Komplett salgsoppgave

Lundegata 4A

1 690 000 kr
37 m²
1 soverom
LYS OG TIDLØS.
LYS OG TIDLØS.
Kart
Del
Thomas Johan Nilsen
Presenteres av
Thomas Johan Nilsen
Skien - Lundetoppen
Fin og lettstelt selveierleilighet midt i Skien sentrum.

Unngå doble boligrenter

Vi tilbyr gunstig forsikring.
Sjekk estimert lånekostnad
 • Prisantydning
  1 690 000 kr
 • Andel fellesgjeld
  26 927 kr
 • Omkostninger
  44 093 kr
 • Totalpris
  1 761 020 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2008
 • Soverom
  1 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  37 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Heis og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 563 kr
 • Energimerke
  Rød D

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Selveierleilighet i tradisjonsrike Eek-gården på Lundetoppen i Skien. Dette er en lys og lettstelt leilighet som inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, flislagt bad med opplegg til vaskemaskin, soverom og entré. Det er direkte utgang til delvis overbygd balkong fra stuen. Leiligheten disponerer en egen bod. Bygget er opprinnelig en eldre bygård. Det har i senere tid blitt gjennomført en omfattende rehabilitering av bygården, som ble avsluttet i 2008. Fra leiligheten er det kort gangavstand til alle byens fasiliteter.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Lundegata 4A, 3724 SKIEN
Kommunenummer 3807, gårdsnummer 300, bruksnummer 2655, seksjonsnummer 2, ideell andel 1/1

Innhold

Totalt bruksareal: 37 kvm.
Totalt primærrom: 37 kvm.
Primærrom:
Leilighet: 37 kvm: Stue med åpen kjøkkenløsning, bad og soverom.
I tillegg disponerer leiligheten en bod som ligger i samme etasje som leiligheten.
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport datert 27.10.2022, utført av Takstingeniør Børre Skui AS.

Byggemåte

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
Bygningen er iht. tilstandsrapporten oppført i hulmur av tegl med plater på taket. Bygningen er en eldre bygård som ble oppført i 1917. Bygården ble i 2008 bygd om til leiligheter, oppdelt i 15 boligseksjoner. Det ble i forbindelse med ombyggingen byttet vinduer og dører, i tillegg til at bygget ble etterisolert. Det ble også oppgradert med nytt røranlegg, elektrisk anlegg og heis i bygningen. Les for øvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Det gjøres spesielt oppmerksom på det ikke finnes informasjon om forhold angående radon i leiligheten/bygget. Se utfyllende tekst i rapporten.

Standard

LYS OG TIDLØS. Leiligheten har en gjennomgående god standard med flislagte gulv, malte plater på vegger og malte plater i himlinger. Stue med åpen kjøkkenløsning. Fra stuen er det direkte utgang til balkong. Hvit og minimalistisk kjøkkeninnredning med innfelt grep og laminat benkeplate. Mellom benkeplate og overskap er det moasikkfliser. Integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn, ventilator, oppvaskmaskin og kombinert kjøleskap og frys. Det gjøres oppmerksom på at hvitevarene er kjøpt for noen år tilbake, og kjøper må forvente slitasje som følge av alder og normal bruk. Flislagt bad utstyrt med dusjkabinett, baderomsmøbel med heldekkende servant og vegghengt speil og vegghengt toalett. Ved baderomsmøbelet, over speilet, er det stikkontakt til bruk av hårføner eller rettetang. Baderomsgulvet har nylig blitt oppgradert med ny membran, varmekabler og fliser. På badet er det opplegg til vaskemaskin og varmekabler i gulvet. På soverommet er det god plass til dobbeltseng og garderobeskap. Bygningen har felles inngangsparti med trappegang og heis som tar deg ned til leiligheten.

Løsøre og tilbehør

Vi viser til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund som gjelder fra 01.01.2020 angående løsøre og tilbehør.

