Komplett salgsoppgave

Gåttstøylsvingen 5

2 690 000 kr
413,2 m² (eiet)
Eivind Bjorå
Presenteres av
Eivind Bjorå
SOLRIK TOMT RETT VED SKISENTER OG LANGRENNSLØYPE. GOD UTNYTTELSEGRAD.
 • Prisantydning
  2 690 000 kr
 • Omkostninger
  68 592 kr
 • Totalpris
  2 758 592 kr
 • Tomteareal
  413,2 m² (eiet)
 • Type
  Fritidseiendom på fjellet
 • Eierform
  Eiet

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Beskrivelse

Kort om eiendommen

Solrik tomt med umiddelbar nærhet til alpinsenter og langrennsløyper- Ski inn/ut. Midt i blinken for den skiglade familien! Her er det også kort vei til Hovden sentrum med butikker, spisesteder badeland og skøytebane, samt fine badeplasser i elva. Tomten har god utnyttelsesgrad. Tomten ligger inn blindvei i et rolig hyttefelt.

Innhold og byggemåte

Eiendommen

Gåttstøylsvingen 5, 4755 HOVDEN I SETESDAL
Kommunenummer 4222, gårdsnummer 2, bruksnummer 1383, ideell andel 1/1

Tinglyste heftelser og rettigheter

På eiendommen er det tinglyst følgende servitutter/rettigheter som følger eiendommens matrikkel ved overskjøting til ny hjemmelshaver:
4222/2/1383:
07.10.1986 - Dokumentnr: 104126 - Fredningsvedtak
Overført fra: Knr:4222 Gnr:2 Bnr:699
Gjelder denne registerenheten med flere
02.05.2012 - Dokumentnr: 339307 - Registrering av grunn
Denne matrikkelenhet opprettet fra:
Knr:4222 Gnr:2 Bnr:699
05.09.2014 - Dokumentnr: 750161 - Arealoverføring
Areal overført til: Knr:4222 Gnr:2 Bnr:1384
Vederlag: NOK 0
Omsetningstype: Annet
01.01.2020 - Dokumentnr: 1648852 - Omnummerering ved kommuneendring
Tidligere: Knr:0941 Gnr:2 Bnr:1383
Det foreligger en avtale med naboeiendom mot vest, om at man kan bygge inntil 1 meter fra
tomtegrensen og at nødvendig vedlikehold kan utføres med å benytte grunnen mellom hyttene. Det er ikke tinglyst, men en skriftlig avtale.

Diverse

Man må bruke Uleberg maskin til å opparbeide tomten, til konkurransedyktig pris.

Beliggenhet og tomteforhold

Beliggenhet

Solrik beliggenhet i etablert hytteområde rett ved skisenter og langrennsløyper. Flotte turmuligheter rett ved tomten sommer og høst.

Adkomst

Fra Hovden sentrum, ta opp bakken mot nord. Ta inn veien ved skilt til skisenter. Kjør forbi parkeringen til skisenteret, og ta første vei til høyre ved skilt Hovdenut. Hold til venstre bak garasjene, så høyre langs alpinløype og oppkjørte spor. Ta til venstre rett etter laftebygget på høyre side. Så er det tomten rett før garasjeanlegget på venstre hånd. Se etter Krogsveen "til salgs" skilt.

Beskrivelse av tomt

Solrik og sentral selveiertomt rett ved skisenteret og langrennsløypene. Gåavstand til alle Hovdens fasiliteter. God utnyttelsesgrad.

Vei, vann og avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til boligen. Vann og kloakk ligger på motsatt side av veien til tomten. Kjøper er ansvarlig for avgifter tilknyttet påkobling for vann og avløp. Tilkoblingsavgift for hytte med opptil 32mm rør, er pr. tiden kr. 35 625,- for vann og kr. 67.375,- for avløp ifølge Bykle kommune. pr. 01.01.21

Regulerings-og arealplaner

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse. Reguleringsplan "Hovdenut alpin/revisjon- reguleringsendring 2014.

Økonomi

Kommunale utgifter

Kommunale avgifter er ikke fastsatt p.t. da det avhenger av hvor stor hytten blir. De kommunale avgiftene er fordelt på 6 terminer i året. Stipulerte kommunale avgifter er kr 12.594,- for år 2019. I dette inngår gebyr for vann, avløp, renovasjon og feiing/tilsyn.

Formuesverdi

Eiendommen er ikke bebygd og formuesverdien er ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.
Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.
Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes. Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.
Formuesverdien for boligeiendommer for inntektsåret 2019 skal ikke overstige 30 % av dokumentert markedsverdi for primærbolig (der man bor fast). Formuesverdien for sekundærboliger (øvrig bruk av eiendommen, f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) skal for inntektsåret 2019 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Eiendomsskatt

Det er p.t ikke vedtatt eiendomsskatt for eiendommer i kommunen.

