Komplett salgsoppgave

Poppegårdsveien 16

4 500 000 kr
87 m²
2 soverom
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Poppegårdsveien 16!
Krogsveen v/Ola Skarra Arnesen ønsker velkommen til Poppegårdsveien 16!
Ola Skarra Arnesen
Presenteres av
Ola Skarra Arnesen
Konnerud
Pen 3-roms eierleilighet med en usjenert beliggenhet i 1. etasje. Stor terrasse og felles hage. Garasje.

Estimert lånekostnad pr. mnd kr. 0

 • Prisantydning
  4 500 000 kr
 • Omkostninger
  113 670 kr
 • Totalpris
  4 613 670 kr
 • Etasje
  1
 • Byggeår
  2002
 • Soverom
  2 soverom
 • Bad
  1 bad
 • Primærrom
  87 m²
 • Type
  Eierleilighet
 • Eierform
  Eierseksjon
 • Fasiliteter
  Garasje/P-plass og Balkong/Terrasse
 • Fellesutgifter
  2 350 kr
 • Energimerke
  Oransje C

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Pen 3-roms eierleilighet med en usjenert beliggenhet i 1. etasje.
 • Hvit og profilert kjøkken med integrerte hvitevarer
 • Flislagt bad med dusjhjørne og varmekabler
 • Praktisk vaskerom med varmekabler
 • Hovedsoverom med romslig garderobeløsning
 • Lagringsplass i innvendig bod og utvendig bod
 • Sydvestvendt markterrasse på ca. 48 kvm med gode solforhold
 • Tilgang til pent opparbeidet og stort felles hageområde
 • Parkering i egen garasje og på felles gårdsplass
 • Kort gangavstand til dagligvarebutikker og bussholdeplass
 • Gangavstand til Konnerud sentrum, barnehage og skoler
Velkommen til visning!

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Poppegårdsveien 16, 3031 DRAMMEN
Kommunenummer 3005, gårdsnummer 80, bruksnummer 596, seksjonsnummer 1, ideell andel 1/1

Innhold

Bruksareal (BRA): 91 kvm
Primærrom (P-rom): 87 kvm
Sekundærrom (S-rom): 4 kvm
Primærrom
1. etasje:
87 kvm: Stue, kjøkken, bad, vaskerom, 2 soverom og entré.
Sekundærrom
1. etasje:
4 kvm: Bod.
I tillegg har boligen 1 frittstående utebod på ca. 4 kvm (medfølger denne leiligheten iht. seksjoneringen).
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 23.06.2022 utført av Sverre Alexander Enersen. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Dette betyr at rommet både kan være i strid med byggteknisk forskrift og mangle godkjennelse i kommunen for den aktuelle bruken, uten at dette vil få betydning for takstmannens valg.

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport, oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Tak med valmtaksform i trekonstruksjoner tekket med takstein. Boligen har profilert ytterdør i tre med glassfelt fra byggeår. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra byggeår. Terrassedør med 2-lags glass og karm/ramme av tre fra byggeår. Les forøvrig mer om byggemåte og den tekniske tilstanden i rapporten.
Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring er vedlagt salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Standard

