Skotselv

Verksveien 167

Prisantydning

2 800 000 kr

Omkostninger: 71 222 krTotalpris: 2 871 222 kr
Byggeår
1938
Soverom
3
Areal (P-ROM/BRA)
154 m² / 168 m²
Tomteareal
1293.5 m²
Type / Eierform
Enebolig / Eiet
Fasiliteter
Garasje, Veranda

Enebolig med romslig gårdsplass og innholdsrik dobbel garasje - Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon

Komplett salgsoppgave

Kort om eiendommen

Boligen holder generelt en normalt god standard og bygningsmassen fremstår som solig og velholdt. Det er foretatt oppgradering i nyere tide bla. ifb. med ombygging i 1999.

Eiet tomt på 1.293,5 kvm. Eiendommen har stor gruset gårdsplass og inngjerdet hage med plen og hekk. 

Eiendommen

Verksveien 167, 3330 SKOTSELV 
Gårdsnummer 185, bruksnummer 31, seksjonsnummer 0, kommunenummer 3048

Områdebeskrivelse

Eiendommen ligger 1 km utenfor Skotselv sentrum hvor du finner du Bunnpris nærbutikk, bakeri, legesenter, barnehage og bensinstasjon.
Langs Bingselva er det fine grøntareal med sandvolleyballbane og gangstier.
Skotselv har egen flerbrukshall, kunstgressbane og skibakke samt gode tur-, og fiskemuligheter. Bakke idrettsforening med fritidstilbud som allidrett, håndball, forball og ski.
I forbindelse med Skotselv skole er det ca. 1500 m2 med kunstgressbane, basketball, volleyball, sklier, huskestativ, utendørs bordtennisbord, grønne gressplener mm. Om vinteren er det skiløype og skøyteis.

Ca. 300 meter til bussholdeplass. 
Det er ca. 12 min kjøring til Hokksund med alle servicetilbud og ca. 25 min å kjøre til Drammen sentrum.

Veibeskrivelse

Se kart i nettannonse.

Barnehager og skoler

Skotselv skole: 1.-10. klasse med SFO.

Videregående skoler i Hokksund, Åmot, Kongsberg og Drammen. Papirbredden i Drammen med bla. Høgskolen Sørøst Norge, se www.usn.no.

Areal og innholdsbeskrivelse

Totalt bruttoareal: 188 kvm
Totalt bruksareal: 168 kvm
Totalt primærrom: 154 kvm

Primærrom:
Kjeller: Vaskerom: 17 kvm

1. etasje: Hall, bad, kjøkken og stue/spisestue: 79 kvm

2. etasje: Gang, wc og 3 soverom: 58 kvm

Sekundærrom:
Kjeller: Bod: 14 kvm

I tillegg til overnevte areal:
Dobbel garasje med bruksareal på 63 kvm
Garasjen har flislagt gulv med vannbårenvarme, oppstillingsplass for to biler, innredning med skuffer og skap samt kontor i 2. etasje.

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. De oppgitte arealer er hentet fra rapport datert 13.12.2019 utført av Lasse Holm. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Tomten

Eiet tomt på 1.293,5 kvm. Eiendommen har stor gruset gårdsplass og inngjerdet hage med plen og hekk. 

Parkering

I dobbelgarasje. Ellers god plass i gårdsplass.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar. Det foreligger ingen tinglyst veirett til eiendommen. 
 
Eiendommen er tilknyttet kommunal vannledning via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen.

Eiendommen har privat septiktank. Kommunen har en generell hjemmel til å kreve at eiendommer med privat septiktank kobler seg til det offentlige avløpsnettet og opplyser at det vil komme pålegg om tilkobling i nær fremtid. 
Se vedlagt kart fra Øvre Eiker kommune for oversikt over offentlige VA-ledninger. 

Bebyggelse

Bygningen er iht. tilstandsrapport oppført med grunnmur av betong og yttervegger av bindingsverk kledd med stående tømmermannsskledning. Saltak-konstruksjon av tre tekket med taksteinsemitterte stålplater (Decra). Vinduer og terrassedør av tre i hvit utførelse med 2-lags glass. Vinduene og terrassedøren i 1. etasje er fra 1999, kjeller fra 2002 og 2. etasje fra 2004 i følge eier. Standard isolert inngangsdør av tre i mørk utførelse med vindusrute i dørblad.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. 
Det er gitt tilstandsgrad 2 på følgende punkter: skjøt og manglende klemmelist for drenering. Et overflateslitt soveromsvindu. Ujevn isolasjon på på loft. Terrasse er noe overflateslitt. Noe uferdige arbeider i enkelte rom. For lavt rekkverk og manglende håndløper i trapp. VVS/røranlegg, bad, kjeller og vaskerom pga. alder og bemerkninger. 