Omkostninger

I tillegg til kjøpesummen må kjøper betale:
- Dokumentavgift til staten, 2,5 % av kjøpesummen, samt
- Tinglysingsgebyr for skjøte kr 585,-.
- Tinglysingsgebyr for kjøpers eventuelle panterettsdokumenter kr 585,- pr. stk.
- Pantattest kr. 172,-
Total kjøpesum inkl. gebyrer/avgifter og evt. øvrige kostnader ved kjøp til prisantydning: kr 2.758.592,-
I tillegg kommer valgfri Boligkjøperpakke hos If Forsikring på kr. 12.650,-/kr.14.650,- for eneboliger/hytter mindre/større enn 230 kvm. Kun rettshjelpsdekning koster kr. 11.100,-.

Betalingsbetingelser

Kjøpesum inkludert omkostninger, samt pantedokument tilknyttet eventuelt lån, skal være disponibelt hos megler 2 virkedager før overtagelsen.

Annen viktig informasjon

Eier

Inge Andre Olsen

Overtakelse

Etter nærmere avtale.

Velforening

Pliktig medlemskap i velet.

Boligselgerforsikring

Det er ikke tegnet boligselgerforsikring, og reklamasjoner må rettes direkte til selger. Selgers egenerklæringsskjema følger som bilag til denne salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperforsikring

Innen kontraktsmøtet ønsker vi at du tar stilling til om du vil kjøpe Boligkjøperpakken gjennom IF – da er boligen ferdig forsikret! Boligkjøperpakken inneholder også en boligkjøperforsikring (rettshjelpsdekning)
For alle boligtyper, unntatt tomter, inneholder Boligkjøperpakken innboforsikring, husforsikring (kun hus og hytter), dobbel rente forsikring - i situasjoner hvor kjøper ikke får solgt nåværende bolig – og flytteforsikring. I de tilfeller hvor det er utstedt et våtromsbevis har kjøper våtromsdekning i 4 år. Kjøper mottar ingen særskilt faktura fro Boligkjøperpakken da kostnaden det første året legges til kjøpesummen for boligen. Det gjøres oppmerksom på at meglerforetaket mottar kostnadsgodtgjørelse for formidling av slik forsikring. Les mer om forsikringen i informasjonsarket fra If.

Budgivning

Forbrukerinformasjon om budgivning er vedlagt denne salgsoppgaven og er også på vår hjemmeside www.krogsveen.no.
Alle bud og budforhøyelser må inngis skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt sammen med signatur fra budgiver. Vi oppfordrer til å gi bud elektronisk via GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Krogsveen.no. Da vil samtlige vilkår bli oppfylt. Eventuelle forhøyelser eller endringer av budet kan bekreftes pr sms eller på e-post. Vi oppfordrer alltid til å kontakte megler pr. telefon i tillegg da forsinkelser i sms og mail kan forekomme.
For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist bør derfor være på minimum 30 minutter, og budforhøyelser må derfor skje i god tid før fristens utløp. Bud kan uansett ikke settes med kortere frist enn kl.12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Hvitvaskingsreglene

Kjøper og selger er forpliktet til å bidra til at megler kan gjennomføre tilfredsstillende kundekontroll og må derfor bl.a. fremlegge gyldig legitimasjon.

Personopplysningsloven

I henhold til personopplysningsloven gjør vi oppmerksom på at interessenter kan bli registrert for videre oppfølging.

Lovanvendelse

Eiendommen selges "som den er" og overdras slik den fremstår ved visning. Selger fraskriver seg ansvar ut over det som følger av avhendingsloven §§ 3-7, 3-8 og 3-9. Dette innebærer at det først er en mangel ved eiendommen dersom det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen som har virket inn på avtalen eller eiendommen er i vesentlig dårligere stand.
Interessenter må sette seg inn i salgsoppgaven, selgers egenerklæringsskjema og øvrige vedlagte dokumenter før bud inngis. I tillegg oppfordres interessenter til å undersøke eiendommen nøye, gjerne med fagmann. Forhold som er eller burde være oppdaget på en befaring, er normalt ikke en mangel.
Det forutsettes at hjemmel overføres til kjøper. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen, må det tas forbehold om dette i budet.

Opplysninger om oppdraget

Oppdragsnummer 31-0080/21
Krogsveen avd. Kristiansand AS
NO 924 405 937 MVA
Oppdragets KR-kode KR31.2180

Dato

Sist oppdatert: 24. september 2021 kl. 13:43

Dokumenter

If Hyttepakken
PDF 253 KB
Utskriftsvennlig salgsoppgave

Område

Legg til steder som er viktige for deg

Prisutvikling for området

Kvadratmeterpris
0 kr/m²
Endring
↘︎ % ()

Visning

Det er ingen planlagte visninger. Meld deg på for å avtale en tid som passer.
Lurer du på noe?

Andre fritidsboliger i området

██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █
██████

████ ████ ██

██ █

På flyttefot? Slik gjør vi det enklere for deg

Skreddersydd flyttepakke

Vi fikser håndverkere, vask, pakking, lagring og transport, og legger ut for utgiftene underveis.

Hjelp med både kjøp og salg

Hos oss har du din egen rådgiver gjennom hele kjøps- og salgsprosessen.

Hjelp til finansiering

Vårt samarbeid med BN Bank sikrer deg rask og løsningsorientert hjelp, til konkurransedyktige betingelser.