Fra gårdsplassen er det trappeadkomst til leilighetens inngangsparti med tilhørende utebod og markterrasse.
Stue: Stue med sofaområde, delvis åpen løsning mellom spiseplass og stue. 3-stavs parkett på gulv, malt tapet på vegger og plater i himling. Utgang til sydvestvendt markterrasse på ca. 48 kvm, som strekker seg rundt store deler av leiligheten. Terrassen har markise, utvendig belysning og strømuttak. Videre er det direkte adkomst til felles hageområde.
Kjøkken: Kjøkken med integrerte hvitevarer. Over- og underskap samt vitrineskap i hvit og profilert utførelse. Flislagt felt over heltre eik benkeplate. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator, platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, oppvaskmaskin samt kjøle- og fryseskap. Mulighet for spiseplass. Frittstående peisovn med plate på gulv. 3-stavs parkett på gulv, malt tapet på vegger og plater i himling.
Bad: Heldekkende servant over servantskap i hvit og profilert utførelse. Tilsvarende utførelse på høyskap og vegghengte skap. Speil og lysarmatur over servant. Høyskap i hvit utførelse og frostet glass. Videre er badet utstyrt med gulvstående toalett og dusjhjørne med skyvedørsramme. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, fliser på vegger og plater i himling.
Vaskerom: Vegghengt utslagsvask. Oso 198 liters varmtvannsbereder. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt tapet på vegger og plater i himling.
Soverom 1: Romslig garderobeløsning i hvit og profilert utførelse. 3-stavs parkett på gulv, malt tapet på vegger og plater i himling.
Soverom 2: 3-stavs parkett på gulv, malt tapet på vegger og plater i himling.
Entré: Varmekabler i gulv. Fliser på gulv, malt tapet på vegger og plater i himling.
Innvendig bod: Hylleløsning med god oppbevaringsplass. Sikringsskap med automatsikringer. 3-stavs parkett på gulv, malt tapet på vegger og plater i himling.
Selger opplyser om tidligere vannskade i innvendig himling, etter skade/reparasjon av terrasse i leiligheten over. Dette har blitt utbedret i ca. 2020.
Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen, dvs. en teknisk gjennomgang av boligen hvor eventuelle avvik, risiko for kjøper og prisoverslag for hva som bør gjøres av oppgradering, er skissert. Se særskilt TGIU (tilstandsgrad ikke undersøkt), samt TG2 og TG3 som viser hva som er avvik fra boligens normale slitasje, alder og type, eller som bør/må utbedres. Rapporten og selgers egenerklæring er en del av salgsoppgaven og må leses nøye før bud inngis. Kjøper overtar ansvaret for de opplysninger som fremkommer av salgsdokumentasjonen, og kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe som burde vært kjent eller som ikke kan anses å ha betydning for avtalen.
I rapporten fremkommer det som takstmannen mener kjøper må være særskilt oppmerksom på, dette gjelder blant annet (se utfyllende tekst i rapporten):
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG2:
- Utvendig trapper: Tildelt tilstandsgraden ut i fra en helhetsvurdering, se rapport for nærmere detaljer.
- Bad: Isolert sluk i dusjsone, membran pga. alder og for lite lokalfall i dusjsone.
- Vaskerom: Bomlyd i enkelte gulvfliser, membran pga. alder, ingen membran på vegger og ikke mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking.
- Kjøkken: Manglende automatisk lekkasjestopper.
- Rom under terreng: Enkelte hakk og riper i gulv.
- Elektrisk anlegg: Ingen samsvarserklæring på anlegget (montert etter år 1999).
Følgende kontrollpunkter/forhold har blitt tildelt TG3:
Det er ingen punkter som har blitt tildelt TG3.
Se vedlagt tilstandsrapport for supplerende informasjon vedrørende boligens tilstand.

Løsøre og tilbehør

Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen, dette gjelder platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin samt kjøle- og fryseskap.
Videre vises det til liste fra Norges Eiendomsmeglerforbund angående løsøre og tilbehør. Produkter og installasjoner som medfølger overdras uten noen form for garantier, utover eventuell gjenværende leverandørgaranti.

Oppvarming

Peisovn på kjøkken. Varmekabler i gulv på bad, vaskerom og entré. Videre er boligen basert på elektrisk oppvarming ved evt. panelovner.
Dersom det ikke er vegg- eller fastmonterte varmekilder i beboelsesrom ved visning, følger dette heller ikke med.

Ferdigattest/brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 12.10.2018, som omfatter oppføring av nybygg bolig med 3 leiligheter og garasjer. Denne kan fås ved henvendelse til megler.
Det har blitt utstedt godkjente byggetegninger for bygningen datert 28.09.2001 og for bod datert 31.10.2002.
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Tinglyste heftelser og rettigheter

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser, med unntak av sameiets tinglyste panterett:
De andre seksjonseierne har lovbestemt panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet, jf. eierseksjonslovens § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).
Tinglyst seksjoneringsbegjæring
Dagboknummer: 23280
Tinglysningsdato: 20.12.2002
Omhandler seksjonering av eiendommen: Gjeldende seksjon med seksjonsnummer 1, boligformål, sameiebrøk 96/318.
Seksjonen har tinglyst tilleggsdel.
Servitutten vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter som ikke skal slettes ved overdragelse.

Eventuell adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier.

