Solgt: 3 960 000 kr

Glimmerveien 12

3 900 000 kr
63 m²
2 soverom
Lambertseter
Meget tiltalende og flott beliggende 3-roms med solrik balkong og hyggelig utsyn. Trafikkskjermet gate. Kort vei til alt
 • Prisantydning
  3 900 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  84 000 kr
 • Omkostninger
  8 626 kr
 • Totalpris
  4 052 626 kr
 • Etasje
  2
 • Byggeår
  1958
 • Soverom
  2 soverom
 • Primærrom
  63 m²
 • Type
  Andelsleilighet
 • Eierform
  Andel
 • Fasiliteter
  Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 833 kr
 • Energimerke
  Rød E

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Tiltalende 3-roms leilighet beliggende i en rolig gate, skjermet fra trafikk og støy. Stille og særdeles barnevennlig beliggenhet omkranset av store grøntarealer, et steinkast fra Lambertseter skole. En meget pen og gjennomgående leilighet som har en åpen og arealeffektiv planløsning, og som fremstår som moderne med en tidsriktig innredning og fargevalg. Gangavstand til alt området har å by på; skoler, matbutikker, diverse servicetilbud på Lambertseter Senter, offentlig kommunikasjon, turområder, marka mm.
Leiligheten ligger usjenert til i 2. etasje og inneholder: Entré/gang, bad, 2 soverom, kjøkken med plass til kjøkkenbord, og stue/spisestue med peisovn og utgang til solrik balkong med hyggelig utsyn, samt totalt ca. 16 kvm lagring i boder.
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Glimmerveien 12, 1155 OSLO
Kommunenummer 301, gårdsnummer 159, bruksnummer 129, ideel andel 1/1
Andelsnummer 304, Blåfjellet Borettslag, organisasjonsnummer 951 218 723

Innhold

Totalt bruttoareal: 68 kvm
Totalt bruksareal: 64 kvm
Totalt primærrom: 63 kvm
Primærrom:
2. etasje 63 kvm:
Entré, bad, kjøkken, to soverom og stue/spisestue.
Sekundærrom:
2. etasje 1 kvm:
Bod
I tillegg disponerer boligen en loftsbod med skråtak med et gulvareal på ca 9 kvm, en kjellerbod på ca 3 kvm og en kjellerbod på ca 4 kvm.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 27.05.2021 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Byggemåte

