Solgt: 4 200 000 kr

Moltetunet 34

4 250 000 kr
94,5 m²
3 soverom
Velkommen til Moltetunet 34 - en nyoppført og flott hytte!
Tommy Vatslid
Eivind Bjorå
Presenteres av
Tommy Vatslid og Eivind Bjorå
Moltetunet | Hovden Fjellstoge - Innflytningsklar hytte med nydelig utsikt og gode solforhold - KUN 1 igjen!
 • Prisantydning
  4 250 000 kr
 • Omkostninger
  14 192 kr
 • Totalpris
  4 214 192 kr
 • Etasje
  3
 • Byggeår
  2020
 • Soverom
  3 soverom
 • Bad
  2 bad
 • Primærrom
  94,5 m²
 • Bruksareal
  103,5 m²
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om enheten

Prisantydning kr. 4.250.000,-
Hytta ligger solrikt plassert kun 2 km nord for Hovden sentrum, og med den uberørte fjellheimen som nærmeste nabo. Mot vest, på den andre siden av Otra, ligger Vidmyr naturreservat, og mot øst ligger Hovden landskapsvernområde.
Fra denne hytta har du en fantastisk utsikt ut over uberørt natur. Perfekt familiehytte med lune farger og gode materialvalg. Solrik og vestvendt terrasse, hvor man kan fyre opp bålpannen etter endt ski/fjelltur.
Krogsveen Sørlandet har fast bemannet kontor på Hovdetun. Ta kontakt for avtale om privatvisning, ut over de annonserte fellesvisningene.
Se hyttevelger: https://www.fjellstoga.no/#hyttevelger
Prosjektannonse: https://www.krogsveen.no/kjope/boliger-til-salgs/303E6F47-8EFF-4D77-A297-6E7C8AE85B6F

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Moltetunet 34 , 4755 HOVDEN I SETESDAL
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 1, bruksnummer 274, ideell andel 1/1

Enhetsbeskrivelse

Prosjektets arelaer:
BruttoarealArealer pr bolig fremkommer i vedlagte prisliste. Arealet er angitt hhv. som bruksareal(BRA) som er arealet innenfor boligens yttervegger inklusive evt. boder, samt P-ROM som er BRA fratrukket innvendig bod/sekundærrom. På tegningene kan det også være angitt et romareal som er nettoarealet innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer, da beregningene er foretatt på tegninger.
Bruksareal: 103,5 kvm
P-rom: 94,5 kvm
Følgende rom vil inngå i hyttas primærrom:
1. etg: Vindfang/gang, bad og 2 soverom.
2. etg: Stue og kjøkken.
3. etg: Bad, soverom og tv-stue.
Følgende rom vil inngå i hyttas sekundærrom:
1. etg: Bod ved inngangsparti og bod ved trapperom.
Arealene er beregnet etter Norsk Standard 3940. BRA-arealet angir boarealet inklusive innvendig bod. P-rom arealet angir leilighetens bruksareal av primærdel. De oppgitte arealene i markedsføringen er å betrakte som ca. areal. Partene har ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

Diverse

På ferdigstilte enheter forbeholder selger seg retten og selge eiendommen etter avhendingslova.
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Beliggenhet og tomteforhold

Parkering

Det medfølger 1 stk. parkeringsplass på utvendig, felles parkeringsplass ved hytta. I tillegg er det satt av ½ parkeringsplass pr. boenhet til gjesteparkering. All parkering organiseres som fellesareal med vedtektsfestet bruksrett.

Økonomi

Kommunale utgifter

De kommunale avgiftene er fordelt på 6 terminer i året. Stipulerte kommunale avgifter er kr 13.817,- for år 2020. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Brannvesenet er pålagt å føre tilsyn med, og å feie pipeløp i alle fritidseiendommer. Det vil kunne medføre kostnader for kjøper til utbedring av evt. fremtidige pålegg og anmerkninger.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer: Da hytten er ny er ikke stipulert strømforbruk mulig og oppgi.
Velavgift: p.t. ikke fastsatt, men der blir og er pliktig medlemskap i denne og eier av hytte må betale sin forholdsmessige sum for vedlikehold og brøyting av interne veier

Formuesverdi

Da fritidsboligen er ny er formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2019 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for fritidseiendommer i kommunen.

Omkostninger

1) Dokumentavgift til staten tilsvarende 2,5 % av andel tomtekostnad. Avgiftsgrunnlaget utgjør kr 314.000 pr. bolig og andel dokumentavgift utgjør således kr 7.850,- pr. bolig. Det tas forbehold om aksept av avgiftsgrunnlaget fra tinglysingsmyndighetene.
2) Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
3) Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter med attest, kr 757,- pr. stk.
4) A konto innbetaling til sameiet kr 5.000 pr. bolig.
5) Total kjøpesum inklusive omkostninger ved kjøp til prisantydning kr. 4.264.192,-

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner Spareskillingsbanken. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Annen viktig informasjon

Eier

Hovden Fjellstoge Utvikling AS

Meglers vederlag

NB: SAMTLIGE PUNKTER VEDR VEDERLAG I OPPDRAGSSKJEMA MÅ OPPLYSES.(husk evt seksjonering)
Selgers/oppdragsgivers vederlag til megler er avtalt til:
Vederlag: 37.500,-
Oppgjør kr 4.900,-
Markedspakke kr 15.500,-
Oppslag eiendomsregister kr 1.250,-

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0054/20
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.2054

Dato

Sist oppdatert: 25. november 2021 kl. 09:54
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Interessert?

Dette prosjektet har ingen planlagte visninger, kontakt megler for mer informasjon eller meld din interesse så holder vi deg oppdatert om prosjektet.
Lurer du på noe?

Andre prosjekter i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.