Oppvarming

Varmekabler i gulv. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 27.04.2007. Denne innebærer bruksendring til bolig, ombygging og fasadeendring. Tillatelsen er gitt på vilkår om at følgende må utføres: Boddører med tilhørende vegg. Det ble gitt en frist for utføring av arbeidet den 01.04.2008. Det er uklart om dette er utført. Kjøper overtar ansvaret for dette.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.
Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Det er tinglyst følgende servitutter på sameiets eiendom:
Dagboknr. 900286, tinglyst 20.04.1906, type heftelse: Bestemmelse om oppføring og vedlikehold av forstøtningsmur.
Dagboknr. 902191, tinglyst 19.08.1918, type heftelse: Bestemmelse vedrrørende gjenmuring av åpninger i veggen mot syd i fabrikkbygningen på nærmere angitte vilkår.
Dagboknr. 902756, tinglyst 11.01.1937, type heftelse: Registrering av Skien kommunale kraftverks kraftledning.
I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.
Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Selveierleilighet med sentral beliggenhet på Lundetoppen i Skien. Kort gangavstand til sentrum med alle byens fasiliteter. Skien er Telemarks største by, med gode shoppingmuligheter og et livlig uteliv. Det ligger også til rette for gode kulturopplevelser med blant annet Teater Ibsen, Ibsenhuset, kino og Brekkeparken. Nærmeste dagligvarebutikk finner du på Arkaden Skien Storsenter, som ligger midt i byens sentrum. På Arkaden er det også gode shoppingmuligheter og flere hyggelige serveringssteder. Det er fine turområder i Lundedalen eller rundt om langs Hjellevannet. I nærheten ligger også Bakkestranda som er et friområde med fin badeplass. Fra Skien sentrum har du gode bussforbindelser rundt om i hele Grenland.

Adkomst

Kjør Hesselberggate mot Ibsenhuset, og ta til venstre i lyskrysset ved Ibsenhuset. Følg veien ca. 500 meter hvor bygget ligger på venstre side av veien. Leiligheten har adkomst fra felles trappegang eller via heis. Se eventuelt Google Maps - det er enkelt å finne frem i kartet. Leiligheten er merket med salgsplakat fra Krogsveen. Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger.

Barnehager, skoler og fritid

Barnehager:
Hanken barnehage (3-6 år)
- 27 barn, 2 avdelinger 0.5 km
Bakken barnehage (0-6 år)
- 85 barn, 5 avdelinger 0.6 km
Tabernaklets korttidsbarnehage
- 18 barn, 1 avdeling 0.7 km
Skoler:
Lunde barneskole (1-7 kl.)
- 399 elever, 16 klasser 0.3 km
Bratsbergkleiva skole (1-7 kl.)
- 296 elever, 14 klasser 1.4 km
Gjerpen barneskole (1-7 kl.)
- 339 elever, 14 klasser 2.7 km
Telemark toppidrett ungdomsskole (8-10 kl.)
Gimsøy skole (8-10 kl.)
- 338 elever, 13 klasser 1.9 km
Toppidrettsgymnaset i Telemark
Skien videregående skole
- 1100 elever, 40 klasser 1.4 km
Informasjon om tilhørende skolekretser er hentet fra Prognosesenteret som dataleverandør og tilhørigheten kan årlig endres av kommunen. Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på ca. 491 kvm som tilhører sameiet. Fra stua har du direkte adkomst til delvis overbygd balkong. Tomten er fellesareal.

Parkering

Gateparkering etter områdets bestemmelser. Sameiet informerer om at garasjeplass kan leies i bygg ca. 100 meter unna. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til annet kombinert formål (forr/kontor/bolig/bevertn/almenn/lager/verksted), annen veigrunn og bevaringsområde i henhold til reguleringsplan for Nedre Hjellegate og Vetlesentomta m.m. datert 18.5.1995 med tilhørende reguleringsbestemmelser.
I kommuneplan datert 16.6.2016 ligger eiendommen i område avsatt til nåværende sentrumsformål, bevaring kulturmiljø, og byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav. I kommunedelplan for Skien sentrum datert 16.6.2011 ligger eiendommen i område avsatt til nåværende vei og sentrumsformål.
Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Økonomi

