom på boligens tilstandsgrader.
TG1: 62%
TG2: 24%
TG3: 1%
TGIU: 13%
TG3: Det mangler rekkverk på deler av terrasse som er over 50 cm over bakkeplan.
Se supplerende tekst i tilstandsrapporten om boligens TG2 og TG3. Kjøper overtar ansvar og risiko for dette.

Standard

Pen og praktisk enebolig rett ved Store Bergan barneskole.
STUE:
Stor og romslig stue i vinkel i en åpen løsning mot kjøkkenet. God plass til både tv-stue, spisestue og "sosial stue". Det er både varmepumpe og peis i stuen.
KJØKKEN:
Meget pent og praktisk kjøkken med innredning i gråe profilerte fronter som ble bygget i 2018. Heltre benkeplate og godt med skap og benkplass.
BAD:
Boligen har to meget pene bad beliggende i 2. etg. og kjeller. Badet i andre etasje ble bygget i 2008 og er innredet med dusjkabinett, vegghengt wc og dobbel servant. Røropplegg for fremtidig badekar.
Badet i kjeller er bygget i 2020 og er innredet med dusjhjørne, vegghengt wc og innredning med servant. Eget wc-rom i tilknytning til entre.
SOVEROM:
Boligen har tre romslige soverom i 2. etg. og ett i kjeller.
TOTALINNTRYKK:
Dette er en enebolig som er blitt godt ivaretatt, vedlikeholdt og oppgradert i nåværende eiers tid. Boligen holder en god standard og gir et generelt godt inntrykk.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.
Hvitevarer i kjeller medfølger ikke. Ekstra kjøleskap og fryseskap.

Oppvarming

Vedfyring og varmepumpe. Ellers elektrisk oppvarming

Ferdigattest/brukstillatelse

Eiendommen har vært brukt til boligformål siden byggeår 1960.
Det foreligger bruksendring av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel datert 11.08.2022.
For denne eiendommen mangler de opprinnelige tegningene i kommunens byggesaksarkiv. Byggesaksarkivet er imidlertid ufullstendig, så manglende dokumentasjon betyr ikke mistanke om ulovlig oppføring.
Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for eiendommen. Det foreligger ikke ferdigattest for oppføring av tiltakene i kommunens arkiv. Forholdet til manglende ferdigattest for eldre bygg er tatt inn i lovteksten ved revisjon av plan og bygningsloven i 2014 i § 20-1 «Ferdigattest utstedes ikke for tiltak det er søkt om før 1. januar 1998». Siden tiltaket er fra før dette, betyr det at tiltaket er lovlig uten ferdigattest.
Det gjøres oppmerksom at det ikke lenger utstedes ferdigattest på tiltak det er søkt om før 1998 jf. plan- og bygningsloven §21-10. Kommunen vil ikke kreve ferdigattest for disse tiltakene og vil avvise eventuelle søknader. Bestemmelsen innebærer ikke at tiltak med manglende søknad blir lovlige, men at man ikke trenger å avslutte gamle byggesaker. Normalt sett kreves ferdigattest for alle søknadspliktige tiltak som gjøres etter plan - og bygningsloven.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning med risiko og ansvaret for eventuelle pålegg fra kommunen og kostnader forbundet med dette.

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende heftelser og rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
30.05.1995 - Dokumentnr: 3108 - Erklæring/avtale
Vedr. gang/sykkelvei
Kommunen har rett til fremføring av fremtidig gang/sykkelvei og eier av Haneholmveien 178 må avstå nødvendig grunn i den forbindelse. Prisen fastsettes etter differanseprinsippet
03.10.1995 - Dokumentnr: 6114 - Bestemmelse om veg
Rettighetshaver: Knr:3804 Gnr:132 Bnr:338
Nabo (Haneholmveien 180) har veirett til sin eiendom.

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Fint beliggende bolig med perfekte solforhold, samt fint utsyn ut over jorde, natur og omkringliggende områder.
Landlig beliggende eiendom, men likevel kort vei til Sandefjord sentrum. Her bor du med nærhet til Hjertnesskogen, hvor gangveier og stier leder deg til flotte steder med panoramautsikt over byen og Indre Havn. Det er kort vei til Store Bergan barneskole hvor det forøvrige også finnes store utearealer med lekestativ og fotballbane. Ranvik ungdomsskole med Store Bergan idrettsplass ligger ikke langt unna. Populære og nydelige turområder i Marum med blant annet lysløype. Om vinteren blir det kjørt opp skiløyper. Ellers ligger alle byens fasiliteter kun en kort spasertur unna. Velkommen til en hyggelig visning!
Haneholmveien 178 ligger med nærhet til Granholmen badestrand og båtbrygge. Granholmen badestrand er rikt befolket på de varme sommerdager med matservering m.m. Kort vei til skog og mark. Dette er et flott boområde for både liten og stor. Sykkelavstand til Ula, Kjerringvik og Eftanglandet som er flotte turmål sommerstid!

Adkomst

Boligen ligger ved siden av Store Bergan barneskole.
Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Store Bergan barneskole og Ranvik ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Romslig og solrik eiet tomt på 1 111,9 kvm. Tomten er opparbeidet med gruset innkjøring, gressplen og generell beplantning. Mange flotte usjenerte uteplasser og terrasser og det er fantastiske solforhold fra morgen til kveld.

Parkering

I egen gårdsplass. Garasje av eldre dato.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Regulerings-og arealplaner

Område er uregulert og kommuneplanens bestemmelser er gjeldende.
I kommuneplan datert 24.09.2019 er område avsatt til boligbebyggelse, krav om felles planlegging, gul sone iht. T-1442 og fremtidig gang/sykkelvei.
Åsly/Haneholmen
Det er nylig vedtatt reguleringsplan for eiendommen gbnr. 129/78 på Haneholmveien. Planen legger til rette for småhusbebyggelse, samlet inntil 6 boliger, samt lekeplass og atkomstvei.
østre del av eiendommen. Planen ligger ca. 260 m nord for den aktuelle eiendommen.
Hystad Vestre
Det er nylig sluttført reguleringsarbeid for Hystad Vestre. Planarbeide legger til rette for boligbygging med mellom 15 – 20 enheter. Planområdet ligger ca. 240 m nordøst for den aktuelle
eiendommen, og med innkjøring fra Store Bergan veien.
GENERELT I STORE BERGANOMRÅDET (rundt Ødegårdsveien og Kiserødveien)
I ny kommuneplan åpnes det for mange nye boligområder i Store Bergan-området. Dersom området i fremtiden bygges ut, må det påregnes større infrastrukturtiltak med mulig åpning av
Ødegårdsveien for gjennomkjøring og anleggelse av nye gang-/sykkelveier langs Kiserødveien og Ødegårdsveien. Ny kommuneplan foreslår krav om felles planlegging av området før
utbygging. Inntil videre er tiltaket stilt i bero, som følge av hensynet til dyrka mark.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er kr 10 221,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 15.000,- kWt pr år.
Boligen har en årlig forsikringspremie på kr 5.700,- pr år.
Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av tv og internett signaler. Dagens eier har en pakke som koster 1.179,- pr mnd.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og avtaler.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 1 027 785,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 700 027,-
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4 921 170,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Gudrun Westrum og Frank Korsbøen Opsahl

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 40.000,-
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 2.500,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 22-0239/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Sandefjord
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR22.22239

Dato

Sist oppdatert: 23. september 2022 kl. 18:39

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.