Kommentarer for garasje: Det er lagt plastisolasjon langs betongsålen. Dette er brannfarlig og bør fjernes. Garasjen har ingen dampsperre (plast) på innredet loft.

Tilstandsrapporten og selgers egenerklæring følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentene før bud inngis.

Ferdigattest

Eiendommen antas å har vært brukt til boligformål siden 1938.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for oppføring av boligen. Det var ikke vanlig med ferdigattest i Øvre Eiker på oppføringstidspunkt for boligen.
Byggeår 1938 er derfor ikke dokumentert men hentet fra opplysninger fra forrige salg. 

Det foreligger ikke innvendige tegninger eller annen dokumentasjon for hva rom i 2. etasje er godkjent som. 

Badet i 1. etasje er opprinnelig byggemeldt som 2 separate rom, bod og bad jf. tegninger datert 26.08.1971. 
Innredning av bod til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Søknad om tilbygg til enebolig ble godkjent den 26.08.1971. Ferdigattest for tilbygg er datert 14.02.1973
Den 29.07.1999 ble det godkjent melding om byggearbeid i form av utskifting av panel og vindu. 
Videre ble det godkjent melding om oppføring av garasje den 08.02.2008. Ingen ferdigattest for garasje. 
Innredning av 2. etasje i garasje til bruk for varig opphold er ikke bruksendret/omsøkt og er heller ikke godkjent for denne bruk av kommunen. Kjøper overtar alt ansvar og risiko for dette videre.

Det gjøres oppmerksom på at kommunen nå ikke utsteder ferdigattest på tiltak omsøkt før 1998. 
Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning

Eventuell adgang til utleie

Eiendommen har ikke separat utleieenhet. Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen eller enkeltrom, såfremt utleiearealet er bygningsmessig godkjent for varig opphold og har forsvarlige radonnivåer. 

Standard

Boligen holder generelt en normalt god standard og bygningsmassen fremstår som solig og velholdt. Det er foretatt oppgradering i nyere tide bla. ifb. med ombygging i 1999.

1. etasje:
Romslig entré/hall med adkomst til bad, kjøkken og stue, samt trapp opp og ned. 

Flislagt baderom utstyrt med servantskap, vegghengt skap, vegghengt toalett på utenpåliggende kasse, badekar og dusj med skyvedørsramme. Balansert ventilasjon med tilluft under dør. Det opplyses om at det er både elektriske varmekabler og vannbåren gulvvarme.

Profilert kjøkkeninnredning med mye oppbevaringsplass. Laminert benkeplate med stålvask. Fliser mellom benkeplate og overskap, ventilator med utblåsning, opplegg for vaskemaskin og integrerte hvitevarer (micro, stekeovn og platetopp). 
God plass til spisegruppe med videre atkomst ut i stue. 

2.etasje: 
Gang som knytter etasjens 3 soverom og wc-rommet sammen. 3 soverom hvorpå 2 av de har garderobeskap.
Toalettrom med vinylbelegg på gulv og malte overflater på veggene. Rommet er utstyrt med servantskap, vegghengt skap og gulvstående toalett. Varmekabler i gulv og balansert ventilajson med tilluft under dør.

Kjeller:
Vaskerom med malte betongvegger og betonggulv. Utstyrt med utslagsvask og vaskemaskin. Naturlig avtrekk.
Teknisk rom/bod med varmtvannsbereder på 300 liter datert 2002, hvorav 100 liter er til vannbåren gulvvarme. Vannmåler, innvendig hovedstoppekran og fordelerstamme for varmeanlegg til garasje er plassert i kjeller.

Boligen har installert fiberbredbånd, sentralstøvsuger, utfellbar brannstige, balansert ventilasjonsanlegg og vannbåren varme i gulv i 1. etasje i boligen, samt garasjen.

Oppvarming

Elektrisk varmekabel på badet og wc i 2. etasje. Vannbåren varmea i gulv for 1. etasje i boligen og i gulv i 1. etasje for garasjen. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerke Energimerket G4

Tinglyste heftelser og rettigheter

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser.
Det er tinglyst følgende servitutter på eiendommen:
Dagboknr 2787, tinglyst 19.12.1938, type heftelse: Bestemmelse om gjerde mot Verksveien 175, gnr. 185, bnr. 30. Eiendommene grenser ikke lengre til hverandre. 
Dagboknr 5332, tinglyst 26.11.1964, type heftelse: Erklæring/avtale vedr. telegrafverkets rett til å ha liggende kabelgrøft på eiendommen.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter. 