Boligblokk fra 1958 over 3 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen er iht. boligsalgsrapport oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner. Saltak av trekonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra ukjent årstall. Vinduer og balkongdør med karmer/rammer av treverk med to-lags glass fra 2013.
Selger har fått utarbeidet en boligsalgsrapport for eiendommen. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, herunder; Synlig kobberrør under servantskap på bad har noe fukt på seg og noe på gulv til sluk. Servantskap har fuktskader. Varmtvannsbereder på grunn av alder og tilstand. Synlige fuktskjolder/fuktmerker på kjøkkengulv, samt som noen av gulvene stedvis er noe slitt. Vaskemaskin i benkeskap uten sluk eller membransikring. Lekkasjevarsler ikke tilkoblet. Selger informerer om at de har sett hva de antar er ca. 19 pelsbiller/majorstubiller siden januar 2021, samt at en leilighet i en annen blokk har hatt/har skjeggkre. Selger har ingen opplysninger om skjeggkre i denne blokken. Induksjonstoppen og vaskemaskin fungerer ikke optimalt.
Boligsalgsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Tiltalende 3-roms leilighet beliggende i et attraktivt og veletablert boligområde på Lambertseter, et steinkast fra Lambertseter skole. Leiligheten har en flott beliggenhet skjermet fra biltrafikk og omkranset av store felles grøntarealer. Gangavstand til alt området har å by på bla.; skole, barnehager, Lambertseter senter, offentlig kommunikasjon, matbutikk (bla. med søndagsåpen Bunnpris), marka, Østensjøvannet og et rikt fritidstilbud.
Dette er en meget pen og innflytningsklar leilighet med en moderne og tidsriktig innredning og fargevalg, som gir et godt helhetsinntrykk. Leiligheten ligger usjenert til i 2. etasje, og med hyggelig utsyn over flotte grøntarealer og uten gjenboere. En gjennomgående leilighet med en åpen og arealeffektiv planløsning. Her har en alt det man trenger med et pent kjøkken med plass til kjøkkenbord, kombinert spisestue og stue, og med utgang til solrik balkong. 2 gode soverom, pent flislagt baderom, og en innbydende entré. Gjennomgående bruk av store vindusflater sørger for at leiligheten bades i lys.
Entré:
Fra felles oppgang og inn i boligen blir man møtt av en innbydende og romslig entré med fliser og varme i gulv, og god plass til yttertøy i walk-in closet.
Baderom:
Fra entréen er direkte adkomst til et delikat flislagt baderom som er utrustet med heldekkende servant, med god plass til lagring, veggmontert speil med lysarmatur og stikkontakt, dusj med dusjdører i glass, samt veggmontert wc. Varmekablene i gulvet sikrer varme tær på kjølige morgener. Vindu mot kjøkken og downlights i taket sørger for godt lys. Mekanisk avtrekksvifte i himling.
Kjøkken:
Et pent og velutstyrt kjøkken med god skap- og benkeplass som har nok av tumleplass for de mest aktive hobbykokker, og som fremstår som meget funksjonelt. God plass til kjøkkenbord - en flott plass å innta frokosten og med hyggelig utsyn. Kjøkkenet er utrustet med integrerte hvitevarer som inkluderer: induksjonstopp, stekeovn, og oppvaskmaskin. Nisje med plass til kjøleskap og vaskemaskin. Alle hvitevarer på kjøkkenet følger boligen.
Stue og spisestue:
Kombinert stue og spisestue – som er nettopp det: her er det nok av plass til begge deler. I stuen er det godt med plass til sofagruppe med tilhørende møblement. I spisestuedelen er det god plass til spisebord. Her er det også gode muligheter for å dekke til langbord ved større begivenheter. Peisovnen gir god varme og hygge spesielt i de kjøligere dagene. Fargevalg, den gode takhøyden, downlights i tak og de store vindusflatene understreker det luftige i rommet, og skaper et rom med høy trivselsfaktor. Her har man naturlige samlingssted for måltider og sosiale timer med familie og venner – uansett hvilken del av rommet man befinner seg i.
Balkong:
Videre fra stuen/spisestuen er det utgang til overbygget og skjermet balkong. Balkongen fungerer som en flott og skjermet utvidelse av stuen og gir en ekstra god flyt som innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster sveve mellom inne og ute. Skjermet og hyggelig utsyn fra balkongen over nydelige grønne fellesarealer.
Soverom:
Det er to gode og romslige soverom i leiligheten: et med inngang fra entréen og et fra stuen. Begge soverommene er utrustet med garderobeskap, og har god plass til seng, skrivebord og evt. andre møbler man måtte ønske.
Leiligheten disponerer 2 kjellerboder og 1 loftsbod som gir god lagringsplass - totalt ca.16 kvm.
Kort oppsummert:
Dette er en tiltalende og tidløs leilighet i et veletablert og meget attraktivt boligområde hvor man har alle forutsetninger for å kunne trives særs godt. Velkommen på visning!