Energimerking

Komplett energiattest inkludert oppvarmingskarakter fås ved henvendelse til megler eller lastes ned fra www.krogsveen.no.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til på attraktive Konnerud, med gangavstand til barnehager og skoler. Nærhet til Konnerud senteret, som er bydelens naturlige samlingssted for handel. Eiendommen ligger godt plassert i forhold til et godt utvalg av servicetilbud. Kort vei til flotte bademuligheter på Stordammen, som ligger innen gangavstand fra boligen. Stordammen har blant annet badeplasser, stupetårn, toalett og opparbeidede turveier. Flere nærliggende turisthytter bl.a. SIF-, MIF- og Hellashytta.
Konnerud har en rekke fritids- og sportstilbud, med blant annet idrettsanlegg og flotte turterreng innover marka. Kort vei til Drammens største kunstgressanlegg for fotball, lysløype fra Konnerud stadion og Skoger golfbane er noe av det Konnerud har å tilby. Konnerud IL er et av Norges største idrettslag og er aktive i flere idretter med tilhørende idrettsanlegg. Flott langrennsarena hvor det har vært World Cup arrangement med tilhørende standard, med bla. kunstsnø og milevis med skiløyper. Det er ca 20 minutters kjøring til Skoger Golfbane (18 hulls) og 10 minutters kjøring til Imjelt golfbane (9 hulls).
Gangavstand til bussholdeplass langs Stubberudveien med forbindelser til Drammen sentrum og Eikerdelet, se www.brakar.no for rutetider. Det er ca. 15 minutters kjøring fra eiendommen til Drammen togstasjon, hvor toget tar deg til Oslo på ca. 35 minutter. Gode togforbindelser mot Asker, Oslo, Kongsberg og Tønsberg, se www.vy.no for avganger. Flytoget bruker ca. 60 minutter fra togstasjonen i Drammen til Gardermoen flyplass, se www.flytoget.no for mer informasjon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Krogsveen visningsskilt ved fellesvisninger. Se kart i nettannonse eller Google Maps for nærmere veibeskrivelse. Velkommen til visning!

Barnehager, skoler og fritid

Det er full barnehagedekning i Drammen kommune, med et godt sammensatt tilbud av private og offentlige barnehager.
Barnehager: Konnerud barnehage, Solhaugen barnehage, Amicus barnehage.
Skoler: Konnerud barneskole og Svensedammen ungdomsskole.
Det ligger flere videregående skoler i Drammen og Lier, samt Universitetet i Sørøst-Norge som har campus på Papirbredden i Drammen, for mer informasjon se www.usn.no.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Beskrivelse av tomt

Eiet tomt på 991,7 kvm som tilhører sameiet. Tilnærmet flat tomt med to nivåer, tomten er fellesareal. Fine grøntarealer som er pent opparbeidet med gressplen, hekk, prydbusker, trær, blomsterbed og diverse beplantninger. Asfaltert innkjørsel og gårdsplass.
Boligen disponerer et naturlig uteareal som ligger i tilknytning til leiligheten, dette gjelder arealet hvor terrassen er plassert, ved uteboden og ved inngangspartiet.

Parkering

Parkering i frittstående garasje på ca. 14 kvm (medfølger denne leiligheten iht. seksjoneringen). Øvrig er det parkering på felles gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til boligformål, jfr. reguleringsplan for området Kirkegrenda, Drammen kommune boliger (10.07.1981). Videre er eiendommen avsatt til boligbebyggelse ved kommuneplanen datert 05.10.2015. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.
Det foreligger en igangsatt planlegging av ny kommuneplan for Drammen kommune 2022-2040 (se kommunens hjemmeside for mer info).

Økonomi

Boligens kostnader

Felleskostnader inkluderer bl.a. felles bygningsforsikring, snøbrøyting og løpende vedlikehold.
Kommunale avgifter (vann og avløp): kr 5.303,- pr. år (3 terminer), fakturert på eiendommen i 2021. Det er installert vannmåler slik at avgiftene vil variere etter vannforbruket i boligen.
Renovasjonskostnader: kr 2.998,- pr. år (2 terminer). Type renovasjonsordning: Samarbeid renovasjon, 2022.
I tillegg påløper det ca. kr 1.000,- pr. år for feiing av pipe og tilsyn fra feievesen.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer 15.000 kWh, dette utgjør ca. kr 22.800,- pr. år (inkl. nettleie).
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av tv og har kostet ca. kr 500,- pr. mnd avhengig av kanalvalg.
Boligen er tilknyttet Viken fiber Altibox som leverandør av internett og har kostet ca. kr 500,- pr. mnd avhengig av hastighet på nettet.
Det må påregnes kostnader til innboforsikring.
Ovenstående er basert på nåværende eier/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd m.m.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2020 var kr 992 550,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 3 573 180,-.
Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Opplysninger om fellesgjeld

Sameiet har en total formue på ca. kr 200.000,-.
Sameiet har ingen fellesgjeld.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 4.613.670,-.
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 7.650,- for boliger med seksjonsnummer.