Eiendommen har tinglyst rett til vann på gnr. 185, bnr. 30. Rettigheten er tinglyst på gnr. 185, bnr. 30, dagboknr 2787, tinglyst 19.12.1938.

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan for Øvre Eiker 2015-2027 avsatt til bolig.

Deler av eiendommen ligger innenfor rød og gul støysone i Vegvesenets støykart langs Fylkes- og Riksveier. Støykartet er basert på beregninger og ikke konkrete målinger.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Diverse

Det er foretatt flyttevask og eiendommen blir ikke ytterligere rengjort før overtakelse. 

Overtagelse

Etter nærmere avtale. 

Oppdragets KR-kode

KR19.19104

Økonomiske forhold

Eiendommens utgifter

Kommunale gebyrer for vann for inneværende år: kr 2.928,- inkl. fastledd og MVA. Foredeles på terminer i året, med forfall 1/3, 1/7 og 1/11.

Kloakk/slamtømming: Kr. 2.343,- pr. tømming. Årlig gebyr for tilsyn av avløpsanlegg: Kr. 526,-.

Årsgebyr renovasjon: Kr 3.403 ,- Fordeles på 2 terminer i året.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25.000 kwh i året.

Boligen er tilknyttet Nexgentel som leverandør av TV-signaler og fiber i følge selger. Grunnpakke Basis TV kr 329,- pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Ny eier må i tillegg påregne bygningsforsikring og innboforsikring. 

Utgiftene vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på internett etc.

Formuesverdi

Formuesverdi for 2017 var kr 676.542,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).
 
Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) vil formuesverdien for 2019 bli kr 2.435.551,20. Verdien er regnet ut i fra formuesverdien for primærbolig for 2017. 

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt 
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 525,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 697,- pr. stk.

Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.871.222,-.

I tillegg kommer valgfri boligkjøperforsikring Pluss hos HELP Forsikring AS kr 13.900,-, med et årlig abonnement på kr. 2.800,-.
Det er mulig å velge ordinær Boligkjøperforsikring i stedet til kr. 11.100,- 

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.
minusVis mindre

Plantegninger

Se alle bilder i galleriet

Viktig informasjon

Budregler

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no. 
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet Boligselgerforsikring hos Protector Forsikring ASA. Vedlagt salgsoppgaven følger selgers egenerklæringsskjema. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Selgers Boligselgerforsikring dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel ved eiendommen, vil Protector behandle reklamasjonen på vegne av selger. Merk at krav om verdireduksjon for eiendommen som følge av insekter/skadedyr er unntatt vilkårene i pkt. 4.5 og må rettes direkte mot selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring eller Boligkjøperforsikring Pluss gjennom HELP Forsikring. Dette er rettshjelpforsikringer som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring Pluss har samme dekning som boligkjøperforsikring + fullverdig advokathjelp på viktige rettsområder i privatlivet. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon eller les mer om forsikringene på Help.no.

Avhendingsloven

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Meglers vederlag

Meglers vederlag betales av selger og er avtalt til:
Vederlag: 1,61% av salgssummen
Minimumsvederlag: kr 45.000,-
Tilrettelegging: kr 12.500,-
Oppgjør: kr 4.550,-
Markedspakke: kr 13.750,-
Visninger: kr 3.125,- pr. visning
Oppslag eiendomsregister: kr 1.250,-
Megler har i tillegg krav på dekning av utlegg. 

Lovverk

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand. Alle brukte boliger har feil, men de færreste har mangler etter avhendingsloven. Det er begrenset levetid på bygningsdeler og tekniske installasjoner, og byggeskikk og teknologi endrer seg stadig. Bruksslitasje og elde er normalt, og kjøper må ta i betraktning at eiendommen har vært benyttet siden byggeår. Domstolene praktiserer kravet til vesentlig dårligere stand strengt, noe som innebærer at en del avvik fra det som forventes, må aksepteres. 

Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en visning, er normalt ikke en mangel. Tilsvarende behøver ikke åpenbare eller synlige feil å være beskrevet i salgsoppgaven.

Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.
minusVis mindre

Vedlegg til salgsoppgaven (pdf)

John Aksel Floberg Sirevåg
Eiendomsmegler

John Aksel Floberg Sirevåg

Telefon
Mobil 41523114

Lurer du på noe

John svarer gjerne på spørsmål som dreier seg om kjøp, salg eller utleie. Du vil normalt få svar på e-post innen én virkedag.