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner. Gulvvarme på bad og i entré. Peisovn i stue. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 08.09.1958, og for utvidelse av balkonger, tilleggsisolering m.m. datert 24.02.1992. Disse kan fås ved henvendelse til megler. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Utover andel fellesgjeld overdras leiligheten fri for pengeheftelser.
Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader og andre krav som følger av borettslagsforholdet iht. burettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på borettslagets eiendom.
Dagboknr 15681, tinglyst 17.12.1957.
Bestemmelse om bebyggelse. Søppelskur er midlertidig godkjent av kommunen og skal fjernes dersom kommunen måtte forlange det.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste år. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. burettslagslova § 5-6. Utleie forutsetter at leiligheten har forsvarlige radonverdier. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Boligen ligger sentralt til i et hyggelig boligområde på Lambertseter, et steinkast fra Lambertseter skole, omkranset av flotte felles grøntarealer. Lambertseter er et meget populært boområde med nærhet til bl.a. store fri- og skogområder, lekeplasser, fritidstilbud, treningssentre, barnehager, skole, offentlig kommunikasjon og et rikt servicetilbud. Flotte turmuligheter med lysløype i umiddelbar nærhet - så her kan du starte søndagsturen rett fra din bolig.
Kort vei til Lambertseter Senter som kan by på et bredt utvalg av butikker og caféer, samt Vinmonopolet, nytt bibliotek og Symra kino. Nærhet også til Holtet med bl.a. populære Jacob´s og Åpent Bakeri. På Sæter Torg finner du et variert servicetilbud som inkl. flere cafeer og spisesteder, dagligvare-, nisje- og klesforretninger.
Få minutters gange til T-bane (linje 1 og 4), samt buss ved Munkelia. Kort vei også til Lambertseter senter hvor det også er flybuss til Gardermoen. (Se www.ruter.no for rutetider)
Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med få minutters gange til flotte turområder i Brannfjellskogen og på Ekebergsletta. Området rundt Ekebergsletta kan by på fasiliteter som lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, store friområder, skulpturparken, og Ekebergrestauranten m.m. Eiendommen ligger også i nærheten av Østmarka med bade- og fiskevann, flott turterreng, sykkelstier og lysløyper som gir gode turmuligheter sommer som vinter. Kort vei til Østensjøvannet som er et velkjent fuglereservat med tilrettelagte turmuligheter året rundt, og et av bydelens mest brukte tur- og rekreasjonsområder. Nøklevann er også en liten sykkeltur unna, med gode bademuligheter om sommeren for hele familien, og skiløyper om vinteren.
Flotte badeplasser langs Bunnefjorden med bl.a. Katten, Sæterstrand, Ulvøya, Nordstrand bad, Fiskevollbukta og Hvervenbukta en liten sykkeltur unna på deilige sommerdager.
Det er et virkelig rikt mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, som f.eks.:
Lambertseter Svømmeklubb (LSVK) er en av landets fremste svømmeklubber og holder til i svømmehallen på Lambertseter Bad. Svømmehallen er åpen for publikum alle dager.
Lambertseter idrettsforening (LIF) med flott friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter har grupper for fotball, friidrett, håndball, innebandy, badminton og mer.
Kort avstand til områdets to lokale alpinbakker - Sloreåsen (Ljan IF/Ljan Alpint), og Leirskallen (Nordstrand Vintersportklubb).
Nordstrand IF holder til på 'Niffen' med håndballhall og fotballbaner med kunstgress. NIF har et stort miljø for håndball og fotball for barn i alle aldre, men har også allsport-tilbud til funksjonshemmede og egen triatlongruppe . Nye Nordstrand Arena stod ferdig august 2018. Her finner man treningssenter, kurs-/konferanselokaler og man kan i tillegg kjøpe både lunsj og middag til en billig penge i «Storstua».
Nordstrand tennisklubb (NTK) med uteanlegg i Seterveien og tennishall ved Nordseter skole i Ekebergveien.
I bydelen er det flere foreninger for turn, dans, kor og det lokale speiderlaget.
Bekkelaget sportsklubb (BSK) - håndball, fotball, m.m. Anlegg på Sportsplassen samt Ekeberghallen.
Ormsund Roklubb på Malmøya.
Treningsstudio: Sats på Karlsrud og Lambertseter, BestHelse på Holtet, Evo på Sæter og treningssenter i Nordstrand Arena.

Adkomst

Følg Langbølgen til Glimmersvingen. Boligen ligger så på høyre side.