Boligens kostnader

Kommunale avgifter er kr. 9.617,- for inneværende år. I dette inngår gebyr for eiendomsskatt, vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.
Fellesutgiftene er kr. 2.563,- pr. mnd. og inkluderer: Felles bygningsforsikring, utvendig vedlikehold, kabel-tv og internett, honorar til styre og forretningsfører, renter og avdrag andel fellesgjeld, vaktmestertjeneste, lys, varme og renhold av fellesareal og øvrige driftsutgifter.
Fellesutgiftene fordeles slik:
Renter lån rehabilitering kr. 82,-
Felleskostnader kr. 1.729,-
Avdrag lån rehabilitering kr. 282,-
Tilleggsytelser: Fibernett fra Altibox kr. 470,-
Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter. Neste endring er 01.01.2023, fellesutgiftene vil da justeres til kr. 2.571,-.
Fellesutgiftene vil fra 01.01.2023 fordeles slik:
Renter lån rehabilitering kr. 110,-
Felleskostnader kr. 1.706,-
Avdrag lån rehabilitering kr. 276,-
Tilleggsytelser: Fibernett fra Altibox kr. 479,-
Leiligheten er tilknyttet Fiber Altibox som leverandør av kabel-TV og internett, og avgift for dette er inkludert i fellesutgiftene. TV-dekoder medfølger.
I en strømfaktura fra Fjordkraft forventet årsbruk estimert til ca. 6.567 kvm pr. år.
Kjøper må selv tegne innboforsikring.
Selger har ikke bebodd leiligheten og har således ikke kjennskap til øvrige løpende utgifter for leiligheten.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr. 392 065,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2020 bli kr. 1.411.433,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Andel formue er kr. 12 966,- pr. 31.12.2021.
Andel fellesgjeld er kr. 26 927,- pr. 18.10.2022.
Total fellesgjeld for sameiet er kr. 513.611,- pr. 18.10.22 og lånevilkårene er:
Lånenummer: 26107920500, Sparebank 1 Telemark.
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 18.10.2022: 4.84 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 28.
Saldo per 18.10.2022: kr. 513.611,-.
Andel av saldo: kr. 26.927,-.
Første termin/første avdrag: 28.12.2019.
Siste termin 28.09.2029.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen og leilighetens andel av eventuell fellesgjeld, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr. 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr. 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. fellesgjeld, avgifter og gebyrer ved kjøp til prisantydning er kr. 1.761.020,-. Av dette beløpet utgjør kr. 26.927,- andel fellesgjeld som ikke skal innbetales, men følger leiligheten.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,-.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN Bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler to virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Din Eiendomspartner AS

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Sameiet Eek-gården Skien, med sameiebrøk 46/1178.
Sameiet består av 15 leiligheter.
Forretningsfører er Skien Boligbyggelag, tlf. 35 50 45 00.
Styreleder er Kristine Haugen, tlf. 93 01 55 86.
Dugnad må påregnes.
Dyrehold er ikke tillatt uten skriftlig søknad til styret. Ved godkjent søknad er dyrehold tillatt på spesielle vilkår iht. gjeldende ordensregler.
Viktige saker styret har behandlet:
Bytte av forsikringsselskap for å opprettholde tilsvarende vilkår og tjenester som i tidligere avtale.
Inngått avtale om utarbeidelse av vedlikeholdsplan.
Oppdatert vedtekter i henhold til ny eierseksjonslov.
Saker under arbeid og planlegging:
Vedlikeholdsarbeid som skifte av fliser på inngangsparti.
Vedlikeholdsarbeid som maling av grunnmur.
Det skal utarbeides en vedlikeholdsplan for sameiet som kan påvirke felleskostnader og fellesgjeld.
Iht. sameiets vedtekter må kjøper godkjennes av styret som ny sameier. Det er kjøpers ansvar at styregodkjenning blir gitt, men styret kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.
Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet, her teller også eierskap via. firma, nærstående og familie. Kjøper har risikoen for at overskjøting på denne bakgrunn kan nektes av Statens Kartverk. I så fall vil kjøper uansett være forpliktet til å gjennomføre handelen, og oppgjør til selger vil finne sted tross manglende overskjøting. Konferer med megler for mer informasjon.
Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs. at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring – i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If. Krogsveen mottar et honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og e-post kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art. Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4. Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. 
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.
En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor. 
På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.
Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker. 
Forbrukerkjøp – definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.
Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at mangelskravet ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.
Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2 % eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10.000,- (egenandel).
Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon 
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. 
Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen.
Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. 
Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. 
Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
Rett til fritt å velge megler. Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Fastpris: kr. 25.000,-.
Tilrettelegging: kr. 12.500,-.
Oppgjør: kr. 5.550,-.
Markedspakke: kr 19.400,-.
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 27-0060/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Porsgrunn
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR27.2260

Dato

Sist oppdatert: 04. januar 2023 kl. 16:17

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

████

██ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██
████

█ █████ █

████ ██

Vil du varsles om lignende boliger?

Ved å lagre ditt boligsøk hos oss får du beskjed når vi har en bolig som ligner denne, før den legges ut på markedet!

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.