Tilbud om lånefinansiering

Megler formidler gjerne kontakt med rådgiver hos vår samarbeidspartner BN bank. De har konkurransedyktige betingelser samt rask og løsningsorientert behandling av din lånesøknad. Krogsveen mottar et honorar av BN Bank for denne formidlingen.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Astrid Ringstad

Informasjon om sameiet

Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Sameiet Poppegårdsveien 16.
Sameiet består av 3 leiligheter, fordelt på 1 bygning.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensninger som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.
Ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn to boligseksjoner i sameiet i henhold til lov om eierseksjoner. Dette gjelder ikke for kjøp og erverv av fritidsboliger, erverv ved ekspropriasjon, arv eller forskudd på arv til livsarving eller en kreditors erverv for å redde en fordring som er sikret med pant i en seksjon.
Sameiets bygningsmasse er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring.
Dokumenter vedrørende sameiet kan fås ved henvendelse til megler.

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring hos Anticimex. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema og tilstandsrapport. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Claims Handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet må kjøper ta stilling til om det ønskes å bestille Boligkjøperpakken gjennom IF. I denne gunstige pakken er boligen ferdig forsikret og inkluderer fri rettshjelpsdekning i 1 år, dvs at de behandler ethvert mangelskrav kjøper måtte ha ovenfor selger.
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I tillegg inneholder den husforsikring for alle hus og hytter forutsatt at eiendommen ikke har seksjonsnummer/andel (tilhører et sameie/borettslag).
Der boligen har fått utstedt verdibevis på våtrom, yttertak eller drenering, gis kjøper en kaskoforsikring og superdekning i 4 år, samt at det på eneboliger gis gratis oppdatering av verdibeviset hvert 4. år. Med verdibevis vil selve skaden bli utbedret - i tillegg til skader i tilstøtende rom, uten ekstra kostnader for kjøper. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder, herunder fullmektiger. Dette innebærer bla. å bekrefte kunders og reelle rettighetshaveres identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon eller på annen godkjent måte, samt å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.
Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.
Hvis kjøper ikke bidrar til gjennomføring av kundekontrollen og dette fører til at transaksjonen blir forsinket eller ikke kan gjennomføres, vil dette ansees som mislighold av avtalen og gi selger rettigheter etter avhendingslova kapittel 5. I tilfeller der selger ikke bidrar til gjennomføring av løpende kundekontroll underveis i oppdraget, er det selger som misligholder sine forpliktelser etter avtalen og gi kjøper rettigheter etter avhendingslovens kapittel 4.
Partene er selv ansvarlige for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre. Eiendomsmegleren eller eiendomsmeglingsforetaket kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.
Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon i én samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.
Megler har plikt til å melde fra til Økokrim om eiendomshandler som fremstår som mistenkelige. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).
Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,25% av salgssummen
Tilrettelegging kr 14.900,-
Oppgjør: kr 5.550,-
Markedsføringspakke: kr 19.400,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.350,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 20-0232/22
Eiendomsmegler Krogsveen AS, avd. Drammen
NO 950 007 613 MVA
Oppdragets KR-kode KR20.22232

Dato

Sist oppdatert: 21. august 2022 kl. 19:11

Dokumenter

Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Vi legger til rette for gode visninger med tid til alle. Kontakt megler på telefon eller via linken «visningspåmelding» for å avtale tidspunkt. Det vil ikke bli avholdt visning uten påmelding. Husk også å lese salgsoppgaven før visningen.
Lurer du på noe?

Lignende boliger

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

Jakter du lignende boliger?

Lagre boligsøk hos oss, så gir vi deg beskjed så fort vi har en bolig som ligner denne. Før den legges ut på markedet.

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.