Barnehager, skoler og fritid

Flere private og offentlige barnehager i gåavstand i området. Iht. Utdanningsetaten sogner eiendommen til Lambertseter Skole, som ligger rett over gaten.
Dersom ovennevnte skole- og barnehagetilbud er av vesentlig betydning for kjøper må interessenter selv sjekke med skolesjefens kontor og/eller bydelsadministrasjonen. Bydelens barnehagetilbud kan studeres nærmere på Oslo kommunes hjemmesider: www.bydel-nordstrand.oslo.kommune.no

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 52.319 kvm som tilhører borettslaget. Tomten er opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, plenarealer, busker og annen beplantning.
Utgang fra stue/spisestue til sydvendt balkong ca. 7 kvm. Balkongen fungerer som en flott og skjermet utvidelse av stuen på sommerstid. Her er det god plass til sittegruppe og grill. En flott uteplass som innbyr til å la familieliv og sosiale sammenkomster sveve mellom inne og ute. Hyggelig utsyn fra balkongen over nydelige grønne fellesarealer.

Parkering

Borettslaget har garasjer og parkeringsplasser til utleie som administreres av styret. Det er venteliste. Noen av parkeringsplassene har ladestasjon for el-bil. Ny eier kan sette seg på venteliste etter at vedkommende har overtatt boligen, henvendelse til styret, blafjellet@styrerommet.net. Parkeringsplass koster kr. 100,- pr. mnd. Innskuddet for garasjen er kr. 5.000. Garasje og parkeringsplass som leies av borettslaget følger ikke boligen i forbindelse med salg.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei. Private interne veier på feltet som driftes av borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-438 datert 61.05.1952 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnadene er kr 2 833,- pr. mnd. og inkluderer: Grunnpakke kabel-tv/internett, felles bygningsforsikring, drift og vedlikehold av fellesområder, renter og avdrag på fellesgjeld, trappevask, kommunale avgifter, forretningsfører. Felleskostnadene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til borettslagets faktiske utgifter.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 9.000 kwh. pr. år.
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv/bredbånd, og grunnpakke er inkludert i felleskostnadene. Nåværende eier har oppgradert hastighet og betaler kr. 429,- i tillegg. Tv-tuner/dekoder medfølger.
Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2019 var kr 999 097,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr 3 596 749,20.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr 14 678,- pr. 31.12.2020
Andel fellesgjeld er kr 84 000,- pr. 01.05.2021
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr. 45.801.266,- pr. 01.05.2021 og lånevilkårene er:
Rentebetingelser: 1,65%
Lånets restløpetid: 8 år, 8 mnd.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Tinglysingsgebyr for hjemmelsdokument kr 480,-
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle pantedokumenter kr 480,-
- Pantattest kr 172,-
- Refusjon av selgers utlegg i forbindelse med forhåndsutlysning av forkjøpsrett kr 7.494,-
- Innmeldingsgebyr til boligbyggelaget på kr 500,- pr. ny andelseier.
Total kjøpesum inkl. andel fellesgjeld og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr 3.993.126,-
Av dette beløpet utgjør kr 84 000,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger boligen.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 6.850,-

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Catrine Skjauff og Reier Møll Schoder

Informasjon om forkjøpsrett

Leiligheten er tilknyttet Blåfjellet Borettslag.
Borettslaget består av 570 andelsleiligheter.
Forretningsfører er Obos, tlf. 22 86 55 00.
Dugnad må påregnes.
Borettslagets husordensregler tillater i utgangspunktet ikke hund, men åpner muligheten for hundehold etter skriftlig søknad til styret, etter nærmere bestemmelser.
Borettslaget har et eget moderne forsamlingslokale for utleie med plass til bespisning for opptil 80 gjester, som kalles Storstua. Andelseierne kan leie Storstua til en gunstig pris.
Fellesvaskeri finnes i første etasje i servicebygget i Mellombølgen 45.
Foretatt påkostninger de senere år:
2020:
Asfaltert store deler av flatene i borettslaget. Dette planlegges ferdigstilt i 2021.
2019:
Nye garasjeporter i Mellombølgen
Nye søppelskur for restavfall og papir
2018:
Overflatebehandling av rekkehusene
2017:
To nye grillplasser.
2014:
Oppussing av oppganger
2012-2015:
Utskifting av vinduer og balkongdører i blokker og rekkehus.
Planlagte påkostninger:
Borettslaget vedtok i 2019 rehabilitering av felles bunn- avløpsrør med strømpeløsning. De er ferdig med steg 1 av prosjektet i denne blokken. I 2022 skal man videre strømpetrekke opp rørstammene og opp til badene. Det er foreløpig ikke noe lån knyttet til dette. Og styret satser på å klare dette ved økninger i felleskostnadene, slik at dette heller finansieres ved egenkapital. Men dette er fortsatt usikkert, da man ikke har fått alle priser forelagt foreløpig. Hele rørfornyingen vil innebære en estimert kostnad på ca kr 27.742.000 inkl. mva. I tillegg må man regne med et usikkerhetstillegg på ca. 10 %. Dersom dette skal finansieres ved låneopptak er fellesgjelden estimert til å øke med i gjennomsnitt ca kr 40.650 per leilighet. Felleskostnadene er estimert til å øke med 5 % første året, deretter vil det i 2023 kunne bli foretatt en inflasjonsjustering. Estimert byggetid per leilighet er ca 1 uke. Konferer gjerne med megler.
Det er planer om å skifte ut porttelefonene i blokkene og forhåpentligvis få til et nøkkelbrikke-system.
I forbindelse med at man gikk over fra oljebrensel til el-kjel ble det et betydelig akkumulert underskudd i brensel-regnskapet. Dette er en sak som styret sitter med, og som man er usikre på hvordan man skal løse. Det vil kunne være aktuelt å legge på brenselkostnaden i felleskostnadene eller innbetalinger fra andelseierne.
I henhold til borettslagets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny andelseier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn. Iht. burettslagslova kan man bare eie en andel i borettslaget. Kun fysiske personer kan være andelseiere.
Øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom boligen tas på forkjøpsrett løses kjøper fra avtalen.
For å dekke eventuell manglende innbetaling av fellesutgifter fra øvrige andelseiere, er borettslaget tilknyttet et sikringsfond gjennom OBOS. Dette innebærer at OBOS innbetaler samtlige felleskostnader til borettslaget hver måned og dermed overtar ansvar og risiko for eventuell inndrivelse av utestående fellesutgifter. Avtalen om sikringsfond gjennom OBOS er gyldig til den sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 12 måneder.
Dokumenter for borettslaget kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale. Overtakelse kan tidligst skje etter at forkjøpsretten for øvrige andelseiere i borettslaget og eventuelt medlemmer av boligbyggelaget er avklart, samt at styrets godkjennelse er avklart.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en rettshjelpsdekning.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. Der det er utstedt verdibevis har kjøper dekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse på kr 900,- for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Avhendingsloven
Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1% av salgssummen inkl. eventuell fellesgjeld.
Tilrettelegging kr 12.500,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedspakke: kr 16.500,-
Visninger: kr 2.500,- pr. påbegynte time.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Eksklusiv salgsoppgave: kr 2.400,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 44-0140/21
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Nordstrand
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR44.21140

Dato

Sist oppdatert: 14. juni 2021 kl. 14:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

På flyttefot? Tenk kjøp og salg samtidig.

Få din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen. Det starter med en verdivurdering.

Andre boliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
Flyttehjelp

La oss ta jobben for deg

Ikke stress med flyttevask, pakking, lagring og transport. Vi fikser alt for deg! Helt enkelt.
Finn ut mer

Sjekk din boligverdi!

Bare tast inn adressen din og få svaret med en gang! Enkelt, raskt og helt gratis.